עבור לתוכן

צריך עזרה בקניית מחשב נייד לצורכי עיצוב גראפי ב- 4200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל עיצוב גראפי אבל אני לא יודע על מה אני צריך להסתכל, למשל איזה סוג מסך כדאי למעצבים, או איזה כרטיס מסך מומלץ שיהיה לו.

בכל אופן המחיר למחשב נייד הוא גג 4200 שקל. אין לי שקל יותר לצערי.

תודה מראש.

פורסם

נא להכניס תקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

מה זה עיצוב גרפי? פרט את סוג התוכנות המדוברות והאם מדובר בעבודה דו מימדית או תלת מימדית.

פורסם
  • מחבר

לעיצוב תלת מימדי. בעיקרון זה לבת דודה שלי אז אני כרגע לא יכול לספק מידע, אבל אני יודע שמדובר על עיצוב תלת מימדי.

פורסם

נא להכניס תקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

ערכתי

פורסם

בתקציב כזה ולמטרות עיצוב תלת מימדי אתה מוגבל למדי. מבחינת מסך, עקרונית אין הרבה מה להתלבט כי בתקציב הזה לא תמצא משהו עם רזולוציה גבוהה וגם מסך מאט יהיה קשה להשיג. המסך שתקבל הוא מסך מבריק ברזולוציה סטנדרטית של WXGA.

תוכל למצוא מחשבים עם כרטיסי מסך נפרדים בסיסיים (מסדרות של גיימינג, לא של גרפיקה מקצועית). תסתכל בת'ראד הזה, הוא רלוונטי במידה רבה לצרכים שלך:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=391218.0

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה,

האם אתה יכול להגיד לי על מה בדיוק להסתכל?

איזה מסך כדאי לקנות, מבריק או מט? ואותו דבר לכרטיס מסך על מה בדיוק אני צריך להסתכל?

פורסם

כפי שאמרתי:

המסך שתקבל הוא מסך מבריק ברזולוציה סטנדרטית של WXGA.

מבחינת "כדאיות", אני מעדיפה מסך מאט עם רזולוציה גבוהה יותר אבל זה לא ממש אפשרי בהתחשב בצרכים ובתקציב ולכן אין הרבה טעם לעסוק בזה. אם אתה מוכן לחרוג מהתקציב בכמה מאות אז יש אופציות. אם אתה רוצה אולי תוכל למצוא משהו מסדרות ישנות יותר שיתן מסך מאט וכרטיס מסך נפרד בסיסי כמו ה-Lenovo R61i.

מבחינת כרטיס המסך, אין על מה להסתכל שכן אין גמישות במסגרת התקציב. מומלץ כרטיס מסך נפרד ותמצא משהו בסיסי בלבד כמו ה-9300/200m GS או ה-3450/70.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות.

אז בעצם את אומרת מסך מסוג מט הוא המומלץ?

אגב איך אפשר לדעת אם המסך הוא מט? יש איזה שהו סימן או שפשוט להריץ חיפוש באינטרנט על המסך עצמו?

פורסם

אני לא אומרת שהוא עדיף, אני אומרת שאני מעדיפה. אני בטוחה שיש אנשים שמעדיפים מסכים מבריקים - לדעתי זה זוועה.

איך ניתן לדעת? אם אתה מול המחשב אז כמובן שרואים שהמסך לא מבריק. אם אתה מחפש מפרטים אונליין אז יהיה צריך להיות כתוב Matte או Anti-Glare, משהו בסגנון הזה. באופן כללי מחשבים עסקיים וחצי עסקיים יהיו כמעט היחידים בהם תמצא מסך מאט. שים לב שמפרטים באתרים ישראלים כמעט אף פעם לא מדייקים או מפרטים בנושא.

פורסם
  • מחבר

המבריקים זה המסכים שנותנים את אפקט המראה? והמט הוא כביכול רגיל מבלי אפקט המראה?

פורסם

כן, אני מניחה שאפשר לחשוב על זה ככה. מבחינת "תופעת המראה", מסך מבריק אכן גורם להשתפויות הרבה יותר משמעותיות (וזו גם הסיבה שהוא בלתי רצוי לחובבי המאט).

מסך מבריק הוא מבריק, מסך בלתי מבריק אינו מבריק. ברק הוא דבר שניתן להבחין בו בקלות בעין בלתי מזוינת....

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, תודה רבה על כל העזרה עד עכשיו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים