עבור לתוכן

לימודי פסנתר - הצעד הבא

Featured Replies

פורסם

אחי, אני לומד באופן רציני מאוד כבר כ-4 שנים (על סקסופון), ואני אומר לך מנסיון שכדאי לך מאוד לקחת מורה, גם אם זה ל4-5 שיעורים.

אגב, בן כמה אתה?

זה חשוב מאוד, גם אם זה לא נראה כול כך חשוב. אני אספיר אחרי שתענה.

אתה רוצה לנגן מוזיקה קלאסית, נכון?

• תגובות 35
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא קראתי את כל הפוסט .. מצטער על כך אבל:

אם אתה רוצה לעבור לפסנתר , תתחיל על פסנתר. זה ממש ממש לא אותו דבר . צליל ממש אחר.

ראיתי שהמליצו לך על פנסתר ב-9-8 אלף.. ממש לא. אתה לא חייב במחירים האלו. (אם עוד לא התחלת ללמוד,בכלל אל תקנה.) יכול להיות שלא תאהב את זה וחבל על הקניה.

בתור אחר שמנגן 5 שנים (למרות שהפסקתי) אוליי הייתי ממליץ לך לקנות פסנתר חשמלי עם טאץ (קלידים שקולים) ואז לעבור לפסנתר מאוחר יותר.

אם תחליט ללכת על פסנתר הייתי מחפש אולי אוקטובר אדום (אם תמצא משהו ממש בזול) או אוליי אפילו קלבינובה זול..

ומורה..זה חובה.

אני מוכן להישבע שלא תצליח ללמוד ב-10 שנים את מה שעושים בשנה עם מורה..

והעיקר..שתהנה מזה. לנגן בלי להינות זה כלום.. אז אוליי תחכה קצת עד להשקעה בפסנתר.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אחי, אני לומד באופן רציני מאוד כבר כ-4 שנים (על סקסופון), ואני אומר לך מנסיון שכדאי לך מאוד לקחת מורה, גם אם זה ל4-5 שיעורים.

אגב, בן כמה אתה?

זה חשוב מאוד, גם אם זה לא נראה כול כך חשוב. אני אספיר אחרי שתענה.

אתה רוצה לנגן מוזיקה קלאסית, נכון?

אני בן 17, אני מודע לזה שזה יהיה הרבה יותר קשה, מאשר להתחיל בגיל מוקדם, אבל זה מה יש (ועם זה ננצח :) ).

מוזיקה קלאסית ? כנראה שכן, אבל לא רק.

לא קראתי את כל הפוסט .. מצטער על כך אבל:

אם אתה רוצה לעבור לפסנתר , תתחיל על פסנתר. זה ממש ממש לא אותו דבר . צליל ממש אחר.

ראיתי שהמליצו לך על פנסתר ב-9-8 אלף.. ממש לא. אתה לא חייב במחירים האלו. (אם עוד לא התחלת ללמוד,בכלל אל תקנה.) יכול להיות שלא תאהב את זה וחבל על הקניה.

בתור אחר שמנגן 5 שנים (למרות שהפסקתי) אוליי הייתי ממליץ לך לקנות פסנתר חשמלי עם טאץ (קלידים שקולים) ואז לעבור לפסנתר מאוחר יותר.

אם תחליט ללכת על פסנתר הייתי מחפש אולי אוקטובר אדום (אם תמצא משהו ממש בזול) או אוליי אפילו קלבינובה זול..

ומורה..זה חובה.

אני מוכן להישבע שלא תצליח ללמוד ב-10 שנים את מה שעושים בשנה עם מורה..

והעיקר..שתהנה מזה. לנגן בלי להינות זה כלום.. אז אוליי תחכה קצת עד להשקעה בפסנתר.. :xyxthumbs:

כבר המליצו לי כמה פעמים במהלך הדיון על לימוד לצד מורה, והסבירו לי את החסרונות שבלימוד עצמי.

והחלטתי שאני יתחיל ללמוד עם מורה, ונראה לאן זה יתפתח משם.

לא יודע אם שמת לב, אבל פירסמתי פה כמה פסנתרים זולים שמצאתי ב-Yad2 באזור שלי, ואני לא ממש מבין בתחום, אז אני אשמח לשמוע את חוות דעתך עליהם:

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1831424

תודה על התגובות.

פורסם

דעתי:

למדתי כמה שנים לנגן על פסנתר.

לדעתי אפשר בהחלט להסתפק באורגנית בתור התחלה, אבל קח מורה. אולי תמצא אפילו מישהו להשאיל ממנו אורגנית, אבל לפחות 5 אוקטבות.

כשעוברים ליצירות מתקדמות כבר צריך את שאר האוקבות (8).

בהחלט עדיף מורה+אורגנית על פני פסנתר+לימוד עצמאי.

לדעתי לקנות ישר את הפסנתר הכי טוב - סוג של פלצנות (מצטערת, אנשים שחושבים אחרת).

מי שיודע לנגן טוב ומרגש יצליח לגרום לכל כלי להשמע טוב.

את ההנאה האמיתית מהמגע והצליל משיגים רק אחרי שמגיעים לרמה מספיק גבוהה כדי להעריך אותם.

אני התחלתי על אורגנית, משהו כמו זה:

http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1898831

זה החזיק אותי שנה פלוס בתור ילדה, אולי ילדים גדולים מתקדמים מהר יותר..

אח"כ קנו לי פסנתר אקוסטי, גם כן, לא את הדבר הכי יקר בעולם כמו שמציעים לך פה, ובכל זאת היה תענוג.

כמו לעבור מ50 סמ"ק ל250, אבל לא ל1000 ;D

לאחרונה רכשתי את החבוב הזה:

http://www.casio.co.uk/products/Musical%20Instruments/Privia/PX-720C5/At_a_glance

בקצת פחות מ4K שקלים, אם תרצה פרטים מאיפה ואיך, מסר :).

המעבר היה מפסנתר אקוסטי לחשמלי. יש פסנתרים חשמליים איכותיים הרבה יותר, אבל הקלידים של המותק הזה עושים עבודה לא רעה בכלל, וגם הצליל, עצוב להודות, נשמע יותר טוב מהפסנתר המסכן שלי..

אחרי שתתחיל ללמוד ותראה מה הכיוון שלך, רק קלאסי, או אולי חשובה לך האופציה להוסיף כל מיני מקצבים וצלילים, תוכל לבחור ביותר חכמה אם ללכת על פסנתר אקוסטי, פסנתר חשמלי, או אולי אפילו קלידים איכותיים.

מצטערת אם יצא מבולגן.. מאוחר כבר.

בהצלחה :hi:[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 23:04:27

בקשר לפסנתרי יד שניה האלה..

זה לא מחיר לפסנתר תקין עם צליל סביר. הפסנתר שיש לי הוא די מינימלי, וגם הוא שווה לפחות 5K יד שניה.

אם בכל זאת תחליט לצאת להרפתקה ולקנות כזה דבר, קח אתך מכוון פסנתרים אמין שיבדוק את הפסנתר קודם.

סביר להניח שעל פסנתר במחיר כזה הוא יגיד שתצטרך להשקיע עוד כמה מאות שקלים או אלפים בודדים כדי להביא אותו למצב סביר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובה המפורטת בשעה כזאת :)

אז אם כבר עברנו לדבר על פסנתרים / אורגניות, מה לדעתך עדיף לקנות: את אחד הפסנתרים הזולים שהזכרתי פה למעלה, או אורגנית כלשהי (כמו מה שהזכרת פה לדוגמא) ?

הרבה אנשים פה מדברים מורה, אז רשמתי לי את זה בצד וכבר יום ראשון אני יתחיל להתעניין בקשר למורים מומלצים (לצערי ההחלטה הסופית תיקבע לפי התקציב :-\ ).

ושוב, אני אשמח לקבל חוות דעת על הפסנתרים הנ"ל, ואת ההעדפה של אחד מהם, מול אורגנית כלשהי באותו תקציב.

תודה.

עריכה:

בקשר לתוספת הקטנה שלך, אני בהחלט יביא איתי מישהו מהתחום שיבדוק את הפסנתר.

אולי ניפול על מציאה, לא חסרים אנשים שיש להם בבית פסנתר שפשוט נמצא שם, ואף אחד לא יודע מאיפה הוא הגיע, או כמה הוא שווה ::)

פורסם

גם לא חסרים אנשים שמחפשים תמימים שלא מבינים בפסנתרים כדי למכור להם דברים שלא שווים כלום..

אגב עוד שיקול- פסנתר, במיוחד אחד ישן שמגיע אליך, יצטרך כיוון. פסנתר נהוג לכוון כל שנה. כיוון עולה כמה מאות שקלים, תלוי אצל מי, ותלוי במצב בפסנתר.

אורגנית לעומת זאת לא תצטרך לכוון, וגם פסנתר חשמלי לא, אם בשיקולים כלכליים עסקינן (והבנתי שכן..).

אני באמת חושבת שלמתחיל עדיף אורגנית או פסנתר חשמלי, שלא מזייפים בצלילים, מאשר פסנתר ישן שנשמע ממש לא טוב.

זה יכול במקרה הטוב לצרום לך באוזן מאוד (למדתי תקופה על הפסנתר שהיה בבית הספר של הישוב, זה נשמע ממש לא טוב, גם פסנתר סוג אלף שקל).

במקרה הרע זה יהרוס לך את השמיעה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אז נראה לי שמיצינו :)

אני אקנה אורגנית כלשהי, ואלמד אצל מורה כלשהו ( :s05: ).

ד"א, זה לא יהי מוזר ללמוד על פסנתר, ולהתאמן על אורגן |: ?

אני אשן עלזה בסופ"ש, ושבוע הבא אתחיל לחפור בנושא.

אם למישהו יש מורה מומלץ (באזור באר שבע), או משהו יד-שנייה למכירה (לא חובה באזור באר שבע ), תגיבו בהמוניכם.

אם למישהו יש עוד משהו להוסיף / לחדד / להאיר / להעיר - Be my guest

תודה לכל מי שהשתתף בדיון, ועזר לי להגיע להחלטה ;)

ד"א, אופל, לא אמרת מה עשית עם הפסנתר הישן שלך ::)

לילה טוב.

(השתמשתי ביותר מדיי סמיילים ? )

פורסם

רק שתדע שעם קצת מזל אפשר להשיג פסנתרים במחירים מאוד זולים.

הפסנתר שלי עלה 300 שקל, אבל בוא נגיד שהינו צריכים לעבוד עליו קצת.

הוא פסנתר גרמני בן בערך 100 שנה, היינו צריכים כמובן להשקיע משהו בסביבות ה-1000 שקל בשביל לתקן אותו, הוא מאבד כיוון יחסית מהר ויש לו כמה בעיות מינוריות, אבל סה"כ הוא כלי מצוין ללימוד פסנתר והוא אפילו נשמע טוב מספיק.

אין בכלל מה להשוות בין אורגנית לפסנתר. ואי אפשר להשוות בכלל בין ללמוד לבד ללמוד עם מורה.

אני מאמין שעם מספיק סובלונות ומאמץ תוכל למצוא פסנתר במחיר זול כזה + תיקונים יצא לך בסביבות 1000 ומשהו במקרה הטוב. אבל תחשוב על זה שככה אתה גם מוסיף רהיט יפה לבית :)

בקיצור שיהיה בהצלחה!

הייתי בן אדם שונה מאוד היום אם לא הייתי מתחיל לנגן. (וגם התחלתי מאוחר, בסביבות גיל 13)

פורסם

רק תחשוב על כל החלקים שיש בפסנתר, מהמשקולות והחלקים הכי קטנים עד למיתרים ולגוף עצמו..

הגיוני שפסנתר טוב יעלה פחות מ8000?

תשמע, עדיף לך כבר לקחת חשמלי סביר (ואני בתור אחד שלא סובל אורגנים), כי מספיק שהעץ סדוק, המגע לא משהו וכו'- זה יעלה לך פי 2 יותר לתקן.

פורסם

יש אנשים שלא איכפת להם בכמה למכור את הפסנתר, הם רק רוצים להיפטר ממנו. זה היה המקרה אצלנו. יש מצב ששילמנו רק על ההובלה(אני כבר לא זוכר)

פורסם

קראתי קצת את הפוסט וחשבתי קצת ולדעתי כדאי לך לקנות פסנתר חשמלי ('קלידים').

אני כבר לא מעודכן במחירים- אבל Roland מעולים בז'אנר הזה של הפסנתרים והצליל מדהים .

מחר אני יערוך את ההודעה ויוסיף לך כמה מומלצים שלהם ושל עוד חברות . (השעה עכשיו 05:14 חח צריך ללכת לישון P: )

פורסם

יש אנשים שלא איכפת להם בכמה למכור את הפסנתר, הם רק רוצים להיפטר ממנו. זה היה המקרה אצלנו. יש מצב ששילמנו רק על ההובלה(אני כבר לא זוכר)

והם גם לא יודעים באיזה בעיות הוא לוקה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה. :jump: (כנראה שהקדמתי בכמה שעות, לא שמתי לב :screwy: ).

אשמח לשמוע תגובות נוספות.

פורסם

הקפצה. :jump: (כנראה שהקדמתי בכמה שעות, לא שמתי לב :screwy: ).

אשמח לשמוע תגובות נוספות.

1.למה זאת הקפצה?...

2.בתור פסנתרן שנים רבות-אל תתחיל עם שום כלי שהטאץ' שלו שונה מזה של פסנתר אמיתי. עדיף פסנתר עם צליל מחורבן על מקלדת עם קלידים "כבדים" ומחוברת לסינטיסייזר (מה שמכונה בטעות "פסנתר חשמלי") עם צלילים טובים יותר.לאורגניות אל תתקרב אפילו.

3.

אני יקנה אורגנית כלשהי, וילמד אצל מורה כלשהו

עברית,בן-אדם.

פורסם
  • מחבר

1.למה זאת הקפצה?...

כי הדיון עבר 3 עמודים אחורה, ואף אחד לא נגע בו כמעט יום \:

2.בתור פסנתרן שנים רבות-אל תתחיל עם שום כלי שהטאץ' שלו שונה מזה של פסנתר אמיתי. עדיף פסנתר עם צליל מחורבן על מקלדת עם קלידים "כבדים" ומחוברת לסינטיסייזר (מה שמכונה בטעות "פסנתר חשמלי") עם צלילים טובים יותר.לאורגניות אל תתקרב אפילו.

אותם אורגנים שמתימרים להיות בעלי מגע "כמו של פסנתר" לא מספקים את הסחורה ?

3.

עברית,בן-אדם.

אני את הבגרות שלי כבר עשיתי :silly:

ד"א, שמתי לב שיש פה הרבה פסנתרנים, אין פה אף אחד מאזור באר שבע שמוכן לעשות התחייבות אישית בקהילה (או שלפחות יש לו איזה כלי ישן שזרוק בבית והוא מעונין למכור אותו ) ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים