עבור לתוכן

כרטיס מסך חדש - עד כמה כדאי ? ולמה....

Featured Replies

פורסם

אז שוב אני "מפתיע" בשאלה נוספת, והפעם... כרטיס מסך חדש,

למי שכבר ראה וגם במקרה אולי שמע הכרטיס שיש לי עכשיו הוא: asus GeForce 3 ti200 deluxe

טוב בחודשים האחרונים (כמה שהם אחרונים) המאוורר של הכרטיס מסך חדל מלעבוד, אחרי מס נסיונות הצלחתי לתקן את המאוורר , פתחתי אותו וניקיתי את כל האבק, המאוורר עבד חלק וללא רעשים במשך מס' שבועות, לאחר מכאן רעשי ה"מגרסה" הועלו כרוחות השחור ותוך מס' פעוט של ימים חדל הכרטיס מלעבוד, והוא מגיע כיום לטמפרטורות גבהות מאוד ! ומתחמם מאוד מהר,

אדם לא דואג שכמותי משחק וחורש להנאתו במשחקים כמו , Wc3 ,americas army, UT2003

ומעביד קשה את הכרטיס המסכן שבחום של ישראל לא מקבל איוורור 8).

אז תראו חשבתי אולי לקנות מאוורר חדש אבל מסתבר שזה לא כלכך מתאים וגם לא כזה זול,

הנה תמונה של הכרטיס שתוכלו לראות יותר במה מדובר:

geforce3_ti200_copy.jpg

אוקי בעודי חושב... ??? האם לקנות כרטיס מסך חדש ?!

תציצו רגע במפרט שלי ותראו, האם באמת כדאי לקנות כרטיס מסך חדש ? תראו אני חושב בכיוון ה- ATI Radeon

בין ה- 9600 PRO ל-9700 , מה אתם מציעים לי ? כדאי לא כדאי ? זו השאלה...

וכן כסף הוא הבעיה... :P אז האם כדאי לחסוך ולחכות לכרטסים חדשים ולמחירים חדשים ? או לצלוח על החיפזון ולמהר לחנות ה"הרד וואר" הקרובה ולקנות ?!

אני ממש לא רוצה להישמע כמו גדעון רייכטר ;D , אבל זה המצב :) תודה מראש אנשים :D

(* אם אפשר לתת מחרים והמלצות וגם מאיזה חנות נלקחו) :D

פורסם

אני לא חושב כל כך שיהיו ירידות מחירים בזמן הקרוב מפני שלא מזמן יצאו הרדאון 9800 והג'יפורס 5900 והשוק ישאר כמו שהוא עוד מס' חודשים. אם דחוף לך לקנות כרטיס מסך עכשיו קנה ואם אתה רוצה לחכות למשהו חדש ולקנות אותו (או לחכות למשהו חדש ולקנות משהו קיים בזול יותר) תחכה... אבל תמיד אתה יכול להשתעבד לצפייה ולחכות כמה שנים טובות.

בקשר למה לקחת - אם יש בעיות תקציב קח 9600\9500 (PRO לא פרו, בזה אני לא מתמצא) כשה9500 הוא המומלץ יותר. אם יש לך יותר תקציב ישנם גם כמה כרטיסי 9700 שעולים כ1500 ש"ח וזה מחיר לא רע

פורסם
  • מחבר

שמע אני מרוצה מהרכרטיס שלי הכל עובד מצויין, הקטע הוא החום, עכשיו במידה להשקיע על קירור חדש וכל זה אולי כבר יותר משתלם להוסים עוד 1000 שקל ולקבל משהו טוב שיחזיק להרבה זמן, עכשיו מה העניין עם הפרו ? זה פשוט כל עניין הטלויזיה ( tv in\out) או שבאיי טי איי זה סאגה אחרת ? מישהו יכול קצת לתת תשבות לגבי הקטע שיותר אליו שאלתי כמה כדאי זה......... 8)

תודה לך בכל מקרה מקווה שיהיו עוד תגובות :P

פורסם

קירור חדש (ומעולה) לכרטיס יעלה מקסימום 100 , 150 שקל .

פורסם

קח איזה מאורר 80 או 60 מילימטר ג'נרי

תקע אותו על הכרטיס

זה אמור לעבוד...

פורסם

קח איזה מאורר 80 או 60 מילימטר ג'נרי

תקע אותו על הכרטיס

זה אמור לעבוד...

תקע אותו ? מה הכוונה ? לקדוח אותו ללוח של הכרטיס ? ::)

לפי ידיעתי מאווררים רגילים של מארז לא מתאימים למאווררים של כרטיסי מסך מהסיבה הפשוטה שהם גדולים מדיי .

פורסם

ציילוטייפ, חוטים, דבק חם, דבק מהיר, דבק שנשאר מהמלחמה...

ושידביק אותו על ההיטסינק הקיים...

זה לא חייב להתאים בידיוק בחור של המאורר שם...

זה בסך הכל צריך לדחוף אויר על ההיטסינק

פורסם

g-force בדיוק באתי להגיב עשיתי refresh וראיתי שהגבת. בדיוק כך, זה נקרא אילתור Humanfly.

פורסם
  • מחבר

שמע, אילתור זה השם השני שלי שלא תגיד שלא חשבתי על משהו, לקחתי מאוורר של מארז הרכבתי לו רגליים העמדתי אותו מתחת לכרטיס מסך וחיברתי, פתרון נחמד אבל זמני.... בכל מקרה בנוגע לכרטיסי מסך הקיימים ;D מי מתכוון לעזור ל"בור" לא מעודכן כבר שנים בנושא כרטיסי המסך חחח :) טוב בור אני לא אבל הייתי רוצה לשמוע קצת יותר קולות אנושיים מביקורות מציקות ;)

פורסם

מאוורר 60 מ"מ מתאים בדיוק על ההיטסינק הקיים של הכרטיס, מניסיון...

2 ברגים והכל מסתדר...

פורסם

למעשה אם אתה מוכן לקחת את ה"סיכון" של אוברקלוק, אני ממליץ לך ללכת על R9600PRO ולעשות לו אוברקלוק חזק. זה אחד הכרטיסים הטובים למטרה ההזאת. אתה תוכל להגיע איתו לרמה של 9700NP אם אני לא טועה... לפחות זה.

אם התקציב מאפשר (למרות שאמרת שלא) אני ממליץ לך על הR9700PRO ואם יש קצת פחות תקציב אז על גרסת הNP.

שים לב!: בראדון 9700NP לא תוכל לעשות אוברקלוק בלי לפרוץ את הביוס שזה ימנע כמעט כל אפשרות שתקבל אחריות על הכרטיס (למרות שאין ממש סיבה שתצטרך תוספת ביצועים לכרטיס הזה בזמן הקרוב).

בגרסת הPRO אתה יכול לעשות אוברקלוק כמה שתרצה בלי להצטרך לפרוץ ביוס.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם בידיוק שמת לב או שאתה יודע אבל החברה ה"נהדרת" אסוס טרחה לחשוב על פתרון יצירתי וההברגה של המאברר היא בין צלעות הקירור ללא חור !! ככה שהבורג מתאים בידיוק בין הרווח שבין צלעות הקירור ככה שהרכבה חוזרת של המאורר יוצרת אי נעימות או כמו שאני אומר, BS-דפוק.

על כל מקרה,כמה יצירתי אפשר להיות ומה זה המאוורר 60 מ"מ זה כמו האקדח !? LOL

אנשים תגלו יותר זיוה לעזור ל"מעוף האדם" שתקוע בדילמה לא פחות קשה מפרשת הכספים של דרעי.

טוב מקווה לתגובות "חמות", במובן המילוני של המילה בלבד, אל תזרקו אותי לכיוונים אחרים LOL 8)

פורסם
  • מחבר

:oהבנתי את הראש שלך חבוב, הבאת לי מחשבה טובה, אבל השאלה הנשאלת כמה זה כדאי לקנות כרטיס שכזה עכשיו ? ולמחשב הקיים? אולי באותו סכום כסף אני יכול להצטייד במחשב חדש ואפילו להוסיף קצת וקנות תוספות כמו הרדיסק זיכרון וכו'.......

הרימו ראשכם ותראו את ה"מעוף האדם" , האיש והאגדה שממש מחפש תשובות פשוטות ???

פורסם

למעשה אם אתה רוצה לקנות כרטיס מסך שהוא לא ראדון 9800 או FX5900/5800, עכשיו זה הזמן.

הדור הבא של הכרטיסים אמור לראות אור רק בעוד חצי שנה לכן אין סיבה שלא תקנה עכשיו אם אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

חחח ערן אני מאוד שמח שאתה עוזר לי אבל אולי תוכל לענות לי על השאלה עד כמה זה כדאי ? האומנם מחירים טובים עכשיו אבל אולי בעוד חצי שנה יצא איזה משחק מפציץ שלא יסחוב על הראדיון ככה שלא עשיתי כלום אלה רק לבזבז כסף, כמה כדאי זו השאלה, ולא עדיף כבר במחיר שכזה מעל ה 1000 שקלים לחסוך כבר למחשב חדש בעוד שנה \ חצי שנה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים