עבור לתוכן

קובץ PACER.SYS הגורם למסך כחול

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כמה חודשים היו אצלי במחשב המדיה סנטר ריסטרטים בלתי צפויים שהתרחשו בעת צפייה בסרטים.. בדיקה במעבדה העלתה שלא מדובר בבעיית חומרה. כשהתופעה נמשכה החלטתי לפרמט את הדיסק, ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

במשך כמה חודשים זכיתי "לשקט", והמחשב פעל ללא דופי, אך בזמן האחרון הבעיה חזרה.

ניתוח קבצי הדאמפ מראה שקובץ PACER.SYS הוא זה שגורם למסך הכחול.

מה פשר הדבר? האם זו בעיית חומרה כלשהי? במידה והתשובה חיובית, אז מדוע זכיתי לאותו שקט של מספר חודשים?

תודה רבה

פורסם

תכבה את שרות QoS Packet Scheduler בכרטיס רשת שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה יבגני,

שני דברים ברשותך:

1. האם תוכל בבקשה להדריך כיצד יש לכבות את השירות הזה?

2. אם זה באמת הגורם לבעיה, אז כיצד אתה מסביר את אותם מספר חודשים של שקט שבהם לא היו שום ריסטרטים?

פורסם

network and sharing center>mange network connections

right click on your NIC

uncheck the service/protocol

מחיפוש של 10 שניות בגוגל מובן שהקובץ שיך לשרות הזה לכן ההיגיון אומר לכבות אותו (כי גם ככה אין לך שימוש בו).

פורסם
  • מחבר

תאמין לי שחיפשתי בגוגל הרבה יותר מ 10 שניות, ולא ראיתי את זה. כנראה שזה ההבדל בין מומחים לבין משתמשים רגילים, או שזה סתם האנגלית החלשה שלי :silly:

בכל אופן, מערכת ההפעלה אצלי זה בעברית. ניגשתי ללוח הבקרה, משם ל-מרכז הרשת והשיתוף

בצד ימין יש משימות, ובינהם יש את "נהל חיבורי רשת". כשאני לוחץ על זה, מופעים חיבורי הרשת שלי, אבל אני לא מוצא שם את אותו ניק שאתה מדבר עליו :s05:

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מצאתי את זה. אני אדווח כאן במידה והפתרון עזר או לא (אני מניח שיש עוד משתמשים שנתקלו בבעיה כזו)

ובכל זאת, עוד שאלה, וסליחה שאני מקשה עליך, יבגני:

גם במחשב שאיתו אני עובד כרגע (HP PAVILION נייח) שירות ה- QoS Packet Scheduler פעיל.

ובכל זאת, המחשב הזה לא עושה בכלל ריסטרטים (טפו טפו)- אז כיצד אתה מסביר זאת?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל בשניהם השירות הזה פעיל ובכל זאת האחד עושה ריסטרטים והשני לא.

ההבדל ביניהם הוא שהאחד (הבעייתי) משמש כמדיה סנטר לצפייה בסרטים בלבד, בעוד שהשני מחובר רציף לרשת ומשמש אותי לעבודה הסדירה.

זה מה שעושה את הבדל?

לא כל כך ברור, אבל לא משנה, ממילא מבחן התוצאה הוא שיקבע :)

פורסם
  • מחבר

עדכון:

עד עכשיו יצא לי לראות שני סרטים, וכמו שנוהגים לומר : so far so good

בינתיים עוד לא היה מסך כחול, אבל האמת שאני רחוק מלהיות אופטימי.

אגב, שלחתי לתמיכה של מייקרוספט את קבצי הדאמפ, וגם הם אמרו שהגורם לבעיה הינו אותו קובץ PACER.SYS

אלא שעל פי הניתוח שלהם, הקובץ הזה מצביע על כשל של כרטיס המסך או לוח האם. הם יעצו לי קודם כל לעדכן את הדרייברים, ובמידה וזה לא יעזור, אז פשוט להחליף את רכיבי החומרה התקולים.

בינתיים עדכנתי את הדרייברים, ונראה איך יהיה הלאה...

פורסם

מסך כחול נגרם בדרך כלל מרכיב חומרה פגוע או מדרייבר דפוק ולא ניתן להבדיל בין השתיים.

קודם מנסים לסדר דרך התוכנה ואם זה לא עובד מחפשים את הרכיב הפגום (זכרונות, כרטיס מסך,ספק כוח, לוח אם, מעבד, הארד דיסק - פחות או יותר בסדר הזה).

פורסם
  • מחבר

טוב כאמור דרייברים כבר עדכנתי.

אני מאוד מקווה שזה, יחד עם ההמלצה שנתן לי יבגני, פתרו את הבעיה.

במידה ואכן מדובר ברכיב חומרה תקול, אז יש כאן ברוך רציני.אני עוד יכול להחליף את כרטיס המסך, ואולי גם את ספק הכוח, אבל אם גם זה לא יעזור, אז נראה לי שלא יהיה מנוס מלפרסם שוב הודעה בפורום "מפרטי מחשב", שיעזרו לי בבחירת מחשב חדש :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים