עבור לתוכן

טמפ' Q9550 בסדר?

Featured Replies

פורסם

מצורפת תמונה עם נתוני הטמפרטורה של המעבד שלי.

קירור - Vendetta2.

מצורפות אחרי זה תמונות של המארז.

4 מאווררים. כחול אחד מכניס (ליד ההארדיסק... לא רואים שהוא כחול...) וכחול אחר מוציא. אותו דבר עם האדומים.

הגיוני שהטמפרטורות כאלה?

המחשב במנוחה.

יכול להיות שכרטיס המסך HD4870X2 משפיע? הטמפ' שלו הם 46 ו-32.

המחשב היה בתיקון, והוחלף לוח אם. יכול להיות שהמשחה הטרמית נפגעה?

או שאולי אני סתם פרנואיד.

תודה!

[attachment deleted by admin]

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האדום בצד המארז מכניס אוויר ? אם כן מה טוב..אם לא תהפוך אותו..

לגבי הקירור..אכן המארז שלך קטן יחסית והכרטיס מסך רק מוסיף לעניין..

על כל מקרה תבדוק על כמה RPM המאוורר של הOCZ מסתובב...

פורסם
  • מחבר

האדום בצד המארז מכניס אוויר ? אם כן מה טוב..אם לא תהפוך אותו..

לגבי הקירור..אכן המארז לשך קטן יחסית והכרטיס מסך רק מוסיף לעניין..

על כל מקרה תבדוק על כמה RPM המאוורר של הOCZ מסתובב...

האדום בצד מכניס, האדום למעלה מוציא.

900-1000.

הטמפ' הן אלה בוודאות? כאילו התוכנה לא מזייפת? ראיתי איזה נושא על קריאה לא מדוייקת של מעבדים, ולא הבנתי משם כלום.

למה יש אנשים שיש להם טמפ' שונות ל-Cores.

הטמפ' אבל בסדר, או שהן לא טובות למנוחה?

עדיין לא בדקתי על מאמץ, אבל בינתיים אני רוצה לדעת איך זה...

תודה.

עריכה:

חשבתי אולי להפוך את האדום העליון. במקום שיוציא, שיכניס, וככה תמיד יגיע אויר קר לאיזור המעבד.

בינתיים כרטיס המסך מהווה מעין חומת אש (D=) שמחממת את האויר שנכנס למארז.

מה דעתך?

פורסם

אין צורך להפוך את המאוורר העליון..הסירקולציה שלה בסדר גמור..

לגבי הטמפ'..אינטל שינתה את שיטת המדידה (ובעקבות כך גם החישוב) של הטמפ' במעבדי הC2D/Q...ולכן רק תוכנות ספציפיות כמו REAL TEMP או CORE TEMP יתאימו למדידה..

לגבי הפרש הטמפ'..זוהי חלק מבעיית הקריאה..אך בעזרת כיול של התוכנה אפשר להתגבר על זה..

ואתה יכול להגיע לRPM מקסימלי של 1500..

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני כזה בעייתי, אך עדיין לא הבנתי.

הטמפ' טובה? כאילו מדויקת? ממה נובע ההבדל בין ה-cores במעבדים אחרים?

האם אני צריך להלחץ מטמפ' כזו?

אני כנראה ביום שלישי אערוך בדיקת מאמץ ואראה אם במאמץ הטמפ' עולה ברמה גבוהה או נמוכה.

אם הטמפ' לא עולה ברמה דרסטית, אז סביר להניח שכרטיס המסך מחמם את העסק. אם הטמפ' עולה ברמות מוגזמות אולי זה שניהם.

מה דעתך?

תודה על עזרתך!

פורסם

למה בעייתי ? ;D

כמו שציינתי הטמפ' סבירה (במנוחה) בהתחשב במארז ובמעבד שלך...ההבדל בין הליבות נובע שוב ממדידה לא הכי נכונה של התוכנה..

אין צורך להילחץ משום דבר.. ;D

תבצע בדיקת מאמץ..תבדוק אם המעבד לא עובר את ה70+..ושהמאוורר של המעבד עובד על MAX RPM של 1500+-..

פורסם
  • מחבר

למה בעייתי ? ;D

כמו שציינתי הטמפ' סבירה (במנוחה) בהתחשב במארז ובמעבד שלך...ההבדל בין הליבות נובע שוב ממדידה לא הכי נכונה של התוכנה..

אין צורך להילחץ משום דבר.. ;D

תבצע בדיקת מאמץ..תבדוק אם המעבד לא עובר את ה70+..ושהמאוורר של המעבד עובד על MAX RPM של 1500+-..

בזמן מאמץ ז"א לבדוק את המקס של הוונדטה?

בביוס שלי יש לי 3 אפשרויות למאוורר. 1) שייפעל תמיד מקסימום. 2) שהביוס יישלוט עליו ו-3) שאני לא זוכר מה הוא אומר.

מה הכי מומלץ?

גם מחר אני אנצל את יום הבחירות לעשות סדר בכבלים שמסתובבים במארז. זה גם יוריד בטח במעלה =).

פורסם

כן זה מה שהוא התכוון ...בזמן מאמץ לבדוק טמפ' ..

אתה יכול לשנות את המאוורר למקס במידה והטמפ' גבוהות בשבילך

אין דבר כזה מומלץ...זה מה שאתה חושב שאתה צריך זה הכל..(פחות טמפ=יותר רעש במידה ואתה מכוון את המאוורר למקס')

סידור כבלים לא יעזור הרבה

מה שאני הייתי מציע זה לנקות ולמרוח משחה טרמית

יש מצב גדול (לדעתי) שזו הבעיה .. עוד במיוחד שאתה אומר שזה מאז שהחליפו לך לוח

אולי הם התרשלו במריחה :) .. פשוט תעשה את זה אתה ותראה מה העניינים

פורסם

אחי.. גם לי יש את המעבד הזה וכמו שאני רואה הטמפ' שלך קצת גבוהות..

אל תסתמך על זה שהתוכנה לא מראה את הטמפרטורה הנכונה כי התוכנה הזו כמו שכתוב בתוכה עובדת לפי מקדם Tj.Max של 100 מעלות שזה בעברית המקדם שהמעבד שלך עובד איתו לכן התוכנה מכויילת כראוי [ספציפית למעבד הזה.] רק שתקבל פרספקטיבה... אני רואה שאתה ללא אוברקלוק בכלל.. אני עם אותו מעבד וקירור Alphine 7 Pro מגיע למהירות שעון של 3.8 בטמפ' 34 במנוחה וכ 61 במאמץ..[ויציב] אז ללא אוברקלוק וקירור סביר אתה חייב לרדת מהטפ' שאתה מחזיק בהם כרגע במנוחה.

פורסם

אחי.. גם לי יש את המעבד הזה וכמו שאני רואה הטמפ' שלך קצת גבוהות..

אל תסתמך על זה שהתוכנה לא מראה את הטמפרטורה הנכונה כי התוכנה הזו כמו שכתוב בתוכה עובדת לפי מקדם Tj.Max של 100 מעלות שזה בעברית המקדם שהמעבד שלך עובד איתו לכן התוכנה מכויילת כראוי [ספציפית למעבד הזה.] רק שתקבל פרספקטיבה... אני רואה שאתה ללא אוברקלוק בכלל.. אני עם אותו מעבד וקירור Alphine 7 Pro מגיע למהירות שעון של 3.8 בטמפ' 34 במנוחה וכ 61 במאמץ..[ויציב] אז ללא אוברקלוק וקירור סביר אתה חייב לרדת מהטפ' שאתה מחזיק בהם כרגע במנוחה.

איזה חמוד אתה תאמין לי

אשכרה נרשמת במיוחד כדי לעזור :)

פורסם

חחח אתה לא מבין.. אני לא יכול לראות מישו ככה בלי לעזור לו.. זה לא יפה. ועוד שיש בידי לעזור :] חח

פורסם

אני חושב ש CoreTemp עובדת על 100TJ , והמעבד שלך צריך מדידה לפי 95TJ אז תוריד 5c ממה שאתה רואה ...

בכל מקרה אין באמת דבר כזה Tj מדוייק למעבדי 4 ליבות , אין עדיין תוכנה שיכולה למדוד .

פורסם

ob, תבדוק במפרט של המעבד.. יש באתר של אינטל.. הוא מנוטר לפי TJ100

פורסם
ob, תבדוק במפרט של המעבד.. יש באתר של אינטל.. הוא מנוטר לפי TJ100

:) ידוע .. אני רק אומר שהייתה על זה כתבה בגורו שאפילו באינטל לא בדיוק מנטרים את זה מדוייק.

פורסם
  • מחבר

מה שאני הייתי מציע זה לנקות ולמרוח משחה טרמית

יש מצב גדול (לדעתי) שזו הבעיה .. עוד במיוחד שאתה אומר שזה מאז שהחליפו לך לוח

אולי הם התרשלו במריחה :) .. פשוט תעשה את זה אתה ותראה מה העניינים

לא אמרתי שזה קרה מאז, כי לפני זה לא מדדתי בכלל את הטמפ'.

לפני שאני מוציא את המעבד, אני רוצה לבדוק את כל הקצוות.

מחר אני מקווה שיהיה לי זמן (למרות שחופש...) לעשות בדיקות מאמץ למעבד, ולראות תוצאות. בנוסף, אני אשחק טיפה ואבדוק תוצאות (אראה אם התחממות המעבד תלויה בהתחממות כרטיס המסך).

אני עם אותו מעבד וקירור Alphine 7 Pro מגיע למהירות שעון של 3.8 בטמפ' 34 במנוחה וכ 61 במאמץ..[ויציב] אז ללא אוברקלוק וקירור סביר אתה חייב לרדת מהטפ' שאתה מחזיק בהם כרגע במנוחה.

אבל יש לך תנור במארז כמו לי? חשבתי שאם אני אדחוף 4 מאווררים למארז מידי, אני ארגיש לפחות באנטרטיקה. כנראה שאני טועה, וחייבים פול טאוור למפרטים כאלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים