עבור לתוכן

מקצוע לעתיד - אפשר להרוויח טוב ולא לעבוד הרבה

Featured Replies

פורסם

אני לומד כרגע אלקטרוניקה, חשמל,מעבדה,שפת סי ומיקרו מחשבים(8088/8086) , וזה די מעניין, (חוץ מחשמל, לא ממש אוהב את זה..) וחשבתי שזה מה שאני רוצה לעסוק בו בעתיד כי זה מקצוע מבטיח , המשכורת טובה , זה די מעניין , וזה משהו שבעתיד תמיד יהיה שימושי. אבל .. חשבתי גם, לפי מה שאני יודע , ויכול להיות שאני טועה, צריך להשקיע מלא זמן בזה, ולעבוד כמו חומר, והייתי מאוד רוצה מקצוע שגם אפשר להרוויח טוב וגם לחיות , להיות פנוי רוב הזמן , להנות , לנסוע לכל מיני מקומות. משהו כמו סופר(כמובן תלוי איזה) , לא עושה כלום, כותב איזה ספר ומקבל צ'ק של משכורת של כמה שנים (עוד פעם, תלוי איזה סופר ואיזה ספר חח,יש כאלה כנראה שלא מקבלים כלום ונאלצים אולי לעבוד בעבודות נוספות ) , אבל הבנתם את הרעיון... הבעיה היא שאני לא חושב שאני אוכל להיות משהו כמו סופר , אני לא טוב בכל המקצועות האלה כמו ספרות, לשון , היסטוריה וכל זה...אני יותר בקטע של מדע מדוייק..אבל ת'כלס אני לא יודע..עוד לא הבנתי במה אני יכול להיות טוב, ולהצליח בזה, וגם להנות. אבל חשבתי אם אני אדע איזה אופציות יש , אני אוכל כבר להחליט.

איזה מקצועות יש לדעתכם שגם אפשר להרוויח טוב וגם להיות פנוי רוב הזמן ?

מה דעתכם?

תודה רבה לעוזרים.

המשך יום נעים.

פורסם

חשבת להיות מנכ"ל אינטל ?

פורסם

להקים חברת start-up ולעשות exit שמן?

פורסם
  • מחבר

חשבתי כמה זמן ומה זה ייקח ממני כדי להיות מנכ''ל של חברה כמו אינטל....לא רק שזה די לא מציאותי, זה גם ייקח הרבה שנים, בהם כמו שאמרתי צריך לעבוד הרבה ,ורוב הזמן לעבוד, וזאת בדיוק הבעיה. [br]פורסם בתאריך: 7.02.2009 בשעה 14:18:41

להקים חברת start-up ולעשות exit שמן?

למה אתה מתכוון? להמציא תוכנה, ולמכור אותה עבור סכום כסף גדול? ואז לצאת לגמלאות חחח?

פורסם

חשבת להיות מנכ"ל אינטל ?

מה גורם לך לחשוב שמנכ"ל אינטל עושה בטן גב במיאמי ?

פורסם

כולם היו רוצים לעבוד מעט ולהרויח טוב.

אבל אתה יודע מה, לרוב זה לא כל כך מציאותי.

גם להיות סופר זה לא קל, אלא אם כן אתה מצליח לכתוב את הארי פוטר הבא....

וגם להקים סטארט-אפ זה המון עבודה כשאתה משקיע יותר כסך ממרויח עד ל exit, זה כמובן בתנאי שיש לך מוצר טוב שיביא לך את ה exit....

פורסם

מה גורם לך לחשוב שמנכ"ל אינטל עושה בטן גב במיאמי ?

אז לא במיאמי, באווי, מזה משנה?

פורסם

"אני רוצה להרוויח הרבה כסף בעבודה קלה שלא תדרוש ממני הרבה מאמץ או זמן"

אתה מצחיק, אתה יודע? אתה חושב שכסף יקפוץ עליך סתם ככה משום מקום?

אם היה מתכון פלא שכזה, כולנו כבר היינו שוחים בים של כסף, אבל בכל דרך לרווח מהיר יש סיכון.

בנוגע לסופרים לדוגמה- אף אחד לא מבטיח לך שהספר שלך ימכר, אף אחד לא מבטיח שהוצאה לאור בכלל תקבל אותו, ובסוף אתה יכול להישאר עם עבודה של שנה שלמה מוטלת בפינה חשוכה בחדר או משהו בסגנון.

אותו דבר בנוגע להקמת סטארטאפ, צריך לקחת הלוואות, ואף אחד לא מבטיח לך שתצליח. זה הימור.

עצה שלי? תחזור למציאות. חוץ מלזכות בלוטו/טוטו, אין דרך פלא להתעשרות מהירה.

פורסם

חשבתי כמה זמן ומה זה ייקח ממני כדי להיות מנכ''ל של חברה כמו אינטל....לא רק שזה די לא מציאותי, זה גם ייקח הרבה שנים, בהם כמו שאמרתי צריך לעבוד הרבה ,ורוב הזמן לעבוד, וזאת בדיוק הבעיה. [br]פורסם בתאריך: 7.02.2009 בשעה 14:18:41

למה אתה מתכוון? להמציא תוכנה, ולמכור אותה עבור סכום כסף גדול? ואז לצאת לגמלאות חחח?

כן בדיוק, אבל לא רק תוכנה, ה יכול להיות כול מוצר (לאחרונה תוכנה זה הדבר היחיד ששמענו עליו בstart-upים אבל יש גם מוצרים אחרים)

פורסם
  • מחבר

לא.. לא התכוונתי ממש שאני לא עושה כלום ונופלות עליי בוכטות של כסף... אבל יש עבודות מסויימות שבהן אתה יכול להשקיע פחות זמן ולקבל עדיין משכורת טובה...וסופר הבאתי כדוגמא, כי אף על פי שזה לא דורש ממך לעבוד כל יום וכל היום, אתה צריך להיות ממש טוב בזה,לא טענתי שזה כזה קל ,אתה לא עושה כלום ,כותב איזה משהו וש לך מלא כסף[br]פורסם בתאריך: 7.02.2009 בשעה 14:24:57

כן בדיוק, אבל לא רק תוכנה, ה יכול להיות כול מוצר (לאחרונה תוכנה זה הדבר היחיד ששמענו עליו בstart-upים אבל יש גם מוצרים אחרים)

אף פעם לא ממש חשבתי על זה... האם הסיכויים לעשות את זה הם כמו הסיכויים להפוך למנכל אינטל חח?

שאלה נוספת... באיזה מקצוע יש אפשרות לעבור לחול ? למשל ארה"ב או קנדה? דהיינו עורך דין למשל לא יכול לעשות מעבר כזה ולעבוד עם המקצוע שלו בחול...

פורסם

אם אתה חושב על הדבר הגדול הבא, א זה מאוד פשוט (יחסית כמובן)

הבעיה היא לחשוב על הדבר הגדול הבא

הדוגמא הכי טובה - ICQ

חברה ישראלית שהמציאה את שוק הIM

מכרו ב400 מיליון אם אני לא טועה (זה היה בתקופת הבועה אבל גם מחוץ לבועה הם היו עושים exit נפלא)

פורסם

הסיכויים לעשות את זה הם כמו הסיכויים להפוך למנכל אינטל חח?

כמו הסיכוי שתכניס את הכדור בגולף במכה הראשונה, יפגע באותו מקום ברק פעמיים ובאותו יום תזכה בלוטו ...

פורסם

סופר דורש ממך לקרוע את התחת תקופה מסוימת בשביל לכתוב ספר, ואז במקרה שההוצאה לאור מקבלת אותו, לחיות לפי הרווחים ממנו. בד"כ זו ממש לא "משכורת לכמה שנים", במיוחד בארץ. רק שתדע שלהרבה סופרים בארץ יש עבודה נוספת.

ובסופו של דבר, אתה כן מחפש שסתם יפלו עליך בוכטות של כסף- "עבודה שמרוויחים בה הרבה אבל אני פנוי רוב הזמן"

עבודות כאלו קיימות רק בדרגים גבוהים של חברות, מקומות מהסוג שצריך לעבוד 10-15 שנה לפני שיש לך סיכוי להיכנס לשם בכלל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז גם בשביל שתיהיה אפשרות לעבור לחול ולעבוד עם המקצוע, וגם להרוויח טוב ממנו, מה אתם מייעצים לי?

להישאר עם האלקטרוניקה?

פורסם

אני מציע לך להתחיל לעשן גראס.

(או לחזור למציאות, מה שיותר נוח לך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים