עבור לתוכן

למצביעי השמאל הקיצוני

Featured Replies

פורסם

נו , אז , שלי זה נבואה* על סמך הבטחה :xyxthumbs:

(ולא הכללה כפי שטענת )

*ניחוש מושכל

• תגובות 36
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ישנו פתגם במחשבת ישראל שאומר

משחרב בית המקדש - הנבואה ניתנה לשוטים

אף אחד באמת לא יודע מה יוליד יום

פורסם

אתה מתכוון טמטמת ישראל

כי זה משפט רבני שמסיט את מרכז הכח מהכוהנים אל ההנהגה המוססדת הרבנית שהמציאה את ההלכה וקבעה שעדיף להיות "חכם" מאשר נביא ובזה היא מראה את העדיפות שלה אל סוג האמת שמחזק את מעמדה ולא את מעמדו של התיכנון המקורי של משה רבינו , אפשר להבין את דרכם ההיסטרית לנוכח החורבן שנבע מהתאווה שחטאו העם ואת דרך הממסד שרצתה לשמור על העם כיחידה גבייה אחת לכן אוכל להגיד די בביטחון שהמשפט הזה שכתבת נובע מהיסטריה יהודית ובאשר ליחוס המילה שוטה למה שאני כותב :

אני כתבתי את הקונוטציה של המילה נבואה במשפטי וסימנתי אותו על ידי כוכבית כך שגם אנשים כמוך יוכלו לראות שהנקודה מכוסה דיי טוב כי ידוע לי שהמילה שוטה יכולה להיות קשורה לעוד הנחות למעט נבואה ;)

פורסם

ברור שחדש !

פורסם

אני בעד חירויות אדם, חופש פולחן, הפרדת דת מהמדינה, איכות הסביבה וליברליזם שיוויוני. ואני ימני-ימני קיצוני.

פה זה לא ארה"ב. החלוקה לימין-שמאל 99% מושתתת על עמדה ביטחונית.

אתה בצד השמאלי של המפה מבחינה חברתית/כלכלית ובצד הימני של המפה מבחינה ביטחונית. במילים אחרות, אתה נמצא במרכז...

משום מה בישראל השתרשה המחשבה שאדם נחשב בצד השמאלי/ימני/מרכזי של המפה אך ורק לפי מחשבותיו בנושאים בטחוניים ומדיניים מבלי לקחת בחשבון את עמדותיו של אותו אדם בנושאים חברתיים וכלכליים, מדובר בתפיסה שגויה שאופיינית באופן כמעט בלעדי לישראל.

נ.ב. אתה מוזמן להשתתף בסקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה ולראות בדיוק היכן אתה נמצא על המפה הפוליטית בישראל:

http://israel.kieskompas.nl/

פורסם

כי בניגוד לארצות אחרות הסוגיה הביטחונית היא סוגיה קיומית.

פורסם

הסוגיה הבטחונית הייתה סוגיה קיומית גם בארה"ב של שנות המלחמה הקרה וגם במדינות רבות אחרות (דרום קוריאה למשל) ובכל זאת בישראל ניתן דגש מאוד כבד על הנושא הזה בלבד והזנחה פושעת של הנושאים האחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים