עבור לתוכן

חוק האזרחות של ליברמן - עובר בג"ץ או לא?

Featured Replies

פורסם

אני נמצא בויכוח קשה עם חבריי לגבי חוק הנאמנות\אזרחות של ליברמן ואני מעונייין לשמוע עוד דעות בנושא

חבריי טוענים כי חוק האזרחות שלו זה בולשיט אחד גדול מכיוון ובג"ץ יבטל כל חוק שכזה שליברמן ינסה להעביר ואני טוען כי בג"ץ לא יכול לבטל חוקים

מי צודק? האם במידה והיפוטתית החוק של ליברמן עובר בכנסת, בג"ץ יבטל אותו?

• תגובות 33
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בג"צ כן יכול לבטל חוקים שנוגדים את חוקי היסוד של המדינה אך החוק בכלל לא ישים מבחינה מעשית. אם לדוגמא מישהו מחליט שלא להצהיר על נאמנות, האם המדינה תגרש אותו? אם כן, היא צריכה לממן לו כרטיס טיסה, דרכון ולדאוג שמדינה אחרת תקלוט אותו. האם אתה רואה מדינה אחרת שתהיה מוכנה לקלוט לפחות מיליון אנשים?

פורסם

לא חמוד, הם לא יגורשו. הם פשוט יהיו תושבים ללא אזרחות. לגיטימי לחלוטין וקורה במדינות רבות בעולם.

אבל פה מדובר בעיקר על סרבני גיוס וכאלה.

הערבים, לעומת זאת, פשוט יעברו לפלשתין במסגרת חילופי השטחים.

הידעת? ליברמן בעד שתי מדינות לשני עמים.

פורסם

הזכות היחידה שנשללת מתושב קבע למיטב זכרוני היא הזכות לקבל דרכון ובעקבות כך לצאת מהארץ. שאר הדברים נשארים ללא שינוי.

לגבי חילופי השטחים והאוכלוסיה - למה אתה חושב שהחמאס יסכים לכך? הרי ביבי אמר שהוא לא ידבר עם החמאס ולטענתו לא מדובר בשלטון לגיטימי. אם הוא לא ידבר איתם, הוא לא יוכל להגיע להסכמה לחילופי שטחים וכל הערבים שליברמן רוצה להעביר יישארו פה וגם ברור לחלוטין שחלק גדול מאותם ערבים לא ירצו לעבור דירה ללא קבלת פיצויים והמדינה לא תוכל בשום מקרה להעביר למעלה ממיליון ערבים בכוח למקום אחר.

כפי שרשמתי - החוק בכלל לא ישים מבחינה מעשית.

נ.ב. מצע מפלגת הליכוד שולל הקמת מדינה פלשתינאית, שהיא בעצם תנאי כלשהו לחילופי השטחים של ליברמן (שתי מדינות לשני עמים) בעיה לא קטנה, האם לא כך?

פורסם

אתה מתבלבל. הם יהיו תושבים. לא תושבי קבע שזה מושג אחר לגמרי (שכולל בתוכו את כל חובות המדינה - גיוס לצה"ל וכו').

אגב, לתושב קבע גם אין זכות להצביע בבחירות לכנסת.

פורסם

בישראל יש ארבעה סוגי תושבים:

1. אזרח - תושב ישראל בעל אזרחות מלאה.

2. תושב קבע - אותן זכויות וחובות כמו אזרח מלבד אפשרות להוציא דרכון ולהצביע בכנסת.

3. תושב ארעי - זכאי לאותן תנאים כמו תושב קבע אך שהייתו מוגבלת לתקופה מסוימת, בדרך כלל מדובר בתקופה בת מספר שנים שלאחריה הוא הופך לתושב קבע או עוזב את הארץ.

4. תושב מבקר - המעמד שבו נמצאים רוב הפועלים הזרים, מעמד שניתן להם למשך מספר חודשים עם אפשרות להאריך את תוקף השהייה עד שנתיים. אין להן זכויות וחובות של תושב קבע/תושב ארעי/אזרח.

http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00642.doc?43feb2c0 (מדובר בקובץ DOC)

אם אתה טוען שאותם ערבים או סרבנים לא יקבלו מעמד של תושב קבע או אזרח, הם בעצם יהיו תושבים ארעיים. אבל יש רק בעיה אחת קטנה - תעודת תושב ארעי מוענקת לאדם שעלה לארץ ולא לאדם שנולד בה... אם כך, הם אמורים לקבל מעמד של תושבי קבע והחוק לא ייושם כפי שליברמן הציע אותו. ליברמן יוכל להציע לשנות את מעמד התושב הארעי ולהרע את התנאים שניתנים לתושב ארעי אך מכיוון שרוב הנהנים ממעמד תושב ארעי הם הורים לחיילים בודדים, עולים מבריה"מ לשעבר ובני/בנות זוג של אזרחים ישראלים, הוא לא יעז לשנות את החוק הנוגע לכך.

פורסם

מה אתה דביל? בדיוק בגלל זה קוראים להצעה שלו "חוק האזרחות". זה חוק עתידי שצריך לחוקק, מה אתה מנסה לבסס את הויכוח ההזוי שלך על חוקים קיימים? :screwy:

מי שלא יהיה נאמן למדינה, תשלל ממנו האזרחות. הוא לא יהיה בעל תעודת זהות כחולה וישללו ממנו כך וכך זכויות על פי מה שיוחלט בממשלה.

פורסם

לדעתי זה טוב מאוד!

אני מקווה שיעבור , ואם הייתה נתונה בי ההחלטה

הייתי נותן לליברמן להיות ראש ממשלה עם 120 מנדטים.

פורסם

מה אתה דביל? בדיוק בגלל זה קוראים להצעה שלו "חוק האזרחות". זה חוק עתידי שצריך לחוקק, מה אתה מנסה לבסס את הויכוח ההזוי שלך על חוקים קיימים? :screwy:

מי שלא יהיה נאמן למדינה, תשלל ממנו האזרחות. הוא לא יהיה בעל תעודת זהות כחולה וישללו ממנו כך וכך זכויות על פי מה שיוחלט בממשלה.

ברור לי שמדובר בחוק עתידי אך החוק העתידי הזה מתנגש בחוקים קיימים, חלקם כנראה הם חוקי יסוד (שינוי של חוק יסוד מצריך רוב מוחלט בכנסת) זה מה שאני מנסה להגיד לך! אם ליברמן ישנה את החוקים הקיימים, הוא כנראה יפגע בקהל מצביעיו... כדי ליישם את החוק הזה הוא יצטרך לחוקק חוק חדש שישלול את האזרחות של אותם אנשים (לא אמורה להיות בעיה בנושא אם יש לו רוב בכנסת), לשנות מספר חוקים קיימים (יותר בעייתי), ליצור מעמד חדש לחלוטין של תושב בישראל (הרבה יותר בעייתי) וליצור גוף כלשהו שיפקח על הנושא הזה.

בקיצור, הוא יכול להבטיח מיליון הבטחות אבל הרבה יותר קשה ליישם זאת בשטח.

פורסם

ילד? אני בגילך אם לא יותר.

ואחרי 8 שנים בשדרות , עם הרבה קסאמים

ניראה מה היית חושב אחרי שהיו נופלים עלייך קסאמים!

ואחרי שאמא שלך ואחיות שלך לא יהיו יושנות בלילה!

ואחרי שלא היית יכול לצאת לעבודה

ואחרי שאיבדת את העבודה , ואחרי שנפל לך קסאם מאחורי הבית ולפני הבית

עזוב......

כבר התבטאתי בצורה קיצונית פה באתר....

והבנתי שאורחק לצמיתות אם אמשיך , לכן אני שומר את הדעות שלי..

פורסם

בקיצור, הוא יכול להבטיח מיליון הבטחות אבל הרבה יותר קשה ליישם זאת בשטח.

נו מה לעשות, ככה זה תמיד בפוליטיקה.. :)

ילד? אני בגילך אם לא יותר.

הלוואי, לצערי אני כבר מזדקן.. :(

פורסם

25 מותק שלי אתה רק התחלת את החיים ;)

ותאמין לי שאתה לא רוצה לחיות פה (עם אפשרות למות בכל שניה)

ותסלח לי שאני קיצוני כן? כי אני מאמין באנשים

אבל אחרי כל הסבל הזה

אני לא חושב שמגיע לי או לכל אחד מהאנשים שגרים פה לחיות ככה

גם אם זה במחיר של להרוג אחרים

ואני מעדיף להרוג מאשר למות בעצמי.(ואני כמעט בטוח שאתה גם כזה)

פורסם

ערביי ישראל מעולם לא ירו קסאמים או גראדים על תושבי שדרות ועוטף עזה כך ששלילת האזרחות שלהם ממש לא תפתור את הבעיה שאתה מלין עליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים