עבור לתוכן

מה עדיף בלוחות NF2 וזכרון 266: 400/266 או 266/266 ?

Featured Replies

פורסם

ברשותי חצי גיגה של זכרון DDR 266 (שני סטיקים של 256 חברות שונות) ואיני מעוניין לקנות חדשים. חשבתי לרכוש לוח NF2 ומעבד 1700 0.13 מיקרון ולעשות לו אוברקלוק נחמד.

עכשיו לשאלתי, מבחינת ביצועים יציבות וכו' מה עדיף:

-לשים את המעבד בבאס 333 או 400 ואת הזכרונות ב266 (בצורה אה סינכרונית)

או

- לשים את הזכרונות והמעבד באותה מהירות בבאס של 266 ולשחק רק עם המכפלה.

ההגיון הפשוט אומר לי שעדיף באס גבוה יותר למעבד מאשר נמוך יותר למעבד בלי שום קשר לזה שהזכרונות נשארים בשני המיקרים ב 266.

*כמובן שאני מדבר על מהירויות של "בערך" רק כדי לתת מושג יחסי.

*שימו לב אני מדבר על באס מעבד יותר גבוה מבאס זכרון ולא להפך (שידוע שההפך זה פחות טוב מאשר מהירות סינכרונית - תקנו אותי אם אני טועה).

*ואני כמובן מתייחס בסופו של דבר לאותה מהירות באוברקלוק של המעבד (מה שאומר מכפלות שונות בשני המיקרים).

-האם יש מישהו שניסה זאת או יכול לנסות זאת ?

בתודה מראש.

פורסם

1:1

פורסם

כאשר המעבד וזיכרונות מסונכרנים תקבל את הביצועים הכי גבוהים.

אני ממליץ לך לנסות להעלות את הבאס עד כמה שאתה יכול ואז לעלות את מכפלת המעבד (אתה יכול להגיע רק עד 12.5 ללא שינוי פיזי).

פורסם
  • מחבר

BYTER - אתה יכול לפרט קצת יותר , כלומר על מה בדיוק אתה מתבסס ? (ראיתי כבר בדיקות שמראות שזכרון גבוה יותר ממעבד על NF2 מוביל לביצועים נמוכים יותר יחסית למסונכרן אבל בשום מקום לא ראיתי ההפך).

IRONEDDIE - עכשיו אתה מדאיג אותי (עוד לא קניתי לוח ומעבד) לא כל לוחות הNF2 ורוב לוחות ה KT400 אמורים לפתוח מכפלה אוטומטית בצורה בלתי מוגבלת ? מז"א מגבלה של 12.5 , היתי בטוח שפתיחת מכפלה אוטומטית בלוח מודרני חושפת את כל המכפלות שהם מתהדרים בהם (עד 22 ו 24) , אני מעוניין לרכוש את ה7N400-L1 של GIGABYTE , האם אתה אומר שהוא לא יפתח מכפלה אוטומטית או לא יפתח בצורה מלאה (למעבד תרוברד בי) ?

פורסם

ה TB-RED מתחלקים ל 2 קטגוריות: מעבדים עם מכפלה גבוהה, ומעבדים עם מכפלה נמוכה.

הנמוכים לא יכולים לעבור מכפלה של 12.5 בלי שינוי פיזי על המעבד/לוח, הגבוהים מתחילים מ 13 עד 24 וגם לא יכולים לרדת מתחת לזה בלי שינוי פיזי.

יש לוחות (NF7 לדוגמא) שמאפשרים מכפלה עד 16 או 14 (לא זוכר) גם לנמוכים... זה לא דבר קבוע ויכול לפעול על מעבד מסויים ולא על השני, אבל זה אפשרי...

חפש את הת'רד של The Byter על המוד שהוא עשה עם מתג בשביל המכפלות...

פורסם

אני עם לוח KT400

ו1700TB0.13

וכל המכפלות פתוחות לי

פורסם
  • מחבר

יופי עכשיו בילבלתם אותי לגמריי ועצרתם אותי עצירת פתע עצבנית מלקנות :(

אני חושב שחלק מהמידע שנאמר כאן הוא נכון אבל לא ב100 אחוז ולא לכל המיקרים.

היתי רוצה לקבל תגובות נוספות כולל ההתנסות אישית (ועם איזה חומרה) של מי שיהיה מוכן לרשום כאן (סה"כ אני בטוח שלהמון קוראים יש כאן תרוברד בי נמוך ולוח פותח מכפלה) וכמו כן אשמח גם לקבל לינקים למידע בנושא. מה שCOM אמר כאן זה גם מה שאני ידעתי וזה בהחלט נשמע לי מוזר מה שאמרתם שנכון לגבי כל הלוחות (אמנם ניתקלתי בזה אבל מעט מאוד).

כמו כן מה זה המוד הזה שמדובר עליו ?

ובנוסף האם מישהו יודע אם הNF2 החדשים של גיגהבייט פותחים בכלל מכפלה אוטומטית לתורוברד בי ובאיזה צורה ?

תודה וסליחה מראש על הלחץ :-\

(אחחח... אין לכם מושג כמה הרסתם לי אם זה באמת נכון למרות שאם נחזור לנושא המקורי העלאת הבאס ל400 כשהזכרון יהיה ב 66% יעני 266 תפתור את הבעייה של מכפלה נמוכה מדיי).

פורסם

כל ה NF2 פותחים מכפלה.

אתה גם ככה לא תשתמש במכפלה גבוהה מ 14 ככה שזה לא שימושי...

נ.ב.

בשביל אוברקלוק הייתי לוקח את ה NF7 Rev 2.0 במקום הג'יגהבייט שבחרת...

פורסם

יופי עכשיו בילבלתם אותי לגמריי ועצרתם אותי עצירת פתע עצבנית מלקנות :(

אני חושב שחלק מהמידע שנאמר כאן הוא נכון אבל לא ב100 אחוז ולא לכל המיקרים.

היתי רוצה לקבל תגובות נוספות כולל ההתנסות אישית (ועם איזה חומרה) של מי שיהיה מוכן לרשום כאן (סה"כ אני בטוח שלהמון קוראים יש כאן תרוברד בי נמוך ולוח פותח מכפלה) וכמו כן אשמח גם לקבל לינקים למידע בנושא. מה שCOM אמר כאן זה גם מה שאני ידעתי וזה בהחלט נשמע לי מוזר מה שאמרתם שנכון לגבי כל הלוחות (אמנם ניתקלתי בזה אבל מעט מאוד).

כמו כן מה זה המוד הזה שמדובר עליו ?

ובנוסף האם מישהו יודע אם הNF2 החדשים של גיגהבייט פותחים בכלל מכפלה אוטומטית לתורוברד בי ובאיזה צורה ?

תודה וסליחה מראש על הלחץ :-\

(אחחח... אין לכם מושג כמה הרסתם לי אם זה באמת נכון למרות שאם נחזור לנושא המקורי העלאת הבאס ל400 כשהזכרון יהיה ב 66% יעני 266 תפתור את הבעייה של מכפלה נמוכה מדיי).

אני מצטער... ::) :)

לגבי העלאת הבאס ל 200, ולשים את הזיכרונות באי סינכרון - אני לא יודע לגבי זה... אבל זה בהחלט ייתן פחות ביצועים מ 200:200 (שזה המצב האידיאלי).

לגבי המכפלה, זה מה שהצלחתי להבין... אני יוכל לנסות את זה מתישהו אם זה לא דחוף לך כרגע (NF7+1700+).

*אל תיקח את הלוח של ג'יגהביט בכל מקרה, גם אם אתה ממהיר וגם אם לא - ה אביט אן אף 7 הוא המלך, אין שני לו ;)*

פורסם
  • מחבר

נרגילה , טוב אני יבהיר את עצמי: אני עם מינימום תקציב ועליתי מKT400 יד שנייה לKT400 חדש של אפוקס ובסוף ל NF2 הזול הזה , תאמין לי זה גם ככה מוגזם (לא שיש לי מחשב חלש) ואני לא מתכוון לעשות את ה"עוד 50-80 ש"ח " הזה שעשיתי כבר פעמיים (באמת אין סוף ואסור לשכוח כמה כסף זה ומה זה נותן בסוף). כל מה שאני רוצה זה עוד ביצועים יחסית למה שיש לי בצורה שתהיה הגיונית מבחינת תקציב ומבחינת מספר האחוזים שאני משפר את המערכת שלי (200 אחוז זה משהו שמתחיל להיות שווה כסף).

איירון - אשמח מאוד אם תבדוק (או כל אחד אחר). מישהו כאן על לוח אפוקס 8RDA+ ומעבד מכפלה 13 (2100) אמר שהוא עובד על מכפלה 11 (ובאס גבוה) בלי שום בעיות וכל המכפלות פתוחות בפניו. אז אני באמת מבולבל אולי זה נוגע ללוחות מבוססי ציפסטים ישנים יותר או לא יודע מה.

*לגבי לוחות הNF2 החדשים של גיגהבייט , אף אחד כאן עדיין לא התנסה איתם , הם מאוד חדשים ושונים לגמריי מלוחות הקודמים. אין מה להכליל על החברה הכללות לפני שבדקו את ליין המוצרים החדש שלה וסטיגמה זה לא צורת חשיבה חכמה ולא משהו שנכון תמיד בעולם המחשבים (ראו את : AMD , RITEK , CHAINTEK, ATI ועוד לא מעט חברות שהפכו מהגרועות ביותר לטובות ביותר). קודם תתנסו ותבדקו (או תנו לרשת לעשות זאת) ואחרי זה תספידו , וזאת סתם עצה, (וכן ראיתי ביקורת אחת גרועה וארבע מעולות ללוח הבוגר ביותר בסידרה הזאת).

טוב , לא זכור לי הרבה זמן שהיתי כלכך מבולבל ושלא מצאתי תשובה חד משמעית לגבי נושא שאמור להיות ברור באוברקלוק 8)

האם יש מישהו עם NF2 שיכול לתת את נסיונו עם מעבד 1700 תרוברד בי או משהו באיזור על מכפלות גבוהות מ 12 וחצי ?

פורסם

אני כבר התלחתי לעבוד על 16 או 14 על NF7-SL.

שוב - תחפש את הת'רד של The Byter, דיברנו על זה שם...

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את התרד הזה :(

בכל מיקרה חיפוש קצר ברשת העלה את המידע הבא , וכמו שזה נראה בהתחלה עשיתם קצת מיקס למרות שגם שם יכול להיות שחסרות קצת בדיקות:

http://www.techseekers.net/modules.php?name=Reviews&file=index&rop=showcontent&id=57

ציטוט מהפוסט השני (בתרד שניפתח בביקורת על החדש של גיגהבייט):

"

Dont mix up MOD (L1,L5) unlocking with motherboard unlocking.

(Palomino and older)

On locked processors the L1 bridges were burned open, and with conductive paint or whatever rejoining gave back multiplier control.. hence the term unlocked.

Most moddern boards nforce2 or otherwise can unlock and change the multiplier of T''''breds and Bartons(WITHOUT modification).

However You HAVE to do the L1 trick on Palominos and older, to regain multiplier control.

On older boards, with T''''breds and bartons; you do the L5 trick to unlock them but only gives access to multipliers 12.5 and under.

See where I am going with this.

So with the 7NNXP , Yea, multiplier works fine, except for 12x.

Palomino 2000+ works at 12.5 tho..

So far tested : XP 1800+

13,14,15 @ 133,166Mhz

9,9.5,10,11,11.5 @ 200,133,166

Above works with T''''bred XP 2400+ also and 2500+ Barton

"

אני חושב שזה קצת מחדד את העינינים. אבל אני עדיין מרגיש כמו חביתה מקושקשת בנושא זה...

פורסם
  • מחבר

לגבי העלאת הבאס ל 200, ולשים את הזיכרונות באי סינכרון - אני לא יודע לגבי זה... אבל זה בהחלט ייתן פחות ביצועים מ 200:200 (שזה המצב האידיאלי).

לגבי המכפלה, זה מה שהצלחתי להבין... אני יוכל לנסות את זה מתישהו אם זה לא דחוף לך כרגע (NF7+1700+).

איירון - האם כבר ניסית ויש תוצאות (או כל אחד אחר) ?

פורסם

מה אני אמור לנסות? ;D

צור איתי קשר באיציק 165422373 - כדי שנוכל לדבר ואתה תוכל להזכיר לי... ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים