עבור לתוכן

שאלה בקשר לOC ודואל DDR...

Featured Replies

פורסם

מעבד AMD שעובד ב333FSB לא מנצל את רוחב הפס של הזיכרונות שעובדים בדואל DDR במהירות333

כי תאורטית הרוחב פס של הזיכרונות הוא 666MHZ.

עם אני יעלה להמעבד(XP+2400) את הבאס ל200(400FSB), ואשאיר את הזיכרונות במהירות 333MHZ במצב DUAL CHANNELזה יגרום למעבד לנצל יותר רוחב פס(שתאורטית יהיה 666MHZ), ויתשווה למעבד שרץ בבאס 200 עם זיכרון במהירות 400MHZ במצב של SINGLE CHANNEL, נכון?

פורסם

בתיאוריה זה נכון אבל רק בתיאוריה

במציאות המעבד שיעבוד בערוץ אחד של 400 יהיה יותר איטי כי הוא לא יוכל לנצל את מלוא רוחב הפס (בגלל שהוא לא במצב אופטימלי).

לעומת זאת, ברוחב פס של 666 אתה תנצל קצת פחות מ400 MHZ שזה יהיה הרבה יותר מאשר מה שהערוץ הבודד ינצל

פורסם

זו הסיבה שבגללה מעבדי AMD לא מושפעים מדיול DDR

כי הבאס שלהם נמוך לעומת הבאס של אינטל

הבאס של אינטל מוכפל ב4 ככה שמעבד עפ 200 באס בעצם עובד על 800 באס ומנצל את מלוא הדיול DDR של שתי שטיקים של 400 MHZ

כל זה רק בתאוריה

חוץ מהעובדה שאצל אינטל כל MHZ עושה 4 פעולות לעומת 2 אצל AMD

פורסם

זו הסיבה שבגללה מעבדי AMD לא מושפעים מדיול DDR

כי הבאס שלהם נמוך לעומת הבאס של אינטל

הבאס של אינטל מוכפל ב4 ככה שמעבד עפ 200 באס בעצם עובד על 800 באס ומנצל את מלוא הדיול DDR של שתי שטיקים של 400 MHZ

כל זה רק בתאוריה

חוץ מהעובדה שאצל אינטל כל MHZ עושה 4 פעולות לעומת 2 אצל AMD

לא , אינטל עושים 7 פעולות וAMD עושים 9 פעולות... בגלל זה 2.1 Ghz של AMD משתווה ל2.8 של אינטל...

פורסם

יש לי שאלה :

אם ה-FSB של מעבדי AMD כזה נמוך (333) ונגיד אני קונה מעבד בארטון 2500 שעובד על 333 FSB אז למה לי לקנות בכלל זכרונות שעובדים בכלל ב-400 MHZ (כלומר DDR PC 3200) ? הרי ה-FSB של המעבד יותר נמוך ממהירות הזכרונות ? ואל תתיחסו ל-DUAL DDR או OC . אני שואל בכלליות .

פורסם

נו... אבל בגלל מה שאמרת לא להתייחס אליו קונים את ה-400....

ויש עוד שתי סיבות לדעתי.

1. שידרוג עתידי.. אם תרצה לקנות עוד שנה את ה AXP 3200 שתומך בבאס של 400 הזיכרונות ינצלו אותו.

2. אתה יכול להפעיל אותם בתיזמונים יותר טובים

אהה ועוד משהו... הם עולים בדיוק שקל ורבע יותר אז שווה.

פורסם

הבנתי....ובמערכת אינטל כשעוברים מ-333 MHZ ל-400 MHZ בזכרונות אז יש שיפור משמעותי ?

פורסם

וגם לאפשרויות אובר קלוקינג.

פורסם

לא יודע...האמת היא שכל העניין הזה נראה לי מוזר שבארטון 2500 מקביל בביצועים ל-P4 2.4C ועוד כשעכשיו גליתי שב-AMD אין שיפור בביצועים כשעוברים מ-PC 2700 ל-PC 3200...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים