עבור לתוכן

האם יש אפשרות מעשית שליברמן ימליץ לנשיא להטיל על ליבני להרכיב את הממשלה ?

Featured Replies

פורסם

חשבתם על זה שהעסק לא כל כך פשוט?

שאולי הם לא רוצים לחיות תחת הרשות (כמה אירוני שזה ישמע), שהם צבועים ורוצים לחיות עם כל ההטבות של הישראלים?

שלנסות לגרש אותם עם או בלי לשלול את האזרחות תגרום למהומות של מיליון איש? זה מה שאתה רוצה?

אה, וכן, אום אל פאחם היא בהחלט חלק ממדינת ישראל.

• תגובות 35
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חשבתם על זה שהעסק לא כל כך פשוט?

אם הוא היה כל כך פשוט הוה כבר היה מבוצע אבל החברה בממשלה החליטו שעדיף לדחות וסיבכו אותו עוד יותר

שאולי הם לא רוצים לחיות תחת הרשות (כמה אירוני שזה ישמע), שהם צבועים ורוצים לחיות עם כל ההטבות של הישראלים?

מי שואל אותם ? אם החוק הזה יעבור ואני מקווה שכן.

לדוגמא:הרגתי מישהו - אני אשב בכלא אין מה לעשות ... עשיתי את המעשה ועכשיו אני מקבל את ההשלכות זה לא תלוי ברצון שלי

באותו דוגמא יצאתי להפגנה עם דגל חמאס וצעקתי מוות ליהודים אני לא אשאר בארץ שהיא ארץ יהודית דמוקרטית

שלנסות לגרש אותם עם או בלי לשלול את האזרחות תגרום למהומות של מיליון איש? זה מה שאתה רוצה?

סבבה אל תגרש אותם עכשיו כשהם מיליון , נגרש אותם עוד 10 שנה כשהם יהיו 3 מיליון ? או אולי אחרי 15 שנה שהם יהיו חמש מיליון ? או בכלל נעשו תוכניות ונגרש אותם עוד 20 שנה ... אבל באסה אנחנו כבר המיעוט.

אה, וכן, אום אל פאחם היא בהחלט חלק ממדינת ישראל.

באמת...אולי רוצה לבוא איתי לכוס קפה שם ? ואני שם כסף שלא נצא משם שנינו במצב טוב... זה מצב נורמלי בשבילך?

פורסם

אני אשאל אותך רק שאלה אחת. מי שצועק מוות לערבים, ויש הרבה יותר כאלה ממש שאתה חושב, יותר טוב מאותם ערבים שצועקים מוות ליהודים?

אם אתה שולל אזרחות ממי שכביכול מסית נגד המדינה, למה שלא תעשה את זה נגד מי שכביכול מסית נגד אנשים אחרים, שבסופו של דבר הם עדיין אזרחי המדינה וחלק בלתי נפרד ממנה?

אגב, אתה לא יכול לגרש אותם בלי הסכמה שלהם. כלומר, זה לא יקרה מהסיבה שכבר אמרתי 30 פעם בערך. כמובן שאתה יכול לעשות את ההליך הכי אנטי-דמוקרטי שיכול להיות ולשלול להם את האזרחות בצורה גורפת ואז לגרש אותם, ועזוב רגע את המהומות שיהיו פה, אתה באמת חושב שזה יכול לקרות?

פורסם

אני אשאל אותך רק שאלה אחת. מי שצועק מוות לערבים, ויש הרבה יותר כאלה ממש שאתה חושב, יותר טוב מאותם ערבים שצועקים מוות ליהודים?

הוא לא יותר טוב, ממש לא, בשבילי זה אותו חרא רק שהחרא שדיברנו עליו מקודם יותר נפוץ.

אם אתה שולל אזרחות ממי שכביכול מסית נגד המדינה, למה שלא תעשה את זה נגד מי שכביכול מסית נגד אנשים אחרים, שבסופו של דבר הם עדיין אזרחי המדינה וחלק בלתי נפרד ממנה?אם אני ההיתי ראש ממשלה אז בכיף ההיתי עושה את זה ... לדעתי אנשים כמו מרזל וכמו טיבי וחבריהם לא צריכים להיות בכנסת... אבל מה לעשות אני לא ראש ממשלה.

אגב, אתה לא יכול לגרש אותם בלי הסכמה שלהם. כלומר, זה לא יקרה מהסיבה שכבר אמרתי 30 פעם בערך. כמובן שאתה יכול לעשות את ההליך הכי אנטי-דמוקרטי שיכול להיות ולשלול להם את האזרחות בצורה גורפת ואז לגרש אותם, ועזוב רגע את המהומות שיהיו פה, אתה באמת חושב שזה יכול לקרות?

מי אמר שאני לא יכול לגרש בלי ההסכמה שלהם... נראה לי חלק מהמשמעות של המילה גירוש היא ללא הסכמה.

כן אני באמת חושב שזה יכול לקרות , אם תשב בבית ותגיד לעצמך :"לא הגיוני,אין מצב וכד'" אז בטח שלא תצליח.

בזמנו גם האמינו ששוק המחשבים יהיה כתריסר ...

תראה בכל אופן אם לא תעשה את זה עכשיו או בתקופה הקרובה מאוד (10 שנים לכל היותר) המדינה אבודה וחוזרים לאירופה,לרוסיה לארצות הברית ולחלקנו לים...

עריכה : זה ברור שהציבור הערבי (בין הוא יודע או לא) משתמש בנשק דמוגרפי... ומה לעשות אנחנו לא מסוגלים להשתוות אליהם בקצב התרבות של שפני אנרג'ייזר... לכן זה רק עניין עד שהם יהיו פה רוב...(אני יודע שזה נשמע כאילו צריך להרוג חלקם סתם - ממש לא) פשוט שני מדינות לשני עמים...ונתנער מאחריות אני מבטיח לך שאנחנו נרוויח מזה והעולם יראה סוף סוף את הפרצוף האמיתי שלהם

פורסם

אתה ממש חי בסרט, איך בדיוק תגרש למעלה ממיליון אנשים בבת אחת?! האם נראה לך הגיוני שמדינת ישראל תגייס אוגדות מילואים שלמות, תפעיל את כל מערך המשטרה הארצי ותסיט חיילים מהסדיר לישובים ערבים כדי לבצע גירוש כזה? והאם באמת נראה לך הגיוני שמדינה אחת בעולם תסכים לדבר כזה? אנשים פה חיים בסרטים לא ריאליים לחלוטין, הגיע הזמן להסתכל למציאות בפרצוף ולא להאמין לכל פליטת פה של "מנהיג שקר כלשהו".

אם הערבים משתמשים בנשק דמוגרפי אז החרדים משתמשים בו יותר מהם, אישה חרדית עם בעל ועשרה ילדים שחיים ממשכורת אברך של כמה אלפי שקלים וקצבת ילדים על חשבון המדינה גורמים לנזק כלכלי/חברתי בלתי משוער.

פורסם

הערבים לא יוכלו לעשות הרבה אם הממשלה מחליטה לתת את השטח שהם גרים בו לפלסטינאים . תזכור את תוכנית ההתנתקות. הממשלה תגיד להם שאנחנו מפנים את השטח אם אתם לא רוצים להתפנות תשארו. ואז השטח החדש שיתנו להם יהיה צמוד לעזה שיקבלו טילים על הראש.

עדיין זה לא ראלי שזה יקרה. גם ככה אני לא חושב שערביי ישראל הם בעיה. הבעיה היא הפלסטינאים שגרים בשטחים ואם הם לא יכולים לחיות לידינו בשלום רצוי שלא יחיו לידינו. אולי ליברמן אומר עכשיו חילופי שטחים וזה בגלל שהטרנספר נחשב לקיצוני מידי. התזוזה של הדעה הפוליטית ימינה מתחילה להכניס את הטרנספר חזרה לתמונה.

אני עדיין לא בטווח הטילים ואני רוצה שזה ישער ככה . ובגלל שאני אגואיסט ואוהב לחיות . אם יהיה לאיזה פלסטיני קצת לא נאים מזה שאני ממשיך לחיות זה לא יהיה כלכך נורא. גם ככה נעשה להם טובה אם נעביר אותם למקום שבו אנחנו לא צריכים להרוג אותם בטעות כל יומיים.

הדרך של השלום נכשלה ואם רוצים להכאיב לפלסטינאים לא צריך להרוג אותם , צריך לקחת מהם שטחים ולספח אותם למדינה אם צריך . אם מה שחשוב לפלסטינאים הוא שטח צריך לקחת להם אותו כשהם לא מתנהגים יפה.

אני אומנם קרוב לליברמן בדעה שלי אבל הוא קצת שמאלני מדי בשבילי היום. וכמו שאמרתי ליברמן אולי ימני אבל הוא יודע להתפשר בשביל לקדם אג'נדות חברתיות ואז הוא ימצא דרך לצאת מהמשלה כשהיא הולכת יותר מדי שמאלה( "take the money and run " ) .

פורסם

הערבים לא יוכלו לעשות הרבה אם הממשלה מחליטה לתת את השטח שהם גרים בו לפלסטינאים . תזכור את תוכנית ההתנתקות. הממשלה תגיד להם שאנחנו מפנים את השטח אם אתם לא רוצים להתפנות תשארו. ואז השטח החדש שיתנו להם יהיה צמוד לעזה שיקבלו טילים על הראש.

אי אפשר להשוות בין חילופי השטחים שליברמן מציע לבין ההתנתקות.

בהתנתקות היה מדובר על סדר גודל הרבה יותר קטן של אוכלוסיה לפנות, משטחים שברמת העיקרון בכלל לא שייכים למדינה שלנו, לתוך תחומי המדינה ובלי לשלול להם שום זכות או את האזרחות. ובסופו של דבר מרבית המפונים עשו זאת בלי בעיות ולו רק כי המדינה הבטיחה להם פיצויים מלאים, ולא נשללה מהם שום זכות.

פה אתה מדבר על מאות אלפי אזרחים, להעביר אותם לתוך מדינה (כביכול) זרה, ענייה שלא תעניק להם שום זכות סוציאלית, לקחת להם את כל התנאים הסוציאלים ואת כל הרכוש (רגע, אם יש לו בית ששווה מיליון שקל, מי יתן לו את המיליון האלה?) ועדיין לצפות שזה יהיה אפשרי... אופטימי משו.

פורסם

זה בדיוק אותו הדבר , הממשלה כמו בהתנתקות יכולה להחליט לפנות איזה ישוב שעולה על רוחה ולהקצות לתושבים מקום חדש לגור בו באיזה מקום שהיא רוצה בשטחה.

ואגב אם תגיד שמשהו לא שלך מישהו יבוא ויקח לך אותו. לישראל היתה ריבונות מלאה בשטחים האילו רק שלהגן עליהם לקח יותר מדי משאבים. וחוץ מזה ההתנתקות נתנה לגיטימציה לטרנספר....

פורסם

כולכם שוכחים דבר עיקרי אחד

אף מדינה לא תסכים לקחת אותם...ירדן לא רוצה בהם וגם לא לבנון או סוריה

עם כל ההזדהות שלהם והתמיכה לפלסטינים הם שמחים מאוד שהם הכאב ראש שלנו ולא שלהם

בגלל זה הם עוזרים להם כל כך להגיע למטרה שהיא להשתלט על פלסטין [מלבד ירדן כמובן]

אין לאן להעביר אותם

פורסם

זה בדיוק אותו הדבר , הממשלה כמו בהתנתקות יכולה להחליט לפנות איזה ישוב שעולה על רוחה ולהקצות לתושבים מקום חדש לגור בו באיזה מקום שהיא רוצה בשטחה.

אם אתה רוצה לפנות את תושבי המשולש לשטחים אחרים לך על זה. עזה והגדה המערבית כבר מזמן לא שטחי ישראל, תתעורר מהחלום שבו אתה נמצא.

ואגב אם תגיד שמשהו לא שלך מישהו יבוא ויקח לך אותו. לישראל היתה ריבונות מלאה בשטחים האילו רק שלהגן עליהם לקח יותר מדי משאבים. וחוץ מזה ההתנתקות נתנה לגיטימציה לטרנספר....

ישראל ויתרה מרצונה החופשי על השטחים בעזה, מכיוון שלא היה למדינה אינטרס להחזיק בהם - זה עלה הרבה כסף בגלל עלויות האבטחה הגדולות, ובגלל הפיגועים והפציעות הרבות בגללם, זה גם עלה הרבה כסף בעקיפין, דרך מערכת הבריאות למשל.

באותה מידה לישראל היה אינטרס לפנות את סיני - בשביל ה"שלום" עם מצריים. מישהו אז אמר שזה לגיטימציה לטרנספר?

אגב, זה בדיוק ההפך, זה לקחת את הלגיטימציה לטרנספר. ישראל ויתרה על השטחים בעזה בשביל להוציא משם כל נוכחות ישראלית, צבאית או לא, כדי שהם כביכול יוכלו לנהל את השטחים בעצמם. איפה בדיוק אתה רואה פה לגיטימציה לטרנספר? חילופי שטחים זה לא ממש טרנספר (יש כאלה שמנסים לגרום לזה להשמע כך, אבל זה לא ממש. בסופו של דבר זה הזזת הגבולות העתידיים).

פורסם

אתה ממש חי בסרט, איך בדיוק תגרש למעלה ממיליון אנשים בבת אחת?! האם נראה לך הגיוני שמדינת ישראל תגייס אוגדות מילואים שלמות, תפעיל את כל מערך המשטרה הארצי ותסיט חיילים מהסדיר לישובים ערבים כדי לבצע גירוש כזה? והאם באמת נראה לך הגיוני שמדינה אחת בעולם תסכים לדבר כזה? אנשים פה חיים בסרטים לא ריאליים לחלוטין, הגיע הזמן להסתכל למציאות בפרצוף ולא להאמין לכל פליטת פה של "מנהיג שקר כלשהו".

אם הערבים משתמשים בנשק דמוגרפי אז החרדים משתמשים בו יותר מהם, אישה חרדית עם בעל ועשרה ילדים שחיים ממשכורת אברך של כמה אלפי שקלים וקצבת ילדים על חשבון המדינה גורמים לנזק כלכלי/חברתי בלתי משוער.

תחילה את תתנשא כלפיי.

ועכשיו...

איך אתה יודע שיש מיליון אזרחים ערביים שלא נאמנים לישראל אולי 800 אלף אולי 500אלף אולי אפילו פחות.

ומי לעזעזל אמר בבת אחת?

פשוט לדוגמא המין עצרת תמיכה שרצו לקיים בחיפה למען מנהיג מייסד ההתנגדות העממית - כמה אנשים היו שם 200-300 ? 1000 ?! סבבה לתפוס אותם וקיבינימט ...

מצחיק שאמרת את זה:"והאם באמת נראה לך הגיוני שמדינה אחת בעולם תסכים לדבר כזה? "

תן לענות על השאלה שלך בשאלה אחרת

אם מדינה אחת בעולם תסכים שמיעוט שהגיע מעם שמשגר עליה טילים ,במקום שאותו מיעוט יתמוך במדינה שהוא חיי בה ומקבל ממנה הטבות וסגנון חיים שהוא פי כמה וכמה פעמים יותר טוב משהיה מקבל במקום המקורי שלו, אבל לא אותו מיעוט תומך בצד הנגדי וצד שהורג את האנשים שעליהם הוא לכאורה מגן ושורף את דגלי המדינה שבה הוא חיי.

והנה דוגמא:

במלחמת העולם השנייה כאשר הצי האמריקאי הותקף בפארל הרבור ע"י חיל האוויר היפני , מה האמריקאים עשו ? נכון גרשו את כל הציבור היפני-אמריקאי לקיבינימט ומדובר לא קצת אזחרים ובמקביל הם ניהלו מלחמה וכל זה למרות שאותם אזרחים אמריקאים ממוצא יפני היו (ברובם) נאמנים והפגינו זאת ... אותם אזרחים גורשו ללא משפט הוגן.

אם יש צורך בעוד דוגמאות אל תהסס לבקש.

איפו ראית אותי מצדיק את קצב הילודה המטורף של הציבור הדתי ?

יש שרשור שבוא תראה אותי מותח ביקורת זה שלא ציינתי את זה , לא סימן שאני מסכים עם זה.

פורסם

תאמין לי שגם לגרש 1000 בבת אחת זה לא עסק קל. במיוחד שהתהליך לא אוטומטי אלא ידרוש בית משפט. אם הוא לא ידרוש אפילו בית משפט, אז מזל טוב, דיקטטורה נולדה.

פורסם

אם אתה רוצה לפנות את תושבי המשולש לשטחים אחרים לך על זה. עזה והגדה המערבית כבר מזמן לא שטחי ישראל, תתעורר מהחלום שבו אתה נמצא.

טרנספר גם נחשב לפשע מלחמה אבל לפי דעתי זה גם תלוי איך אתה עושה את זה. לי אין שום בעיה עם התושבים במשולש כי הרוב הגדול שלהם לא מנסה לפגוע במדינה ובגלל כמה תפוחים רקובים לא צריך להעניש אוכלוסיה שלמה. מה גם שהם אזרחי המדינה ולגרש אותם בלי סיבה זה בלתי מוסרי וגם לא חוקי. בגלל זה ליברמן קודם כל דוחף את חוק הנאמנות ואז מי שלא נשבע אמונים למדינה הופך לתושב קבע ובהדרגה מתנתק מהמדינה.

להעביר את הפלסטינאים למקום אחר. זה בעיתי אבל אם הפלסטינאים אין מדינה ריבונית אז כנראה שאנחנו שולטים בהם עדיין . אז כנראה שזה it's our way or they highway .

למי אכפת? לדחוף אותם לעזה ולנעול את השער.

אם יש לנו ריבונות על יהודה ושומרון זה באמת אפשרי :lol: .

כולכם שוכחים דבר עיקרי אחד

אף מדינה לא תסכים לקחת אותם...ירדן לא רוצה בהם וגם לא לבנון או סוריה

אין לנו יחסים דיפלומטים עם לבנון חוץ מזה שפעם ב10 שנים אנחנו זורקים אחד על השני פצצות. אפשר לזרוק אותם לשם . יש בלבנון הרבה פליטים פלסטינאים אני די בטוח שהם ירגישו שם בבית. הם יוכלו להמשיך בעיסוקי הטרור שלהם שם, מחוץ למדינת ישראל. בהזדמנות הבאה שאנחנו נלחמים בלבנון אנחנו יכולים לכבוש להם מחדש את רצועת הביטחון, להעביר לשם כמה פליטים בעיתיים ואז לשגת. זה די יעצבן את כל העולם אבל מה לפחות לא נצתרך לספוג אש על בסיס יומי בגלל שאנחנו "מתעללים" בפלסטינאים עם הסגרים והמצור שלנו.

פורסם
  • מחבר

רשימת הסכמי העודפים מוגשת לועדת הבחירות המרכזית זמן קצר לפני הבחירות, עד אז ההסכם נשאר בסוד אצל כל מפלגה וזאת על

מנת למנוע הסכם עודפים טוב יותר של מפלגה יריבה.

בטקסט הנ"ל לא רשום שביבי החזיר 13 אחוז מהשטח הישראלי לפלשתינאים, החזיר את חברון ואישר באותה עת החזקת נשק קל בידי

פלשתינאים, מדובר בעובדות לכל דבר וקריאה קצרה בגוגל ובארכיון של כל עיתון בארץ תגלה לך זאת. בנוסף לכך לא מצוין שם על אירוע

פתיחת מנהרת הכותל שבו נהרגו 15

חיילי צה"ל על מזבח האגו העצום של ביבי שהחליט לעשות דווקא למרות שבאותה תקופה הייתה מתיחות קשה באזור.

לא הבנתי מה הקשר בין השירות שלך במילואים לבין המציאות בשטח...

מבזק חדשות בשבילך - ישראל לא תתקוף באירן ללא אישור ארה"ב. הנשק והמטוסים שמשמשים לתקיפה באירן יוצרו בארה"ב

ולפי ההסכם אספקת הנשק מולם, רק באישורם נוכל לתקוף באירן או במדינה זרה אחרת. להזכירך, לפי פרסומים זרים רבים מופז נסע לפני

מספר חודשים לארה"ב כדי לקבל אישור תקיפה באירן מהנשיא בוש אך חזר לארץ עם הזנב בין הרגליים...

בטקסט הנ"ל לא רשום שביבי החזיר 13 אחוז מהשטח הישראלי לפלשתינאים, החזיר את חברון ואישר באותה עת החזקת נשק קל בידי פלשתינאים,

מדובר בעובדות לכל דבר וקריאה קצרה בגוגל ובארכיון של כל עיתון בארץ תגלה לך זאת. בנוסף לכך לא מצוין שם על אירוע פתיחת מנהרת הכותל שבו נהרגו 15

חיילי צה"ל על מזבח האגו העצום של ביבי שהחליט לעשות דווקא למרות שבאותה תקופה הייתה מתיחות קשה באזור.

לא הבנתי מה הקשר בין השירות שלך במילואים לבין המציאות בשטח...

מבזק חדשות בשבילך - ישראל לא תתקוף באירן ללא אישור ארה"ב. הנשק והמטוסים שמשמשים לתקיפה באירן יוצרו בארה"ב

ולפי ההסכם אספקת הנשק מולם, רק באישורם נוכל לתקוף באירן או במדינה זרה אחרת. להזכירך, לפי פרסומים זרים רבים מופז נסע לפני

מספר חודשים לארה"ב כדי לקבל אישור תקיפה באירן מהנשיא בוש אך חזר לארץ עם הזנב בין הרגליים...

האם ישראל תקפה את הכור העירקי בהסכמת ארצות-הברית? ,כמדומני שלא.

האם ישראל תקפה את הכור הסורי בהסכמת ארצות-הברית ?, אני בספק.

אם אתה באמת חושב שישראל בהנהגת נתניהו,יובל שטיימנץ ובוגי יעלון תימנע מפעולה לאורך זמן, כאשר איום קיומי מרחף מעל ראשה

רק בגלל שארצות הברית לא נותנת את הסכמתה הפורמאלית..,אז ידידי היקר אתה חי באשליות ולא מכיר כלל את הנפשות הפועלות.

אני אגיד לך מה הקשר.

ההבדל בינינו שאתה מסתמך על פרסומים בעיתונות שחלק לא קטן מהם לא מדויקים ובחלקם אפילו שיקרים בעליל

(מה לעשות שרוב העיתונאים הם שמאלנים).

לעומת זאת אני מכיר את העובדות מהשטח ולכן אף אחד לא יכול למכור לי לוקשים משום ששירתי בשטחים בסדיר וגם בסיס

המילואים שלי נימצא שם.

רוב הבט"שים שעשיתי בחיי נערכו בשטחי הגדה וחלקם למרבה האירוניה נערכו ביחד עם שוטרים פלשתינאים באזור שכם

בסביבות 1995 ובשיחות שלי איתם בהפסקות קפה שנערכו בדרך באזור הכניסה הדרומית של שכם (צפונית לצומת תפוח)

התברר לי שהקלאצ'ים החדשים והמבריקים שלהם ,הועברו אליהם מחו"ל זמן רב לפני שנתניהו בכלל ניבחר .

מי שנתן את ההוראה להעביר לפלשתינאים 30,000 קלצניקובים היה רבין ,אז תפסיק לעוות את העובדות ולשחזר את ההיסטריה

בהתאם להשקפותייך השמאלניות.

קודם כל הדברים שציינת הם פעוטים ולא משנים כלל את התמונה הכוללת.

שנית כל דבריך לא מדויקים בעליל ואני אסביר:

רוב 13 האחוז שאתה מדבר היו פיקטיביים כלומר בסך הכול שינו מעמד של שטח מסטאטוס A ל-b \C .

בתכלס ,הדבר לא בא לידי ביטוי בשטח כלל ובפועל האחריות הביטחונית העליונה נשארה בידי צה"ל כאשר לפלשתינאים נשארה אוטונומיה מוגבלת בלבד.

האזור היחידי שבו באמת התבצעה הסגת כוחות משמעותית הייתה בחברון וגם שם היא הייתה חלקית והתייחסה רק לאזורים מסוימים בלבד.

לגבי אירועי פתיחת מנהרת הכותל :

אתה צודק אכן הייתה מתיחות קשה באזור אולם סופה של המתיחות הייתה להתפוצץ בדרך כזאת או אחרת ולולא זה היה בתירוץ של

פתיחת מנהרת הכותל אז הפיצוץ היה מתרחש ממילא בתירוץ אחר.

אגב,המקרה של פתיחת מנהרת הכותל מזכיר מאוד את עליית שרון להר הבית .

גם במקרה ההוא האשימו את שרון באחריות לפרוץ אינתיפאדת אל-אקצה (האינתיפאדה השנייה).

אולם האמת הייתה שונה לחלוטין וב-180 מעלות.

הנסיגות המופקרות של ברק כמעט מכל שטחי הגדה ב-1999 וגם הבריחה המופקרת שלו מלבנון ב-2000 הייתה רוח גבית לטרור

והביאה להלך רוח בקרב הרחוב הפלשתינאי שאם כמה מאות לוחמי חיזבאללה יכולים להביס את צה"ל אז בוודאי שגם הם יכולים.

למעשה הם לא הביסו כלל, אלא שכך כך זה הצטייר באמצעי התקשורת באותה תקופה.

ובמזרח התיכון מראית עין לא פחות חשובה מהמעשה עצמו.

בפועל באשמת תכנון לקוי של ברק שלא צפה תרחישים בעיתים ולא נערך להם בהתאם,

הייתה בריחה חפוזה,היסטרית ובחלקה לא מסודרת בעקבות הקריסה המהירה והלא צפויה של מוצבי צד"ל ,שחייבה הוצאה דחופה של

כוחותינו בלו"ז מאוד צפוף,היות והיה חשש אמיתי שחלק מהצירים שאובטחו באמצעות צד"ל יחסמו וחלק מהכוחות ינותקו בלי יכולת לחזור בצורה בטוחה לגבול.

מה שבעצם קרה ,הוא שהפלשתינאים פירשו את הנסיגות של ברק כחולשה וכשעת כושר היסטורית שהם חייבים לנצל.

להזכירך בפגישה האחרונה של ברק וערפאת (כשהם רבו בנהיים מי האחרון שיכנס לאולם.. )

ברק היה מוכן לסגת לקווי 67 וחרף נכונותו המופלגת ,השיחות התפוצצו משום שערפאת לא הסתפק בזה ורצה גם את שיבת פליטי 48

לתוך מדינת ישראל וגם שטחים שהם מעבר לקווי 67 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים