עבור לתוכן

מאוורר של ספק רועש בזמן הדלקה ו"נרגע" אחרי כמה דקות.

Featured Replies

פורסם

שלום!

רציתי לשאול - יש לי תופעה מעניינת כזאת של מאוורר שרועש בזמן הדלקת המחשב, ואחרי כמה דקות (2 נניח?..) נרגע וממשיך לעבוד רגיל.

למה זה קורה?

המחשב דרך אגב חדש (רק 4 חודשים) ולא נמצא בסביבה מאובקת.

יש לי עוד מחשב שבזמן הדלקה ממש ממש רועש חזק, ונרגע רק אחרי כ 10 דקות (או אם נותנים לו אחרי 5 דקות מכה קטנה על איזור הספק)

תודה!

פורסם

הייתה לי את אותה הבעייה לפני כמה חודשים עם הספק שלי (ג'אנרי)

לא יודע עד כמה זמן ממולץ, ואני גם די מאמין שזה מבטל את האחריות על הספק, אבל נקתי את הציר של המאוור ושימנתי אותו טיפה והבעייה נפתרה..

פורסם
  • מחבר

הספק שלי או THERMALTAKE או HECK אני לא זוכר, אין לי כוח לפתוח את המחשב. . .

בכל מקרה לא הכי איכותי .

מוזר אבל שהוא רועש - זה ממש חצי דקה אולי, אבל עדיין מעצבן, מחשב חדש בכל זאת..

פורסם

אם הוא חדש הכי חכם והכי בריא לקחת את המחשב לחנות שממנו הוא נקנה.. בשביל זה יש אחריות

פורסם

טעות חמורה, שוב, של משתמשים ללא ניסיון.

כל המאווררים במחשבים עובדים בזמן ההדלקה במהירות מירבית

ולכן נוצר הרעש. תופעה זו תקופה לכל המחשבים באשר הם.

אין מקום לדאגה.

פורסם

בדיוק באתי לפתוח על זה נושא חדש.

גם אצלי אותה הבעיה, אני רק לא בטוח אם זה המאוורר של הספק או של המעבד (הם שונים נכון ? :kopfpatsch:)

אתה אומר שזה נורמאלי? זה פשוט נשמע מפחיד כזה, כאילו משהו חולה שם בדקות הראשונות של ההפעלה.

פורסם

שום מאורר לא אמור להרעיש בצורה יוצאת דופן ולאחר מכן "להירגע", התופעה קורת כאשר הכנפיים של המאורר ו/או המאורר לא יושב טוב ולאחר צבירת מהירות הוא מתייצב.

במאוררים איכותיים (ולא חסר כאלו) אין את התופעה הנ"ל.

אני מציע לך לגשת לחנות ממנה נרכש המחשב ע"מ שיבדקו מהיכן נובע הרעש ולמה.

אגב, אין אחריות על מאוררים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

מחשב אחד החדש יותר קניתי מאייבורי - חוץ מזה שאני צריך אותו ליומיום, אין לי אפשרות לוותר עליו לכמה ימים.

אני גם לא רוצה להתחיל להתעסק עם האחריות של אייבורי לאור העובדה שאמרתם שהוא עובד במהירות מקסמלית בהפעלה - הוא רועש רק כ- חצי דקה אני חושב שזה בסדר.

המחשב השני כבר די ישן, יש מצב שהכנפיים שלו כבר לא משהו, אני מניח שאחכה שהספק פשוט ימות, ואקנה חדש..

פורסם

המחשב שואב לתוכו אבק שאתה לא רואה,ומכיוון שהספק נמצא בתוך המחשב הוא מתמלא בו גם כן.

אם הספק ג'נרי אני ממליץ לפתוך אותו,לנקות,ולשמן את המאוורר.

אם לא,לך לחנות שבו רכת את הספק ותסביר להם את הבעיה שלך.

:xyxthumbs:

פורסם

להבדיל מכמה כרטיסי מסך שמחכים עד שמערכת ההפעלה תעלה ואז מייצב את מהירות המאוורר שלו,

מהירות המאוורר בספק כח תלויה אך ורק בספק עצמו, ואם המאוורר מבוקר טמפרטורה, אזי בטמפרטורה שחיישן המאוורר מחובר אליו.

מכאן שרעש בעת ההפעלה מלמד על מאוורר תקול.

גם אם עתה הוא פועל בשקט לאחר מספר דקות, הרי שבעתיד הקרוב הוא יתפגר.

פנה לחנות למימוש אחריות.

ומאוורר שמותקן בתוך ספק כח נושא את האחריות של הספק על כל המשתמע מכך !!!

צביקה

פורסם

אפילו לא מערכת ההפעלה. ה-8800GT פועלים בפול גז עד שהביוס של הכרטיס מסך עולה, ואז אחריו כשעולה הביוס של לוח האם הוא כבר חזרה בשקט.

פורסם

כנ"ל גם אצלי, המאווררים של המארז עושים רעש לאחר שלא עבדו הרבה זמן ולאחר כמה דק' נרגעים, זה עניין של לכלוך ואבק שנכנס בתוכם אין מה לעשות חוץ מלנקות אותם ולשמן מעט...

פורסם

אצלי הוא עושה רעשים גם אם המחשב עבד, כיביתי והדלקתי אותו שוב. רק לאחר מס' דקות הוא נרגע. איך ניתן לדעת אם זה תקלה במאוורר או משהו שצריך לחיות איתו או סתם לנקות ?

פורסם

זה לא תקלה .. רק שים לב שהמאוורר לא מפסיק להסתובב, אצלי זה התחיל אחרי חודש שהיה לי את המחשב משום מה. עד היום המאווררים טפו טפו טפו.

אבל לשים בהם טיפה של שמן מכונות זה מעולה מחליק אותם לגמרי ויותר טוב מכל WD40 שהשתמשתי בו (אגב שמלכלך את כל האיזור של המאוורר ומושך אליו אבק..)

תנסה לשמן את המאוורר טיפה זה עוזר..

פורסם

וואי אצלי זו אותה בעיה, זאת אומרת הרעש שהוא נוראי - יכול להעיר מישהו מחדר סמוך אבל נרגע לאחר 2-3 דקות.

באמת רציתי לשאול מה הבעיה המאוורר שעל היחידת קרור או הספק.

מפה הבנתי שהספק הוא הבעיתי - אבל איך אפשר לשמן אותו בלי שיקרה משהו לספק או למחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים