עבור לתוכן

מקלדת SIDEWINDER X6 - התרשמות ראשונית

Featured Replies

פורסם

לאחר עבודה של יומיים עם המקלדת החלטתי לכתוב התרשמות קצרה לגבי העבודה איתה (למען הדורות הבאים... ;D):

המקלדת נוחה לעבודה שוטפת המקשים לא קשים ולא רכים מידי וההקלדה נוחה, יש משטח רחב לכריות כף היד.

למקלדת יש שתי גלגלות(control knob) אחת לעמעום התאורה האחורית והשנייה לשליטה בעוצמת הקול, התאורה האחורית היא אדומה(מה שנותן אפקט של "גחלים" בחושך וזה מאוד יפה לדעתי).

תאורת מקשי המאקרו היא בצבע כתום ויש הרבה אפשרויות להתאמה אישית של מקשי המאקרו(יש שישה כאלה פיזית), מתחתם יש כפתור קטן שמאפשר לעבור בין שני מצבים (ככה שיש עוד שישה מקשים ווירטואלים).

ניתן לעבור(דרך התוכנה)למצב בו המקשים באיזור הNUMPAD במקלדת הופכים למקשי מאקרו(18 מקשים הניתנים לתכנות).

עוד גימיק נחמד ולא כ"כ שימושי לדעתי זה שאיזור הNUMPAD במקלדת מתנתק וניתן לחברו משני צידי המקלדת.

מספר חסרונות שמצאתי:

1.הייתי מוסיף כפתור למעבר מהיר ממצב NUMPAD/MACRO למקשי הNUMPAD (יותר נוח לטעמי מאשר דרך התוכנה)

2.חריטת האותיות בעיברית היא ברמה נמוכה (וכמעט לא ניתני לקריאה ללא התאורה של המקלדת)מאשר האותיות והסימנים שנחרטים במפעל.

סה"כ לדעתי מדובר במקלדת מאוד נחמדה,אני אישית לא קניתי את המקלדת למטרות משחקים אבל אני מאוד אוהב שיש מקשים שניתנים להתאמה אישית.

פורסם

יש לי גם וזה שהנאמפאד מתפרק דווקא מאוד נח, אני לא מחבר אותו בצד השני כי אני לא צריך אותו במשחקים ואז המקלדת יותר קטנה, פחות צפוף ויותר מקום לעבוד עם העכבר

מאוד ממליץ למי שהמגרת מקלדת שלו קטנה

פורסם

:yelclap:

תעלה תמונות :xyxthumbs:

פורסם

קניתי את המקלדת ליום הולדת של חבר+HABU(הוא שמאלי..)

והוא מאוד מרוצה:)

יש לי גם וזה שהנאמפאד מתפרק דווקא מאוד נח, אני לא מחבר אותו בצד השני כי אני לא צריך אותו במשחקים ואז המקלדת יותר קטנה, פחות צפוף ויותר מקום לעבוד עם העכבר

מאוד ממליץ למי שהמגרת מקלדת שלו קטנה

:hizuk: :hizuk: :hizuk:

מגירת המקלדת אף פעם לא נראתה כל כך גדולה :smile1:

פורסם
  • מחבר

טוב, לי אין בעיה של מקום...הצלחתי בעזרת תוכנת (MACRO MAGIC) לתכנת מאקרו שמשנה את הNUMPAD לMACRO PAD בלחיצה על SCROLL LOCK(לא שאני אשתמש בזה אבל עדיין זה נחמד :silly:)

פורסם

יש לי את זה מאז המבצע, 3 חודשים אני מניח ? עדיין בחיים והמקשים בהחלט כיפים כמו ביום הראשון...

יתרונות:

קטן, קומפקטי, כיף להקלדה, גם ככה אני שונא את ה-NUMPAD.

מרגישה מאוד סולידית, הכתיבה מאוד מהירה.

חסרונות:

עברית ברמה נמוכה ( אבל תאמת, האור תמיד דלוק, אז זה בסדר ולא מפריע ).

המגנטים בצדדים של המקלדת ממש חזקים, יכולים לשגע עכברים ( מנסיון על MX REVO, יש על זה כבר כמה תלונות בגוגל ).

מיקום ה-ESC מפגר.

מיקום המאקרויים הימיניים קצת לא הגיוניים ( אולי זה בגלל ה-ESC ).

חבל שאין מקשים יעודיים ( MY COMPUTER וכו', נכון - אפשר לכוון את ה-M1-M8 למה שרוצים, אבל זה לא אמור להיות לזה ).

אני שם לב שיש לי יותר שגיאות כתיב עם המקלדת הזאת, אני מפספס הרבה יותר אותיות מפעם. אבל אולי אני גם מקליד יותר מהר...

אני אישית הייתי שמח לאור קצת יותר חזק, בעיקר של הכתום.

הייתי שמח שיחליפו את ה-KNOB לאחד קצת יותר איכותי, התחושה שלו זולה.

לא אהבתי את הנורות של ההחלפות מצבים.

בחבל שאין WIN בצד ימין, בעיקר בגלל שאין את ה-NUMPAD, זה היה יכול להיות שימושי עכשיו שהעכבר כזה קרוב.

בקיצור:

אני ממליץ, היא כיפית, אבל יש לה לא מעט חסרונות, אני מניח שהגרסה הבאה ( שאני מתאר לעצמי שתהיה ) תפתור את רובם, אני אישית עם MX REVO והמקלדת הזאת ומאוד נהנה ( למרות שמהעכבר יותר ), איזה כיף היה המבצע בבאג! :] אני עדיין מקווה שזה לא היה טעות לא לקחת את ה-G15... אבל אף פעם לא אהבתי מקלדות של LOGITECH.

פורסם
  • מחבר

מיקום ה-ESC מפגר.

הוא לא שונה בהרבה ממיקום הESC בכל מקלדת סטנדרטית שכל העולם ואחותו התרגלו אליה (אז כנראה שזו בעיה אישית שלך).

מיקום המאקרויים הימיניים קצת לא הגיוניים ( אולי זה בגלל ה-ESC ).

לי זה דווקא מאוד נוח (לפני זה היתה לי מקלדת מולטימדיה של לוגיטק והיו לה 3 כפתורים בקצה הימני של המקלדת ואחרי שהתאמתי אותם לצרכי אז זה פשוט היה אחלא בחלה (או אחלה חומוס))

חבל שאין מקשים יעודיים ( MY COMPUTER וכו', נכון - אפשר לכוון את ה-M1-M8 למה שרוצים, אבל זה לא אמור להיות לזה ).

מסכים איתך.

פורסם

ה-ESC נמצא באותו קו של ה-CTRL בכל מקלדת, פה, הוא מעל המאקרויים. זה ממש לא סטנדרטי

פורסם
  • מחבר

ה-ESC נמצא באותו קו של ה-CTRL בכל מקלדת, פה, הוא מעל המאקרויים. זה ממש לא סטנדרטי

זה סטנדרט אחר...LOL!

בכ"א זה לא הבדל כ"כ גדול ולי אישית זה לא ממש מפריע...

אתה עוד תתרגל, גם לי לקח קצת זמן להתרגל לכל מיני שינויים ביחס למקלדת הישנה שהיתה לי.

פורסם

מסכים איתך, זה בהחלט נקודה חלשה של המקלדת

בסוף הגדרתי את הכפתור מקרו השמאלי תחתון כ ctrl ופתרתי את העניין :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים