עבור לתוכן

מקצוע לעתיד - אפשר להרוויח טוב ולא לעבוד הרבה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הצעה שבאמת תעזור [=

אפשר לשמוע משהו רציני?

פורסם

בכל מקצוע אפשר להגיע ל "כסף טוב", גם אינסטלציה ואפילו נקיון. השאלה היא איך אתה מנהל את עצמך וכמה מאמץ ומחשבה אתה משקיע בעניין.

סתם לדוגמה, אלקטרוניקה-

לא רוצה להשקיע מאמץ ואתה מחפש עבודה שלא צריך לחשוב בה? יש את כל המפעלים, משכורות שקל וחצי מעל המינימום, אבל לא צריך להפעיל את השכל בכלל. עובדים כמו רובוט.

בא לך להשקיע זמן ומחשבה? תעבוד קשה, ותוכל אולי להגיע למשרה של מהנדס רכיבים בחברת היי טק (סתם לדוגמה, תעיף מבט על Given imaging מיקנעם, אלו שהמציאו ובנו את גלולת המצלמה במטרה להחליף את האנדוסקופים) , או באחת החברות הגדולות יותר (גם בחו"ל.)

אלקטרוניקה זה תחום טוב, אם תדע לנהל את עצמך ולכוון למקומות הנכונים.

פורסם

תעשה מה שאתה אוהב.

הסיכוי שתעשה פריצת דרך כלשהי בתחום כלשהו, גדול יותר אם תיהיה בתחום שאתה אוהב להתעסק איתו.

וגם אם לא תיהיה מנכ"ל אינטל, או תמציא סטארט-אפ מטורף, אתה תוכל למצוא עבודה בתחום האלקטרוניקה ולהשתכר בכבוד.

לא יודע מה איתך, אבל אני לא הייתי רוצה לקום בבוקר ולהחתרט על זה שבחרתי במקצוע X בגלל שיש בו יותר כסף, ולא בחרתי במשהו שאני אוהב.

אבל בסופו של דבר צריך להיות ריאלים - תעשה את השיקולים שלך בעצמך.

אף אחד לא יביא לך פה עכשיו עבוד חדשה שבחיים לא שמעת עלייה, שתביא לך מליונים בקלות.

אז לא במיאמי, באווי, מזה משנה?

אם זה מה שאתה חושב, כנראה שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.

פורסם
  • מחבר

כן אתם צודקים. העניין הוא שעד עכשיו אני לא חשבתי על זה אפילו, אני רק בכיתה י'א, ועכשיו כבר הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להחליט. ויכול להיות שאני עדיין חושב בצורה לא בוגרת ובא לי עדיין להנות ומסיבות ולבלות ובגלל זה חשבתי על עבודה שאני כן אצטרך לחשוב בה ולהשקיע, אבל עדיין יהיה לי את הזמן הזה לבלות. כנראה שזה באמת לא מציאותי בכלל,בשום מקצוע...או שפשוט צריך הרבה מזל.. אבל ישנו עוד תחום שחשבתי עליו, והתלבטתי בינו לבין תחום האלקטרוניקה, וזה תחום הכלכלה ומנהל. בניגוד לאלקטרוניקה , אני לא למדתי מנהל וכלכלה ולכן אני לא יודע הרבה על זה, אז אני לא יודע מה טוב יותר גם מבחינת משכורת וגם מבחינה שאני אוכל לעבוד גם בחול. מה אתם חושבים?

פורסם

תהיה מליונר, דוד שלי עובד בזה וכל היום הוא לא עושה כלום, כל פעם נוסע לחול וזה, אחלה עבודה.

פורסם

כמו שהציעו לך כבר ,תחזור למציאות.

אין כזה מקצוע "עובדים מעט מקבלים מליונים"

אם היה,כולם היו עובדים בו.

מה נראה לך ביל גייטס נולד מליארדר?

בגיל 16 הוא עבד 18 שעות ביממה(יש מצב אני טועה במספרים אבל זה על מה שמדבור,הוא עבד קשה מאוד)

בלי עבודה אין התעשרות,כל מקצוע אפשר להגיע לרמה גבוהה ולהרוויח הרבה אבל הדרך לשם כוללת עבודה קשה.

בקשר למקצועות,קיימים המון מקצועות,ה4 מקצועות שאתה מכיר מבית הספר ובכן,זה רק 4 מתוך אלפי מקצועות

פורסם

העבוד היא חיינו, אך לא בשבילנו

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי את זה כבר... מה ששאלתי זה האם כדאי לבחור מקצוע כמו מנהל וכלכלה ? חשבתי פשוט למשל במצבים כמו היום, עם המשבר הכלכלי , אז העבודה הזאת כנראה לא תיהיה ממש כדאית.. אבל יכול להיות שאני טועה...

פורסם

לגנוב .

כן גנבות בדר"כ לא לוקחות הרבה זמן ומרוויחים בזה הרבה כסף .

אז תלמד טוב טוב ותהיה גנב כמו כל האנשים שעובדים מעט ומרוויחים הרבה :xyxthumbs:

פורסם

לך תיהיה חבר כנסת :bash:

מרוויחים טוב ולא עובדים הרבה ואם תהיה "טוב" יהיו לך גם נסיעות לחו"ל ;D

פורסם

אני מכיר דווקא שתי כאלה מיקצועות. איש זבל ומנקה גופות. משכורת גבוהה מעט שעות.

פורסם

מנכ''ל אינטל ביכלל לא נח

ולא עושה בטן גב

יש לו מלא כסף

אבל הוא עבד ועובד מאוד קשה זה בטוח

פותח התראד

אין ניסים

בישביך כסף צריך לעבוד

אין דבר כזה מקצוע שרוב הזמן תהייה פנוי

אם אתה לא אוהב לעבוד

תמצא משהו שאתה אוהב לעשות ..

וזה יהיה לך יותר קל..

אבל לא לעבוד רוב הזמן

אין דבר כזה....

ואם יש , אז המשכורת בהתאם..

פורסם

פותח הת'רד. הרצון לעבוד קצת ולהרוויח הרבה הוא לא רצון "חטא" כמו שכמה פה ציינו. הבעיה היא שיש שני סוגי אנשים שירצו לעבוד קצת ולהרווי חהרבה- וההבדל ביניהם הוא זה שיקבע מי ימשיך לרצות ומי יש לו סיכוי להגשים את זה.

אדם א'-זה שרק רוצה ומצפה שמישהו יבוא להעניק לו את זה,הם בדרך כלל אלה שיחפשו קיצורי דרך או טפסי לוטו למיניהם, הם גן אלה שיבקרו הכי הרבה בלשכת האבטלה ויחיו מהיד לפה בסופו של דבר- כי הם עדיין מחכים לאותו עץ הקסמים שיצמח להם בגינה.זה האדם שיבכה בסוף שהמציאות הייתה רעה אליו.

אדם ב'-זה שמבין שכדי לעבוד מעט ולהרוויח הרבה, צריך קודם לעבוד המון ולהרוויח מעט.ולעבוד המון הכוונה לאו דווקא בשעות עבודה, אלא במעוף ובאי קבלת המונח "אי אפשר" בלקסיקון שלו.זה האדם שיקבע לעצמו את המציאות שלו.

ארצה להתייחס לעוד כמה נקודות.אין מקצוע כזה שבהגדרה שלו מרוויחים הרבה ועובדים מעט (ולא עובדי זבל,מצילים ושאר מרוויחי משכורות הענק הם לא מה שאני מגדיר כיכולים לשבת בטן גב, כי עם משכורת גבוהה ככל שתהיה- אתה עדיין מחויב לעבוד כי אתה לא יכול בשום צורה להגיע לסכומים שיחזיקו אותך בלי שום תלות בעבודה). מה שעושה אנשים למיליונרים זו יזמות. וזו מלת המפתח. אך יזמות היא לא מקצוע, יזמות יכולה להיות בכל מקצוע. (בין אם זה ממציא האייסיקיו, או ג'קי משכונת התקווה שמחזיק 14 קיוסקים ברחבי ת"א...). יזמות מהמילה יוזמה- ,זה מה שיעשה אותך מפאסיבי לחיים שלך לאקטיבי- זה מה שיגרום לך לעצב לעצמך את המציאות בה תחיה.בין אם זה באלקטרוניקה, או בפסיכולוגיה. זה לא מקצוע אלא תכונה, שהיא זו שעליה הייתי ממליץ לך לעבוד במקום לחפש פתרון קל.

ואם ניקח את ההצעה למנהל/כלכלה- זה תופס בדיוק באותה המידה: אתה יכו להיות עם תואר ולעבוד כפקיד בנק מושתן, או אפילו "פקיד בכיר" או יועץ השקעות או WHATEVER ואז כל החיים שלך להיות עסוק בלהעשיר את הבנק שלך או את הלקוחות שלך- אבל ממש לא את עצמך. לעומת זאת גם בזה אם תהיה יזם-תקפוץ מעל המשוכה של לעבוד בשביל להעשיר מישהו אחר לתוך לעבוד על העשרת עצמך .

*עוד נקודה שחשוב שתפנים- משכורת גבוהה , ככל שתהיה גבוהה- לא תעשה אותך מיליונר. גם אם תרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש (שמתוכם חצי יילך על ההתחלה למיסים). משכורת חודשית לא תביא אותך למצב שאתה יכול יום אחד להפסיק לעבוד ולשבת בטן גב בתנאים שהתרגלת אליהם (בזמן קבלת אותה משכורת גבוהה).אתה צריך לשאוף כמה שיותר מהר לעבור מ"לעבוד למען הכסף" למצב של "הכסף עובד לבד" (מה זה אומר הכסף עובד לבד זה נושא בפני עצמו שנכתבו עליו מיליוני ספרים, חלקם שרלטניים פחות,חלקם יותר, אבל גם השרלטניים ביותר-יושבים היום רגל על רגל בווילה שלהם-ההתייחסות לקיאסקי מאבא עשיר אבא עני).

*עוד התייחסות לתגובות שראיתי- כל העניין של "אתה צריך להמציא איזה משהו מבריק כדי להרוויח מיליונים". שטויות. למעשה אלה שישבו בבית בלי ממון ויפנטזו על אלף ואחד רעיונות מבריקים הם אלה שבסוף יעמדו בתור לאבטלה- כי בעולם שכבר חשב על הכל, קשה מאוד לאדם יחיד, בלי כלים פיננסיים להפתיע אותו (את העולם). אם תשאלו אותי, הדרך הפוכה דווקא- לא להמציא, אלא לקחת משהו קיים- ולעשות אותו טוב יותר.

בהצלחה בלישכה.

פורסם

פעם דנו בזה בעבר, מנפח גלגלים של רכבות!

פורסם
  • מחבר

פותח הת'רד. הרצון לעבוד קצת ולהרוויח הרבה הוא לא רצון "חטא" כמו שכמה פה ציינו. הבעיה היא שיש שני סוגי אנשים שירצו לעבוד קצת ולהרווי חהרבה- וההבדל ביניהם הוא זה שיקבע מי ימשיך לרצות ומי יש לו סיכוי להגשים את זה.

אדם א'-זה שרק רוצה ומצפה שמישהו יבוא להעניק לו את זה,הם בדרך כלל אלה שיחפשו קיצורי דרך או טפסי לוטו למיניהם, הם גן אלה שיבקרו הכי הרבה בלשכת האבטלה ויחיו מהיד לפה בסופו של דבר- כי הם עדיין מחכים לאותו עץ הקסמים שיצמח להם בגינה.זה האדם שיבכה בסוף שהמציאות הייתה רעה אליו.

אדם ב'-זה שמבין שכדי לעבוד מעט ולהרוויח הרבה, צריך קודם לעבוד המון ולהרוויח מעט.ולעבוד המון הכוונה לאו דווקא בשעות עבודה, אלא במעוף ובאי קבלת המונח "אי אפשר" בלקסיקון שלו.זה האדם שיקבע לעצמו את המציאות שלו.

ארצה להתייחס לעוד כמה נקודות.אין מקצוע כזה שבהגדרה שלו מרוויחים הרבה ועובדים מעט (ולא עובדי זבל,מצילים ושאר מרוויחי משכורות הענק הם לא מה שאני מגדיר כיכולים לשבת בטן גב, כי עם משכורת גבוהה ככל שתהיה- אתה עדיין מחויב לעבוד כי אתה לא יכול בשום צורה להגיע לסכומים שיחזיקו אותך בלי שום תלות בעבודה). מה שעושה אנשים למיליונרים זו יזמות. וזו מלת המפתח. אך יזמות היא לא מקצוע, יזמות יכולה להיות בכל מקצוע. (בין אם זה ממציא האייסיקיו, או ג'קי משכונת התקווה שמחזיק 14 קיוסקים ברחבי ת"א...). יזמות מהמילה יוזמה- ,זה מה שיעשה אותך מפאסיבי לחיים שלך לאקטיבי- זה מה שיגרום לך לעצב לעצמך את המציאות בה תחיה.בין אם זה באלקטרוניקה, או בפסיכולוגיה. זה לא מקצוע אלא תכונה, שהיא זו שעליה הייתי ממליץ לך לעבוד במקום לחפש פתרון קל.

ואם ניקח את ההצעה למנהל/כלכלה- זה תופס בדיוק באותה המידה: אתה יכו להיות עם תואר ולעבוד כפקיד בנק מושתן, או אפילו "פקיד בכיר" או יועץ השקעות או WHATEVER ואז כל החיים שלך להיות עסוק בלהעשיר את הבנק שלך או את הלקוחות שלך- אבל ממש לא את עצמך. לעומת זאת גם בזה אם תהיה יזם-תקפוץ מעל המשוכה של לעבוד בשביל להעשיר מישהו אחר לתוך לעבוד על העשרת עצמך .

*עוד נקודה שחשוב שתפנים- משכורת גבוהה , ככל שתהיה גבוהה- לא תעשה אותך מיליונר. גם אם תרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש (שמתוכם חצי יילך על ההתחלה למיסים). משכורת חודשית לא תביא אותך למצב שאתה יכול יום אחד להפסיק לעבוד ולשבת בטן גב בתנאים שהתרגלת אליהם (בזמן קבלת אותה משכורת גבוהה).אתה צריך לשאוף כמה שיותר מהר לעבור מ"לעבוד למען הכסף" למצב של "הכסף עובד לבד" (מה זה אומר הכסף עובד לבד זה נושא בפני עצמו שנכתבו עליו מיליוני ספרים, חלקם שרלטניים פחות,חלקם יותר, אבל גם השרלטניים ביותר-יושבים היום רגל על רגל בווילה שלהם-ההתייחסות לקיאסקי מאבא עשיר אבא עני).

*עוד התייחסות לתגובות שראיתי- כל העניין של "אתה צריך להמציא איזה משהו מבריק כדי להרוויח מיליונים". שטויות. למעשה אלה שישבו בבית בלי ממון ויפנטזו על אלף ואחד רעיונות מבריקים הם אלה שבסוף יעמדו בתור לאבטלה- כי בעולם שכבר חשב על הכל, קשה מאוד לאדם יחיד, בלי כלים פיננסיים להפתיע אותו (את העולם). אם תשאלו אותי, הדרך הפוכה דווקא- לא להמציא, אלא לקחת משהו קיים- ולעשות אותו טוב יותר.

בהצלחה בלישכה.

זאת באמת תגובה חכמה ולא סתם תגובה צינית...

תודה.

ואני בהחלט מסכים איתך עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים