עבור לתוכן

[בקשה] התייעצות לגבי מחשב ב-4000 שקל... למשחקים ולסרטים!

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני צריך את ייעוצכם המקצועי בלבד!!! לגבי מחשב חדש בתקציב של 4000 שקל - אם אפשר בלי חריגות...

קצת כיוון:

* אני צריך שגם המעבד, הלוח אם והזכרונות ירוצו על המקסימום שלהם- ז"א תמיכה ב- 1333Mhz DDR3 או יותר

* ללא מסך!

* ללא כונן קשיח!

* ללא כרטיס קול- שיהיה מובנה בלוח אם!

* ללא צורבים וכונני דיסקים למיניהם.

* כרטיס מסך שישדר לי Full HD לחיבור לטלויזיית Full HD! ושיעיף משחקים כבדים.

* ספק אמין וחזק.

* מארז טוב (לבינתיים אני סגור על המארז של Thermaltake - Armor + MX VH8000BWS) או עד שתשכנעו אותי אחרת. ;D

*לוח אם טוב

* זכרון DDR3

* והשאר אני סומך עליכם...

תודה לעוזרים......... :yelclap:

פורסם

בוא אני אנסה להסביר לך כמה דברים...

1) בראש בראשונה יש לך בקשות מאוד מוגזמת, גם בכלליות וגם ביחס לתקציב שאתה מציב.

2) אתה לא צריך DDR3. לוחות אם שתומכים בDDR3 יקרים מאוד, ושלא נדבר על הזיכרונות שיקרים לשווא. זיכרון DDR3 וDDR2 באותה מהירות כמעט שוים בביצועים, כל היתרון בDDR3 זה היכולת לעבוד בתדרים גבוהים יותר ועם ההגבלה של לוחות האם, אין שום טעם אפילו על תמיכה עתידית בטכנולוגיה הזו.

3) המארז שלך אם אני לא טועה די יקר לכן קשה מאוד להכניס אותו לתקציב מבלי "לקצץ" רכיבים אחרים. יש לך מארזים מעולים כגון אנטק 300 וקולרמסטר 690 או 590 לבחירתך.

הנה מפרט טוב, הכולל מעבד כפול ליבה חזק עם קירור מעולה עליו, לוח אם טוב, זיכרונות מעולים, ללא דיסק קשיח וצורב כפי שביקשת. כרטיס מסך חזק מאוד (ניתן לקחת אותו או GTX260 216) שיתמודד טוב עם רזולוציית FHD. אבל שים לב, במידה ויחובר מסך מחשב קטן יותר ועליו ישוחקו רוב המשחקים ניתן לקחת כרטיס מעט חלש יותר. מארז אנטק 300 וספק 550 של קורסאייר איכותי מאוד.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪897

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ₪109

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪477

מארז:

Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪313

ספק כוח:

Corsair 550VX 41A @ 12V - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪506

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪304

כרטיס מסך:

Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪1322

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪4003

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪3923

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/gx3zylfa

פורסם
  • מחבר

יאיר תודה רבה על המפרט אך עדיין איני מסכים איתך לגבי ה- DDR3 .

גם DDR2 עובד בתדרים יותר גבוהים מה- DDR1 ומתעלה עליו בביצועים.

ובקשר לכרטיס מסך- אני מעדיף כרטיס מסך קצת יותר זול אבל עדיין שיתמודד לי עם סרטים בחיבור FULL HD ועם משחקים. (אני לא גיימר מטורף אך איני שולל התמודדות יפה עם משחקים).

בינתיים אשמח לעוד מפרטים והמלצות ...

תודה רבה...

פורסם

בנוגע לכרטיס מסך, אתה יכול לקחת כרטיס כגון HD4850.

ולא הבנת אותי בנוגע לזיכרונות....אתה לא תרגיש הבדל בין DDR3 ל DDR2 באותה מהירות. היתרון ב DDR3 הוא שהוא יכול לפעול בתדרים גבוהים יותר מ DDR2 אך כיום התדרים הללו רק ב"שלבי פיתוח" לכן גם אם תקח DDR3 1600 בנפח 4 ג'יגה שעולה היום בסביבות ה2000-3000 שקלים, לא תקבל ביצועים עדיפים משמעותית מ DDR2 במהירות 1000 מגהרץ לדוגמא. אתה תזרוק המון כסף לפח כדי לקנות DDR3 ולוח אם תומך מאוד יקר רק בשביל כמה אחוזי ביצועים? נו באמת. לא משנה את מי תשאל פה שמבין בתחום, אף אחד לא ימליץ לך עליהם כיום.

לכל אחד יש דעות משלו, אני אומר לך מה קורה פה בתכלס. לדוגמא יש לך מערכות מבוססות המעבד החדש- I7. למה אתה חושב שלא ממליצים עליו? הרי הוא טוב יותר מ Q9550 ובערך באותו מחיר. הבעיה היא לוח האם והזיכרונות היקרים שמקפיצים את עלות המערכת במאות- יותר נכון אלפי שקלים בשביל ביצועים שלא ממש שוים את הכסף הזה.

פורסם
  • מחבר

אז רגע אני לא מבין משהו אחד.

הכרטיס מסך הזה למשל ‏HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E‎

תומך ב- DDR3 ואם אני ישים לו זכרון DDR2 800 הוא יעבוד באותם הביצועים כמו זיכרון DDR3 1333 למשל??

ועוד שאלה:

אני בונה את המפרט שלי באתר של K.S.P ויש שם חברות מסויימות לכרטיסי מסך:

92550698xd8.jpg

w697.png

איזה חברה עדיף לבחור מהרשימה? ומשם לבחור את הכרטיס מסך ?

פורסם

אין שום קשר בין הזיכרון שעל כרטיס המסך לבין הזיכרון שיושב על לוח האם.

כעיקרון זה לא משנה איזו חברה אתה לוקח- אתה בודק כמה שנות אחריות, מחיר, באנדל וקירור שמגיע עם הכרטיס.

HD4850 כרטיס חזק, אך ברזולוציה גבוהה כמו FHD אני חושב שתצטרך להתפשר על פילטרים (AA/AF) ובמשחקים מסויימים להוריד כמה הגדרות גרפיקה למדיום.

ב KSP (אגב החנות לא הכי מומלצת, יש הרבה תלונות) יש GTX260 216/HD4870 1GB בסביבות ה1300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

יאיר אני מנסה לבנות את המפרט דרך האתר של קיי אס פי ויש שם חלקים כמו ספק כוח וזכרונות לא כמו הדגמים שהבאת לי.

אם תוכל לבנות לי דרך האתר ולשים כאן תמונה של המפרט אני אודה לך מאוד!!

לינק לבניית המפרט: (למעלה לבחור במחירון חלקים):

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva

פורסם

יצא מעט יקר יותר (עם קירור סטוק) בעיקר בגלל שאין להם מבחר גדול.

mfkspxe0.th.jpg

פורסם
  • מחבר

יצא מעט יקר בגלל ששמת לי דיסק קשיח וצורב שאין לי צורך בכך!

ואתה יכול לפרט קצת יותר על התדרים הגבוהים בין כרטיסי הזיכרון ?? הרי אם יצא כבר 1333 מגההרץ אז כנראה זה כבר עבר את שלבי הפיתוח .

פורסם

כן צודק, לא שמתי לב במפרט הזה שהכנסתי אותם.

כעיקרון, וזה רק לפי דעתי DDR3 מראה שיפור מסויים לעומת DDR2 רק בתדרים DDR2 מתקשה להגיע אליהם כמו 1600.

אם תשווה DDR2 1066/1333 לעומת DDR2 800 אתה תקבל כמעט את אותן הביצועים (התוספת היא באחוזים בודדים). DDR2 בתדרים גבוהים נועד בעיקר לאוברקלוקרים שכן הזיכרון יכול להגביל אותם לכן תדר הזיכרון די משמעותי בנושא זה. אתה לא עושה OC (במידה וכן-ציין זאת) לכן אין שום צורך שבעולם בתדר גבוה מ800 כי פשוט לא תרגיש הבדל.

אם אתה מתעקש על DDR3 1333/1600 אתה יכול לקחת, אבל אם אתה לוקח אותו+לוח תומך, הסכום הסופי פשוט יהיה גבוה במאות/אלפי שקלים לכן זה ממש לא מומלץ היום.

אז נכון, יכול להיות ששנה הבאה יתחילו לקנות DDR3 והרבה, אבל זה כי המערכות יהיו בשלות מספיק ונראה זאת ע"י הורדת המחירים שלהם.

פורסם

פותח התרד תבין ... ההבדל בין DDR2 ל DDR3 לא שווה את הכסף שאתה משקיע ... הם מראים אותם ביצועים כמו שאמרו לך למעלה ... בכל מצב התקציב שלך ( לא בכוונה להעליב ) מאד נמוך יחסית לדרישות הגבוהות שלך ...

אם אתה רוצה מפרט מ KSP למרות התלונות והביקורות הלא כ"כ טובים שיש עליהם פה בפורום אז הינה מפרט +- מה שהציעו לך

אינטל‏ Price Units Total

Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 830 1 830

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total

EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 465 1 465

זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total

2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel 330 1 330

כרטיסי מסך‏ ASUS Price Units Total

GTX 260 896MB TOP GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E 1450 1 1450

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling Price Units Total

Freezer 7 Pro (LGA775) 115 1 115

מארזים‏ CoolerMaster Price Units Total

Centurion 590 Black Case (No PSU) 295 1 295

ספקי כוח‏ Corsair Price Units Total

HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular 500 1 500

מחירון עבודות במעבדה‏ Price Units Total

הרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל 60 1 60

Total price 4045 ¤

for payments 12 X 368 ¤

1. מעבד אין מה להתפשר ... כנ"ל לוח אמ וזיכרונות

2. שוב כמו שאמרו לך אנחנו צריכים לדעת איזה מסך יחובר למחשב ( ולא טלויזיה ) כדי שנדע להתאים את הכרטיס מסך ... אם יש לך מסך 22 רחב או 24 אינץ הכרטיס הזה מצויין ... אפילו הייתי שוקל HD4870 1GB אבל אין להם רק בגירסת TOXIC שכבר לא משתלמת ... אם יש לך מסך 22 ומטה עדיף לך 4850 ...

זהו אין יותר מה להגיד ... תתחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים