עבור לתוכן

אולטרה נייד- אולטרה זול, FIC UMPC CE260 שווה משהו או סתם זבל סיני?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים יקרים! :D

אחרי שיטוט וחיפוש ובדיקה מדי פעם כאן בפורום אני יודע שכיום מלך הביצה הראשי זה הווינד.

מכיוון שכתלמיד הוא טיפה יקר לי כגאדג'ט חמוד צדדי חיפשתי לי נייד (נט בוק) לדרכים וכאלה ובזמנו מצאתי את ה-EEE המקורי הראשון בגרסאת ה-4 ג'יגה שהיום נמכר במחיר טוב של 999 ברונלייט יבואנית אסוס בארץ בגלל "אריזה פגומה".

היום לפתע אני משוטט לי ברשת באתרים ומצאתי הפתעה מפתיעה- נט בוק חמוד וקטן במחיר מדהים של 898 שקל שזה ממש בדיחה טובה.

הנייד נמכר באופיס דיפו ככה שיש "חנות טובה" ולא חנות קטנה שתפשוט ת'רגל..

בדקתי לי מעט מפרט עליו בכללי וקצת פרטים,

סה"כ הוא יחסית "חזק"- מעבד VIA 1.2 לעומת סלרונים למינהם, מסך מגע 7 אינטש' מובנה, ג'יגה זכרון, 60 ג'יגה ועוד כל מיני פיצ'רים ממש נחמדים.

אז כמובן שיש לו את "החסרון" של הקטע של המערכת הפעלה שזה נראה לי כמו אתגר נחמד להתקין מערכת הפעלה ליצור שכזה וסה"כ בכללי מאמין שזה לא תהיה בעיה גדולה מדי בשבילי להתקין מערכת ב-USB BOOT.

אז קצת פרטים על הנייד-

http://www.tgspot.co.il/umpc/officedepot-sale-fic-ce-260/

http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?PcatID=453&PID=34931&CID=1922

http://www.officedepot.co.il/home.do;jsessionid=0000hyeLXCowQ5MTMPpAUw0Na2X:12bbi68k5- הכרזה על הנייד למעלה באמצע באתר של אופיס דיפו..

אומנם הנייד טיפה ערום, לא מוכר וטיפה סיני אבל סה"כ הוא מציע מחיר ממש משתלם ומפרט עשיר ומעניין.

כמונן ששמעתי שיש לו גם שטות ליד המסך של מחשבון שהופך לטלפון שדרכו אפשר לדבר כי בעצם יש שקע ל-SIM ואז אפשר לדבר על הסים דרך הנייד.

אז יאלה, חוות דעת אנשים! (דעות או משהו..) :yelclap:

פורסם

תשמע, השאלה מה הצורך. לי יש את Aspire One שהוא מעולה לשימושים שלי, הוא מחשב קצת יותר חזק מה-CE260 של FIC אבל הוא צריך להיות לא רע בכלל. המסך קצת קטן אבל אפשר להסתדר עם זה.

ה-FIC אגב זו חברה לא מוכרת, אבל היא יצרנית של חברות מוכרות אחרות שמוכרות ציוד שלה בשם שלהם.

אם השימוש שלך הוא פה ושם כדי להתעדכן באינטרנט, לגלוש מהסלון או ככה שמזדמן אז לדעתי הוא יושב בול עליך. אם אתה מתכנן לעבוד איתו הרבה ואינטסיבי אז תחפש מחשב אולטרה נייד עם מסך גדול יותר ומעבד Atom.

פורסם
  • מחבר

השאלה זה מה זה אינסטנטסיבי, זה דבר מאוד אידבדואלי, אני מאמין בשביל דברים כבדים כמובן משתמש במחשב הנייח שלי אבל המטרות של הנייד הנ"ל אצלי זה יהיה בעיקר גלישה ברשת ואפליקציות כאלה ואחרות כשאני בדרכים ובכללי אומנם זה לא השוואה הכי הוגנת אבל זה או ה-FIC או לקנות טאץ'/אייפון.

המחשב ישמש אותי במלוא המילה- נט- בוק, מחשב לשימוש באינטרנט ותוכנות בסיסיות חמודות שכאלה. אני אטייל איתו ואשתמש בו בנסיעות ארוכות ברכבת- בבית במיטה וכאלהץץ :P

השאלה היא עד כמה אני אוכל להגיע עם מעבד שכזה בתוכנות? נגן אודיו/ וידיאו יריץ? תוכנת סרטוט פשוטה תלת מימד יריץ (סקאטצ' אפ וכדומה..)? משחקים כלשהם? מכונת הורדות ניידית?

מהסקירה החביבה שהבאתי מדובר על משהו מאוד עלוב אבל זה XP והכל ואני מתכנן להתקין איזה הפצת לינוקס או האקינטוש ב-USB BOOT ככה שאני מאמין שאני אוכל להריץ יותר דברים ואולי אפילו אני שוקל להתקין WIN 7 בשל היותו תומך במסך מגע וגם כי הנתונים של ה-FIC מתאימים לחומרה ש-7 דורש בכללי..

יאלה אנשים :yelclap:, אני אשמח לעוד דעות על החברה, דברים שכאלה או אם מישהו מכיר את המוצרים שלהם, איך הם, אייכותיים? :nixweiss:

פורסם

במחיר הזה, זה או הFIC הזה או EEE PC 4GB.

הFIC הרבה יותר טוב ומשתלם, אז הייתי לוקח אותו.

אפשרות שלדעתי יותר מתאימה לך היא PSP, בתוספת קטנה במחיר.

פורסם

במחיר הזה, זה או הFIC הזה או EEE PC 4GB.

הFIC הרבה יותר טוב ומשתלם, אז הייתי לוקח אותו.

אפשרות שלדעתי יותר מתאימה לך היא PSP, בתוספת קטנה במחיר.

הPSP גרוע בגלישה וגם אין עברית בגלישה גם אין לו ארד דיסק רק כרטיסי זיכרון

וצריך לעשות קידוד לסרטים שיתאימו לו

על הורדות בכלל אין מה לדבר והוא רוצה מחשב לא קונסולת משחק

פורסם

יפה, אז זאת האפשרות היחידה ב900 שקל...

כמה עמיד הדבר הזה,ואיזה אחריות יש על זה, אני לא יודע... אבל תנסה אותו תראה שהכל יציב ונוח. אולי ברגע שתגע בזה תתחרט.

פורסם

אני חושב שזה די בזבוז כסף ...

הוא מחשב מאוד מאוד חלש ...

כדי להשקיע יותר ולקנות משהו יותר איכותי

פורסם
  • מחבר

אז אם ככה כנראה "שהמציאה" שלי לא הכי משתלמת ואני אחזור לשאלה המקורית שלי בעיקר- נט בוק X זול עד 1000 ככה או אייפוד טאץ'/אייפון?

כפי שאמרתי, אומנם זה לא תחרות ואין בין מה להשוות אבל השימוש העיקרי שלי במכשירים יהיה לגלישה ברשת, צ'יטוט במסנג'ר והפעלה של תוכנות XYZ.

אני אעשה השוואה קצרצרה בין השתיים איך שאני רואה אותם אצלי..

טאץ'-

משחקים חינמים נחמדים אין סופיים.

נגן חביב-גרוע... (לטעמי)

קטן ופרקטי- נכנס לכיס ויהיה בשימוש תמיד..

זמן סוללה ארוך פי כמה וכמה לעומת כל נט בוק שקיים כיום..

דפדפן אינטרנט נחמד מאוד והכי טוב ביחס למה שמכשירים בסדר גודל כזה נותנים.

נטבוק-

מחשב נייד קטן וחמוד לכל דבר..

מקלדת אמיתית ולא מזויפת במגע..

מסך יותר גדול

אין סוף אפשרויות למה שרוצים איתו..

עכשיו אני בכללי צריך להחליט בערך אולי אולי מה אני רוצה. אם ואני אולי אקנה טאץ' אז אני אביא אותו מקנדה כי המחירים שם יותר טובים ויש אחריות גלובלית שדיגיטל תקבל כאן ככה שזה משתלם ובעתיד כתצא פירצה נורמלית ויציבה אז הוא כבר ממש יהיה בשל לשימוש.

לעומת זאת אני לא יודע מה לומר על הנט- בוק, יש לו אין סוף אפשרויות ומאוד קשה להשוות אותו לטאץ' כי בעצם זה חיה שונה והוא לא נכנס לכיס והוא מצריך תיק נפרד או להכניס אותו לתיק ובעצם עם כל הפרקטיות שלו לעומת טאץ' הוא פחות פרקטי אבל מציג אינטרנט בצורה פי 1000 יותר טובה ויש מגוון אין סופי בדפדפנים בניגוד לטאץ' שבו זה רק ספארי.

אני לא קונה אחד מהדברים האלה בימים הקרובים ככה שאני לא לחוץ בזמן אבל כנראה שאני אנסה שוב את כל השטויות באייפון של ידידה שלי ובטאץ' של חבר שלי כדי לקבל יותר ראש ואז אולי אני אראה אם אני מעדיף טאץ' או נטבוק באשר הוא...

דרך אגב, יש חברה כלשהיא מחו"ל שנותנת אחריות גלובלית על הנטבוקים שלה בארץ שנקנו בחו"ל?

לדעתכם זה משתלם או ששוה לעזוב את כל הסיפור הזה? :s05:

הרבה תודה רבה ועזרתם לי המון! :yelclap:

נ.ב-

חשבתי בעבר על PSP אבל בגלל שהוא כבד, ללא עברית וללא מקלדת ואין דפדפן נורמאלי אז הוא ירד מהפרק. כל זאת מבלי לדבר על המשחקים שיקרים כמו התחת שלי ואני מעדיף אם כבר את ה-DS שהרבה יותר זול ויעיל(יש שמועות על DS חדש עם מצלמה ומסכים יותר גדולים, יש אמת?).

פורסם

זה לא שמועה זה ניקרה DSI וזה כבר יצא ביפן ומתוכנן לצאת בארצות הברית ואירופה השנה

חוץ מהדברים שאמרתה אני חושב שיש גם דפדפן אופרה מובנה במכשיר בניגוד לDS השמן ולDS LITE שקונים את זה בנפרד

אבל יש 2 בעיות

1-אין עברית

2-לא תומך בפלאש ככה שגם הDS לא מתאים לגלישה במיוחד בארץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים