עבור לתוכן

האם הנדסאי אלקטרוניקה , יכול לתקן מגברי וינטאג ללא קושי ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

כפי שכבר אמרתי בשרשור אחר אני לומד אלקטרוניקה בתור תחביב

איך הגעתי לתחביב הזה ?

אני חובב מגברים מהשנים 1982-72 (וינטאג )

לאחרונה איזה מישהו תותח רציני באלקטרוניקה שיפץ לי מגבר ישן

ניתן לראות פה

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=74803&start=0

עכשיו להגיע לרמה של יאיר אני מודע לכך שאין לי סכוי בגלגול הזה :-\

תכלס לשאלה .....

שיפוץ כמו שהוא עשה זה אין לי סכוי . כי הוא חורג משמעותית מתכנון היצרן המקורי . ועושה למגבר כל מיני שיפורים .

השאלה שלי האם בחור , ברמה של הנדסאי אלקטרוניקה מוכשר טיפוסי , יכול לתקן מגברי וינטאג ללא קושי ?

כלומר לדבוק על פי תכנון היצרן המקורי ולעלות על הבעיות של ללא קושי ולתקן אותם ?

ו

כעקרון אני לא מתכנן לפתוח מעבדה או משהו כזה .

אני רוצה לדעת איזה רמה צריך להגיע בשביל לתקן מגבר וינטאג

תודה לעונים

פורסם

בלי בעיה

פורסם

ממש ממש לא. הנדסאי אינו טכנאי. הנדסאי לא לומד להכנס לראש של מערכת בנויה, אלא לבנות מערכת חדשה. המקסימום שהנדסאי יכול, זה ללמוד את המגבר לפי תוכניות ושרטוטים (וגם זה בהרבה מאמץ) ואז אולי להחזיר אותו למצב תקין. שיפורים? אולי אחרי שלומדים ומתקנים מספר גדול של מגברים בדרך הנ"ל.

בנוסף, הנדסאים כיום בישראל מתמחים בעיקר בתחום הדיגיטלי, משהו שלא קיים במגברי וינטאג' אנלוגיים. אתה יכול לדבר עם הנדסאי מתחיל על קלאסים של מגברים בסיסיים והוא יסתכל עליך כאילו נפלת מהירח - למרות שהנושא נכלל בתוכנית הלימודים איכשהו - רק מישהו שהתמחה בתחום של אלקטרוניקה תקבילית יכול איכשהו להכנס לראש.

פורסם

הנדסאי עם כמה שנות ניסיון יעשה את העבודה בלי קשר להיתמחות שלו . אם קצת שיעורי בית הוא יכול אפילו לשפר אותה . נ.ב. בתחום ההנדסה רק הנדסאי חשמל ותוכנה לא לומדים תקבילית .

פורסם

לדעתי לא. הנדסאי שוכח את כל מה שלמד ברגע קבלת התעודה. אם הוא לא מתעסק באלק. תקבילית, הוא לא יזכרו מזה כלום בשיט. ואגב, אמרתי התמחות, לא לימוד.

פורסם

בכול מקרה זה עדיף מאשר לתת לחאפר לתקן את זה . מרבית הטכנאים לא מתעסקים עם הלחמות אלה עם חלקים מוכנים .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות ,

כעקרון השאלה שלי היתה , לא אם אני אתפוס איזה הנדסאי ברחוב , ואגיד לו בו תתקן מגבר וינטאג אז הוא יצליח או לא .

תכלס אם אני אלמד את חומר הלימוד להנדסאי אלק לאורך ולרוחב , ואחרי זה אעשה איזה קורס\התמחות איפשהו באלק תקבילית

אז יהיה לי את היכולת לתקן מגברי וינטאג ללא קושי לפי הוראות יצרן ?

לא על שיפורים כלשהם , זה עזבו את זה לבינתיים אני מבין שצריך ידע מעבר בשביל השיפורים האלה .

פורסם

תכלס הוא יכול

פורסם
  • מחבר

תכלס הוא יכול

אוקי תודה זיגי ובלו מייל :xyxthumbs:

אני חושב שהבנתי למה זקוקים בשביל המטרה הזאת

פורסם

לפי הוראות יצרן ?

הלוואי והיו הוראות יצרן לתיקון מגברים... המקסימום זה שרטוט ורשימת חלקים.

אגב, מגברים עתיקים קלים יותר לתיקון, כי אין בהם מערכות דיגיטליות שמסבכות את הענייין פי כמה, אין בהם רכיבי SMT עצבניים, והמעגלים בנויים בצורה טובה שאפשר להוציא כל רכיב ולהחזיר כמו שצריך, בלי בעיות מקום, והכי חשוב; יש להם מכסה תחתון שמאפשר לתקן את המגבר בלי לפרק אותו לחתיכות :) גם מעגלים ברשת לפעמים זמינים יותר למגברים ישנים.

פורסם

I know Yair, you are very lucky to get him to fix your receiver,

but i think that in order to obtain proper skills you need some experience and lots of enthusiasm, regardless if your a practical engineer or not

i know some practical engineers that couldn't fix and umbrella even if it wasn't broken - and some who are experts (like yair - who is an electrical engineer by academic degree)

enjoy your *new" vintage receiver

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה :)

"המלצות יצרן " התכוונתי לפי הסכימה החשמלית של המגבר המפורסמת ברשת .

דיברתי עם יאיר והוא המליץ לי ללמוד חשמל\אלק עצמאית , והוא אמר לי שעם משמעת עצמית ואוטודיקטה אפשר להגיע לרמה טובה של ידע באלק .

איזה ספר טוב מומלץ ללימוד תורת החשמל והיסודות שלה בעברית ?

ד"א אם מישהו יכול להגיד לי את רשימת הספרים שלומדים ההנדסאים במהלך הלימודים שלהם(שקשורים רק לאלק ) אשמח מאוד

עשיתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי

פורסם

אני לומד בטכני ושם יש אופציה להמשיך להנדסאים באלקטרוניקה וחבר שלי גם במגמה (אלקטרוניקה) הנ"ל ככה שמחר אני אוכל לבדוק לך את הנושא ככה שיש למה לחכות... :D

פורסם

עם הרבה רצון וקצת יכולת..... אתם מכירים שאת ההמשך.

בתור הנדסאי אלקטרוניקה יש לך הבנה ותפיסה בסיסית של מעגלים אלקטרוניים אנלוגיים, מעגלי הגברה בסיסיים.

אתה יכול ללמוד את העקרון פעולה של מעגלי המגברים האלה, שזה לא מסובך כ"כ ואכן יש דפוס דומה בכוולם.

ככה תדע מה יכול להיתקלקל ואיפה לחפש את התקלה. זה מה שתוכל לעשות בתור הנדסאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים