עבור לתוכן

האם הנדסאי אלקטרוניקה , יכול לתקן מגברי וינטאג ללא קושי ?

Featured Replies

פורסם

כל הספרים של תורת החשמל האלה זה חרטא, זה מלמד אותך את חוקי קירכהוף ותו לא...מה שבמקרה ואתה לא מבין, לא באמת יעזור לך (אלא אם אתה בקטע של לנתח מעגלי RLC כל חייך)

הספר היחיד שאני מכיר שאשכרה יכין אותך ללהבין מעגל שם (לקחתי קורס במעגלים אנלוגיים באוניברסיטה ואני עדין לא מבין את כל הסכימה של המעגל שם) זה הספר של סדרה וסמית'. אני מניח שיש עוד ספרים כמוהו אבל הוא המפורסם ביותר.

אני חושב שצריך קצת מתמטיקה אבל ממה שאני רואה אין אף תת מעגל במעגל של המגבר סנסוי הזה שלא מכוסה בספר...

פורסם
  • מחבר

תודה , יש לך לינק לספר הזה ?

פורסם

ממש ממש לא. הנדסאי אינו טכנאי. הנדסאי לא לומד להכנס לראש של מערכת בנויה, אלא לבנות מערכת חדשה. המקסימום שהנדסאי יכול, זה ללמוד את המגבר לפי תוכניות ושרטוטים (וגם זה בהרבה מאמץ) ואז אולי להחזיר אותו למצב תקין.

מאיפה הבאת את השטויות האלו ?

אני הנדסאי - אחרי שסיימתי טכנאי - החליטתי להמשיך ופשוט לא הגשתי פרוייקט גמר - והמשכתי להנדסאי...

ההבדל בין טכנאי להנדסאי זה הפרוייקט גמר... אם הייתי מגיש פרוייקט - היה לי אחד מוכן - הייתי טכנאי.

להבין איך מגבר עובד זה מאוד פשוט - לנתח מעגל זה יותר קשה אבל גם פשוט - צריך להבין סכימתית בריבועים מה עושה כל מעגל ולראות איזה רכיב לא מתפקד כמו שהוא אמור - לרוב הבעיות (ועוד במגברים ישנים) הן מאוד קלות לפיתרון - היום נכנסת יותר אלקטרוניקה/ממוחשבת עם רכיבים מתוכנתים שאותם קשה לנתח בלי לדעת מה הם עושים - וגם שם כל מערך ההגברה מסתובב סביב מגבר עם מסנני רעש וספק...

פורסם

סבבה. אני יכול לשלוח לך מגבר הרמן קרדון שיש לי מקולקל, ותסדר לי אותו לפי הבנה "סכימתית בריבועים מה עושה כל מעגל"? בלי שרטוט? ואפילו עם שרטוט? אתה מוזמן. אני לא יודע אם אתה מדבר מנסיון או לא, אבל כדאי שתנסה פעם לפני שאתהב חושב שאתה יכול לתקן הכל.

פורסם

סבבה. אני יכול לשלוח לך מגבר הרמן קרדון שיש לי מקולקל, ותסדר לי אותו לפי הבנה "סכימתית בריבועים מה עושה כל מעגל"? בלי שרטוט? ואפילו עם שרטוט? אתה מוזמן. אני לא יודע אם אתה מדבר מנסיון או לא, אבל כדאי שתנסה פעם לפני שאתהב חושב שאתה יכול לתקן הכל.

שמע...אם יש לך את המעגל עצמו ואין אף רכיב "מוסתר" או איזה מעגל משולב שאתה לא יודע מה הוא, ועל כל רכיב כתוב את השם שלו...אפשר לפי זה לבנות סכימה...לא צריך להיות גאון, סתם להכיר טיפה...

פורסם

מדבר מניסיון - ועם ניסיון (מה שכנראה לך אין - לא מכוונת זלזול אלא הבהרה) תוכל לזהות מעגלי הגבר/סינון/בקרה - אני מדבר על מערכות ישנות - בחדשות זה הרבה יותר מסובך כי הרוב נכנס כבר לרכיבי SMT...

פורסם

מדבר מניסיון - ועם ניסיון (מה שכנראה לך אין - לא מכוונת זלזול אלא הבהרה) תוכל לזהות מעגלי הגבר/סינון/בקרה - אני מדבר על מערכות ישנות - בחדשות זה הרבה יותר מסובך כי הרוב נכנס כבר לרכיבי SMT...

יש לי ניסיון של תיקון מאות מגברים (זו העבודה שלי בצורה מסויימת) ואני מאוד מפקפק ביכולת של אדם ללא ניסיון לתקן מגבר דיגיטלי מתקדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים