עבור לתוכן

רוצים לעזור לי למצוא את הSweetspot של העדשה שלי?

Featured Replies

פורסם

אי אפשר לשפוט חדות בתמונות מוקטנות. אתה צריך להעלות תמונות בגודל מקורי, ללא הקטנה או דחיסה נוספת.

פורסם
  • מחבר

כוס אמא של imageshack, מקטינים לי את התמונות בלי שביקשתי >_<

יש לך מושג לאן אני יכול להעלות קובץ RAR של משהו כמו 40 מגה?

פורסם

נסה את yousendit.com

פורסם

אני בטוח שאם תסתכל טוב תראה הבדלים, למשל בין צמצם 32 לצמצם 9.5:

4900800.jpg

אבל כדי לראות אותם בצורה ברורה יותר תצטרך לצלם שוב, והפעם נושא מרוחק שמואר היטב ושלא כולל חלקים שחורגים מההיסטוגרמה. למשל נוף עירוני מבניין גבוה, ללא חלקי שמיים מוארים שגורמים לפלייר. בתמונה שלך רוב התמונה בתת חשיפה, המרחקים שונים באופן מהותי (צד שמאל קרוב יחסית), והשמיים המוארים גורמים לאובדן קונטרסט בחלקים הכהים של התמונה.

פתרון פשוט יותר - במקום לבדוק בעצמך, חפש את הצמצם האופטימלי בטסטים קיימים:

http://www.photozone.de/pentax/135-pentax-smc-da-18-55mm-f35-56-al-review--test-report?start=1

http://www.dpreview.com/lensreviews/pentax_18-55_3p5-5p6_p15/

ועוד יותר פשוט - צלם בצמצם שנותן לך את עומק השדה שאתה צריך, גם אם אינו אופטימלי. ברוב המקרים עומק שדה קטן מדי או גדול מדי יהיה משמעותי יותר לתוצאות מאשר צמצם לא אופטימלי.

פורסם
  • מחבר

פתרון פשוט יותר - במקום לבדוק בעצמך, חפש את הצמצם האופטימלי בטסטים קיימים:

יש שם יותר מדי טקסט, overall, יש לך כח לתמצת לי את העיקר כי אתה ממילא יודע אותו? P:

פורסם

נניח שנקודת הקסמים שלך נמצאת ב F32 אז ? תצלם הכל בה? תצלם ב ISO 12000 עם תאורה חיצונית ?

כדי לבודד את האובייקט אתה תצלם במפתח הגדול ביותר מבלי להתייחס לאובדן הפרטים מבחירת מפתח לא אופטימלי. אם תרצה יותר חדות בכל התמונה, תסגור את המפתח יותר אבל גם אז לא תגיע ל F32 שזו הגזמה פראית ונדיר שהאיכות האופטימלית של העדשה נמצאת שם.

בעיקרון העדשה הזו חדה מאוד ב F8 וב F11.

ירידה מתחת ל F11 לא תגרור עליה באיכות התמונה בשום מקרה.

ב18 מ"מ וב F3.5 המרכז אמנם חד אבל ישנה נפילה לקראת הקצוות. גם פה סגירת המפתח תגרור עליה בחדות. עד F8 יש שיפור מ F11 ומטה ישנה הרעה.

24 מ"מ חד מ 18 מ"מ. ב35 מ"מ המרכז חד יותר במפתחים גדולים יותר דווקא.

ב55 מ"מ תקבל יותר חדות ב F8 מאשר ב F5.6.

חבל שאתה לא קורא את הביקורת המאוד מקיפה ומקצועית שהפנו אותך אליה. כמו שאמרתי, המפתח הוא לא חזות הכל. לפעמים משתמשים במפתח פחות אופטימלי ולפעמים נפילת החדות בקצוות אפילו משרתת את המטרה כמו בצילומי דיוקן.

פורסם
  • מחבר

נניח שנקודת הקסמים שלך נמצאת ב F32 אז ? תצלם הכל בה? תצלם ב ISO 12000 עם תאורה חיצונית ?

האמת שהתוכנית הייתה תמיד לשאוף למפתח האידאלי, עד כמה שאפשר.

לא היה לי מושג שיש הרבה מעבר. המון תודה על ההסבר הממצה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים