עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

איזה פורמט עדיף FAT 32 או NTFS ?

Featured Replies

פורסם

לעבוד עם FAT32 זה בדיוק כמו להמשיך לעבוד עם WIN98 - לוותר על קידמה ואמינות לטובת הפשטות.

NTFS יותר אמינה, יותר מאובטחת, יותר מהירה ככל שגודל המחיצה עולה, תומכת במחיצות יותר גדולות, בעלת פונקציות מובנות לשיפור המהירות האבטחה וחיסכון במקום (indexing, compression, encryption, partition table backup וכו').

FAT32, היתרון היחד שלה הוא שהיא מאד פשוטה, כלומר יותר קל לשחזר במקרה של תקלה (במקרים מסויימים לפחות), תופסת פחות משאבים, נתמכת ע"י מערכות הפעלה לא "מיקרוסופטיות" כמו לינוקס. אבל - אין אבטחה, ואין שום פונקציות מובנות במערכת לשיפור העבודה שלה.

בקיצור, אם אתה לא מתכוון לחזור אחורה ל98, לא מתכוון לשתף את ההארדיסק עם התקנה מקבילה של לינוקס, המחיצה גדולה מ8 גיגה והמחשב הוא P3 ומעלה - אין שום סיבה לא להשתמש בNTFS.

• תגובות 32
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. אם בעתיד תרצה "לחזור" לחלונות ME או 98 ניתן להשתמש גם בPARTITON MAGIC כדי לחזור ל FAT32.

2.CONVERT יהפוך דיסק גם ללא מחיקה.

בקשר ל2.

זה בטוח להפוך את המחיצה מfat32 ל ntfs כשיש עליה מידע?

נגיד יש לי מחיצה של 46 ג'יגה, והיא לא זאת עם מערכת ההפעלה אבל כל הקבצים שלי שם בערך 22 ג'יגה תפוסים,

אני יכול בעזרת partition magic להפוך אותה ל ntfs בלי לאבד מידע בוודאות?

אותה שאלה בנוגע למחיצה השניה בעלת מערכת ההפעלה שגודלה 10 ג'יגה..

פורסם

עם PRATITION MAGIC אתה יכול להמיר בביטחון בלי לאבד שום מידע (מנסיון רב מאוד).

רק תוודא שאתה מוריד את הגרסה המלאה ולא את החלקית (שבעצם לא מבצעת שום פעולה)...

פורסם

אל תהיה כל כך בטוח לגבי האמינות של partition magic.

כבר נתקלתי בשינויים לא 100% מוצלחים. אמנם לא איבדתי מידע, אבל איבדתי מס' שעות טובות בלהבין מה לעזאזל קרה ולסדר את זה.

לגבי ההמרה לNTFS - ב99% מהמקרים ההמרה תעבור לך חלק, במיוחד אם אתה יודע שהמחשב שלך עובד יציב.

האחוז האחד הוא הסיכוי להפסקת חשמל, לכשל פתאומי של מאוורר בתוך המחשב וכיבוי אוטומטי של המעבד (זה קורה...) או לכל דבר לא צפוי אחר.

בכל מקרה, את המחיצה של מערכת ההפעלה כדאי להמיר לNTFS.

את המחיצה השניה, אם היא בסה"כ מחיצת "מחסן" להורדות למסמכים ולמדיה, אתה לא חייב למהר ולהמיר, תעבוד קצת עם המערכת בNTFS, ואם תראה כי טוב, אז תמשיך להמיר את כל השאר.

פורסם

במחיצה של מערכת ההפעלה אני לא מתקין שום דבר חוץ מתוכנות

במחיצה השניה אני מוריד הכל מתקין משחקים וכל המחשב שלי בערך שם..

אגב

הימרתי את המחיצה שניה ל ntfs ודווקא נראה לי עשה את זה איטי יותר.. לא?

פורסם

את ההאמת, נראה לי איחוי הוא עושה יותר מהר..

פורסם

אני ממליץ גם להשתמש באופציית הדחיסה המובנית של NTFS.

פורסם

לא כדאי להשתמש בדחיסה על כל הקבצים, רק על קבצים שלא משתמשים בהם הרבה (בעזרת האופציה compress ald files ב-disk cleanup או בצורה ידנית) ובמיוחד לא לדחוס את כל המחיצה שעליה יושב הpage file ...

אבל כל עוד יש מקום על ההארדיסק ולא צריך לנקוט בפעולות חירום לפינוי עוד כמה מגבייטים אין באמת סיבה טובה להשתמש בדחיסה.

פורסם

את ההאמת, נראה לי איחוי הוא עושה יותר מהר..

יש מצב שהוא צודק?

לא עשיתי השוואת אבל מאז שפרמטתי את המחשב בNTFS אני שם לב שאיחוי הדיסק לוקח 5 דקות כשאין בלגן יחסית וכשיש בלאגן זה לוקח עד 15 דקות במקרה הגרוע, אבל לא לשכוח שגם החלפתי הארד דיסק לWD80JB.

פורסם

NTFS מהירה יותר מFAT32, ויש לה יותר אופציות.

אבל המערכת קבצים שבאמת תתן שיפור משמעותי היא המערכת קבצים של LONGHORN, הWFFS או משהו כזה.

פורסם

WinFS בנויה על גבי NTFS ואינה מערכת קבצים בפני עצמה אלא Service אשר רץ על גבי NTFS.

פורסם

MOO-MOO, אתה משתמש בגירסת בדיקה של לונגהורן נכון?

היא טובה ויציבה כמו XP או שיש לה הרבה בעיות?

פורסם

.

זה בטוח להפוך את המחיצה מfat32 ל ntfs כשיש עליה מידע?

נגיד יש לי מחיצה של 46 ג'יגה, והיא לא זאת עם מערכת ההפעלה אבל כל הקבצים שלי שם בערך 22 ג'יגה תפוסים,

אני יכול בעזרת partition magic להפוך אותה ל ntfs בלי לאבד מידע בוודאות?

אותה שאלה בנוגע למחיצה השניה בעלת מערכת ההפעלה שגודלה 10 ג'יגה..

אתה לא צריך להתשמש בשום תוכנה מצד שלישית להמיר את הFat32 לNtfs. ההמרה מFat32 לNtfs היא פשוטה וכל המידע שיש על המחיצה נשמר. בשביל להמיר לFat32 תצטרך להשתמש בPM. אני מגבה הכל ומוחק וממיר שוב לFat32 כי אני לא סומך על PM.

Start-Run-Cmd-Ok

Convert X: /fs:ntfs

X=שם המחיצה שאותה אתה רוצה להמיר

פורסם

בגלל שאתה לא סומך על הWIN שיעשה המרה כמו שצריך אז צריך להשתמש בתוכנות צד שלישי.

אני המרתי שתי מחיצות מFAT32 לNTFS עם PARTITION MAGIC בבטחון מוחלט כי זאת תוכנה מצוינת והיא עדיין לא אכזבה אותי פעם אחת

פורסם

יש מצב שהוא צודק?

לא עשיתי השוואת אבל מאז שפרמטתי את המחשב בNTFS אני שם לב שאיחוי הדיסק לוקח 5 דקות כשאין בלגן יחסית וכשיש בלאגן זה לוקח עד 15 דקות במקרה הגרוע, אבל לא לשכוח שגם החלפתי הארד דיסק לWD80JB.

NTFS בעיקרון לא צריך לעבור איחוי. הסיבה לכך היא שמערכת ההפעלה, כשהיא באה לשמור קובץ על מחיצת NTFS, היא קודם כל מחפשת שטח מקום פנוי שהוא רציף, ורק אם היא לא מוצאת אז היא מחלקת את הקובץ לכמה חלקים על הדיסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.