עבור לתוכן

האם אפשרי להוציא מתח גבוה מ12 וולט מספק של מחשב ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

פורסם

לא ממש, כי גם אם המתחים מגיעים מ-באס נפרד, עדיין האדמה שלהם אותה אדמה. אפשר אמנם להוציא מתח של 24V בין +12V לבין -12V, אך הזרם ביציאת -12V הוא ממש נמוך (0.3A) שלא נראה לי יעזור לך. לעומת זאת, ניתן לחבר בטור כמה ספקי מחשב לקבלת מתח בכפולות של 12. חשוב רק לבודד את הלוח מההארקה כשעושים את זה, כי ברוב ספקי המחשב ה- מקוצר להארקה כדיפולט.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהזרם דרך ה12v הוא גבוה מאוד(כמה עשרות אמפרים), בכל אופן גם 0.3 אמפר כניראה יספיק לי.

מה שאני מעוניין לדעת היא האם באמת כל ה12v מגיעים מבאס אחד ? האם זה ככה בכל הספקים ?

אז בעצם המקסימום שאני יכול להוציא מספק אחד הוא 5+12=17v ?

פורסם

לא הבנת. לספק סטנדרטי יש לפחות 2 באסים של 12V,

10A לפחות כ"א. בנוסף, יש יציאה של מתח 12V שלילי בזרם נמוך מאוד, שרק אותו אתה יכול לחבר עם קו 12V ולקבל יחד 24V בזרם הנמוך שלו. ולא, אתה לא יכול לחבר את המתחים של 5 ו12, כי שוב, האדמה משותפת. אם אתה מחבר אותם אתה למעשה מקצר אחד מהם.

0.3A במתח 24V זה כלום. ספק של 7 ואט. תקנה ספק ב30 שקל ותקבל יותר.

פורסם

לא ממש, כי גם אם המתחים מגיעים מ-באס נפרד, עדיין האדמה שלהם אותה אדמה. אפשר אמנם להוציא מתח של 24V בין +12V לבין -12V, אך הזרם ביציאת -12V הוא ממש נמוך (0.3A) שלא נראה לי יעזור לך. לעומת זאת, ניתן לחבר בטור כמה ספקי מחשב לקבלת מתח בכפולות של 12. חשוב רק לבודד את הלוח מההארקה כשעושים את זה, כי ברוב ספקי המחשב ה- מקוצר להארקה כדיפולט.

אין מצב שה- מחובר לארקה כיוון שאז הפחת אצלך בבית כל הזמן היה קופץ

פורסם

אין מצב שה- מחובר לארקה כיוון שאז הפחת אצלך בבית כל הזמן היה קופץ

זו עובדה. טרם נתקלתי בספק שבו הקוטב השלילי (-) אינו מקוצר להארקה. עושים את זה כדי למנוע הפרש פוטנציאלים מגוף המחשב לנקודת האפס שלו. ומה הקשר לפחת? למה שהוא יקפוץ?
פורסם

הפחת עובד בצורה כזאת: כשהזרם שנכנס לתוך הבית שווה לזרם שיוצא ממנו אז הכל תקין. כאשר יש אי שיוויון (בדר"כ מה שנכנס גדול יותר ממה שיוצא) אז הוא קופץ.

הארקה היא חיבור ישיר לאדמה.

הפרש פוטנציאלים הוא כמו שנכתב, לא משנה מהו הפוטנציאל הנמוך(קוראים לו '0'), הגבוה יהיה בהתאם.

גוף המחשב מחובר לארקה כדי שאתה או כל אדם אחר לא יתחשמל כאשר יש קצר.

פורסם

הפחת עובד בצורה כזאת: כשהזרם שנכנס לתוך הבית שווה לזרם שיוצא ממנו אז הכל תקין. כאשר יש אי שיוויון (בדר"כ מה שנכנס גדול יותר ממה שיוצא) אז הוא קופץ.

הארקה היא חיבור ישיר לאדמה.

הפרש פוטנציאלים הוא כמו שנכתב, לא משנה מהו הפוטנציאל הנמוך(קוראים לו '0'), הגבוה יהיה בהתאם.

גוף המחשב מחובר לארקה כדי שאתה או כל אדם אחר לא יתחשמל כאשר יש קצר.

אני יודע איך פחת זרם עובד. עדיין, לא רואה קשר בין זה לבין מה שכתבתי.

וכדי שלא יהיו חוסר דיוקים בדבריך; אם ההפרש בין הזרם הנכנס והיוצא עולה על 30mA הפחת יפסיק את הזרם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים