פורסם 2003 ביולי 2222 שנים לעבוד עם FAT32 זה בדיוק כמו להמשיך לעבוד עם WIN98 - לוותר על קידמה ואמינות לטובת הפשטות.NTFS יותר אמינה, יותר מאובטחת, יותר מהירה ככל שגודל המחיצה עולה, תומכת במחיצות יותר גדולות, בעלת פונקציות מובנות לשיפור המהירות האבטחה וחיסכון במקום (indexing, compression, encryption, partition table backup וכו').FAT32, היתרון היחד שלה הוא שהיא מאד פשוטה, כלומר יותר קל לשחזר במקרה של תקלה (במקרים מסויימים לפחות), תופסת פחות משאבים, נתמכת ע"י מערכות הפעלה לא "מיקרוסופטיות" כמו לינוקס. אבל - אין אבטחה, ואין שום פונקציות מובנות במערכת לשיפור העבודה שלה.בקיצור, אם אתה לא מתכוון לחזור אחורה ל98, לא מתכוון לשתף את ההארדיסק עם התקנה מקבילה של לינוקס, המחיצה גדולה מ8 גיגה והמחשב הוא P3 ומעלה - אין שום סיבה לא להשתמש בNTFS.
פורסם 2003 ביולי 2322 שנים 1. אם בעתיד תרצה "לחזור" לחלונות ME או 98 ניתן להשתמש גם בPARTITON MAGIC כדי לחזור ל FAT32.2.CONVERT יהפוך דיסק גם ללא מחיקה.בקשר ל2.זה בטוח להפוך את המחיצה מfat32 ל ntfs כשיש עליה מידע?נגיד יש לי מחיצה של 46 ג'יגה, והיא לא זאת עם מערכת ההפעלה אבל כל הקבצים שלי שם בערך 22 ג'יגה תפוסים,אני יכול בעזרת partition magic להפוך אותה ל ntfs בלי לאבד מידע בוודאות?אותה שאלה בנוגע למחיצה השניה בעלת מערכת ההפעלה שגודלה 10 ג'יגה..
פורסם 2003 ביולי 2322 שנים עם PRATITION MAGIC אתה יכול להמיר בביטחון בלי לאבד שום מידע (מנסיון רב מאוד).רק תוודא שאתה מוריד את הגרסה המלאה ולא את החלקית (שבעצם לא מבצעת שום פעולה)...
פורסם 2003 ביולי 2422 שנים אל תהיה כל כך בטוח לגבי האמינות של partition magic.כבר נתקלתי בשינויים לא 100% מוצלחים. אמנם לא איבדתי מידע, אבל איבדתי מס' שעות טובות בלהבין מה לעזאזל קרה ולסדר את זה.לגבי ההמרה לNTFS - ב99% מהמקרים ההמרה תעבור לך חלק, במיוחד אם אתה יודע שהמחשב שלך עובד יציב.האחוז האחד הוא הסיכוי להפסקת חשמל, לכשל פתאומי של מאוורר בתוך המחשב וכיבוי אוטומטי של המעבד (זה קורה...) או לכל דבר לא צפוי אחר.בכל מקרה, את המחיצה של מערכת ההפעלה כדאי להמיר לNTFS.את המחיצה השניה, אם היא בסה"כ מחיצת "מחסן" להורדות למסמכים ולמדיה, אתה לא חייב למהר ולהמיר, תעבוד קצת עם המערכת בNTFS, ואם תראה כי טוב, אז תמשיך להמיר את כל השאר.
פורסם 2003 ביולי 2422 שנים במחיצה של מערכת ההפעלה אני לא מתקין שום דבר חוץ מתוכנותבמחיצה השניה אני מוריד הכל מתקין משחקים וכל המחשב שלי בערך שם..אגבהימרתי את המחיצה שניה ל ntfs ודווקא נראה לי עשה את זה איטי יותר.. לא?
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים לא כדאי להשתמש בדחיסה על כל הקבצים, רק על קבצים שלא משתמשים בהם הרבה (בעזרת האופציה compress ald files ב-disk cleanup או בצורה ידנית) ובמיוחד לא לדחוס את כל המחיצה שעליה יושב הpage file ...אבל כל עוד יש מקום על ההארדיסק ולא צריך לנקוט בפעולות חירום לפינוי עוד כמה מגבייטים אין באמת סיבה טובה להשתמש בדחיסה.
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים את ההאמת, נראה לי איחוי הוא עושה יותר מהר..יש מצב שהוא צודק?לא עשיתי השוואת אבל מאז שפרמטתי את המחשב בNTFS אני שם לב שאיחוי הדיסק לוקח 5 דקות כשאין בלגן יחסית וכשיש בלאגן זה לוקח עד 15 דקות במקרה הגרוע, אבל לא לשכוח שגם החלפתי הארד דיסק לWD80JB.
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים NTFS מהירה יותר מFAT32, ויש לה יותר אופציות.אבל המערכת קבצים שבאמת תתן שיפור משמעותי היא המערכת קבצים של LONGHORN, הWFFS או משהו כזה.
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים WinFS בנויה על גבי NTFS ואינה מערכת קבצים בפני עצמה אלא Service אשר רץ על גבי NTFS.
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים MOO-MOO, אתה משתמש בגירסת בדיקה של לונגהורן נכון?היא טובה ויציבה כמו XP או שיש לה הרבה בעיות?
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים .זה בטוח להפוך את המחיצה מfat32 ל ntfs כשיש עליה מידע?נגיד יש לי מחיצה של 46 ג'יגה, והיא לא זאת עם מערכת ההפעלה אבל כל הקבצים שלי שם בערך 22 ג'יגה תפוסים,אני יכול בעזרת partition magic להפוך אותה ל ntfs בלי לאבד מידע בוודאות?אותה שאלה בנוגע למחיצה השניה בעלת מערכת ההפעלה שגודלה 10 ג'יגה..אתה לא צריך להתשמש בשום תוכנה מצד שלישית להמיר את הFat32 לNtfs. ההמרה מFat32 לNtfs היא פשוטה וכל המידע שיש על המחיצה נשמר. בשביל להמיר לFat32 תצטרך להשתמש בPM. אני מגבה הכל ומוחק וממיר שוב לFat32 כי אני לא סומך על PM.Start-Run-Cmd-OkConvert X: /fs:ntfsX=שם המחיצה שאותה אתה רוצה להמיר
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים בגלל שאתה לא סומך על הWIN שיעשה המרה כמו שצריך אז צריך להשתמש בתוכנות צד שלישי.אני המרתי שתי מחיצות מFAT32 לNTFS עם PARTITION MAGIC בבטחון מוחלט כי זאת תוכנה מצוינת והיא עדיין לא אכזבה אותי פעם אחת
פורסם 2003 ביולי 2722 שנים יש מצב שהוא צודק?לא עשיתי השוואת אבל מאז שפרמטתי את המחשב בNTFS אני שם לב שאיחוי הדיסק לוקח 5 דקות כשאין בלגן יחסית וכשיש בלאגן זה לוקח עד 15 דקות במקרה הגרוע, אבל לא לשכוח שגם החלפתי הארד דיסק לWD80JB.NTFS בעיקרון לא צריך לעבור איחוי. הסיבה לכך היא שמערכת ההפעלה, כשהיא באה לשמור קובץ על מחיצת NTFS, היא קודם כל מחפשת שטח מקום פנוי שהוא רציף, ורק אם היא לא מוצאת אז היא מחלקת את הקובץ לכמה חלקים על הדיסק.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.