עבור לתוכן

האבולוציה- באמת קיימת?

Featured Replies

פורסם

בכלל עכשיו שאני חושב על זה... זה מזכיר לי קצת מטריקס בקטע של אינטילגנציה מלאכותית... AI, הDNA מתכנת את עצמו מחדש כל פעם כדאי לשרוד ולהתאים לתנאים הסביבתיים, תנאים פסיכולוגים, אהבה/שנאה/הנאות... כאלה, תנאים כמו מחלות/קור/חום/תנאי שטח, ותנאים כמו אוכל/שתייה/השרדות יומיומית... והסתגלות, דרך חיים... למשל אם פתאום עכשיו המון אנשים בכל העולם יושבים על המחשב מלא זמן ביום, ובכלל יושבים מול מסכים תהיה אבולוציה של העיניים ומבנה הגב... הגוף וכל העסק.

*מישהו פה דיבר על שערות... אז פעם זה היה פרווה, היום זה לאט לאט הולך ונעלם, כי יש בגדים.

אולי בסוף נהיה בתוך המטריקס, שם כל הצרכים שלנו יתגשמו... אבולוציה מושלמת.

who knows?

הDNA רק משתכלל, ויש מליון שאלות שאפשר לשאול כמו: לאן זה מביא אותנו ? האם זה טוב ? יש סכנות ? האם המצאה של אדם אחד יכולה לשנות את דרך האבולוציה ככה שתהיה בעלת השפעה אדירה לטוב או לרע על המשך המין האנושי ? איפה היתרונות ? למה זה לא קורה אצל חיות באותה מידה שזה קורה אצל בני אדם ? האם אי פעם חיות יגיעו לרמת אינטילגנציה מתקדמת הרבה יותר ? איפה הגבול ?

האם אפשר להאיץ את תהליך האבולוציה או ליצור אבולוציה מלאכותית (ראה הנדסה גנטית...), אולי נהיה בסוף מעיין מוטציות מעוותות?

אההההההההההההההההההההההה, אבל רגע, האבולוציה הביאה אותנו למצב שאנחנו יכולים שלוט בה לא ? אז זה חלק ממנה, נכון ?

אלוהים רוצה להעביר פיקוד ? ???

אנחנו שולטים עכשיו ?

the truth is out there אבל עזבו... העיקר - תהנו מהחיים.

• תגובות 42
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכלל עכשיו שאני חושב על זה... זה מזכיר לי קצת מטריקס בקטע של אינטילגנציה מלאכותית... AI, הDNA מתכנת את עצמו מחדש כל פעם כדאי לשרוד ולהתאים לתנאים הסביבתיים, תנאים פסיכולוגים, אהבה/שנאה/הנאות... כאלה, תנאים כמו מחלות/קור/חום/תנאי שטח, ותנאים כמו אוכל/שתייה/השרדות יומיומית... והסתגלות, דרך חיים... למשל אם פתאום עכשיו המון אנשים בכל העולם יושבים על המחשב מלא זמן ביום, ובכלל יושבים מול מסכים תהיה אבולוציה של העיניים ומבנה הגב... הגוף וכל העסק.

*מישהו פה דיבר על שערות... אז פעם זה היה פרווה, היום זה לאט לאט הולך ונעלם, כי יש בגדים.

אולי בסוף נהיה בתוך המטריקס, שם כל הצרכים שלנו יתגשמו... אבולוציה מושלמת.

who knows?הDNA רק משתכלל, ויש מליון שאלות שאפשר לשאול כמו: לאן זה מביא אותנו ? האם זה טוב ? יש סכנות ? האם המצאה של אדם אחד יכולה לשנות את דרך האבולוציה ככה שתהיה בעלת השפעה אדירה לטוב או לרע על המשך המין האנושי ? איפה היתרונות ? למה זה לא קורה אצל חיות באותה מידה שזה קורה אצל בני אדם ? האם אי פעם חיות יגיעו לרמת אינטילגנציה מתקדמת הרבה יותר ? איפה הגבול ?

האם אפשר להאיץ את תהליך האבולוציה או ליצור אבולוציה מלאכותית (ראה הנדסה גנטית...), אולי נהיה בסוף מעיין מוטציות מעוותות?

אההההההההההההההההההההההה, אבל רגע, האבולוציה הביאה אותנו למצב שאנחנו יכולים שלוט בה לא ? אז זה חלק ממנה, נכון ?

אלוהים רוצה להעביר פיקוד ? ???

אנחנו שולטים עכשיו ?

the truth is out there אבל עזבו... העיקר - תהנו מהחיים.

אין דבר כזה אבולוציה מושלמת...

אנחנו תמיד נמשיך להתשנות בהתאם לסביבה....

השיער שנושר הוא כתוצאה מבגדים וטכנלוגיה...הוא פשוט לא אפקטיבי ומה שלא צריך הגוף לא יוצר...

האובלוציה תמשך לעד כי תנאי הסביבה הטכנולוגיה והצרכים שלנו ישתנו תמיד...

פורסם
  • מחבר

זו הבעיה

האבולוציה באדם מפסיקה

אנשים טובים יותר לא שורדים טוב יותר בהכרח בעולם

האבולוציה באנושות נעצרה אם לא מתקדמת אחורה

פורסם

ה DNA לא מתאים את עצמו, הברירה הטבעית מתאימה אותו.

סטיות גנטיות הן דבר נפוץ, רובן מזיקות ובתנאים טבעיים הפרטים האלו היו נטרפים או מתים מרעב.

אחת להרבה מאוד כאלו סטיות יש אחת שדווקא מועילה, ואז הצאצאים של אותה סטיה הם בעלי נטיה גבוהה יותר

למימוש הסטיה וכך הלאה הצאצאים שלהם עד שהסטיה הזו החליפה את כל המין או יצרה מין חדש.

אין שום דבר מכוון בהתאמות של ה DNA, הטבע פשוט הורג את ההתאמות הבלתי מוצלחות ומעודד את המוצלחות.

אין שום סיבה שנאבד את הזרת או השיער בגלל חוסר שימוש, הברירה הטבעית רק מנפה התפתחויות שליליות ממש, לא מיותרות.

לעומת זאת אם אנשים בעלי עור חלק יהיו יותר מושכים והם לכן יתרבו יותר אז תהיה סיבה שנאבד את השיער בתהליך אבולוציוני.

אך משום שגם אם נעדיף אנשים חלקים אין לנו צורך בתהליך אבולוציוני אלא פשוט נסיר את השיער לא תהיה סיבה שה DNA יתעדכן, בדיוק כפי שכבר אין מנגנון לפסילת אנשים בעלי ראיה חלשה.

יש להבדיל בין המבנה הגנטי שלנו והמראה החיצוני שלנו. כבר מזמן אנו לא נראים לגמרי כפי שהיינו נראים אילו המבנה שלנו היה נשלט ע"י הגנים, אנחנו מתגלחים, מסתפרים, מתאפרים(ת), עושים ניתוחים פלסטיים וכו'.

אין תהליך שגורם ל DNA שלנו להשתנות כי בלי תלות בתנאי הפתיחה כולנו מתרבים (כמעט).

השלב הבא באבולוציה שלנו יכול להיות מלאכותי, ברירה מלאכותית ע"י הנדסה גנטית. זה יהיה תהליך מהיר בהרבה ובכל דור חדש יכולים להיות שינויים כה גדולים שהוא לא יהיה דומה בכלל לישן.

פורסם
  • מחבר

הביעה שהמשועממים של אמריקה מתנגדים לאבולוציה מלאכותית

ובנתיים האדם מתדרדר אבולציונית

פורסם

למה\איך האדם מתדרדר, יש לך הוכחות או משהו כזה ?

ומה עם התינוק המשובט ? אמרו שהוא חי בארץ לא ?

פורסם

זו הבעיה

האבולוציה באדם מפסיקה

אנשים טובים יותר לא שורדים טוב יותר בהכרח בעולם

האבולוציה באנושות נעצרה אם לא מתקדמת אחורה

מאיפה הקרצת את השטויות האלה??

האבולוציה לא מפסיקה! והיא לא קשורה רק לאדם אלא לכל מה שסובב אותו. האדם הוא רק חלק קטן המאבולוציה.

אבולוציה בשום יצור לא מפסיקה.

מטרת האבולוציה היא לא ליצור יצורים טובים יותר אלא מותאמים יותר לסביבה שבה הם נמצאים.

ודרך אגב, אבולוציה לא יכולה לחזור אחורה כמו שאי אפשר להחזיר את הזמן אחורה.

פורסם

שלמדתי ביולוגיה המורה שלי הסבירה לנו שכל האבולוציה היא מטעויות גנטיות, שהסיכוי שלהן לקרות הוא מאוד

נמוך ויותר שואף לאפסי, אבל הן קרו, טעויות גנטיות ז"א מוטציות, בדיוק כמו שנולדים ילדים בלי ידיים, או בלי רגליים

וכו' וכו'... הילדים האלה הן מוטציות, בד"כ מוטציות לא שורדות כי הן חלשות יותר, אך מידי פעם כפי שאמרתי הסיכוי

מאוד מאוד נמוך קורות מוטציות שהן חיוביות, לפעמים די במקרה, ולאט לאט אם המוטציות היותר חזקות האלה שורדות ומתפתחות

הן יוצרות דור שלם של "מוטציות" שבעצם יכולות לשרוד יותר, ואז תחשוב בעצם - אלה שבהתחלה היו הרוב הופכים להיות מוטציות ובעצם

הופכים לחלשים.

אני אתן לכם דוגמא, אני בטוח שחלכם מכירים אותה

באנגליה בזמן המהפכה התעשייתית האוויר התמלא בפיח ועשן שחורים, בעקבות מפעלים מכוניות וכו'...

הפרפרים שהיו לבנים כבר לא יכלו להסתוות מפני טורפים , הם ניהיו חלשים וניצודו, ועובדה שאיכשהו התפתח זן

של פרפרים שחורים, שהוא היה חזק ושרד בגלל הצבע שלו ובגלל זה הוא התפתח. אני מניח שזה התחיל מפרפר אחד, או כמה

שנולדו עם טעות גנטית, מוטציה, שבעצם הייתה להם ייתרון.

פורסם

שלמדתי ביולוגיה המורה שלי הסבירה לנו שכל האבולוציה היא מטעויות גנטיות, שהסיכוי שלהן לקרות הוא מאוד

נמוך ויותר שואף לאפסי, אבל הן קרו, טעויות גנטיות ז"א מוטציות, בדיוק כמו שנולדים ילדים בלי ידיים, או בלי רגליים

וכו' וכו'... הילדים האלה הן מוטציות, בד"כ מוטציות לא שורדות כי הן חלשות יותר, אך מידי פעם כפי שאמרתי הסיכוי

מאוד מאוד נמוך קורות מוטציות שהן חיוביות, לפעמים די במקרה, ולאט לאט אם המוטציות היותר חזקות האלה שורדות ומתפתחות

הן יוצרות דור שלם של "מוטציות" שבעצם יכולות לשרוד יותר, ואז תחשוב בעצם - אלה שבהתחלה היו הרוב הופכים להיות מוטציות ובעצם

הופכים לחלשים.

אני אתן לכם דוגמא, אני בטוח שחלכם מכירים אותה

באנגליה בזמן המהפכה התעשייתית האוויר התמלא בפיח ועשן שחורים, בעקבות מפעלים מכוניות וכו'...

הפרפרים שהיו לבנים כבר לא יכלו להסתוות מפני טורפים , הם ניהיו חלשים וניצודו, ועובדה שאיכשהו התפתח זן

של פרפרים שחורים, שהוא היה חזק ושרד בגלל הצבע שלו ובגלל זה הוא התפתח. אני מניח שזה התחיל מפרפר אחד, או כמה

שנולדו עם טעות גנטית, מוטציה, שבעצם הייתה להם ייתרון.

אור צודק במאה אחוז ולזה בדיוק התכוונתי רק שהוא הסביר את עצמו יותר טוב וגם נתן דוגמא טובה

פורסם
  • מחבר

מאיפה הקרצת את השטויות האלה??

האבולוציה לא מפסיקה! והיא לא קשורה רק לאדם אלא לכל מה שסובב אותו. האדם הוא רק חלק קטן המאבולוציה.

אבולוציה בשום יצור לא מפסיקה.

מטרת האבולוציה היא לא ליצור יצורים טובים יותר אלא מותאמים יותר לסביבה שבה הם נמצאים.

ודרך אגב, אבולוציה לא יכולה לחזור אחורה כמו שאי אפשר להחזיר את הזמן אחורה.

היא מאד מפסיקה

שכן בני האדם ה"טובים יותר" גנטית לא מתרבים בקצב רב יותר

אין לאדם שום אויב, ושום יתרון גנטי לא בא לידי ביטוי באדם

האבולוציה מאד יכולה לחזור אחורה שכן פרטים "גרועים" יותר גנטית

לא מתים אלא שורדים וממשיכים להתרבות

מאגר הגנום האנושי מתדרדר וזו עובדה ידועה

פורסם

לא אמרו בנוסף שיש איזשהו קשר לכך שיש צפיפות אוכלוסין, או "יותר מידי" אנשים ?

או שאני מתבלבל אם משהו אחר ?

פורסם

היא מאד מפסיקה

שכן בני האדם ה"טובים יותר" גנטית לא מתרבים בקצב רב יותר

אין לאדם שום אויב, ושום יתרון גנטי לא בא לידי ביטוי באדם

האבולוציה מאד יכולה לחזור אחורה שכן פרטים "גרועים" יותר גנטית

לא מתים אלא שורדים וממשיכים להתרבות

מאגר הגנום האנושי מתדרדר וזו עובדה ידועה

הגדרת היתדרדרות היא הגדרה בעייתית - כי היום כבר לא מודדים איכות לפי אותם קריטריונים.

אם מישהו רואה טוב יותר זה לא נותן לו שום בונוס על אחרים ולכן הרבה מאוד פקטורים שהיו כלולים במשוואת האיכות יורדים מהפרק.

אפשר לומר שבעיקר רוב הפקטורים בפיזיים.

אבל היום אנחנו באבולוציה שונה - אבולוציה חברתית אם אפשר לקרוא לזה ככה - כי גם היום אנשים יעדיפו להתחתן ולביא ילדים עם מישהו שהוא עשיר/ה, יפה, משכיל/ה, בעל מעמד - (כסף הולך לכסף) בצורה כזו - של מעמדות אנחנו יוצרים אבולוציה חברתית אינטלקטואלית בה חלק מהגזע (האדם) הולך קדימה - (בעיקר מבחינה חברתית, כלכלית) השרידות שלו יותר גדולה - כי היום שרידות לא נמדדת בכוח פיזי כי אם בכח כלכלי חברתי וחלק של אדם הולך אחורה.

בנוסף - קראתי כאן משהו לגבי ה DNA שהולך ומשתכלל ?? מה ?? מה פתאום - אין כזה דבר - DNA הינו קוד בגודל נתון וידוע - הוא יכול להיות מקודד יותר טוב - שזה ממש ממש הסתברותי (כמובן על בסיס ההורים) עד לרגע שבוא תהיה הנדסה גנטית מלאה הוא לא "ישתכלל" כי אם ישתנה.

יום טוב

פורסם
  • מחבר

הוא כן משתכלל

יש שלושה סגים של מוציות גנטיות

הוספה החסרה והתחלפות

כפי שאתה רואה בשתיים מהן משתנה גודל הקוד

בדנא נעשה יעיל יותר

וגם האבולוציה החברתית שלנו מתדרדרת

כולם רוצים להתחתן עם מישהו עשיר ויפה

כמה באמת עושיםנ את זה?

האנשות מדרדרת בכל צורה שתסתכל על זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים