עבור לתוכן

עזרה בבחירת נייד עיסקי מארה"ב- עד 1500$

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם שוב,

בניגוד לנושא הקודם, עדיין לא הזמנתי מחשב, איש הקשר מתעכב לו בארה"ב ולי בינתיים יש זמן לחשוב שנית על הצרכים שלי ולכן אני מבקש את עזרתכם. רשמתי את כל הפרמטרים שחשבתי עליהם. אני חייב לציין גם שכמו רבים עיקר ההתלבטות היא בין E6400 / T400/ ELITENOTEBOOK כך שאני מוכן לשמוע כל הצעה אחרת ואני יודע שיש עוד מחשבים מצויינים שאני פשוט לא מודע לקיומם. אז הנה הדרישות:

תקציב- עד 1500$ ניתן לחרוג בעוד 200$ ולא חייב לנצל את כל הסכום בכל מקרה, אני מעדיף להוסיף אביזירים במידת האפשר והצורך.

משקל- לא משמעותי, במובן זה שיכול לשקול בין 2-3 ק"ג. עיקר השימוש הוא משרדי ותמיד על שולחן. בחלק מן הזמן בערבים וסופ"שים יותר נייד, ושוב לא קריטי כל עוד לא מדובר במעל 3 ק"ג ואז זו כבר מועקה.

איכות מסך- השימוש העיקרי הוא קריאה ממסמכים, ספרי אלקטרונים. הייתי מנסה לסכם ולומר שכל יום אני נמצא 6-8 שעות מול מסך מחשב בקריאה מאומצת. לכן, חשוב חשוב חשוב- מסך טוב ואיכותי שלא יהרוס לי את העיניים. אני יודע שיש רזולציות שונות למחשבים השונים וכאן המקום לשאול האם רזולציה גבוהה יותר טובה לי או לא, כי להבנתי זה אומר שהכל קטן יותר? וכנראה גם חד יותר. בכל מקרה אשמח לתשובה עם הסבר קצר.

גודל מסך- אני מודה ננעלתי על 14.1 לפני שממש חשבתי על זה. אם ניתן במסך של 15.4 או משהו דומה לראות טוב יותר ולהקל על העניים אני אשמח לעשות זאת. גם על חשבון המשקל, שכאמור אינו חשוב כל כך.

כרטיס מסך- כעיקרון אני לא משחק משחקים, ואם אני משחק אז זה באופן נדיר ומשחקי אסרטגיה כדוגמת c&c/ סרטים לעומת זאת אני אוהב לראות בנייד ומעדיף שיהיו באיכות גבוהה- האם יש קשר לכרטיס המסך ? האם חייב כרטיס מסך. האם לכרטיס מסך יש השפעה על חימום המחשב ? ( אני מודע לT400 והכרטיס ההיברידי).

חום- לאחותי יש xps m1310, שהוא מחשב נהדר אבל מתחמם בצורה ממש נוראית ולא ניתן לשים אותו על הרגליים בכלל. מעבר לכך זה משפיע על התפקוד שלו (נתקע לפעמים) לכן אני מעדיף מחשב קריר ככל האפשר וחס וחלילה שלא יהיה רועש.

מקלדת- שוב, מרבית העבודה היא לכתוב ולקרוא מסמכים. חשוב שהמקלדת תהיה נוחה ואיכותית. - יכול להיות שפיתרון של מקלדת חיצונית יהיה הכי יעיל.( חלק מחיבור לתחנת עגינה) עדיין לא חשבתי על זה לעומק, נשמע קצת מסבך ויעיל רק בבית ולא בעבודה. אין חשיבות למקלדת מלאה, פשוט שיהיה נוח לכתוב לזמן ממושך.

סוללה- לא רכיב משמעותי במיוחד. אני כן רוצה מעל לארבע שעות עבודה עם מסמכים, להבנתי זה לא משחק מחשב שדורש מאמץ עילאי מהמחשב.

כונן קשיח- כמה משמעותי SSD, האם הוא משמעותי לעניין הרצת מסמכים/ תוכנות ? האם יש לו בעיות ידועות ( ראיתי איפשהו שהמידע יכול להימחק באופן פתאומי ?!) מבחינת עלות אני מודע לאסון וזה לא שיקול ( המחיר) תורם לחיי סוללה ? ( שוב לא כזה משמעותי). שאלה נוספת היא לגבי שידרוג עתידי, האם זה אפשרי בכלל באופן עצמאי?

עוצמה- באופן טבעי אני מניח שאין גבול. אבל לאור הקריטריונים למעלה הייתי שמח לדעת מהו המעבד האידאלי עבורי, ואומר שאני אוהב שהכל נפתח מהר. עובד עם הרבה מסמכים פתוחים ( הרבה= מעל 10 word pdf ) אינטרנט מהיר.

שימוש נוסף, תוכנות שיתוף. לפעמים צריך לעבוד במקביל- האם זה משנה את הדרישות? מעבד/ זיכרון?

אחריות- 3 שנים, עדיף באתר הלקוח ( אני יודע שזה רק דל) אבל אני מניח שזה לא כזה חשוב בחשיבה עמוקה. הרי גם אם נפלתי על מחשב גרוע עדיין מדברים על 3-5 פעמים בכל תקופת האחריות והתפשרות על דברים אחרים יורגשו כל יום עבודה.

אם ישנם שיקולים נוספים אשמח לשמוע. אני עדיין מתכוון לרכוש בoutlet אם אוכל בגלל פערי המחיר. לגבי אחריות זה עניין אחר ואני די שולט בו כבר. ובכל מקרה זה בירור נקודתי ולא לכאן.

תודה לכל המגיבים.

שלומי

פורסם
  • מחבר

יש איזושהי סיבה שאני מוחרם ? אני לא חושב שעברתי על זה חוק של הפורום

וגם אם כן, אפשר לומר לי.

סתם לא לעניין

פורסם

אתה אינך מוחרם ולא עברת על חוקי הפורום, בהחלט הייתי מציינת את זה בפניך אם היית עושה את זה :P. יש כאן לא מעט שאלות ות'ראדים ולא תמיד תקבל תשובה מיד לאחר הפרסום, במיוחד כאשר תשובה תדרוש כאן השקעה גדולה יחסית של זמן (לא שאני מתלוננת שהשקעת בפירוט נרחב של הצרכים, להיפך).

ועכשיו לעניין. לשימושים שאתה מתאר אולי עדיף לך בכלל לשקול דסקטופ, הרי ניידות אינה פקטור משמעותי. אם אתה בכל זאת חייב נייד אני הייתי מתארגנת על קונפיגורצייה קבועה עם תחנת עגינה שתאפשר לך לרכוש מסך נפרד (אם לא מיידית אז כשהתקציב יאפשר). אם המחשב ממילא עומד על השולחן כל היום אז יהיה נחמד אם תהיה לך האופציה לעבוד עם מסך איכותי (בניידים לא ממש מוצאים מסכים איכותיים במיוחד) וכמובן שאין מניעה לחבר התקנים כמו מקלדת ועכבר חיצונית אם אתה מודאג מהנוחות של אלה.

לגבי הגודל והרזולוציה - מסכי 15.4" ברזולוציה זהה למסכי 14.1" אכן יתנו טקסט גדול קצת יותר, אם יש לך בעיות ראיה זה יתרון בשבילך. אם לא אז אין מניעה ללכת על מסך 14.1" ומחשבים כאלו יתנו לך ניידות גבוהה וחיי סוללה טובים יותר. אם הניידות היא רק מידי פעם מחשב 15.4" יתאים באותה המידה. בכל מקרה, רזולוציה גבוהה יותר נותנת שטח עבודה גדול יותר ובמסמכים זה אכן נוח יותר לדעתי (פחות גלילה), זה עניין של העדפה אישית ואני ממליצה שתלך ותראה את ההבדלים בעצמך על מנת להבין מה מתאים לך וממה נוח לך לקרוא לפני הקניה.

כרטיס מסך - כן, כרטיס מסך נפרד מייצר יותר חום ומקצר את חיי הסוללה. אין צורך בכרטיס מסך כזה לצפייה בסרטים ואם אתה לא משחק או עוסק בסוגים ספציפיים של עריכה גרפית עדיף לך לבחור בכרטיס מסך מובנה. ב-T400 אכן תוכל להנות משני העולמות אבל נשמע שהשימוש שלך בכרטיס מסך נפרד יהיה מינימלי ביותר אם בכלל ולכן זו לא ממש השקעה כספית משתלמת.

כונן קשיח - האם SSD זה יותר טוב? מהירות הקריאה גבוהה יותר שזה יתרון והוא עמיד הרבה יותר לטלטלות וכהנה. עד כמה זה משמעותי? רחוק מחיוני לצרכיך ובוודאי שלא שווה את ההבדל במחיר. מצד שני אם כסף זה לא שיקול אין הרבה מה לדבר על כדאיות. לחיי הסוללה זה יכול לתרום אבל לא יהיה מדובר בהבדל דרמטי. אולי יהיה קצת פחות רעש ותרגיש כנראה בזמני עליה קצרים יותר של המערכת. בקשר לשמועות על בעיות, שמעתי אבל אני לא מתמצאת בזה. ניתן לשדרג באופן עצמאי בדר"כ.

מעבד - אין "מעבד אידיאלי", זו שאלה של במה אתה מוכן להשקיע. בשביל צרכים כאלה באמת אין צורך במפלצת ביצועים אבל בתקציב שלך גם אין מניעה לבחור במשהו טוב. P8400 או P8600 יספיקו בהחלט.

סה"כ לא תהיה לך בעיה למצוא מחשב חדש ולא מה-Outlet בתקציב שיענה על כל הדרישות אבל אם אתה הולך על מחשב משומש תוכל באמת להשקיע את שאר הכסף בדברים מסביב.

פורסם

בלי יותר מדיי מילים , למרות שאתה כתבת יותר מדיי מילים.

יש מבצע באתר האינטרנט של לנובו בארצות הברית , והיום הוא מסתיים. (אם אתה לא רוכש היום אז עדיף לך לרכוש בארץ)

http://www.lenovo.com/us/en/

מחשב נייד שמתאים לך הינו ממשפחת ה ThinkPad

פורסם

למה עדיף לו לרכוש בארץ אם לא היום? מחירי הניידים בארה"ב בתחומי מחיר כאלו ממילא נמוכים משמעותית מבארץ גם ללא המבצע ומבצעים כאלו אינם נדירים במיוחד.

בכל מקרה, לא ניתן לקבל אחריות בארץ על דגמי T בקניה דרך לנובו (ועל פי רמת הבקיאות והחקר שפותח הת'ראד מדגים הוא כבר יודע את זה).

ביחס ל"ריבוי המילים", אני רואה את זה לחיוב כשמישהו מוכן להשקיע ולעשות סקר שוק, להבין מהם הקריטריונים ואז לבוא ולהציג את הדרישות והצרכים שלו בצורה מלומדת. ישר כח :)

פורסם
  • מחבר

טוב, טעיתי בכיוון בתחילה אז התנצלותי המלאה מגיעה לך ולשאר החברים ותודה על הדברים שכתבת.

אני חייב להסביר שהרעיון של הOUTLET, נבע מכך שאפשר להשיג מחשב כולל כל פיצ'ר אפשרי בפחות מ1500$, אבל

אני לא רוצה לקנות דברים מיותרים ולכן שאלתי. וסתם נתון מוזר, שגיליתי, למי שמתעניין, לנובו יותר זולים מדל בארה"ב.

אני חושב שהכיוון של תחנת עגינה הוא הכי טוב. במיוחד אם אני מוריד מהפרק שדרוגים כמו SSD. ואני מניח שכיוונת

גם לגבי המקלדת באותו הנושא. כך, שלמעשה אני די יכול לרכוש מחשב כזה פה בארץ עד 6000 שח, למרות שמצד שני

אני יכול ב1200$ בארה"ב להביא גם תחנת עגינה.

לגבי הT400, ייתכן שאין לו יציאת LINE IN או יציאה דומה, כי אני בד"כ מחבר מערכת כדי לשמוע מוזיקה מהנייד ?

עניין אותי לדעת האם ישנם עוד מחשבים של חברות נוספות מלבד השילוש העסקי הידוע?

לגבי מעבד, דווקא ראיתי סקירה יפה של יחס עלות תועלת ...לא זכר איפה אני יביא קישור כשאמצא.

במצב הדברים הזה, אני מניח שה E6400 מתאים לי יותר מהT400, בגלל האחריות באתר הלקוח.

פורסם

לגבי הT400, ייתכן שאין לו יציאת LINE IN או יציאה דומה, כי אני בד"כ מחבר מערכת כדי לשמוע מוזיקה מהנייד ?

מה זה בדיוק "יציאת Line-In"? יש כניסת Line-In, שבאמת אין לו, ויציאת Line-Out (שזו יציאת אוזניות/רמקולים רגילה) שיש לו, כמו לכל מחשב נייד.

עניין אותי לדעת האם ישנם עוד מחשבים של חברות נוספות מלבד השילוש העסקי הידוע?

יש מחשבים עסקיים טובים ל-Fujitsu (סדרת Lifebook). החסרון הוא שבסיס ההפצה והשירות שלהם בארץ קטן יותר מאשר ל-Lenovo/DELL/HP, ולא כולם זוכרין לכיסוי באחריות, וגם אם כן, זמינות החלקים והשירות תהיה נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי. התכוונתי לכניסה, ואני מבין שזה בסדר ( יש אפשרות לחבר מערכת שמע).

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המחשב הגיע...ואחרי כמה יממה של בחינה מדוקדקות, אני מרוצה מאוד.

הוזמן מאתר דל (outlet) עם תחנת עגינה. p8400 - 2gb- wgn5300-9cell-vu32\xp64- hdd 150\5.4k- 1440x900-intel x4500

סה"כ כולל משלוח דרך מאסטופ, מע"מ ומס אמריקאי+ תחנת עגינה- 5300 ש"ח ,שמונה ימים בדיוק עד לביתי מיום ההזמנה.

למען הסר ספק, יש למחשב אחריות לשלוש שנים באתר הלקוח ע"י דל ישראל.

תודה לכל מי שכתב, למנהלים. הקשבתי התאפקתי ולמדתי.

אני אשמח לעזור לכל מי שמעוניין להזמין מארה"ב מחשב, כלל שאוכל.

שלומי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים