עבור לתוכן

מיקרו בקר ששולט על החשמל בבית

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מידע על מתגים חשמליים (פקקים/מפסקים) הנשלטים ע"י מתחים חשמלים נמוכים עם המיקרו בקר אני כבר אסתדר......

פורסם

בפרוייקט שלי, שעושה בערך בדיוק מה שאתה אומר, אני משתמש בטריאק ודריבר של טריאק (שהוא בעצם מצמד אופטי).

הריכבים הנ"ל הם BTA/BTB12 וMOC3041 בהתאמה.

אפשר גם ללכת על משהו הרבה יותר פשוט ולהשתמש בממסר.

פורסם

האופציה הכי פשוטה שלך היא באמת ממסרים, הם פשוטים להבנה ותפעול.

האופציה השניה כמו ש MIKE אמר זה להשתמש ברכיבי מיתוג, אבל אז אתה צריך הבנה יותר גדולה ולהכין מעגל בשבילם.

פורסם

תלוי מה אתה רוצה למתג. אם זה צרכן בהספקים נמוכים כמו מנורה של 30~40 וואט, אתה יכול להשתמש בממסר. להספקים גבוהים יותר, יהיה יותר זול ויותר קל להשתמש בטרייאק ואופטוטרייאק כמו שהציעו מעלי. עם טראייק פשוט ב5 שקלים ניתן למתג אפילו 3000W, בעוד שממסר 5V להספקים כאלו יעלה עשרות שקלים, וגם די נדיר.

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין למתג מוצרים בעלי צריכה גבוה כמו מזגן / דוד חשמלי / תאורה

אני מבין שכדי לתמוך בעומסים אלה צריך רכיבים מיוחדים ... או להתאים את המתג לעומס הספציפי למשל מזגן הספק 2500 W ...

איך אני מתאים את הרכיב לעומס?

איזה נתון אני מוציא מנתוני הרכיבים על מנת לדעת האם הם תומכים בעומסים שלי....???

תודה

פורסם

יש פתרון קצת יותר חנטרישי אבל יעבוד

לבנות קופסאת עץ שתחזיק מתגי קיר רגילים ומנועי סרוו של טיסנים שישלטו עליהם.

יש ברשת הסברים על המון בקרים למנועי סרוו,והמון תוכנות שונות,זה לא אמור להיות מסובך

פורסם

אני מעוניין למתג מוצרים בעלי צריכה גבוה כמו מזגן / דוד חשמלי / תאורה

אני מבין שכדי לתמוך בעומסים אלה צריך רכיבים מיוחדים ... או להתאים את המתג לעומס הספציפי למשל מזגן הספק 2500 W ...

איך אני מתאים את הרכיב לעומס?

איזה נתון אני מוציא מנתוני הרכיבים על מנת לדעת האם הם תומכים בעומסים שלי....???

תודה

אתה צריך טרייאק למתח של 350V לפחות, וזרם, לפי ההספק שלך. אם אתה מחפש 2500W אז המינימום הוא 2500/220=11A כלומר 11 אמפר. BTA12 יכול להתאים, הוא עד זרם של 12 אמפר http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/0/00x3zw7a8xisiye4eirgt64g983y.pdf

אם כי רצוי לקחת טווח ביטחון של לפחות 5 אמפר יותר. וגם לדאוג להוטסינק.

כמובן שתזדקק לאופטוטרייאק MOC3042 למשל, כדי לבודד את הבקר מהמתח הגבוה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה כל הסבלנות.....

יש י מס' שאלות:

1. ברכיבם הללו BTA12/16 מפורט על מיכה ב 600/800 V האם זהו ערך מקסימלי וההתקן יעבוד גם עם 220 V???

2. בפירוט הדגמים יש את מושג הרגישות האם הכוונה לאיזה זרם/נתח יפתח את ההתקן לזרם/מתח הגבוהים ???

למשל LOGIC LEVEL של 10mA הכוונה שזרם כזה יפתח את ההתקן??

3. בקשר לחוצץ שהזכרת האם הכוונה לחוצץ מתח/זרם ? האם זה לצורך הגנה על הבקר?

4. האם יש שרטוטי מעגלים שכאלו ??? ברשת?

תודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים