עבור לתוכן

1300 ש"ח למעבד + לוח אם עם כ.גרפי O/B (שימושים: משרדי + וידיאו)

Featured Replies

פורסם

שלום, זקוק לעזרה עם מפרט.

תקציב: 2500 ש"ח להכל.

שימושים: מחשב משרדי (אינטרנט/אופיס) שישמש מידי פעם בפעם גם לעריכת וידיאו. אין ולא מתוכננים משחקים או OC.

בגלל הוידיאו, אני רוצה לקחת מעבד חזק. בגלל שאין צורך בכרטיס גרפי נפרד, אני צריך לוח שיש בו כרטיס built-in.

יתר הרכיבים מסביב כבר נבחרו(אם יש הערות אתם מוזמנים):

91763226dd7.jpg

אני יכול לרדת לזכרונות 5-6-6-18 ולחסוך 50 ש"ח.

נשארו כ-1300ש"ח ללוח אם ולמעבד.

העדפה קלה למעבד אינטל, אבל ממש לא Must.לא רוצה לקחת מעבד ולהמהיר אותו - מעדיף לעבוד עם קירור סטוק ולא להשקיע אקסטרה בפתרונות קירור.

העדפה ללוחות Gigabyte או Asus בגלל ניסיון טוב איתם. גם ככה אין יותר מדי מסביב...

הערות: אין צורך בהרכבה או מערכת הפעלה. אין צורך ברכיבים נוספים פרט למה שפירטתי.

חנויות מועדפות: פנדה.

תודה רבה!

פורסם

אתה לא רוצה לרשום את הרכיבים שכבר בחרת כדי שנראה אם ניתן לשפר משהו?

בנוגע לכרטיס מסך, אם איני טועה HD4670 מעט חזק יותר, אך ממילא עריכת וידאו קשורה בעיקר לכח המעבד לכן אני לא ממש בטוח שכרטיס נפרד יעזור לך במשהו (לא יודע למה אתה לא סומך על כרטיס משולב...). כרטיס מסך כזה טוב בעיקר להרצה של תכני HD במקרה הזה.

כעיקרון, במידה ומדובר רק על כרטיס מסך ולא מפרט, הייתי מציע לך להייעץ בפורום המתאים לכן- "תצוגה וגרפיקה".

פורסם
  • מחבר

זה המפרט שהרכבתי בפנדה:

97870030zd0.jpg

אע"פ ש-AMD עדיפים (עלות/תועלת) לרוב הצרכים המשרדיים, הפעם בחרתי Intel בגלל ענין הוידיאו. מבחינת עלות, זה מעבד חזק יחסית שהבא בתור נמצא כבר בקפיצת מחיר גדולה למדי.

דיסק קשיח גדול יחסית, מאותה סיבה.

לוח אם - אין יותר מדי מה להגיד עליו. צ'יפסט P43 כדי לא להיות מיושן בעוד שנתיים שלוש וכן לאפשר שדרוגים עתידיים (זה לא יהיה לוח של i7 וDDR3, אבל אני בספק אם המשתמש עבורו זה מיועד יצטרך משהו כזה).

זכרון - ה2GB הכי זולים שמצאתי.

צורב - הצורב הכי פופלארי בחצי השנה האחרונה, אני חושב.

ספק - פשוט של HEC, אבל לא משהו שיטגן לו את הלוח בקפיצת הזרם הראשונה שתגיע.

מארז - פשוט אבל לא זבל עם "פח עבה". משהו שיהיה שקט במחיר זול.

לגבי כרטיס משולב - יש כרטיסים O/B שהם נפלאים (כמו זה שעל ה GA-MA78GM-S2H) למטרות HD. הנחתי שכרטיס חיצוני יהיה יעיל יותר לענין הוידיאו, אע"פ שאני לא באמת מבין בזה. אני אפנה במקביל גם לפורום שציינת.

אני אשמח לקבל כאן עוד סיוע לגבי המפרט/כרטיס מסך.

תודה!

פורסם

מספר הערות:

-לוח אם- ההבדל אולי הכי משמעותי בין P43 ל P31 הוא תמיכה בPCI-E 2 מה שיביא לך תוספת ביצועים קטנה במשחקים. משום כך אתה יכול לקחת לוח אם כגון EP31-DS3L אני לא חושב שתרגיש שום הבדל בביצועים. לגבי שידרוג אני לא חושב שיש משהו שיתאים לP43 ולא יתאים ל P31. תקן אותי אם אני טועה.

-המארז והספק בסדר גמור, ניתן ללכת על הספק החדש של קורסאייר 400CX שמעט יקר יותר אולם ממש לא חובה.

-במידה ויהיה שימוש מאסיבי בתוכנות העריכה, תבדוק אם הם תומכות במרובע ליבה. במידה וכן ניתן יהיה לקחת Q6600/Q8200.

-אם תותקן ויסטה על המחשב ניתן לשקול לקחת כ-4 ג'יגה זיכרון-ליתר ביטחון שלא יגביל אותך (אולם מן הסתם ניתן להוסיף עוד מתי שתרצה).

ורק שתדע, שהזיכרונות שבחרת בכלליות ממש, אבל ממש לא זולים. אני מציע לך להוסיף מעט כסף ולקנות את אלו (4 ג'יגה)

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_2521&products_id=19998&PHPSESSID=620ae8e0d94bf1333c8ff2a8d1356807

פורסם
  • מחבר

מספר הערות:

-לוח אם- ההבדל אולי הכי משמעותי בין P43 ל P31 הוא תמיכה בPCI-E 2 מה שיביא לך תוספת ביצועים קטנה במשחקים. משום כך אתה יכול לקחת לוח אם כגון EP31-DS3L אני לא חושב שתרגיש שום הבדל בביצועים. לגבי שידרוג אני לא חושב שיש משהו שיתאים לP43 ולא יתאים ל P31. תקן אותי אם אני טועה.

ורק שתדע, שהזיכרונות שבחרת בכלליות ממש, אבל ממש לא זולים. אני מציע לך להוסיף מעט כסף ולקנות את אלו (4 ג'יגה)

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_2521&products_id=19998&PHPSESSID=620ae8e0d94bf1333c8ff2a8d1356807

קיבלתי את העצה לגבי הלוח. חיפשתי וקראתי, ואכן ההבדלים בין הP43 לP31 הישן יותר לא רלוונטיים למטרות של המחשב הזה.

לגבי הזכרון, אכן מדובר ב-4GB (למרות שלא מתוכננת ויסטה למחשב הזה, אבל לך תדע מה ידרוש Windows 7), אבל הוא די איטי: 5-6-6-18. זה לא יצר צוואר בקבוק מבחינת כל הביצועים? הוא גם לא מגיע עם Heatsink ככה שאני לא בטוח כמה OC הם יסבלו (נניח ל 5-5-5-15 או אולי 4-4-4-12).

פורסם

אתה מתכנן OC? אם כן גם לוח האם, גם הקירור למעבד (סטוק) יגבילו אותך, כנראה לפני שהזיכרונות יגבילו.

יש באפשרותך לקחת מעבד E5200 וקירור AC FREEZER 7 PRO עם לוח ASUS P5QL כדי לעשות OC בינוני.

בכלליות, ההבדלים בביצועים בין CL5 ל CL4 הם כמעט אפסיים, אך ל OC גבוה יש להם משמעות מעט גבוהה יותר.

זיכרונות עם צלעות קירור בפנדה עולות בערך 300-320 ש"ח (מושקין/ג'י.סקיל).

בנוגע ל WIN7, יצאה כבר הבטא ואומרים שהמערכת מאוד קלה, הרבה יותר מויסטה מן הסתם.

פורסם

אכן ההבדלים בין CL5 ל CL4 הם מינוריים לגמרי

מה עוד שלהגיע איתם ל 5-5-5-15 אתה אפילו לא תצטרך להעלות מתח

ל4-4-4-12 אולי תצטרך אבל כמו שאמרו פה ההבדל הוא מינורי

עדיף לך לקחת 4 ג'יגה זכרון של CL6 אפילו מאשר 2 של CL4

במיוחד שאתה מתכנן או.סי ותוכל להוריד את התזמונים..

אגב ב KSP תוכל להשיג 4 ג'יגה זכרונות וואליו של סמסונג באותו מחיר של 2 ג'יגה שלקחת

אני גם חושב שעדיף שתיקח מרובע ליבות אפילו הכי זול שיש מאשר את המעבד שחברת

אני לא רואה טעם להחליף ספק למרות שקורסייר זו חברה איכותית יותר

בקיצור

מבין כל מה שאמרתי אני הייתי לוקח 4 זכרון בטוח

וחושב על לקחת מעבד 4 ליבות במידה שיש לך את התקציב לזה

יום טוב!

עריכה:

אין לי מושג מתי בדיוק הלוח יגביל אותו YAIRZ

אבל אני די בטוח שהוא לא מתכנן איזה מגה או.סי ואפשר לעשות על אותו לוח או.סי נחמד (בדוק .. )

אבל מחזק את הדיעה שלך לגבי הקירור ...זה הדבר הראשון שיגביל אותו לדעתי.. (הטמפ')

פורסם
  • מחבר

לא, לא, לא....ממש לא מתכוון לעשות OC. סתם זרקתי את זה בתור אנקדוטה. מצטער אם סחפתי את הדיון למקום אח"כ.

כאמור, זה מחשב משרדי שכל תפקידו זה להזדקן בכבוד כמה שנים טובות ולספק יכולות אופיס/אינטרנט/קצת וידיאו...

אני אקח את ה-4GB של OCZ שהומלצו כאן ממקודם, מתוך הנחה שאכן אין הבדל גדול בין CL4 לCL5.

לגבי כרטיס מסך - עצות של מישהו?

פורסם

אין לך צורך מכרטיס מעבד למובנה. זניח לחלוטין בעריכת וידאו מזדמנת.

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם הכולל בתוכו כרטיס גרפי מומלץ לקחת, אם כך?

לוחות ה P31 שראיתי (של Gigabyte) לא באים עם כרטיס גרפי O\B.

פורסם

וממתי הפורום שלי קשור לפורום מפרטים?

אודה לכם אם תנהלו את הדיון אודות המפרט במקום הראוי לו.

בנוגע לכרטיס גרפי יש לך את הHD4650 שיעשה עבודה מעולה מאוד במחיר משתלם לכול נפש.

פורסם
  • מחבר

נערך...

פורסם

אם היית קורא את חוקי פורום מפרטים וכותב פוסט נורמאלי כנדרש כל הבאלגן הזה היה נחסך מכולם והיית מקבל עזרה טובה בהרבה.

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

אם היית קורא את חוקי פורום מפרטים וכותב פוסט נורמאלי כנדרש כל הבאלגן הזה היה נחסך מכולם והיית מקבל עזרה טובה בהרבה.

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ערכתי ושיניתי.

סליחה ותודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ...אני ממש אשמח לקבל סיוע לגבי מעבד ולוח אם שכולל כרטיס גרפי O/B. כל ההודעות הקודמות בדיון הזה כבר לא רלוונטיות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים