עבור לתוכן

חוק האזרחות של ליברמן - עובר בג"ץ או לא?

Featured Replies

פורסם

לא הם לא , בטח שהם לא , אבל תן להם 200 שקל והם מבריחים ערבים (לא מזמן הייה ארוע כזה מתוך רבים שכבר היו)

ולא שמענו כבר על מחבלים שהגיעו בעזרתם? שמענו.....

בישביל מה ? בישביל 200 שקל ? זה בושה

ואין כאלה שעוזרים להם? יש.. יש הרבה. , ותאמין לי שיצא לי להיתקל בערבים ישראלים במקומות ביזאריים(שאת שמם לא אנקוב)

ושהם חושבים שצריך להרוג את כל היהודים..

למרות שהם ערבים ישראלים.

ובעניין הקסאמים , במלחמה האחרונה נפל על המקרר שהייתי עובד בו (באותו יום לא הגעתי לעבודה מחשש לחיי ממש במקרה)

ואני בפוקס פה , כי אם הייתי מגיע אני לא יודע איך זה הייה נגמר שמה.

אולי אני קצת מכליל , אבל זה האמת שלי והמרמור אחרי כלכך הרבה שנים.

• תגובות 33
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המרמור והכעס שלך מוצדקים אך אתה מפנה אותם כלפי אנשים שלא פגעו בך ובניגוד לדברייך, לא רק ערבים מבריחים פלשתינאים לארץ. ונתקלתי לא פעם ביהודים שמבריחים פלשתינאים תמורת בצע כסף (הכנסה נוספת של כמה אלפי שקלים בחודש לא באה ברגל) ואפילו מישהו מר"ג הכניס לארץ מחבל:

http://news.walla.co.il/?w=/9/756402

פורסם

שמע , יש גם יהודים כאלה (שהם בעניי לא צריכים לחיות)

אני לא יהיה מוכן תמורת שום הון בעולם להבריח מחבל או ערבי שאני יודע שהולך להרוג

במילים אחרות זה שאני רצחתי בישביל כסף..

אני לא יודע איך אנשים כאלה חיים עם עצמם.

ולשם שנוי? צריך עונש מוות בארץ!

לאנשים כאלה.

פורסם

יופי ילד.

ההורים שלך יודעים שאתה ער אחרי 10 בערב?

תגובה "בוגרת" מאוד...

כל הכבוד :kopfpatsch:

פורסם

ברור לי שמדובר בחוק עתידי אך החוק העתידי הזה מתנגש בחוקים קיימים, חלקם כנראה הם חוקי יסוד (שינוי של חוק יסוד מצריך רוב מוחלט בכנסת) זה מה שאני מנסה להגיד לך! אם ליברמן ישנה את החוקים הקיימים, הוא כנראה יפגע בקהל מצביעיו... כדי ליישם את החוק הזה הוא יצטרך לחוקק חוק חדש שישלול את האזרחות של אותם אנשים (לא אמורה להיות בעיה בנושא אם יש לו רוב בכנסת), לשנות מספר חוקים קיימים (יותר בעייתי), ליצור מעמד חדש לחלוטין של תושב בישראל (הרבה יותר בעייתי) וליצור גוף כלשהו שיפקח על הנושא הזה.

בקיצור, הוא יכול להבטיח מיליון הבטחות אבל הרבה יותר קשה ליישם זאת בשטח.

חוק יסוד הוא חוק רגיל שדורש רוב יחסי רגיל, אלא אם שוריין במיוחד

פורסם

חוק יסוד הוא חוק רגיל שדורש רוב יחסי רגיל, אלא אם שוריין במיוחד

ויותר לעניין חוקי האזרחות הם בכלל לא חוקי יסוד

פורסם

לא חסר ערבים ישראלים שגרועים מפלשתינאים.

שכן, אויבים מבית מסוכנים משמעותית מאויבים מחוץ.

ראה ערך רק אתמול אום אל פאחם - אין כניסה לברוך מרזל? מדינה דמוקרטית אמרנו?

וזה לא מסתיים כאן, אתה יכול לנסות להיכנס לעיר ערבית, וספק אם תיצא משם כפי שנכנסת.

אני לא רוצה להכליל, אבל הרבה מאוד ערבים ישראליים היו שמחים מאוד להרוג את כל היהודים שבינינו .

ולשם שנוי? צריך עונש מוות בארץ!

לאנשים כאלה.

אם נדייק, גזר דין מוות קיים בארץ.

1. לצוררים הנאצים ימח שמם.

2. בגידה במדינה.

פורסם

אני לא רואה בעיה במה שאמרתם... נכון שנהוג לחשוב שהצרות באות רק מבני המיעוטים, אבל יש גם ילידי הארץ שעוזרים לטרור ויוצאים נגד המדינה וערכייה...

לדעתי גם להם וגם לבני המיעוטים, שלא יכולים לעשות דבר פשוט כמו להיות נאמן למדינה בה הם חיים, לא מגיע אזרחות של אותה מדינה.

חשוב להפריד כאן בין הרצוי למצוי - הרצוי זה שכל האזרחים יהיו נאמנים למדינה - המצוי הוא שיש כאן אנשים שגרים ונהנים מזכויות האזרח במדינה לה הם לא נאמנים.

מצב זה לא בריא למדינה וחייב להיפסק.

פורסם

ויותר לעניין חוקי האזרחות הם בכלל לא חוקי יסוד

אולי יש התנגשות עם חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, מצד שני, חוק היסוד הזה בכלל לא מדבר על הזכות לשיוויון (הלכה למעשה חירויות רבות בכלל לא מעוגנות בחוק כלשהו).

מצד שני, אם הולכים לפי מגילת העצמאות, אז ברור שיש בעיה עם החוק, שכן הוא עובר על עקרונות השיוויון (הגדרת כמה קריטריונים ועל סמך אותם קריטריונים אתה מחליט למי מגיעה אזרחות ולמי לא).

מצד שלישי, ברמת העיקרון למגילת העצמאות אין שום מעמד משפטי...

בסופו של דבר, אני לא מאמין שחוק כזה יעבור בכלל בכנסת (אני בספק אם ביבי יתמוך בו, על אחת כמה וכמה המפלגות השמאלניות יותר שעדיין מרכיבות רוב בכנסת).

פורסם

ע"פ מה שאני יודע המדינה אינה יכולה לשלול זכות שהיא לא נתנה ולכן אין ביכולת לשלול אזרחות לאדם שנולד איתה.

ובג"ץ הוא לא יעבור, אני בספק שגם את הכנסת הוא יעבור.

פורסם

בג"ץ לא מעניין אף אחד ברגע שקובעים חוק יסוד.

הוא לא יכול לטעון לאפליה כי מדובר בחוק כללי - לדוגמה: "מי שלא משרת בצבא לא מקבל אזרחות".

לא מדובר פה על "אם אתה ערבי אתה לא מקבל אזרחות".

פורסם

רק חבל שחוק האזרחות אינו חוק יסוד.

אגב, גם "מי שלא משרת בצבא לא מקבל אזרחות" זו אפליה פסולה.

פורסם

ברוך מרזל עשה די בשכל, הוא ידע שימנעו ממנו השתתפות, אבל עצם הגעתו לשם, מנע מחלק מהציבור הערבי להימנע מלהצביע בגלל המהומות שקרו שם.

כך שלדעתי הוא השיג את מה שהוא רצה.

לגבי החוק נאמנות, באמת שיש גבול לחופש הביטוי, (מהבחינה של הערבים בארץ), ללכת לעשות הפגנות ולצעוק מוות ליהודים, לדעתי זה חוצה את גובולות חופש הביטוי כי זה כבר פוגע ברוב המדינה.

סוג של התמרדות נגד השלטון.

אני רואה את ערביי ארץ ישראל כסרטן שיושב בפנים בתוך הגוף וגדל במהירות מטורפת ובסופו של דבר ישמיד את המדינה (גוף) יותר מהר מאוייב חיצוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים