עבור לתוכן

עזרה בחיבור ממיר / DVD / וידאו לטלויזיה חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום,

חיפשתי פה קצת בפורום אבל מכיוון שהאילוצים שלי פה הם קצת שונים מהמקרים שמצאתי אני בכל זאת צריך עצות.

קניתי טלויזיה חדשה של Marantz- LCD

עכשיו, בתצורה הקודמת הממיר של HOT מחובר דרך הוידאו לטלויזיה (כבל אנטנה)

מהממיר יצא כבל Composite (הצהוב אדום לבן) לכיוון ה DVD (הצהוב מיותר כמובן)

מ- ה- DVD יצא כבל Composite (צהוב אדום לבן) לכיוון ה TV לצורך צפייה ב DVD כמובן.

עכשיו, בטלויזיה החדשה שקניתי הקומבינה המסובכת הזאת לא עובדת טוב בכלל, ניסיתי בכל מיני וריאציות ורואים ממש רע.

התצורה הכי טובה הייתה שחיברתי את ה Composite ישירות מהממיר לטלויזיה אבל אז אני כמובן מפסיד:

א. אין לי עוד מקום לחבר את ה DVD

ב. הוידאו יוצא לגמרי מהמשוואה כי אין לו שום תקשורת עם הממיר.

אני רוצה את עצתכם בנושא, אני מעדיף לא לוותר על אף אחד מ- ה- מכשירים אבל אם לא יהיה ברירה החיבור וידאו בעדיפות אחרונה.

החיבורים שיש לי כרגע בטלויזיה החדשה הם:

2 x HDMI
2 x SCART
Composite Video / Audio IN
Composite Video OUT
Audio Outpu x 2
Y Pb(Cb)/Pr(Cr) Input x 1
Headphone Out x 1
כניסת מחשב VGA D-sub 15pin משולבת כניסת שמע ממחשבMini Jack 3.5mm.

כמובן שלא אכפת לי להשקיע קצת כסף (עד 200 ש"ח) בחיבורים העיקר שיהיה הכל וגם שיהיה איכותי

תודה רבה למי שיצא לעזור, מצטער אם זה טיפה מסובך.

פורסם

יש לך בממיר SCART ?

אם כן, הממיר ב SCART ל TV (תבדוק אם ל TV יש חיבור SCART שתומך ב RGB. אם כן הוא עדיף)

אם ל DVD יש HDMI אז חבר אותו ב HDMI ל TV. אם אין לו חבר ב COMPONENT (מה שנקרא Y Pb(Cb)/Pr(Cr)

את הוידאו תחבר בקומפוזיט (צהוב אדום לבן) אם אין חיבור אחר... אם יש אז הוא עדיף בכל מקרה שהוא.

את אנטנת ה RF חבר רק לוידאו (ככה תוכל להקליט באנלוגי ערוץ אחד ולראות בדיגיטאלי ערוץ שונה)

את הממיר אתה יכול לחבר גם לוידאו (אם יש לו שתי יציאות.. תלוי איזה ממיר יש לך ... לא ציינת אילו יציאות יש לו) כדי שתוכל להקליט גם מהדיגיטלי...

תתחדש :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

אז יש לי את הממיר של Samsung למיטב זכרוני יש לו יציאת SCART, Composite and RF

ל DVD אין יציאת HDMI הוא לא כלכך חדש.

איך אני יכול לדעת עם החיבור SCART תומך ב RGB ?

אני קצת מבולבל מחיבור הקומפוננט, במה הוא שונה בעצם מהקומפוזיט?

אני מחפש את השילוב האידיאלי בעיקר מבחינת האיכות.

פורסם

לגבי האם ה SCART שלך תומך באות RGB תבדוק בחוברת ההפעלה של הטלויזיה.

ותעביר את הממיר בהגדרות להוציא אות RGB (אם הממיר מתאים גם כן... תחפש בהגדרות שלו)

הקומפוננט עדיף בהרבה על הקומפוזיט.

קומפוננט הוא החיבור האנלוגי האיכותי ביותר שתוכל למצוא במכשירי חשמל ביתיים (פרט ל VGA שזה הכבל ה"כחול" של מסכי המחשב)

והקומפוזיט הוא החיבור הנחות ביותר....

ככה שאת ה DVD עדיף לך לחבר בקומפוננט

פורסם
  • מחבר

טוב לצערי באופן וודאי אין ב DVD קומפוננט. יש לי בדי וי די שלושה סטים של יציאות קומפוזיט 2 OUT ואחד IN ז"א סה"כ 9 חיבורים.

בנוסף יש יציאת S Video ב DVD שלפי מה שהסברת פה למרות שלא התייחסת ליציאת זו זאת דווקא יציאה יותר איכותית ואני יכול להשתמש בה להתחבר ל VGA בטלויזיה אבל שוב זה רק תמונה, מה בנוגע לסאונד?

אני אחרוש את החוברת לאיזכור לגבי תמיכת RGB ב SCART למרות שבוודאות הממיר תומך (מבחינה פוננקציונלית - בהגדרות)

פורסם

DVD בלי חיבור קומפוננט? :o

אתה בטוח? לא ראיתי DVD בלי קומפוננט בחיים שלי...

S-video באמת עדיף על קומפוזיט.. פשוט לפי מה שרשמת אין לך S-Video בטלויזיה ולכן התעלמתי מהחיבור הזה...

בשביל הסאונד תצטרך לחבר כבל אדום-לבן מה DVD לטלויזיה.. (בהנחה שאין לך רסיבר)

פורסם
  • מחבר

אין לי באמת Svideo בטלויזיה- יש לי ב DVD.

תשמע לגבי הקומפוננט בדי וי די- אני גם ככה מבולבל ובקושי מבין מה ההבדל בין זה לבין הקומפוזיט עכשיו שאתה כלכך מתפלא זה באמת נראה לי הזוי.

פורסם

אני מתפלא כי אפילו ב DVD הראשון שהיה לי (אי שם בשנת 2000) הייתה יציאת קומפוננט...

אין לך יציאה כמו בתמונה הזו:

http://www.hometheater.co.il/images/articles/TMCE/ofer/1080shootout3/dsc_0018_1024.jpg

(בתמונה המצורפת יש 2 כניסות קומפוננט.. יציאות קומפוננט נראות זהות לגמרי)

אין לך חיבורים עגולים כאלו בצבעים ירוק כחול אדום כמו בתמונה?

פורסם
  • מחבר

לא ממש לא... בעסה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים