עבור לתוכן

בקשה ליצירת מפרט עד 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש בטווח מחיר של 3500 ש"ח. אין לי כל כך אפשרות לחריגות...

המחשב בעיקרון אמור לשמש אותי למשחקים (משחקים כבדים עם גרפיקה גבוהה). אני מעוניין לשחק כאשר האיכות בהגדרות המשחק הן גבוהות.

בנוסף אני עומד להתחיל ללמוד עיצוב גרפי ואני אשתמש בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, פריהנד ועוד. כלומר, אני אצטרך לעבוד עם תמונות ופרויקטים דיי גדולים מה שיצריך אותי במעבד חזק ומהיר. בכלליות אני משתמש כבד במחשב, אני מוריד המון סרטים ומוסיקה ותמיד עושה כמה דברים במקביל במחשב וכיום אני נתקל בבעיה שהמחשב כל הזמן נתקע ומגיב לאט כאשר אני פותח הרבה ישומים שונים, זה דיי הגיוני אבל אני מעוניין במחשב שמסוגל להתמודד עם זה.

החדר שבוא נמצא המחשב הוא ממ"ד ובקיץ קורה שדיי חם בחדר. הכרטיס מסך שיש לי עכשיו הוא REASON 9800 והוא נשרף לי פעמים בגלל חום. אז אני מניח שאני צריך מערכת קירור טובה.

והכי חשוב, אני מעוניין במחשב שישרוד יותר משנתים-שלוש. ברור לי שבעוד 4 שנים המשחקים הכי חדשים כבר לא ירוצו בנתונים הכי גבוהים אבל אני רוצה שתיהיה לי האפשרות להריץ אותם בצורה מכובדת.

אני מעוניין בעזרה שלכם ליצור מפרט למחשב חדש עם דגש על הדברים הבאים:

מעבד:

רציתי לדעת אם כדאי DUAL או QUATRO או אם בכלל הI7?

זיכרון פנימי:

4 ג'יגה יספיק? והאם כדאי להשקיע בזיכרון של חברה מוכרת או שזה לא באמת משנה?

הארדיסק:

יש לי שני הארדיסקים שהם לא SATA. אני מניח שאני אצטרך חדש? אם כן אני מעוניין ב500 ג'יגה.

*גם הצורב והכונן דיסקים שלי הם לא SATA אז אני גם אצטרך משהו חדש. לא משהו מפואר או מיוחד. משהו פשוט שיעשה את העבודה.

מערכת קירור:

אני דיי בטוח שאני צריך מערכת קירור. השאלה היא האם אני צריך מערכת קירור למחשב או רק לכרטיס מסך ומה ההבדל באמת?

כרטיס מסך:

אני רוצה הצעה לכרטיס טוב עם זיכרון של 2 ג'יגה. כמו שאמרתי אני רוצה גם עוד 3-4 שנים אני אוכל להריץ משחקים. (2 ג'יגה זה סטנדרט היום?)

אני יודע שיש גם כרטיסים שאפשר לחבר להם עוד כרטיס או משהו כזה בשביל להרחיב את הזיכרון ובנוסף שתיהיה לו אפשרות למערכת קירור. (פה אני לא מעוניין לחסוך בכסף). אני מוסיף גם מסך ''20 של סמסונג דגם 2043BW(המסך לא נכלל בתקציב של המחשב)

ספק כוח:

פה אני ממש לא מבין כלום אבל אני מניח שמחשב שלי יצטרך ספק כוח טוב

מאוורירים:

אני רוצה מאוורירים טובים חזקים ושקטים (השקט פחות חשוב לי, העיקר שהמחשב יהיה מאוורר טוב).

מארז:

לא יודע אם זה קשור למארז אבל אני רוצה שתיהיה לי יציאה לכרטיס קול (לאוזניות ולמיקרופון) מקדימה בנוסף על היציאה מאחורה וגם לפחות שלוש יציאות USB מקדימה בנוסף למה שיש מאחור.

בנוגע ללוח אם אני לא ממש מבין מה מתאים למה ומה חדש בנושא. היום יש לי לוח אם של ASUS ואני ממש מרוצה ממנו. בנוסף אני גם לא ממש מבין בchipset אז אם תוכלו גם לתת הסבר קצר לגבי ההצעה שתנתן פה. הכרטיס קול גם לא ממש משנה לי. יש לי היום כרטיס קול מובנה וסך הכל אני שומע מוסיקה במחשב ולגבי המשחקים הסאונד פחות חשוב לי.

מערכת הפעלה יש לי בבית אז אני לא צריך הצעת מחיר על זה. מה שכן אני לא מעוניין להרכיב את המחשב לבד.

עוד שאלה שיש לי האם שווה לחכות שיצא התקן USB 3 או שזה לא כזה שינוי גדול? (אני משתמש דיי גדול בהעברת קבצים דרך הUSB)

פורסם

טוב, לשאלותיך:

למשחקים וגם לפוטושופ עדיף CORE 2 DUO. פוטושופ לא מנצל 4 ליבות וגם רובם המוחלט של המשחקים לא.

הארדיסקים כדאי להחליף. אם כבר יש לך צורב IDE אתה יכול להשאיר אותו. לא נורא.

4GB זיכרון פנימי בהחלט מומלץ.

2GB זיכרון לכרטיס מסך זה ממש לא סטנדט. זה אולטרה היי-אנד. הסטנדרט עומד כיום על 512MB, ולמסך 20" לא תצטרך יותר מזה.

קח בחשבון שאי אפשר לבנות היום מחשב שבטוח יחזיק את כל המשחקים החדשים בעוד 3 שנים בכבוד, בטח שלא בתקציב 3500 ש"ח. אז בוא נתפשר על מחשב שיחזיק את כל המשחקים היום בכבוד, ובעוד שנה שנה וחצי תשדרג כרטיס מסך, ותקווה לטוב.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL ¤769

דיסק קשיח:

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤302

זיכרון:

ADATA GAMING SERIES 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268

מארז:

ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ¤327

ספק כוח:

SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ¤340

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤111

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT12025-HDLA1 ¤40

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3589

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מעבד E8400 - המשתלם ביותר כיום למשחקים , ועוקף בביצועים גם את ה i7 בפוטושופ + קירור מעולה ומשתלם

לוח אם מצויין מבוסס P43

4GB זיכרון

500GB הארדיסק

כרטיס מסך HD4850 מעולה למסך שלך

מארז מצויין של Antec עם יכולת קירור גבוהה (3 מאווררי 120MM) - יש לך כניסות אודיו ומייק + שני USB (מצטער רק 2) מקדימה

ספק כח נתתי לך קצת יותר חזק ממה שאתה באמת צריך כדי שיוכל לתמוך בשדרוג עתידי של כרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

רציתי לדעת אם כדאי אולי לקחת זיכרון 1GB לכרטיס מסך HD4580?

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי שעשיתי בדיקה קטנה נאמר לי שהזיכרונות של ADATA הם דיי גרועים ולא אמינים והמליצו לי על זיכרון של CROSAIR.

בנוסף אמרו לי שהלוח-אם הוא גם לא משהו. ובנוסף נאמר לי שהיום כל הרכיבי מחשב יודעים לשמור על טמפרטורה דיי קבועה (אני לא מתכנן לעשות OC) אז הקירור למעבד ולמארז הם קצת מיותרים.פשוט צריך איורור טוב וזה סוגר את הפינה.

המליצו לי גם על ספק כוח Cooler master 600W Extreme power plus אם מישהו מכיר אותו ויודע להגיד לי אם הוא שווה.

רציתי לשמוע את דעתכם...

פורסם
טוב, אחרי שעשיתי בדיקה קטנה נאמר לי שהזיכרונות של ADATA הם דיי גרועים ולא אמינים והמליצו לי על זיכרון של CROSAIR.

הזיכרונות של ADATA בסדר גמור . כמובן שהזכרונות של Crosiar יותר טובים אבל זה בעיקר ל - OC בשורה התחתונה לא תרגיש בהבדל

בנוסף אמרו לי שהלוח-אם הוא גם לא משהו.

הלוח אם מעולה לצרכים שלך. אתה לא מתכוון לעשות OC אז אין צורך ביותר מזה. לוחות אם יותר מתקדמים אלה שבאים עם P45 תומכים במערך של שני כרטיסים וביכולת OC יותר טובה

אם יש לך צורך ב- firewire או ביציאת ESATA אז תרשום

ובנוסף נאמר לי שהיום כל הרכיבי מחשב יודעים לשמור על טמפרטורה דיי קבועה

צודק ה - E8400 בא עם קירור משלו ואם לא איכפת לך עוד טיפה רעש אפשר לוותר על קירור צד שליש

המליצו לי גם על ספק כוח Cooler master 600W Extreme power plus אם מישהו מכיר אותו ויודע להגיד לי אם הוא שווה.

רציתי לשמוע את דעתכם...

י

אין שום צורך הספק כוח שרשמו לך מעולה לצרכים שלך ולא תהיה לו בעיה להחזיק כרטיסי מסך יותר מתקדמים או כל כרטיס הרחבה שתשים

פורסם

רפי הוצאת לי את המילים מהפה.

פותח הדיון, יש לי משהו קטן להוסיף בנושא הקירור:

נכון שהמאוורר של ה E8400 יגביר את מהירות הסיבוב שלו אם הטמפרטורה עולה אבל התוצאה תהיה רעש. ה AC freezer הוא קירור זול ומשתלם שנותן ביצועים מעולים והוא גם הרבה יותר שקט מהסטוק. המניסיון הוא עושה פלאים במעבדים חדשים וישנים כאחד (נשמע כמו פרסומת לשמן מנוע).

המארז שנתתי לך מגיע עם 2 מאווררים. בגלל שנתתי לך כרטיס חזק = פולט הרבה חום כדאי מאוד להוסיף מאוורר בצד שיזרוק אוויר לכיוון כרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים