עבור לתוכן

שליטה במודים ע"י תוכנה

Featured Replies

פורסם

ברצוני לשלוט באמצעות תוכנה בכל מיני אלמנטי מודינג שביצעתי. למשל: שליטה בלדים, שליטה במאוורר, שליטה במודל FM TUNER שאכניס.

הדוגמא היחידה הדומה שמצאתי היא זו:

http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=24827

מדובר למעשה בשימוש בבקר מסוג PIC, אך אני מבין שהדבר דורש צריבה מיוחדת. כמו כן, הסכמה לא נראית כה פשוטה וההסבר לקוני למדי ולא מאפשר למידה והסבה למקרה שלי. חיפשתי מידע באינטרנט על מנת ללמוד ממנו אך לא מצאתי דבר שיעזור לי ללמוד את הנושא כמו שצריך, למרבה ההפתעה.

אשמח אם מישהו כאן יוכל לכוון אותי למקום הנכון.

פורסם

היות וראיתי מה אתה עושה אז יש לך סיכוי אבל זה דורש ממך ללמוד אסמבלר [שלב ראשון] לאותו רכיב

אתה צריך לכתוב תוכנה שתשלח 0 או 1 לפורטים של ה PIC ואותם אתה ממתג למוד שעשית

בעזרת טרנזיסטיר שיעביר את המתח או לא לאותו חלק שרצית.

לא קל ויקח לך זמן

אזהרה מראש....

אז שלב ראשון כנס ל www.microchip.com

ולמד אסמבלר [ שיתאים ל PIC שבחרת], וכן כל PIC שונה עם מאפינים שונים.

אבל ראיתי שאפשר להוריד את הקוד [של PIC] והתוכנה הנילוות [ חוסך לך זמן ללמוד אסמבלר ] אז מה אתה בעצם צריך?

פורסם

אופציה אחרת - USB2

כתיבה בעזרת תוכנה מסוימת - ייתן שליטה על מעגל 5V שמפיק ה- USB

אם אתה צריך המרה למתח 12V תצטרך מתאם

לצערי ההסבר גם לקוני אבל זאת דרך נוספת ללא שימוש בבקר חיצוני...

פורסם

קצת מטופש להוסיף בקר חיצוני למחשב... המחשב עצמו יכול לשלוט בכל האופציות דרך חיבור סיריאלי/מקבילי/USB. בקר שמים כשאין מחשב.

בכל מקרה, מה הכיוון שלך? אתה יכול לכתוב תוכנה בעצמך או שאתה מחפש דברים מוכנים? כי לתוכנות מוכנות תצטרך לבצע התאמות לחומרה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא להשתמש בבקר חיצוני היות וללמוד לתכנת אותו זה באמת אוברקיל, אך השאלה היא אם ניתן לעשות זאת.

מעגל השליטה צריך לשלוט ב-3 גורמים. מהירות מאוורר בהתאם לטמפ', כיבוי\הפעלה של לדים פנימיים, ואפשרות לקביעת תדרים באמצעות תוכנה לFM TUNER שאני מתעתד להרכיב.

חוץ מכיבוי\הפעלה של לדים, אני לא בטוח שהדבר אפשרי ללא בקר מתוכנת, ואשמח אם תתקנו אותי.

ולדור - ישנן לא מעט כלי תכנות בשפה עילית לבקרי PIC. למרבה ההפתעה נתקלתי בלא מעט כאלה, אך לא בהסברים בסיסיים לבנות מעגל סכמטי שיוכל לעשות בהם שימוש ואת הקישור בין החומרה לתוכנה.

פורסם

^^^^^^^^

בצורה זו או אחרת זה פרוייקט מייגע - כמו שהמלצתי - חיבור ה0 USB גם מוציא וגם מקבל (תקשורת דו כיוונית) והכל יכול להתבצע דרכו ובעזרת תוכנה ב-C

* לצערי אין לי הרבה ניסיון בתחום אך חברים שלי בהנדסאי בנו כמה פרוייקטים דומים... (כך שזה אפשרי ויותר קל מחיבור גורמים חיצוניים)

פורסם

אין לך מנוס מהלשתמש בבקר כלשהוא.

אפילו אם תרצה להשתמש ב USB, אתה צריך משהו שימיר את המידע שלך כגון מהירות סיבוב לאות שהמחשב ידע לקבל דרך ה USB.

פורסם

אין לך מנוס מהלשתמש בבקר כלשהוא.

אפילו אם תרצה להשתמש ב USB, אתה צריך משהו שימיר את המידע שלך כגון מהירות סיבוב לאות שהמחשב ידע לקבל דרך ה USB.

האות של המאוורר נותן 5V אם אני לא טועה - אבל במידה ולא בעזרת מעגל נגד קבל אפשר להשיג את התוצאה...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני מעריך את הניסיונות לעזרה אך אנחנו לא מתקדמים כך. אני מבין שהשאלות שלי כלליות מדי ולכן לקחתי את הזמן לתכנן משהו קונקרטי.

ובכן, אין לי כוונה ללמוד מההתחלה כיצד לתכנת PIC, הרי מדובר באמת בפרוייקט מייגע שלא מצדיק את התמורה, ומלבד זאת התואר שלי(הנדסת חשמל) מספיק לי. לכן, אני לוקח כמודל את הפרוייקט שפרסמתי בתחילה, וממנו מרכיב את שלי.

ישבתי לא מעט זמן כדי לפשט בזהירות את המעגל שהוצע שם, למעגל שמתאים לי. בפשטות - מתאם USB TO RS232 פנימי(נפרק אותו שיתאים) שמתחבר בצורה המפורטת ללוח שמכיל את בקר ה-MAX232 שממיר למתחי TTL שה-PIC יכול להתמודד איתם.

הנה המעגל המפורט ששירטטתי:

http://hwzone.co.il/reviews-files/GGuyZ/wind/controlcircuit.png

ישנן עדיין כמה נקודות שלא ברורות לי, ולכן אשמח לעזרה בעניין ממביני עניין:

• כינסתי את כל חיבורי ה-GND וה-5V+ לנקודה יחידה. אני מניח שאת ה-5V+ אצטרך להוציא ממחבר שיכול לעמוד בעומס(קרי מלוח האם, מחיבור ה-miniPCIE או מכרטיס הרשת האלחוטי. האם זו הדרך המומלצת?
  • הUSB-TO-RS232 מקבל את המתח וה-GND מחיבור היו אס בי הפנימי. ולמרות זאת, אני רואה שהדגישו במעגל המקורי שפין 5 הולך ל-GND. האם הכוונה שהפין הזה שלעצמו מהווה ארקה או שגם אותו צריך לחבר לארקה הכללית?

• קראתי מספר פעמים ששבבי ה-PIC דורשים צריבה והדבר דורש מכשיר מיוחד. למה הכוונה והאם גם במעגל הזה אזדקק לצורב?
  • והכי חשוב - האם תהיה דרך לבדוק את המעגל בטרם החיבור למחשב? אני חושש מעט לחבר מעגל ניסיוני לנייד ישירות מבלי ווידוא תקינות לפני.

• המוד שעליו אני מתבסס ציין שאחת היציאות(X3-1 גם בשרטוט שלי) הולכת ישירות משבב ה-PIC אל אחד מכפתורי הטיונר של ה-FM. שאר הרכיבים מתחברים בצד אחד ל-USB וממנו אל ה-PIC. השאלה היא אם הטיונר צריך להיות מחובר גם בצורה זו וגם בצורה השנייה, או שמספיק חיבור אחד הכפתורים ל-PIC.

תודה,

גיא.

פורסם

אני לא רואה סיבה להשתמש במיקרו בקר כלל.

למה לא לחבר לפורט המקבילי וזהו ?

לדעתי אפשר לוותר בכלל על הבקר ולחבר את זה לפורט המקבילי, אלא אם כן אתה מתעקש על USB משיקולים אסטטים.

פורסם

יש מצב שאתה מעלה סרטוט ותוכנת שליטה?

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה סיבה להשתמש במיקרו בקר כלל.

למה לא לחבר לפורט המקבילי וזהו ?

לדעתי אפשר לוותר בכלל על הבקר ולחבר את זה לפורט המקבילי, אלא אם כן אתה מתעקש על USB משיקולים אסטטים.

בשמחה. האם יש לך דרך ליישם שליטה בתדרי ה-FM TUNER ללא בקר שליטה? הקטע האסתטי לא משנה כי באותה מידה שאני קונה מתאם מUSB לסריאלי אני יכול לקנות מתאם לפרללי. אני פשוט לא רואה כיצד זה מקדם אותי.

ולמשה - העליתי שרטוט. תוכנת שליטה ניתן למצוא בקישור בתחילת הת'רד.

פורסם

לשלוט בלדים ובמנוע (מאוורר) אפשר די בקלות, אפשר לכתוב תוכנית פשוטה שתוציא לך אות PWM בעל Duty Cycle כרצונך בכמה מההדקים. ככל שהDC גבוה כך גם עוצמת האארה או מהירות הסיבוב.

אני לא בטוח לגבי הFM Tuner, אין לי מושג איך הוא עובד. האם הרעיון הוא פשוט להפעיל אותו או לכבות אותו ? (לפחות ככה זה נראה מהסרטוט)

אם כן לא תהיה בעיה לכתוב תוכנית שתגרום לכל לעבוד.

אני לא בטוח אם קיים מתאם מUSB לפרללי, מכיוון שUSB הוא סיריאלי וכדי להעביר סיריאלי לפרללי דרוש קצת עיבוד.

פורסם
  • מחבר

אשמח להסבר יותר מפורט על המאוורר. למרות שאם אין אפשרות להשיג חיבור פרללי, אז איך זה משנה? מדובר על מחשב נייד ללא חיבור כזה בילט אין.

ובנוגע לFM TUNER. כל העניין הוא לכוון ע"י תוכנה את התדר שעליו הוא משדר. הרי במקור המודל מגיע עם מסך LCD, אך אני מחבר אותו למחשב ומנתק את המסך ממנו בהתאם למדריך שכאן(הוא לא כולל בקר ששולט ע"י תוכנה. בשביל זה כל מה שאני מנסה לעשות כאן).

פורסם

בדקתי קצת יותר לעומק מה שהוא עשה שם וזה די ברור לי כי גם קראתי את הקוד וגם ראיתי את המעגל החשמלי שהוא תאר שם.

אין לי ניסיון בpic אבל יש לי נסיון בembedded . אתה יכול להשתמש בדיוק באותו מעגל ואותה תוכנה אבל אולי לשנות אותה קצת. אני ראיתי שהPWM נשלט ע"י interrupt אבל חוץ מזה התוכנית הראשית היא single thread . זה בסך הכל קורא פקודות מrs232 בצורת null terminated string (לא חייב להיות כי יש גם אפשרות לשרשר פקודות ברצף ) ואם יש התאמה בין מה שהגיע בRS232 למה שהוא מצפה שיגיע הוא מבצע פעולה מסוימת .

הPWM כמו שאמרתי נשלט ע"י interrupt של איזה timer וזה כנראה בשביל לשמור על אחידות הduty cycle ביציאת הPWM .

אני חושב שאם תרצה לעשות את זה עם parallel port אתה יכול רק תשיג מתאם usb to parallel . אני לא בדיוק בטוח איך תעשה את ה PWM אבל זה אפשרי הבעיה היא שזה יעסיק קצת את המעבד של המחשב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים