עבור לתוכן

המלצה על גיטרה קלאסית למתחילים תקציב: אין לי מושג!

Featured Replies

פורסם

לצערי אני לא מכיר את ב"ש, אז אין לי מושג איפה יש חנויות קטנות ולא עושקות.

• תגובות 33
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סתם משהו לא ממש קשור: בדיוק חבר שלי קנה גיטרה בהזמנה מיוחדת מאיזה יצרן פרטי בספרד באיזה 10,000ש"ח.

עוד לא יצא לי להקשיב לה, אבל אם זה מעניין מישהו אני אקשיב ואביא חוות דעת. [יחד עם שם היצרן]

פורסם

psychuil, אשמח אם תביא דוגמאות..

פורסם

אל תקנה קלאסית בפחות מ700 שקל, סתם בזבוז כסף.

אחר כך אתה תצטער ותגיד פאק הלכו לי 350 שקל... גם ככה שיעור עולה בין 100-150 אז אני מניח שעוד 400 שקל זאת לא הבעיה...

אל תשכח שגיטרה זה לא כמו פאלפון, גיטרה לא מתיישנת. היא תשאר איתך גם בעוד 10-20 שנה.

ערן.

פורסם

לגיטרות בתקציב הזה אין שמות, וגם אם יש, זה בטח שם מדבקה.

ובחנויות הקטנות יותר תמצא הרבה פעמים גיטרה שכחדשה הייתה עולה 1500 אבל בגלל שהיא יד שניה אתה מקבל אותה ב300.

וגיטרות מחזיקות המון זמן מעמד. למשל הקלאסית שאצלי במשפחה, בת משהו כמו 70 שנה.

פורסם

בוא נגיד ככה שגיטריסט קלאסית יסתגל ביתר קלות לחשמלית\אקוסטית מההיפך.

כמובן, לא טענתי אחרת לרגע.

בקלאסית הצוואר בערך עבה פי 2 מאשר בחשמלית/רוב האקוסטיות, לכן הגיוני שיהיה קל יותר להסתגל מרחב מאוד לצר מאשר ההפך (הראשון מצריך הסתגלות בלבד, האחרון גם פיתוח גמישות וכו')

אבל מה אם מישהו לא רוצה לנגן בקלאסית בכלל? יהיה בזבוז זמן ענק מצדו ללמוד לנגן על קלאסית, פשוט כי הוא לא צריך את זה.

אני לומד מקלאסית ועובר לחשמלית, אבל זה בגלל שאני אוהב את שני הסגנונות מבחינה מוסיקלית.

פורסם

בתקציב שנתתה

MONTANA CG-170 יהיה יותר טוב ממה שתמצא בWALLASHOP כל הגיטרות הלא מוכרות.

מחיר למזומן:330(כלי זמר)

פורסם

כמובן, לא טענתי אחרת לרגע.

בקלאסית הצוואר בערך עבה פי 2 מאשר בחשמלית/רוב האקוסטיות, לכן הגיוני שיהיה קל יותר להסתגל מרחב מאוד לצר מאשר ההפך (הראשון מצריך הסתגלות בלבד, האחרון גם פיתוח גמישות וכו')

אבל מה אם מישהו לא רוצה לנגן בקלאסית בכלל? יהיה בזבוז זמן ענק מצדו ללמוד לנגן על קלאסית, פשוט כי הוא לא צריך את זה.

אני לומד מקלאסית ועובר לחשמלית, אבל זה בגלל שאני אוהב את שני הסגנונות מבחינה מוסיקלית.

אתה צודק בהחלט.

פורסם

שתדעו,שאתם מדברים פה שטויות שאי אפשר לתאר.

לבנאדם מתחיל,שבחיים שלא לא נגע בגיטרה, גם גיטרה בשני שקלים תשמע מעולה. אבל זה לא העיניין.

גיטרה בכ-350-400 ש"ח תספק אותו מעל ומעבר ולא רק זה, היא גם תספק אותו לפחות לשנה וחצי. (ואני מתערב שאז הוא כבר יעבור לחשמלית ובקושי יגע בקלאסית.)

כמובן,אם יש לך את הכסף תמיד טוב להוציא עוד קצת על משהו מעט יותר טוב אבל לא כדאי לעבור את ה-500 בשביל קלאסית למתחילים. ממש לא.

פורסם

שתדע, שאתה מדבר פה שטויות שאי אפשר לתאר.

זה כמו שאומרים שלמתחיל בחשמלית צריך לקנות גיטרה סינית ב 600 ש"ח כי הוא גם ככה לא ישים לב להבדל.

זה פשוט לא נכון!

ואני חוזר על עצמי כבר בפעם השלישית נראה לי, שקניתי את הגיטרה הראשונה שלי בדקתי מבחר גיטרות ממחיר של 200 ש"ח ועד 1000, והרגשתי בהבדל ענק בין אחת ב 500 לאחת ב 900.

גם מבחינת נוחות , איכות בניה וסאונד בעיקר.

ושוב אני חוזר על עצמי-

גיטרה זה לא דבר שקונים כל יום,

אם אתה קונה קלאסית, תשקיע, גם אם זה רק כדי לעבור לחשמלית (מה שדי טיפשי, כי אם אתה רוצה לנגן רק על חשמלית תקנה חשמלית וזהו)

תחסוך עוד קצת ותקנה משהו באיזור אדמירה פלומה.

פורסם
  • מחבר

אנשים שגעתם אותי חחחחחחח... לא חשבתי שזה כזה מסובך לקנות גיטרה

אני גם רציתי להתחיל ישר על חשמלית אבל אנשים חפרו לי שאי אפשר.

אני חושב שאני אלך על משהו בסגנון של 200-500 שקל ככה ונראה איך זורם

שוב פעם אני מדגיש אף פעם לא יצא לי לנגן על גיטרה ככה שאני לא יודע אם אני באמת אוהב את זה!

פורסם

אתה רוצה ללמוד קלאסית כדי לעבור בסופו של דבר לחשמלית?

אל תעשה את זה.

מי שאמר לך שאי אפשר מדבר שטויות, אני מכיר מספיק מורים ונגנים מקצועיים שיגידו בדיוק ההפך.

תחכה חודש-חודשיים שבהם תרוויח כסף, ותקנה איזה חשמלית נחמדה יד שניה בסביבות ה 1000 ש"ח, ועוד מגבר ב 600.

אתה סתם מתעכב ומבזבז כסף שאתה לומד על קלאסית..

פורסם
  • מחבר

אבל זה יותר קשה להתחיל מזה לא !?

כי אני לא יודע מזה אקורדים וכל הדברים האלה ואיפה ואיך מחזיקים אפילו.

אני רק חולם על סולואים בלילה

פורסם

אז תלמד את האקורדים והסולואים על גיטרה חשמלית.. אתה ממש לא היחיד.

אם יש דבר אחד שיקשה עליך בללמוד מהתחלה על חשמלית, זה זה שהמיתרים קצת יכאבו לך.

בקלאסית המיתרים יותר גסים, והאחרונים לא עשויים ממתכת אז פחות כואבים.

בהתחלה מתרגלים למיתרים של קלאסית, ואז יהיה יותר קל להתרגל לחשמלית/אקוסטית.

אבל זה ממש לא שווה את הבזבוז זמן וכסף!

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך לא נראה לי שכאבים בידיים זה מה שיפריע לי...

עברתי על המדור ביד 2 פלוס כמה חברים... ראיתי גיטרות של יאמהה שזו בכלל חברה של אופנועים...

שעולות ביחד עם מגבר 20W או משהו כזה בערך 1300-1500 שקל

יש אפיפון גם במחירים נחמדים.

יש סיכוי גם שחבר ממש טוב מהשכונה ילווה לי את ''הישנה שלו'' כי הוא קנה אחת חדשה ב5 אלף שקל או משהו כזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים