עבור לתוכן

האם יש אפשרות מעשית שליברמן ימליץ לנשיא להטיל על ליבני להרכיב את הממשלה ?

Featured Replies

פורסם

ידוע לי בוודאות שיש הסכם עודפים בין ישראל בייתנו לליכוד.

יחד עם זאת הופיעו לאחרונה באמצעי התקשורת כותרות המעמידות בספק את ליברמן באשר לתמיכתו בבנימין נתניהו לראשות הממשלה.

יתכן כמובן שאלו כותרות שנוצרו כ-ספין ודמגוגיה זולה מצד מפלגות השמאל שמשתמשות בשיטות נלוזות ובזויות על מנת לא

לאבד את רסן השלטון.

יתכן גם שמדובר ביוזמה עצמאית של מספר עיתונאים שהם כידוע ברובם שמאלנים.

מה שלא נותן לי מנוח הוא שעד כה לא שמעתי בצורה חד משמעית מליברמן הצהרה שהוא בכל מיקרה ימליץ לנשיא המדינה על נתניהו

להרכיב את הממשלה (כלומר שביבי יהיה בעצם ראש הממשלה).

כך יכול להיווצר מצב אבסורדי שהליכוד מקבל את מספר המנדטים הגבוהה ביותר,אולם עקב המלצתו האפשרית של ליברמן לנשיא המדינה

על ליבני,יתכן שיהיה גוש גדול חוסם שיהיה מורכב מקדימה ומישראל ביתנו ,כך שבסופו של דבר אנחנו נקבל את ליבני בתור ראש הממשלה

וזאת בניגוד מוחלט לרצונותיהם של כל מצביעי ישראל ביתנו שהאופציה היחידה עבורם היא אך ורק בנימין נתניהו.

במילים אחרות האם תיתכן אפשרות שליברמן בעצם "ימכור את בוחריו" כמו שעשו כל כך הרבה פוליטיקאים בעבר כמו:

1.רבין-נתן לפלשתינאים 30,000 קלצ'ניקובים ששימשו לאלפי פיגועים נגד יהודים.

ואפשר לשטחי יהודה ושומרון להפוך לחממות טרור ,למעבדות לייצור חומרי נפץ ולערי מקלט

למחבלים:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7%A0%D7%99%D7%9F

2.עמיר פרץ שהבטיח לבוחריו שינויים סוציו- אקונומיים וזנח את הבטחותיו זמן קצר אחרי הבחירות.

3.שרון שלא למד שום לקח מההתנהגות המופקרת של רבין ביחס ליהודה ושומרון , הפקיר את חבל עזה וחמור מכל את ציר פילדלפי

והביא לכך שעזה הפכה לבסיס טילים איראני שמאיים על כל דרום הארץ ובעתיד הקרוב גם על אזור המרכז.

• תגובות 35
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך בדיוק אתה יודע את רצונם של כל מצביעי ישראל ביתנו? האם עלה על דעתך שחלקם רוצים לראות את ליברמן בתור ראש ממשלה ולא את ביבי? ואיך בדיוק נחשפת להסכמי עודפים שהם הסוד הכי שמור של כל מפלגה?

לפי דברייך אתה מאמין בתיאוריית קונספירציה די הזויה שעיתונאים שמאלנים משתפים פעולה לבני וליברמן כדי להקים ממשלה ובנוסף לכך חושש מכך שליברמן ימכור את בוחריו כאילו בעבר הוא לא מכר אותם בשביל 2 תיקים עלובים בממשלה ובשביל לקבל לשכה מאוד מפוארת אבל לא לעשות כלום (שר לעניינים אסטרטגים שאין לו שום סמכות, במקרה הזה ליברמן הראה יכולת המצאה עילאית).

נ.ב. האליל שלך ביבי תמך בהסכם אוסלו, ראה את חתימתו על הסכם וואי ששימש כמסמך הבנות מול הפלשתינאים למימוש הסכם אוסלו ב'.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%99

במקום לקנות את כל השטויות וההבטחות שפולטים פוליטקאים, אתה מוזמן לפתוח את הראש שלך לאפיקים אחרים ולחשוב "מחוץ לקופסא", לא הכל שחור ולבן בחיים.

פורסם

שלא לדבר על רשימת ההבטחון והעקרונות שכאשר הימין עמד בשלטון (או לא עמד) קוימו...

פורסם
  • מחבר

שלא לדבר על רשימת ההבטחון והעקרונות שכאשר הימין עמד בשלטון (או לא עמד) קוימו...

ידוע לי די בוודאות (בהנחה שמה שהיה רשום בעיתון "ישראל היום " הינו נכון) שיש הסכם עודפים חתום בין מפלגת ישראל ביתנו לליכוד.

השאלה שלי היא האם חרף ההסכם הנ"ל עדיין קיימת באמת האפשרות שליברמן ימליץ לנשיא המדינה להטיל את הרכבת הממשלה על ליבני ולא על נתניהו ?

או שהסכם העודפים בעצם חוסם את האפשרות הזאת.

(למרות שזה לא מסתדר לי בהגיון,הרי שבמידה והסכם העודפים לא חוסם את האפשרות ,אז למעשה קיים הסיכון שליבני תציע לליברמן לשמש

כשר ביטחון וכסגן ראש הממשלה מה שבאופן תיאורטי עלול גרום לליברמן להתפתות להמליץ עלייה .וזאת בניגוד מוחלט לרצונותיהם של כל בוחריו

ולמרות שמספר המנדטים של קדימה יהיה נמוך ממספר המנדטים של הליכוד).

פורסם

ואיך בדיוק נחשפת להסכמי עודפים שהם הסוד הכי שמור של כל מפלגה?

בלי קשר לשאר הדיון \ ויכוח שמתנהל כאן,

איך הגעת למסקנה שהסכמי עודפים הם הסוד הכי שמור של כל מפלגה?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3668599,00.html - בסוף הכתבה.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק אתה יודע את רצונם של כל מצביעי ישראל ביתנו? האם עלה על דעתך שחלקם רוצים לראות את ליברמן בתור ראש ממשלה ולא את ביבי? ואיך בדיוק נחשפת להסכמי עודפים שהם הסוד הכי שמור של כל מפלגה?

לפי דברייך אתה מאמין בתיאוריית קונספירציה די הזויה שעיתונאים שמאלנים משתפים פעולה לבני וליברמן כדי להקים ממשלה ובנוסף לכך חושש מכך שליברמן ימכור את בוחריו כאילו בעבר הוא לא מכר אותם בשביל 2 תיקים עלובים בממשלה ובשביל לקבל לשכה מאוד מפוארת אבל לא לעשות כלום (שר לעניינים אסטרטגים שאין לו שום סמכות, במקרה הזה ליברמן הראה יכולת המצאה עילאית).

נ.ב. האליל שלך ביבי תמך בהסכם אוסלו, ראה את חתימתו על הסכם וואי ששימש כמסמך הבנות מול הפלשתינאים למימוש הסכם אוסלו ב'.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%99

במקום לקנות את כל השטויות וההבטחות שפולטים פוליטקאים, אתה מוזמן לפתוח את הראש שלך לאפיקים אחרים ולחשוב "מחוץ לקופסא", לא הכל שחור ולבן בחיים.

קודם כל ,לא קיבלתי תשובה לשאלתי עד כה.

הדברים שאתה אומר ,איך נאמר את זה בעדינות לא מסתדרים כלל עם מה שידוע לי משירותי במסגרת הסדיר והמילואים בשטחי יהודה ושומרון .

אני מציע שתיקרא שוב פעם את הטקסט שמופיע בלינק שאתה בעצמך סיפקת ,שאף הוא סותר את מרבית טענותיך .

(לנוחותך הדגשתי את הנקודות החשובות בציטוט) :

" ישראל בצעה את הנסיגה הראשונה מתוך שלוש שנקבעו על ידי הסכמי ואי בזמן שנקבע, אך סירבה להמשיך בנסיגות בטענה שהפלסטינים לא מלאו את חלקם בהסכם. בהחלטת הממשלה ב-12 בדצמבר 1998 נקבע שישראל לא תבצע נסיגות נוספות בלי שהפלסטינים יפסיקו את האלימות וההסתה, יאספו את הנשק הבלתי חוקי וישתפו פעולה עם ישראל בלחימה בטרור. כמו כן דרשה ישראל שהפלסטינים יפסיקו לדרוש שחרור רוצחים, ולא יכריזו באופן חד צדדי על הקמת מדינה פלסטינית ‏‏[2].

הפלסטינים קיימו כינוס של המועצה הלאומית הפלסטינית בה הכריזו שהם מאשררים את מכתבו של יאסר ערפאת לגבי ביטול הסעיפים הקוראים להשמדת ישראל באמנה הפלסטינית. הדעות חלוקות האם כינוס זה עמד בדרישות ההסכם ואם הסעיפים הרלוונטיים באמנה הפלסטינית אכן בוטלו בפועל. עם זאת, הפלסטינים לא אספו את כלי הנשק הבלתי חוקיים ולא נאבקו בטרור כפי שנדרש בהסכם. כמו כן, ההסתה באמצעי התקשורת של הרשות הפלסטינית נמשכה. בינואר 1999 הצהיר יאסר ערפאת בוושינגטון שאם הישראלים לא יממשו את התחייבויותיהם, הוא יראה את עצמו פטור מהמחויבות שלו בהסכם להימנע מצעדים חד צדדיים, ואיים להכריז על הקמת מדינה פלסטינית באופן חד-צדדי.

שאר סעיפי ההסכם שנגעו להקמת ועדות לקידום דיונים בנושאים שהיו חשובים לישראלים ולפלסטינים לא הובילו לתוצאות מעשיות.

חתימת הסכם ואי על ידי בנימין נתניהו הביאה לנפילת ממשלתו, לאחר ששני חברי הכנסת של מפלגת מולדת ושני חברי כנסת מהליכוד, זאב בנימין בגין ומיכאל קליינר, מימשו את איומם והביעו תמיכה בהפלת הממשלה. בבחירות שהתקיימו במאי 1999 נבחר אהוד ברק לראשות הממשלה.

אהוד ברק הגיע בספטמבר 1999 להסכם שארם בו נקבע לוח זמנים חדש למחויבויות בהסכם ואי ונוספו מחויבויות ישראליות נוספות לשחרור אסירים. ממשלתו של אהוד ברק בצעה את יתר הנסיגות שנקבעו בהסכם ‏‏[3]."

פורסם

אין מצב שליברמן ימליץ על לבני...

מה יש לו איתה ?

כלום

עם ביבי ?

-אידיאולוגיה דומה - שניהם ימנים לעומת לבני המרכז - שמאל.

-הסכם עודפים - כפי שציינו יש לו הסכם עודפים עם ליכוד - שניהם רוצים להצליח ומוכנים לעזור אחד לשני.

- יש עוד אבל אלו מרכזיים

לא משנה מי ירכיב את הממשלה ביבי או לבני (לדעתי ואני מקווה שביבי) כנראה שגם העבודה,ישראל ביתנו וקדימה יהיו בפנים.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שליברמן ימליץ על לבני...

מה יש לו איתה ?

כלום

עם ביבי ?

-אידיאולוגיה דומה - שניהם ימנים לעומת לבני המרכז - שמאל.

-הסכם עודפים - כפי שציינו יש לו הסכם עודפים עם ליכוד - שניהם רוצים להצליח ומוכנים לעזור אחד לשני.

- יש עוד אבל אלו מרכזיים

לא משנה מי ירכיב את הממשלה ביבי או לבני (לדעתי ואני מקווה שביבי) כנראה שגם העבודה,ישראל ביתנו וקדימה יהיו בפנים.

עם כל הכבוד,כל מה שאמרת זה בגדר השערה בלבד ולא אסמכתא למה שאני מחפש (מחפש ברשת ,בעיתונים וכיוצא בזה).

ברור שלאור האיומים הקיומיים שעומדים בפני המדינה(פשוט השמדה בנשק אטומי),לא תהיה ברירה אלא להקים ממשלת אחדות.

אבל זה קריטי שנתניהו יעמוד בראשה היות וליבני היא אימפוטנטית חדלת אישים וחסרת עמוד שידרה.

אם היא תיבחר(חס וחלילה ושלום)בתמיכת מפלגת ישראל ביתנו אז אין שום סיכוי שהיא תורה לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים ללא הסכמתו של הכושי הפטפטן בוושינגטון ,שימשיך לדבר גם בזמן שהאיראנים ישגרו טילי שיוט נושאי ראשי נפץ אטומיים,שכנגדם אין שום מענה אפקטיבי(גם לא מערכת טילי החץ, שבכלל לא מסוגלת ומיועדת להפלת טילי שיוט שנעים מתחת לראדאר בגובה של כעשרים מטר מעל גובה הקרקע).

פורסם

בלי קשר לשאר הדיון \ ויכוח שמתנהל כאן,

איך הגעת למסקנה שהסכמי עודפים הם הסוד הכי שמור של כל מפלגה?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3668599,00.html - בסוף הכתבה.

רשימת הסכמי העודפים מוגשת לועדת הבחירות המרכזית זמן קצר לפני הבחירות, עד אז ההסכם נשאר בסוד אצל כל מפלגה וזאת על מנת למנוע הסכם עודפים טוב יותר של מפלגה יריבה.

קודם כל ,לא קיבלתי תשובה לשאלתי עד כה.

הדברים שאתה אומר ,איך נאמר את זה בעדינות לא מסתדרים כלל עם מה שידוע לי משירותי במסגרת הסדיר והמילואים בשטחי יהודה ושומרון .

אני מציע שתיקרא שוב פעם את הטקסט שמופיע בלינק שאתה בעצמך סיפקת ,שאף הוא סותר את מרבית טענותיך .

בטקסט הנ"ל לא רשום שביבי החזיר 13 אחוז מהשטח הישראלי לפלשתינאים, החזיר את חברון ואישר באותה עת החזקת נשק קל בידי פלשתינאים, מדובר בעובדות לכל דבר וקריאה קצרה בגוגל ובארכיון של כל עיתון בארץ תגלה לך זאת. בנוסף לכך לא מצוין שם על אירוע פתיחת מנהרת הכותל שבו נהרגו 15 חיילי צה"ל על מזבח האגו העצום של ביבי שהחליט לעשות דווקא למרות שבאותה תקופה הייתה מתיחות קשה באזור.

לא הבנתי מה הקשר בין השירות שלך במילואים לבין המציאות בשטח...

עם כל הכבוד,כל מה שאמרת זה בגדר השערה בלבד ולא אסמכתא למה שאני מחפש (מחפש ברשת ,בעיתונים וכיוצא בזה).

ברור שלאור האיומים הקיומיים שעומדים בפני המדינה(פשוט השמדה בנשק אטומי),לא תהיה ברירה אלא להקים ממשלת אחדות.

אבל זה קריטי שנתניהו יעמוד בראשה היות וליבני היא אימפוטנטית חדלת אישים וחסרת עמוד שידרה.

אם היא תיבחר(חס וחלילה ושלום)בתמיכת מפלגת ישראל ביתנו אז אין שום סיכוי שהיא תורה לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים ללא הסכמתו של הכושי הפטפטן בוושינגטון ,שימשיך לדבר גם בזמן שהאיראנים ישגרו טילי שיוט נושאי ראשי נפץ אטומיים,שכנגדם אין שום מענה אפקטיבי(גם לא מערכת טילי החץ, שבכלל לא מסוגלת ומיועדת להפלת טילי שיוט שנעים מתחת לראדאר בגובה של כעשרים מטר מעל גובה הקרקע).

מבזק חדשות בשבילך - ישראל לא תתקוף באירן ללא אישור ארה"ב. הנשק והמטוסים שמשמשים לתקיפה באירן יוצרו בארה"ב ולפי ההסכם אספקת הנשק מולם, רק באישורם נוכל לתקוף באירן או במדינה זרה אחרת. להזכירך, לפי פרסומים זרים רבים מופז נסע לפני מספר חודשים לארה"ב כדי לקבל אישור תקיפה באירן מהנשיא בוש אך חזר לארץ עם הזנב בין הרגליים...

פורסם

יש סיכוי שהוא ילך עם קדימה אבל הם יצתרכו להבטיח ולתת לו המון . עדיין צריך לקחת בחשבון שאם ליבני תלך עם ליברמן היא תקבל "מוקש גדול" לתהליך המדיני. מתי שליברמן שומע "תהליך מדיני" הוא אומר " אני בדרך החוצה" והוא גם מקיים. ליברמן הוא פוליטיקאי מאוד מוכשר והוא יודע לתמרן פוליטית. הוא לא סתם ידרוש את "חוק הנאמנות, נישואים אזרחיים וכו" הוא ידרוש לוח זמנים כדי לוודא שהחוקים האילו יעברו ויתנו לו זמן לברוח מהממשלה כדי להגיד בבחירות "לקחתי וברחתי" .

מה שליברמן יעשה לקדימה זה ימשוך אותה ימינה. בשביל להרכיב ממשלה קדימה צריכה גם את ליברמן וגם את העבודה וזה אומר לשבת על חבית אבק שריפה ולשחק בגפרורים. ולא מספיק שהם יצתרכו את העבודה הם יצתרכו להשיג עוד 5 מנדטים איכשהו .

יש סיכוי שלבני תתקפל מול נתניהו ונקבל את קואליצית שלושת הגדולות ( אני לא חושב שנתניהו יתקפל כשהוא בעמדת כוח כרגע). זאת תהיה קואליציה יותר יציבה כי לא סביר שקדימה תתחיל לחפור שמאלה כמו שמפלגת העבודה אוהבת לעשות כשהם יושבים בממשלה. עדיין יש בקדימה כמה אנשים שהיו בעבודה פעם אז אולי הם יעשו את זה .

פורסם

הכל תלוי בהבטחות של ציפי וביבי אל ליברמן, מי שיבטיח לו יותר יקבל את תמיכתו.

למרות שממש לא נראה לי שהוא ילך עם ציפי, בעיקר בעקבות התנגדות משאר המועמדים מטעם ישראל ביתנו.

פורסם

כאילו שליברמן באמת הקשיב פעם לחברי הסיעה שלו, שהוא בעצמו בחר, אגב.

פורסם

לדעתי ממשלת ביבי-ציפי-ליברמן תיהיה העדיפה

-ביבי וליברמן בשביל שיחליטו את ההחלטות ולא יתנו לציפי לפזר שטחים לפה ולשם.

-ציפי כדי להראות לעולם שאנחנו נחמדים - כי ממשלת ימין מלאה תביא לקרע בינינו לבין ארהב, תחשבו על זה ככה שהממשלה תיהיה של ביבי ליברמן שזה 43 מנדטים ועוד 20 מנדטים של מלגות דתיות (ברמה מסוימת גם קיצוניות) בהחלט לא מצב נעים

בנוסף לזה לא צריך לתת לש"ס כסף...לא צריך לשמוע את הערבים אחרי הכל הם בעצם לא רוצים דמוקרטיה והם לא תומכים באף אחד.

פורסם

שכחת את הפרט השולי שגם ליברמן תומך בחילופי שטחים...

פורסם

שכחת את הפרט השולי שגם ליברמן תומך בחילופי שטחים...

אתה בהחלט מחשיב ערים כמו אום אל פאחם כחלק מהמדינה?

באיזה עוד ממשלה אתה תגיע למצב שח"כ לא יכול להכנס לעיר שהיא מצביעה לפרלמנט שהוא חלק ממנו ?!

לדעתי צריך לספח אותם כמה שיותר מהר לגדה התושבים שם לא רק שונאי-ישראל הם היו רוצים לראות את החמאס בממשלה (לא מספיק את בל"ד) ואנ די בטוח שהם היו רוצים לראות כל יהודי בארץ ומחוצה לה עם כדור בראש.

לדעתי צריך להתנער מהר מאוד מהערבים ומהיהודים פשוט להגיד להם מהיום את חלק מהרשות ... ולתת לרשות דד ליין וסיוע כספי מחו"ל שיבנו לעצמם מערכות חינוך בריאות ומשטרה ותשתית ופשוט להפסיק לעזור להם ... זהו נמאס.

אנחנו מספקים להם את כל ההטבות הם חיים פה פי 200 יותר טוב מאשר הם היו חיים בכל ארץ מוסלמית ואנחנו משלמים על זה בחיים ובכסף והם עוד יוצאים נגדנו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים