עבור לתוכן

תוכן נמחק

Featured Replies

פורסם

תוכן נמחק

פורסם
  • מחבר

תוכן נמחק

פורסם

מעבדי Q עדין לא מנוצלים ע''י משחקים וכנראה שיקח זמן עד שזה יקרה.הייתי לוקח את הE8400 או מעבד אחר בסדרה זו למרות שאפשר לעשות OC קטן.

(אתה גם כול לעיין בסטיקי של QUAD vs C2D)

בקשר לכרטיס מסך אתה יכול להתייעץ בפורום המתאים למרות שנראה לי שHD4850 יספיק במקרה הזה...

פורסם

QUAD לא חייב להיות תמיד מנוצל רק מבשחקים, מעבדי מרובעי ליבות כבר מנוצלים ומתחילים להכנס חזק חזק בתחומי התוכנות, WINRAR למשל וכו' ובעוד המון תוכנות לעיצובים ועריכות. כמו כן מערכות הפעלה עצמן ותוכנות בכללי תומכות.

היית לוקח E8400, עושה לו OC, אז שתדע, שה- OC שלך ל- 4.0 סתם דוגמא, לא שווה בשום גרוש למול 2 ליבות נוספות שמספיק שרק אחת וחצי נוספת תנוצל וכבר הכפול ליבה לא שווה בכלום.

אם יש את התקציב, וחושבים על העתיד, במיוחד מעל שנתיים, לקחת Q ללא ספק, למה סתם לחשוב האם והאם? יש כסף? יש רצון? לקחת ואז להיות בראש שקט. גם אם בסופו של דבר כלום לא יהיה עם מרובעי ליבות. דרך אגב אתה יכול להיות נינוח, עם הקטנת תהליכי ייצור ל 32 ננומטר וכו', יהיו מעבידם וכבר יש בעלי 6 ליבות וכן הלאה. ככה שאין סתם מגמה להוסיף עוד ליבות, העולם חייב ויעשה וכבר עושה שכל בשימוש ב 4 ליבות ויותר. בקיצור? יהיה כל עוד יש כמה מזומנים להוסיף ויש רצון. אין מהל חסוך במיוחד לא במפרט לכמה שנים טובות.

מהה כוונה לעבור את ה- 512 MB זה טיפשי? אתה מתכוון ש 512 MB למסך 22 אינצ' עם הרזולוציה שלו+ פילטרים וכל מה שתרצה בעוד שנה- שנתיים יספיק לך? למשחקים שיצאו? ממש לא.

אם יש אפשרות, למה לא לקחת 1 GB בכרטיסים החזקים (כגון 4870).

ל- BARAK:

אתה "חושב" ש 4850 יהיה מספיק? אז זהו שממש לא, הכרטיס אומנם חזק, אבל מסורס, למסך כזה ברזולוציה כזאת בעתיד, לא ייתן את מה שהוא נותן היום בכלל.

סיכום? יש 5K? תכניס כרטיס מסך טוב מאוד ומעבד טוב מאוד, השאר זה שולי.

פורסם

בוא נתחיל מזה שמפרטים מקומם בפורום מפרטים, ונמשיך בזה שהנושא נטחן בפורום, ויותר מכך, יש דיון ראשי בנושא.

אתה מוזמן לבצע חיפוש ולשאול שאלות לגבי המעבד בסטיקי שעוסק בנושא, ולהתייעץ לגבי המפרט בפורום מפרטים.

פורסם

מועבר לפורום מפרטים (כי לא רק המעבדים שונים במפרטים, ושם יתנו לך ייעוץ לגבי כל המפרט ולא רק על שלושה רכיבים).

פורסם

QUAD לא חייב להיות תמיד מנוצל רק מבשחקים, מעבדי מרובעי ליבות כבר מנוצלים ומתחילים להכנס חזק חזק בתחומי התוכנות, WINRAR למשל וכו' ובעוד המון תוכנות לעיצובים ועריכות. כמו כן מערכות הפעלה עצמן ותוכנות בכללי תומכות.

היית לוקח E8400, עושה לו OC, אז שתדע, שה- OC שלך ל- 4.0 סתם דוגמא, לא שווה בשום גרוש למול 2 ליבות נוספות שמספיק שרק אחת וחצי נוספת תנוצל וכבר הכפול ליבה לא שווה בכלום.

אם יש את התקציב, וחושבים על העתיד, במיוחד מעל שנתיים, לקחת Q ללא ספק, למה סתם לחשוב האם והאם? יש כסף? יש רצון? לקחת ואז להיות בראש שקט. גם אם בסופו של דבר כלום לא יהיה עם מרובעי ליבות. דרך אגב אתה יכול להיות נינוח, עם הקטנת תהליכי ייצור ל 32 ננומטר וכו', יהיו מעבידם וכבר יש בעלי 6 ליבות וכן הלאה. ככה שאין סתם מגמה להוסיף עוד ליבות, העולם חייב ויעשה וכבר עושה שכל בשימוש ב 4 ליבות ויותר. בקיצור? יהיה כל עוד יש כמה מזומנים להוסיף ויש רצון. אין מהל חסוך במיוחד לא במפרט לכמה שנים טובות.

מהה כוונה לעבור את ה- 512 MB זה טיפשי? אתה מתכוון ש 512 MB למסך 22 אינצ' עם הרזולוציה שלו+ פילטרים וכל מה שתרצה בעוד שנה- שנתיים יספיק לך? למשחקים שיצאו? ממש לא.

ל- BARAK:

אתה "חושב" ש 4850 יהיה מספיק? אז זהו שממש לא, הכרטיס אומנם חזק, אבל מסורס, למסך כזה ברזולוציה כזאת בעתיד, לא ייתן את מה שהוא נותן היום בכלל.

חשבתי איזה חלק לצוטט ולומר שאני מסכים 500% איתו :lol:

כנראה שהכל .. מסכים עם כל מילה!

נ.ב

זו יומולדת תנסה להוציא מאבא עוד איזה אלפייה (תסביר לו שזה מחשב שהולך להישאר אצלך שנתיים ללא שדרוג ושאתה רוצה לקנות את ה"דה בסט")

תוכל לקחת כרטיס ומעבד חזקים יותר ..

זה המפרט שלדעתי יהיה נחמד מאוד

מעבדי אינטל‏ Price Units Total

Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB 1455 1 1455

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total

EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 435 1 435

זכרונות‏ DDR II 800Mhz - Life Time Warranty Price Units Total

2GB Samsung Value 110 2 220

כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total

HD 4850 X2 1GB GDDR3 DX10.1 HDTV 4xDVI PCI-E 2.0 1590 1 1590

דיסקים קשיחים‏ Seagate Price Units Total

1TB 7200 RPM, 32MB Sata II 480 1 480

צורבים‏ LG Price Units Total

DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 115 1 115

מארזים‏ CoolerMaster Price Units Total

CM 690 Black (No PSU) 340 1 340

ספקי כוח‏ Corsair Price Units Total

HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular 500 1 500

Total price 5135 ¤

פורסם

לפני הכל, לא ציינת אם חשוב לך השקט ועד כמה אתה מתכנן oc

כ"כ יעזור יותר אם תציין אילו משחקים אתה מתכנן לשחק והאם המסך שברשותך הוא ברזו' סטנדרטית או ב1900X1200

Automatics ו katkato, אני חולק עליכם במס' נקודות:

ראשית, לא לכל אחד שימוש ביישומים המנצלים 4 ליבוות ובינינו, לא כל אחד מכווץ/מחלץ סדרתי ב winrar. לא בטוח שעודף המחיר והתוספת בפליטת החום וצריכת החשמל שווה שיפור ששולי לגבי הרבה מאוד אנשים.

שוב, תלוי אם הוא משתמש ביישומים הנ"ל.

נתחיל בכך שפותח הת'רד ריאלי והוא מבין שלא ניתן לקנות מחשב למשחקים חדשים שיחזיק למס' שנים. פעמים רבות הובא פה כדוג' מפרט ב 12K (!) שנבנה לפני כ3 שנים במטרה להריץ משחקים לכמה שנים טובות, כיום הוא לא שווה כמעט כלום והמפרט שלו כנראה יצחיק אותך. לגבי משחקים, כבר שנים מבטיחים שהנה, הנה זה מעבר לפינה ואוטוטו כל משחק יתמוך בכך. עד היום, פרט לGTA שהוא פשוט פורט גרוע, רוב המשחקים תומכים בריבוי ליבות על הנייר, משמע השיפור הוא זניח עד לא קיים. גם אם ייצאו עוד שנתיים משחקים שייתמכו בריבוי ליבות, המעבד שלך יהיה חלש, לא משנה מה הוא. מעבר לכך, הנק' שציינת לגבי ריבוי הליבות רק מחזקת את דבריי, במיוחד כשתושבת הלוח משתנה וכל ארכיטקטורת המעבדים הנוכחית מגיעה לסופה, לא הייתי ממליץ לבנות על מע' לשנים ארוכות והסתמכות על שדרוג.

כ.מ. הוא הרכיב שמתיישן בצורה הכי מהירה. קח לדוג' את ה3780X2, שיצא ונמכר באלפי שקלים, כיום הוא עדיין עולה מעל 1K למיטב זכרוני ועדיין כל 4850 פשוט עוקף אותו. כלל הזהב , כפי שהוסבר פה בפורום רבות, הוא לקנות כ.מ. שמציג יחס עלות/ ביצועים טוב מאוד עכשיו ובהפרש שחסכת מהכרטיס המתוכנן, תשדרג בעוד שנה- שנה וחצי ותקבל ביצועי גיימינג עדיפים בהרבה. לכל זה נוסיף את העובדה שה4870 לא יודע להוריד תדרים בזמן מנוחה ולכן גם צריכת החשמל של המחשב תעלה. סליחה אם אני מעט חורג מהנושא, אך אנו בתקופה של מיתון ומפרט בזבזני עולה גם לא רק בחומרה אלא בצריכת חשמל מוגברת, במיוחד כשהמחשב פועל שעות רבות מדי יום.

ל- BARAK:

אחזור על דבריי. "בעתיד" הוא מושג שלא קיים למע' גיימינג, במיוחד לגבי כ. מסך. משפט זה אינו תקף אם רזולוציית המסך הנוכחי הינה 1900X1200.

סליחה, אך זה ממש לא נכון. מארז לא איכותי ירעיש ולא יספק אוורור נאות, ספק לא איכותי יכול לגרום לשריפת המע' חוץ מנפילות מתח, רעש, קריסות וכו', לוח לא איכותי לא יאפשר ביצועי oc

בקיצור, על חלקים זולים מדי משלמים ביוקר

בהתבסס על הכתוב לעיל, ועד שתענה על שאר השאלות, הנה מפרט ראשוני שיתאים לשימושיך:

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ₪892

קירור למעבד:

OCZ Vendetta 2 - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪245

(הערה: אני לא בטוח שאתה זקוק לכזה קרור, אא"כ אתה מתכנן oc משמעותי ואז אולי כדאי לעלות בלוח)

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪466

מארז:

Coolermaster Centurion 590 Black - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪339

(הערה: גם הantec 300 טוב מאוד, יש ויכוחים לגבי מי עדיף. שמתי אותו כי לא ראיתי שלקחת אותו בחשבון)

קירור למארז:

Arctic Cooling 12 PMW 120mm

כמות: 2 - מחיר: ₪40

ספק כוח:

Enermax Pro82+ 525W 40A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ₪543

(שקט יותר, למרות שגם הקורסאייר איכותי מאוד)

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪286

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 640Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ₪409

כרטיס מסך:

Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪770

(הערה: תוכל לעלות בכרטיס, השאלה היא איזה משחקים תשחק, על איזו רזו' ועד כמה פילטרים חשובים לך. כיום, ה4850 מתאים ל1680X1050. חשוב על זה כך, 400 השקלים שתחסוך עכשיו הם כ50% מסכום השדרוג העתידי שלך.)

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪135

מקלדת:

Genius KB-120 Heb-Eng Black

כמות: 1 - מחיר: ₪30

עכבר פרו-גיימינג:

Razer Gaming Mouse - DeathAdder Lunar White

כמות: 1 - מחיר: ₪250

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ₪75

סה"כ: ₪4520

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪4430

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/zp47twyl

לסיכום, מפרט זה יהיה מאוזן יותר, עם נפח אכסון גדול יותר, ספק איכותי מאוד ותוספת של 2 מאווררים למארז.

ערב טוב.

פורסם

איזה מצחיק ...

קודם כל עתיד לא עתיד ה 4870 יהיה טוב יותר מה4850 גם היום ...מה קשור עתיד !??

וחוץ מזה חוץ ממשחקים...באופן כללי מעבד Q טוב יותר כבר היום בין אם יש תוכנות שתוכנתו לנצל אותו או לא ...

מה עוד כשאתה מדבר על העתיד (לא מדבר איתך על עוד שנתיים כי כמו שאמרת אין דבר כזה לקנות מחשב לעוד שנתיים)

מעבד חדש יותר יתיישן פחות מהר אתה מסכים איתי ?וזה בעצם הסיבה שהוא המליץ לו על הQ

לגבי המשחקים במידה ויצאו או לא יצאו משחקים שיתמכו בארבע הליבות זה לא בהכרח יקרה עוד שנתיים

אולי עוד בחצי שנה הבאה מאיפה אתה יודע ? ואז מעבד Q יהיה יותר שווה בחשיבה על ה"עתיד"

כמו שאמרתי העתיד זה לא בהכרח עוד שנתיים .. אולי מחר יצא משחק כזה ? או עוד חצי שנה ?

Automatics חיזק את הטענה שיצאו משחקים כאלו שתומכים ב4 ליבות בגלל התקדמות הטכנולוגיה

והשאיפה לייצור בצורה מזערית יותר ..הבנת ?ז"א הטכנולוגיה שואפת לכיוון מעבדים עם כמה שיותר ליבות

משמע באיזהשהוא שלב המתכנתים יתאימו את התוכנות יותר למעבדים כאלו..

לגבי כרטיס מסך זה משגע

אתה ממליץ לו לשלם פחות על כרטיס מסך שיביא פחות ביצועים

ואנחנו ממליצים על כרטיס מסך שיביא יותר ביצועים

אין פה עניין של נכון או לא נכון

בשבילך זה נכון לשחק בקרייסיס ברמה V HIGH על 29 פריימים לשנייה

בשבילי זה נכון לשחק בקרייסיס ברמה V HIGH על 38 פריימים לשנייה

ובשביל אנשים אחרים זה נכון לשחק על 60 פריימים לשנייה

נכון שמבחינת עלות תועלת ה4870 פחות שווה וזה בגלל שהוא מציג ביצועים שהם 10-20 אחוז טובים יותר אבל עולה 30 אחוז יותר

אבל זה עניין של הבן אדם ..מה הוא מעדיף ? לשלם יותר כסף ולקבל יותר איכות או ההפך!

וכמו שאמרתי למעלה...עזוב עתיד עכשיו הכרטיס הזה מציג ביצועים טובים יותר מה4850 גם היום!

4850 זה לא שיא הטכנולוגיה וכבר היום יש משחקים שבשביל מקסימום איכות דורשים ביצועים חזקים יותר

פורסם

^

ראשית, אשמח לדעת מה מצחיק..

ה4870 חזק יותר, ודאי. אך כפי שציינתי ואמרת גם אתה, עלינו לדעת מה הן דרישותי של פותח הת'רד. יש אנשים רבים שעבורם ה4850 יספק ביצועים נפלאים ועבורם אלו 400 ש"ח מבוזבזים. היה סמוך ובטוח שכשה4850 יצלע, אחיו הגדול יצלע כמוהו.

בקשר למעבד, אני מתנצל אך אתה פשוט טועה. מה ז"א "באופן כללי מעבד Q טוב יותר כבר היום בין אם יש תוכנות שתוכנתו לנצל אותו או לא"?!

או שתוכנה יודעת לנצל ריבוי ליבות ואז למרובע ליבות יהיה יתרון, או שהיא יודעת לנצל רק ליבה אחת או שתיים ואז מה שיקבע את הביצועים הוא תדר המעבד( וזיכרון המטמון, במידה מסויימת), כך שאם התוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, כפול הליבה יציג ביצועים גבוהים יותר בשל התדר הגבוה יותר (או תדר כמעט זהה בחצי מחיר) ,פליטת חום נמוכה יותר ועל הדרך ויכולות oc הרבה יותר טובות .

בפרוש אינני מסכים שמעבד חדש יותר יתיישן לאט יותר. תגדיר "יתיישן". כל המעבדים לסוקט 775 עומדים להתיישן. גם אם אתה מדבר על ביצועים לאורך זמן אני חולק על דעתך, ההוכחה החותכת לכך הוא ה הוותיק q6600 שעדיין מציג יחס עלות/ ביצועים מקסימלי ובoc יכול לעמוד בכל משימה שתיתן לו היום. אחזור ואומר, אין טעם לרכוש מעבד ולוח יקרים כיום, בטכנולוגיה שמסיימת את זמנה (תושבת וארכיטקטורת מעבדים חדשה.), אא"כ יש שימוש בתוכנות המנצלות כרגע ריבוי ליבות. [אגב, אין כמעט הצדקה לרכוש את הcorei7 כיום. היא יקרה מדי לרוב השימושים.] לגבי משחקים, הניחוש שלך טוב כשלי.

שים לב שאתה עצמך אומר שמפתחים יתאימו את עצמם לשימוש בריבוי ליבות "באיזשהו שלב". מתי זה? ואם עד אז המחשב שלו יתיישן כ"כ שזה כבר לא יהיה רלוונטי?

בקשר לכ. המסך אתה צודק, לכן ביקשתי שיפרט יותר. אך שוב, גם ה295GTX מציג ביצועים טובים יותר, זו לא סיבה לרכוש אותו. כשהוא יענה על השאלות הנדרשות, נדע כולנו מהי המטרה ונוכל להתאים את הכרטיס הטוב ביותר.

פורסם

^

ראשית, אשמח לדעת מה מצחיק..

ה4870 חזק יותר, ודאי. אך כפי שציינתי ואמרת גם אתה, עלינו לדעת מה הן דרישותי של פותח הת'רד. יש אנשים רבים שעבורם ה4850 יספק ביצועים נפלאים ועבורם אלו 400 ש"ח מבוזבזים. היה סמוך ובטוח שכשה4850 יצלע, אחיו הגדול יצלע כמוהו.

בקשר למעבד, אני מתנצל אך אתה פשוט טועה. מה ז"א "באופן כללי מעבד Q טוב יותר כבר היום בין אם יש תוכנות שתוכנתו לנצל אותו או לא"?!

או שתוכנה יודעת לנצל ריבוי ליבות ואז למרובע ליבות יהיה יתרון, או שהיא יודעת לנצל רק ליבה אחת או שתיים ואז מה שיקבע את הביצועים הוא תדר המעבד( וזיכרון המטמון, במידה מסויימת), כך שאם התוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, כפול הליבה יציג ביצועים גבוהים יותר בשל התדר הגבוה יותר (או תדר כמעט זהה בחצי מחיר) ,פליטת חום נמוכה יותר ועל הדרך ויכולות oc הרבה יותר טובות .

בפרוש אינני מסכים שמעבד חדש יותר יתיישן לאט יותר. תגדיר "יתיישן". כל המעבדים לסוקט 775 עומדים להתיישן. גם אם אתה מדבר על ביצועים לאורך זמן אני חולק על דעתך, ההוכחה החותכת לכך הוא ה הוותיק q6600 שעדיין מציג יחס עלות/ ביצועים מקסימלי ובoc יכול לעמוד בכל משימה שתיתן לו היום. אחזור ואומר, אין טעם לרכוש מעבד ולוח יקרים כיום, בטכנולוגיה שמסיימת את זמנה (תושבת וארכיטקטורת מעבדים חדשה.), אא"כ יש שימוש בתוכנות המנצלות כרגע ריבוי ליבות. [אגב, אין כמעט הצדקה לרכוש את הcorei7 כיום. היא יקרה מדי לרוב השימושים.] לגבי משחקים, הניחוש שלך טוב כשלי.

שים לב שאתה עצמך אומר שמפתחים יתאימו את עצמם לשימוש בריבוי ליבות "באיזשהו שלב". מתי זה? ואם עד אז המחשב שלו יתיישן כ"כ שזה כבר לא יהיה רלוונטי?

בקשר לכ. המסך אתה צודק, לכן ביקשתי שיפרט יותר. אך שוב, גם ה295GTX מציג ביצועים טובים יותר, זו לא סיבה לרכוש אותו. כשהוא יענה על השאלות הנדרשות, נדע כולנו מהי המטרה ונוכל להתאים את הכרטיס הטוב ביותר.

הGTX295 אכן חזק ויציג ביצועים טובים בהרבה אבל אם תכניס אותו זה לא יהיה בטווח התקציב

הייתי ממליץ גם על כרטיס טוב יותר במידה וזה באמת היה שווה את זה

למשל לא שווה לו להשקיע ב GTX260 216C כי הוא עולה 400 ש"ח יותר ויתן ביצועים טובים ביחס ל4870 אבל בצורה ממש מזערית

ה4870 טוב מה4850 ב10-20 אחוז שזה הרבה...וגם עולה 300 ש"ח יותר ממנו ולא 400 כמו שאתה מזכיר כל הזמן

אבל לדעתי ההשקעה של עוד 300 ש"ח שווה במקרה הזה !

לגבי התפתחות הטכנולוגיה הרי לך שמעבדים מעכשיו והלאה לפחות לפי איך שזה מסתמן יהיו עם 4 ליבות ואולי יותר (קח למשל את הI7)

משמע שבשלב מסויים בעתיד הקרוב המתכנתים יהיו חייבים להתאים את התוכנות ל4 ליבות ..

או שתוכנה יודעת לנצל ריבוי ליבות ואז למרובע ליבות יהיה יתרון, או שהיא יודעת לנצל רק ליבה אחת או שתיים ואז מה שיקבע את הביצועים הוא תדר המעבד( וזיכרון המטמון, במידה מסויימת

אז מה שאתה אומר זה שאם אני מביא מעבד 4 ליבות עם אותו תדר וזכרון מטמון כמו של מעבד אחר בעל 2 ליבות לא יהיו הבדלים ביניהם? ממש לא נכון

עזוב זה באמת ויכוח מטומטם שאין לי כוח להיכנס אליו ..מה שאני חושב לא תצליח לשנות במיוחד שאני קורא מספיק ביקורות של אנשים ואתרים ומודע לעניין

חוץ מזה אתה לוקח את המושג עתיד ומגדיר אותו כרצונך במקרה הזה - וזה כמה שיותר רחוק כדי לומר פה ששניהם יתיישנו באותו זמן

אז זה לא נכון! גם בעוד שנה או שנתיים כשבטוח יהיו תוכנות שיתמכו במרובי ליבות המעבד הזה עדיין יהיה יותר טוב

אומנם כבר ביחס לשוק הוא לא יהיה מעבד חזק אבל הוא יהיה עדיף על E8400 הבנת ?וזה למה לטווח הרחוק הוא יהיה עדיף ..

במיוחד שיש לו תקציב ולא חרגו מהתקציב שלו

פורסם

מעבד:

AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 920 (2.8GHz) : HDX920XCGIBOX - BOX ¤1292

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ¤536

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850X2 1GB GDDR3 HDMI - RETAIL ¤1790

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500410AS - זמין במלאי ¤308

צורב DVD:

LG DVDRW GH-22LS30 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤167

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 900 CL4-4-4-12 - F2-7200CL4D-4GBPI-B ¤337

מארז:

COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU - זמין במלאי ¤365

ספק כוח:

COOLERMASTER EXTREME POWER DUO 600W : RP-600-PCAR ¤408

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME - זמין במלאי ¤178

קרור למארז:

ARCTIC COOLING 90mm 9PWM ¤30

כמות:2

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤5516

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

מדוע ההשקעה שווה עוד 300 ש"ח? עוד איננו יודעים באילו משחקים הוא מעוניין לשחק ואם חשובים לו פילטרים...

לגבי פיתוח תוכנות למרובעי ליבה, "בעתיד הקרוב" זו הערכה שלך מול הערכה שלי. העובדה הקיימת היא שהחומרה מקדימה בהמון את התוכנה. מרובעי ליבה נמצאים בשוק זמן רב ועדיין לא הוטמעו בצורה מלאה. אולי נראה יותר יותר הטמעה, אך לא נראה לי שזה יגיע לרמה שאתה מתאר בזמן הקרוב. אולי אני טועה, אך אינך יכול לשלול את הערכתי שמבוססת על המציאות עד כה, בהתבסס על הערכה שלך לגבי מה שעשוי להתרחש בעתיד.

אנא שים לב שזה איננו ויכוח אישי בינינו אלא דיון לטובת פותח הת'רד. לכן, לטעמי, מינוחים כגון "ויכוח מטומטם" לא ראויים לכאן.

אם יש לך סקירות שמראות עדיפות של מרובע ליבה על כפול ליבה בעל זיכרון מטמון ותדר מעבד זהה (באותה ארכיטקטורה) בתוכנות שלא תומכות בריבוי ליבות , אשמח אם תאיר את עיניי. אני תמיד שמח ללמוד מכל אחד, פשוט לא ראיתי דבר כזה עד היום. אנא בדוק את ביצועי המעבדים בבנצ'ים עם כל משחק שיצא עד היום שתומך רק ב2 ליבות, אני חושב שתמצא שאני צודק.

"בטוח שיהיו תוכנות שיתמכו במרובע ליבות". תהיינה, ודאי. גם כיום יש. השאלה היא האם אלו תהיינה תוכנות בהן פותח הת'רד ישתמש? אולי עדיף לחסוך את ההפרש במעבד ובכ. המסך ועוד שנה לרכוש כרטיס שיהיה חזק הרבה יותר מכל כרטיס שקיים היום, כל זאת בלי לחרוג בשל מהתקציב הנוכחי, מה שגם ייתן ביצועי גיימינג עדיפים?

ולסיכום, לעולם איני דוגל בניצול התקציב עד תום רק כי הוא קיים. לעניות דעתי, הרכישה הנ"ל לא תהיה כדאית מבחינת עלות/ תועלת, במיוחד במחשב לצרכי משחקים. גם מבחינת מחיר וגם מבחינת צריכת חשמל, אין צורך לנצל כסף סתם. אנשים באים לכאן כי הם סמוכים ובטוחים שאנשים מקצועיים ינצלו את הכסף שהם (או הוריהם) הרוויחו ביעילות המקסימלית. אם יש לך סקירות שמראות עדיפות משמעותית של המעבד שציינת למשחקים, אשמח לשמוע. לגבי הכרטיס, זו החלטה של פותח הת'רד, ע"פ צרכיו.

[אגב, עכשיו שמתי לב ששמתי במפרט את ספק של 525W, כשהתכוונתי להכניס את ה 425W, אא"כ יש כוונה לשים את ה4870 ולעשות oc.]

ערב טוב.

עריכה: אוף, רק עכשיו נזכרתי שיכולתי לחסוך את כל הכתיבה הזו. אנא קרא את תגובתו של tmpuser בעמ' הנ"ל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=375896.msg3244764#msg3244764

פורסם

מדוע ? כי בשביל עדיפות ביצועים של 20% שווה להשקיע כרטיס מסך חזק יותר במיוחד שהמחשב עצמו מיועד למשחקים ..

אמרתי לך כבר...אם הוא משחק במשחקים שיצאו בשנה האחרונה ואני די מניח שכן אז 20% יותר ביצועים שווים את ההשקעה

גם במשחקים בלי פילטרים ה4870 פשוט יותר טוב!

חוץ מזה אם אינך יודע איזה משחקים הוא משחק למה המלצת על 4850 בלי לשאול ?

לגבי הוצאת תמיכה למרובעי ליבה כמו שאמרת זה הערכה שלי מול שלך

Automatics ניסה לחזק את הטענה שעדיף לקנות מרובע ליבות בזה שהטכנולוגיה הולכת קדימה למעבדים מרובעי ליבות או יותר

הבנת ? אז אם נהיה קצת יותר הגיוניים מאשר שתנסה להוכיח לי משהו ולהיות מקובע תבין שזה יקרה בשנה שנתיים הקרובות בסיידר ?

לגבי המעבד...זה נכון שהE8400 חזק יותר למשחקים כרגע אבל שוב בגלל המחשבה לעתיד (הוא אומר שהוא לא ישדרג שנתיים)

לדעתי עדיף שיקח את ה Q ...ובכלל חוץ ממשחקים הוא פשוט מעבד חזק יותר !

אם גם לזה אתה מתכחש תוכל לגגל q9550 vs e8400 ולהיווכח

בכל אופן זה נראה כאילו אתה מנסה להיות קטנוני יותר מאשר לבסס את השיחה כדיון בינינו למען פותח הת'ארד...

אז אם כבר אתה הולך לכייון הזה הייתי הולך לכיוון מעבד חלש יותר עם יכולות או.סי מדהימות כגון ה E7300

שיכול בהחלט להגיע לתדרים של E8400..

"בטוח שיהיו תוכנות שיתמכו במרובע ליבות". תהיינה, ודאי. גם כיום יש. השאלה היא האם אלו תהיינה תוכנות בהן פותח הת'רד ישתמש? אולי עדיף לחסוך את ההפרש במעבד ובכ. המסך ועוד שנה לרכוש כרטיס שיהיה חזק הרבה יותר מכל כרטיס שקיים היום, כל זאת בלי לחרוג בשל מהתקציב הנוכחי, מה שגם ייתן ביצועי גיימינג עדיפים?

בלי קשר למה שרשמתי למעלה אז אני אשאל שוב את אותה השאלה

מאיפה אתה יודע איזה תוכנות הוא משתמש שאתה ממליץ על מעבד כזה וכזה

אני יכול לשלול את כל המפרט שלך באלף ואחת טענות(אם אתה רוצה אני אתחיל רק תגיד) , אבל אני לא עושה זאת

זה מה שאתה חושב שיספק את פותח הת'ארד

אני חושב שלטווח הרחוק זה לא יספיק ולכן הלכתי עם Automatics בקשר למה שהוא הציע ..זה הכל!

אותו דיון שהוא צוטט נכתב ב 8.5.2008

בשוק המחשבים של היום הדברים מתקדמים ממש מהר כמו שאתה בטח יודע

ולכן הוא לא ממש רלוונטי להיום ..

פורסם

אני חושב שהדיון הזה מיצה אתת עצמו, לכן אסכם את הצד שלי, כי אני חושב שאינך מבין את כוונתי.

אין לי עניין לנגח אותך משום סיבה שהיא. מה האינטרס שלי להיות קטנוני? האם לדעתך זמני אינו יקר לי? אני משקיע אותו כאן כדי לעזור ולא הייתי מכלה אותו לריק בוויכוח עם אדם שאיני מכיר, לולא חשבתי שיש בכך תועלת לפורום.

שים לב שלפני שכתבתי את המפרט ציינתי שהוא מפרט ראשוני. גם בגוף המפרט יש הערות.

המצלתי על ה4850 כי הוא משתלם מאוד למחירו והוא הזול ביותר שיחזיק בכבוד גיימינג עדכני על רזולוציה סטנדרטית של 22". ציינת שה4870 חזק יותר, אני מסכים. מה שאני אומר הוא, שמכיוון שלרוב מאוד גדול של האנשים ה4850 מספק את מה שהם צריכים, כדאי לשאול אם פותח הת'רד צריך את תוספת הכוח הזה או לא, כי לתוספת הזו יש מחיר כפול, כפי שציינתי בפוסטים הקודמים.

לגבי פיתוח תוכנות עתידיות. פותח הת'רד ציין בפרוש ששימושו העיקרי הוא משחקים. לכל שימוש קל אחר, כפול ליבה פשוט יספיק. האם לדעתך כדאי להשקיע תוספת כסף ע"ס ספקולציה לפיה אולי תצאנה תוכנות שתומכות במרובעי ליבה שפותח הת'רד ירצה להשתמש בהן? בעיניי לא, סיבות בהמשך.

אם יש לך איזושהי סיבה רלוונטית לסתור חלקים מהמפרט שלי, אשמח לשמוע, כך גם אני אחכים, גם פותח הת'רד וכן כל הקוראים העתידיים שיחפשו דיונים בנושא.

בקשר לירידה במעבד, 2 הערות:

ראשית, כפי שניתן לראות בסקירה בסטיקי בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות, סדרת ה 7XXX נחותה מסדרת ה 8XXX, גם בביצועי OC.

שנית, לדעתי, אין כל הצדקה שהיא לרכוש את ה7300, כשה5200 עולה חצי ממחירו וחלש ממנו בכ 10%.

אנא שים לב שבקישור שנתתי יש 3 ציטוטים והערה בסופם. לדעתי, הם עונים על הטענות שאתה מעלה במלואן. אביא אותם כאן:

ציטוט:

תשמע... באיזשהו שלב המעבד "יתקע" אותך, בין אם מדובר ב-E8400 ובין אם מדובר ב-Q9550. מתי זה בדיוק יקרה ולמי מהם זה יקרה קודם? קשה מאוד לומר בוודאות סבירה...

אני אתן לך דוגמה... לקנות היום E8400 + HD4850 בסביבות 800 ש"ח כל אחד ולשדרג עוד שנתיים למעבד + כרטיס ב-800 ש"ח כל אחד (סה"כ 1600 ש"ח היום + 1600 ש"ח עוד שנתיים) יתן לך ביצועי גיימינג עדיפים בהרבה במשך כל 4 שנים מאשר אם תשקיע היום כ~1500 ש"ח על Q9550 עם כרטיס HD4870-1GB ב-1500 ש"ח.

אבסולוטית תקבל היום קצת פחות ביצועים אך עדיין ביצועי גיימינג מצויינים. לאחר השדרוג תמשיך לקבל ביצועים מצויינים מהמפרט ה"זול" בעוד המפרט ה"יקר" שלא משודרג ילך ויתדרדר בביצועים בהשוואה.

והסיכום מבחינתי:

ציטוט

הת'רד הזה כבר נמתח מעל ומעבר וזה כנראה הדיון ה-1000 בנושא אבל אוסיף את ה-10 סנט שלי בעניין.

זכרו שבחירת המעבד היא ביחס לגיימינג ולא לעריכת 3D/2D... בגיימינג, אלא אם יש לך כרטיס מסך מפלצתי, ההשפעה של המעבד נמוכה בהרבה וגם אז לתדר המעבד יש משמעות לא פחותה ממספר הליבות (שכיום כלל לא משפיע הלכה למעשה).

אם תיקח את העובדה שלפותח הת'רד אין HD4870X2 ב-CF וה-E8400 רץ ללא OC בתדר גבוה ב-25% מה-Q6600 תבין שגם במקרה שכל המשחקים ינצלו את 4 הליבות באופן מלא הפרש הביצועים יהיה נמוך בהרבה מאותם 60-70 אחוז אם בכלל.

תוסיף לעובדה את יכולת ה-OC האדירה של ה-E8400 והשקעה עתידית של הפרש המחירים ל-Q95500 עם HSF רציני (~300 ש"ח) בכרטיס מסך ותגיע למסקנה שהפרש הביצועים האופטימלי/תיאורטי הוא במקרה הטוב קטן מאוד.

אבל, כמו שאומרים "הנבואה ניתנה לשוטים" ומי יודע מה ילד יום, במיוחד בעולם החומרה שמשתנה במהירות אדירה... לכן אני אומר לקנות היום את המעבד/כרטיס מסך המשתלם ביותר מבחינת ביצועים/מחיר כי לך תדע מה יהיה מחר - די להתבונן על המפרט מ-2005 כדי להבין עד כמה זה אבסורדי לנסות לתכנן מפרט ש"יחזיק 3-4 שנים ללא שדרוג". לשימוש משרדי זה פשוט (יש לי עוד P3 שמריץ XP לסרטים/מוזיקה/אופיס עם XP בלי בעיה כלל) אך לגיימינג זה מוגזם.

הסיבה היחידה לדעתי לבחור ב-C2Q כיום (במיוחד עם ה-Core i7 שיגרום לכולם להתיישן במהירות הבזק) היא כשיש שימוש אינטנסיבי בתוכנות שעושות שימוש מוכח בריבוי הליבות כמו תוכנות אודיו/גרפיקה/עריכה מסויימות וגם אז רק כשמדובר בפרנסה או כשיש חשיבות אמיתית לתוספת הביצועים מעבר לאפשרות המאוד קורצת לחלק מהאנשים בלרשום בפורום שהם עשו ZIP בחצי דקה במקום 50 שניות.

שני המעבדים הנ"ל טובים מאוד אך ה-E8400 משתלם יותר, חסכוני יותר, קריר יותר ולרוב נותן ביצועים עדיפים. יחד עם קירור סטוק חרישי ויכולות OC פנומנליות אני חושב שאין לו תחרות אמיתית מצד ה-Q6600 מלבד במקרים הקודמים שציינתי (אהה... ה-Q6600 הוא גם מפלצת הספק/חום שדורשת HSF של 100 ש"ח כמינימום אולימפי כבונוס והוא אינו תומך ב-SSE4 למי שזה חשוב לו).

סוף ציטוט.

אשמח אם תאיר את עיניי בקשר לדברים בהם אינך מסופק עדיין.

אני מקווה שאינך לוקח את חילוקי הדעות באופן אישי.

ערב טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים