עבור לתוכן

מה קורה בחו"ל

Featured Replies

פורסם

פרס נאם על עזה, ארדואן נטש: "אתם הורגים"

גם בכנס בדאבוס, ראש ממשלת טורקיה ממשיך בקו האנטי-ישראלי: אחרי שהנשיא נשא נאום נלהב בזכות המתקפה על חמאס - ארדואן זעם על שלא התאפשר לו להגיב, נטש את הבמה והטיח בפרס: "אני מכיר ראשי ממשלה רבים בישראל ששמחו להיכנס לעזה רכובים על טנקים, ששמחו לכבוש ולהילחם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3664122,00.html

ספרד: דיכטר, יעלון וחלוץ ייתבעו על חיסול שחאדה

חיסולו של בכיר חמאס, סלאח שחאדה, בקיץ 2002, עלול לעלות לישראל בתביעה נגד בכירים לשעבר: שר הביטחון בן-אליעזר, הרמטכ"ל יעלון, מפקד חיל האוויר חלוץ, ראש השב"כ דיכטר ועוד שלושה קצינים. שופט במדריד אישר להגיש את התביעה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3663918,00.html

בניגוד לאו"מ שמזמן כבר הפך לבדיחה ואני משתין בקשת על כל החלטה שלהם

במקרה הזה הייתי מאוד שמח לומר שאני משתין על ספרד וטורקיה.

אז למה זה מתריד אותי, כי בקלות מאוד המצב יכול להקצין לרמות שאנחנו לא רוצים להגיעה

בכללי לא אכפת לי מהתביעה הקטנה של ספרד הרי זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו עומדים למשפט

לפי העיקרון האוניברסליות אבל במצב של הלך הרוחות היום זה בקלות יכול לדחוף לעוד תביעות

ומספיקה רק תביעה אחת כדי ליצור תקדים אם לא בשביל להרשיעה אז לפחות בשביל להרוס חופשה

ובעצם להוציא חצי עולם מחוץ לתחום בשביל תושבי ישראל, נקווה שזה יטופל בחומרה ויגדע באיבו.

במקרה של טורקיה, לדעתי אם החמרת היחסים איתם היא רצינית ולא סתם SHOW כדי להשקיט את

ההמון הדתי שיצא שם לרחובות.

אז זאת בעיה רצנית מבחינתנו מכיוון שרוצים או לא רוצים טורקיה היא יעד אסטרטגי בשבילנו

מבחינת יבוא הנפט שמגיעה עלינו מהים הקספי דרך טורקיה, יצוא ומבחינה פעילות פוליטית וצבאית באזור.

מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

עוד דבר קטן, לא הבנתי האם אנחנו ניתקנו את יחסינו עם ונצואלה או לא ?

כי מעבר לזה שאנחנו הפכו לשעיר לעזזאל שלהם שהם מנצלים בכל הקשור ליחסים עם ארה"ב

ועם היציאות שלהם לגבינו כגון ישראל מטורפת עם נשק גרעיני כינו מה שאנחנו עושים בעזה שואה והחזרה של השגרירים שלנו

מסתבר שהם גם נותנים מחסה לכל מי שאנטי אמריקה וכפועל יוצא ישראל

כלומר הם נותנים מקלט ללוחמי חיזבאלה (שכידוע לכם לא יושבים בשקט רק בחודש האחרון סוכלו מספר פיגועים שלהם באירופה)

וחבריהם האירנים ולפי הערכות מודיעין שונות שני אלו הקימו במדינה הדרום אמריקאית תאים (בסיסים) לאימוני סוכנים ויציאה.

שוב, למה?

פורסם

הספרדים (ובמיוחד הקטלונים אגב) אנטישמים והיו כך מאז ומעולם (גירוש ספרד, מישהו? אם כבר קטלוניה, הם היו הראשון לגרש, כבר ב-1392). החוק הזה שמאפשר לתבוע אזרחי מדינה אחרת על "פשעים נגד האנושות"מיותר כל כך ומראה כמה הם צבועים. יותר מכך, בבלגיה זה הגיע למצב שבו תבעו את מר ג'ורג' וו. בוש, נשיא ארה"ב בזמנו, ואז הוחלט לבטל שם את החוק. אולי כדאי לארגן גם כן איזה תביעה נגדו בספרד?

אולי איזה תביעה נגדית, גם כן לא יכולה להזיק.

לגבי טורקיה - באמת התנהגות תמוהה, שהרי כל הצבא שלהם פועל על הדרכה וטכנולוגיה ישראלית (מלטי"ם מתוצרת אלביט, שיפוצים לכלי הטיס שלהם, הדרכות טייסים ואימונים משותפים, וכו' וכו' וכו'), והם בעצמם נלחמים נגד הכורדים, ועושים את זה עם הרבה פחות רחמים. מצד שני, שר החוץ והממשלה, דווקא מדברים אחרת קצת:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1059189.html

פורסם

אצל התורכים קורה הסנריו הרגיל , הממשלה מתנתקת מהעם .

למרות הדקלרציות הליכאורה , ההופעה היא כדי לשמר את הכח האיסלמי שהוא הממשלה .

העם התורכי אוהב את ישראל והממשלה מוסלמית - זו בעיה .

פורסם
  • מחבר

מצרים: נסראללה הוא סוכן איראני

מזכ"ל חיזבאללה אמר אמש בנאומו כי הוא מגנה את מצרים, על כך שאינה פותחת את מחסום רפיח. בתגובה הבהירה קהיר: "הוא ממלא אחר הפקודות הניתנות לו מטהרן"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3664407,00.html

אני תמיד שמח לקרוא דבר כזה על הבוקר :)

פורסם

ממש מצחיק שראש הממשלה התורכי טוען שצריך להוציא את ישראל מהאו"מ כי היא מתעלמת ממה שהוא אומר.

אבל שאיראן משתינה על האו"מ כבר כמה שנים טובות והוא שותק כמו ילד טוב.

פורסם
  • מחבר

מצרים: נסראללה הוא סוכן איראני

מזכ"ל חיזבאללה אמר אמש בנאומו כי הוא מגנה את מצרים, על כך שאינה פותחת את מחסום רפיח. בתגובה הבהירה קהיר: "הוא ממלא אחר הפקודות הניתנות לו מטהרן"

ועל זה נאמר:

The Gaza war forced regional players to take sides. Egypt, Jordan, Saudi Arabia and all the Gulf states but Qatar gave Hamas a cold shoulder. Hamas is, after all, a Sunni Arab movement that turned its back on its brothers to embrace the feared and loathed Shi'ite Persian foe. A tacit if grudging alliance is emerging between Israel and pro-Western Sunni rulers. The prospect of an Iran fomenting Islamist revolutions, wars and insurrections around the region under the cover of a nuclear umbrella is infinitely more terrifying than a Jewish state in the Arab heartland. The Arabs need Israel's steel against Iran today.

פורסם

ד"א

כל אחד נגד הריגה עד שמשהו קורה לו...

גם רוסיה שומרי שלום עד שגאורגיה הרגיזו אותם

הבריטים על איי פולקלנד

ועוד לא חסר ולא צריך ללכת רחוק לחו"ל כדי לראות את זה...

כל עוד לא הגיעו טילים לת"א גם הם נגד מלחמה... ואני בטוח שגם תושבי אשדוד\אשקלון\ישובי הדרום הם נגד רצח עד שהתחילו לפגוע בהם טילים בבתי ספר\כנסת ובבתים שלהם

פורסם
  • מחבר

רוב העולם הם סתם צבועים ועשו פי כמה וכמה ממה שאנחנו מרשים לעצמנו לחלום בימים הטובים לפני שתוקעו לנו את המצלמות בתחת .

רק תרשה לי לתקן אותך בנקודה קטנה אני לא יודע מה הייתה הדעה של תושבי אשקולון/דרום לפני הטילים

מה שאני בטוח שלפני ואחרי היא עדין נגד רצח והתגובה שלנו בעזה לא היתה רצח בשום צורה.

כמו כן אין מה להשוות את רוסיה ו/או מהשהם עשו בגרוזיה אלינו (כי הם הם פשעו שם בדיוק כמו האמריקאים ביוגוסלביה)

פורסם

רוב העולם הם סתם צבועים ועשו פי כמה וכמה ממה שאנחנו מרשים לעצמנו לחלום בימים הטובים לפני שתוקעו לנו את המצלמות בתחת .

רק תרשה לי לתקן אותך בנקודה קטנה אני לא יודע מה הייתה הדעה של תושבי אשקולון/דרום לפני הטילים

מה שאני בטוח שלפני ואחרי היא עדין נגד רצח והתגובה שלנו בעזה לא היתה רצח בשום צורה.

כמו כן אין מה להשוות את רוסיה ו/או מהשהם עשו בגרוזיה אלינו (כי הם הם פשעו שם בדיוק כמו האמריקאים ביוגוסלביה)

לא ממש התכוונתי לרצח - לדעתי ומה שהיה שם באמת לא היה שום רצח (ההיתי שם)

פורסם

ממש מצחיק שראש הממשלה התורכי טוען שצריך להוציא את ישראל מהאו"מ כי היא מתעלמת ממה שהוא אומר.

אבל שאיראן משתינה על האו"מ כבר כמה שנים טובות והוא שותק כמו ילד טוב.

כן, אם יסלקו כל מדינה שלא מצייתת להחלטות האו"ם המדינה היחידה שתישאר חברה באו"ם היא שוויץ.

פורסם

כן, אם יסלקו כל מדינה שלא מצייתת להחלטות האו"ם המדינה היחידה שתישאר חברה באו"ם היא שוויץ.

בדיוק,מדובר בארגון מסורס לגמרי.

הוא לא יכול לעשות שיט בהחלט הם חושבים שמדינה כלשהיא שמה עליהם ?

פורסם
  • מחבר

בדיוק,מדובר בארגון מסורס לגמרי.

הוא לא יכול לעשות שיט בהחלט הם חושבים שמדינה כלשהיא שמה עליהם ?

אתה מדבר על האסיפה כללית ושלל הועדות (למשל זאת לזכויות אדם) ולא על מועצת הביטחון.

פורסם

ומועצת הביטחון, איזה כח בדיוק יש לה?

פורסם
  • מחבר

ומועצת הביטחון, איזה כח בדיוק יש לה?

יש לה את כל הכוח שבעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים