עבור לתוכן

מחפש מצלמה לא יקרה ( יש שאלון!!!111 D: )

Featured Replies

פורסם

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

עדיף לשמור מתחת ל-700 שקל אבל מחנות אמינה ועדיפות למיבואן רשמי.

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

אני לא מפחד מצילומים בחוץ זה בדר"כ כל מצלמה עושה בסדר, הנקודת חולשה שלי זה לרעשים בצילום INDOOR, אני לא יכול לסבול מצלמות שחדר טיפה חשוך גורם להם לערמות של "לכלוך" בתמונה או מריחה של תאורה בחדר טיפה חשוך.

# כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

אם אני חייב להתפשר על גודל או איכות אני אתפשר על גודל, אבל זה יכאב לי, עדיף שהמצלמה תיהיה נוחה לנשיאה גם בכיס של ג'ינס.

מועמדים עיקריים, אשמח (מאוד מאוד) אם תבחרו משהו מבינהם כי יהיה לי הרבה יותר קל ונגיש לקנות אותם:

nikon l14 - מחיר נוח, לא יותר מידי עבה, אחריות רחבה.

panasonic ls75 - מחיר נוח, דיי עבה, אחריות רחבה.

fuji j10 - מחיר סבבה, דקה מאוד.

olympus fe20 - דקה מאוד.

olympus fe45 - אחריות רחבה.

casio ex-z9 - דקה, דיי נרתע מקסיו בגלל תוצאות בינוניות שקיבלתי מ-Z1000

sony dscs730 - דיי עבה, אחריות רחבה.

canon a590 - קצת נרתע בגלל העובי.

fuji f40 לא כ"כ בא בחשבון בגלל החוסר זמינות מבחינתי.

תודה רבה.

פורסם

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

עדיף לשמור מתחת ל-700 שקל אבל מחנות אמינה ועדיפות למיבואן רשמי.

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

אני לא מפחד מצילומים בחוץ זה בדר"כ כל מצלמה עושה בסדר, הנקודת חולשה שלי זה לרעשים בצילום INDOOR, אני לא יכול לסבול מצלמות שחדר טיפה חשוך גורם להם לערמות של "לכלוך" בתמונה או מריחה של תאורה בחדר טיפה חשוך.

# האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

כן.

אין ארוחות חינם. בתקציב שלך אין מצלמות שמאפשרות לצלם אנשים בתאורת חדר ללא פלאש וללא רעש חזק. היחידה שמתקרבת היא ה-F40. מה אתה מעדיף - להעלות את התקציב, או לצלם עם פלאש?

# מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

לא.

מה "לא"? לא חשוב לך טווח העדשה?

fuji f40 לא כ"כ בא בחשבון בגלל החוסר זמינות מבחינתי.

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=573700 (‏F40)‏

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=591719 (‏F47‏ - מצלמה דומה מאוד ל-F40, עם איכות ב-ISO גבוה עדיפה בבירור על כל המצלמות האחרות ברשימה שלך, מלבד ה-F40)‏.

פורסם
  • מחבר

נו אז שיהיה עם פלאש, לא ממש קריטי לי D: ובקשר לטווח עדשה אין לי מושג מה זה אומר, אם אתה מתכוון למרחק שהוא מצלם אז לא כזה קריטי לי.

זה יותר כמו צילומים משפחתיים ושטויות, לא הולך לצלם שקיעות ומאקרואים של פרחים ודברים אומנותיים.

אה מה שכן חשוב לי שהוא יוכל לתפוס בצורה חדה תזוזה מהירה, גם אם זה ידרוש ממני ללמוד את האפשרויות של המצלמה העיקר שיהיה לו את היכולות.

ה-47 יקרה לי.

ה-40 אני לא רואה שזמינה בחנות גדולה כלשהי ובמחיר סביר.

אתם דיי מקובעים עם ההמלצות שלכם, חצי מהתארדים פה מקבלים תשובה של ה-F40.

אני מבין שזאת מצלמה מוצלחת לתקציב שלה אבל זאת לא המצלמה היחידה בעולם.

אף אחד מהרשימה לא מתאימה לדרישות הלא כאלה גבוהות שלי?

פורסם

נו אז שיהיה עם פלאש, לא ממש קריטי לי D:

ההבדל בין צילומים עם פלאש (ישיר) לבין צילומים ללא פלאש משמעותי מאוד, אבל בלי שתנסה ותראה אותו בעצמך לא תוכל לדעת כמה הוא קריטי לך. זה לא ממש משנה, ממילא אף אחת מהמצלמות האלה (להוציא במידה מסויימת את ה-F40) לא תאפשר לך לצלם אנשים בתאורת חדר מבלי להשתמש בפלאש, לפחות לא עם רמת הצלחה סבירה.

ובקשר לטווח עדשה אין לי מושג מה זה אומר, אם אתה מתכוון למרחק שהוא מצלם אז לא כזה קריטי לי.

יש בשאלון לינק למאמר בנושא. כמה קשה לקרוא אותו?

אה מה שכן חשוב לי שהוא יוכל לתפוס בצורה חדה תזוזה מהירה, גם אם זה ידרוש ממני ללמוד את האפשרויות של המצלמה העיקר שיהיה לו את היכולות.

אף אחת מהמצלמות אלה לא מפקסת ממש מהר. כדי לצלם תמונות שבהן התזמון חשוב תצטרך לפקס מראש על הנושא (או על משהו במרחק דומה), להחזיק חצי לחיצה ולצלם ברגע החשוב.

ה-47 יקרה לי.

אתה מעדיף לחסוך 57 ש"ח ולקנות מצלמה פחות טובה?

ה-40 אני לא רואה שזמינה בחנות גדולה כלשהי ובמחיר סביר.

"שפע" וותיקים ואמינים. והמחיר שלהם בתקציב שלך.

אתם דיי מקובעים עם ההמלצות שלכם, חצי מהתארדים פה מקבלים תשובה של ה-F40.

אני מבין שזאת מצלמה מוצלחת לתקציב שלה אבל זאת לא המצלמה היחידה בעולם.

לא, אבל בתקציב הזה היא המצלמה עם איכות התמונה הטובה ביותר, עם יכולות הצילום באור חלש הטובות ביותר, עם מצב הצילום הכפול שמאפשר גם למי שלא מתמצא בצילום לקבל תוצאות טובות באור חלש מבלי לסכן אובדן הזדמנויות צילום, עם זיהוי פנים אפקטיבי ומהיר ועם עוד תכונות שהופכות אותה למצלמה טובה יותר מרוב המצלמות בתקציב, להוציא עבור אנשים עם דרישות מאוד ספציפיות שבהן היא לא עומדת (למשל שליטות ידניות או טלה של ממש).

אף אחד מהרשימה לא מתאימה לדרישות הלא כאלה גבוהות שלי?

לכולן יש חיישנים קטנים משמעותית מזה של ה-F40. ל-L14 אין ISO ידני, דבר שצריך לפסול אותה על הסף. ל-EX-Z9 ול-J10 יש עדשת זום עם 38 מ"מ בלבד בצד הרחב, וגם זו סיבה טובה לפסילה. ל-S730 יש הרבה תכונות גרועות (ווידאו ברזולוציה נמוכה מאוד, מהירות תריס מינימלית של 1/8 שניה בלבד ועוד). הנתונים של שתי המצלמות של אולימפוס נראים סבירים, אבל אין עליהן ביקורות כך שקשה לדעת אם אין הפתעות. אם לשפוט מדגמים דומים אחרים של אולימפוס, אז סביר להניח שמהירות היא לא הצד החזק שלהן. הפנסוניק נראית בסדר, אבל גם עליה לא מצאתי ביקורות של ממש. בקיצור, המצלמה עם הנתונים הכי סבירים שמהווה את ההימור הכי קטן היא ה-A590. זאת המצלמה שהייתי מעדיף בעצמי אם הייתי צריך לבחור מחבורת המצלמות הלא-מלהיבה הזו, ובהנחה שה-F40 משום מה לא נכנסת לרשימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים