עבור לתוכן

אוטוטו קונה מחשב ויש לי כמה שאלות... >.<"

Featured Replies

פורסם

אובכן, אני קונה עוד מאט כמעט מחשב חדש שלם ויש לי כמה שאלות בנוגע אל המפרט שבניתי...

אובכן, מעבד intel E8400 BOX

EZCOOL PS-1000(LED) 500W 12cm BIG FAN PSU

4GB OCZ

320GB WD

ועכשיו מגיע החלק בו השאלות...

אני רוצה מחשב שיהיה מפלצת לעבודה כללית משרדית גלישה באינטרנט וכן הלאה ומפלצת חייתית במיוחד עבור משחקים של היום כמו COD, CRYSIS, NFS, AA, CS 1.6 וGTAIV...

עכשיו, יש לי מסך איכותי וטוב של LG בגודל 19 אינצ'...

אני חשבתי לקחת את כרטיס המסך הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4713 ורציתי לשאול אם כדי לי ללכת עליו או שיש מקום שאפשר לקנות את הכרטיס הזה בזול יותר או שאני צריך בכלל 1GB של ראם או עוד כל מיני דברים? אז תאמרו לי מה לעשות לגבי כרטיס המסך...

התקציב שלי היה עד 1K אבל חרגתי ממש ממנו ואני לא רוצה 9800GTX+

אני רוצה משהו איכותי ומשהו טוב אבל לא משהו שיתקרב למחיר של 4870X2

O_O"

קיצר, רציתי גם לשאול אם הספק שבחרתי מתאים וטוב ולא יהיו בעיות איתו...

ודבר נוסף הוא שאני מתלבט בין לוחות האם ההבאים:

GYGABYTE GAEP4DS3L או ASUS PQ5LE או ASUS P5Q....

אולי אני אתכנן לעשות OC לכרטיס מסך ולמעבד אבל זה לא יהיה בעתיד הקרוב ולכן לקחתי מעבד עם הקירור שבא כברירת מחדל...

אז אני שוב חוזר ושואל מה לעשות לגבי כרטיס המסך? איזה לקחת? האם מה שבחרתי טוב? האם אני צריך 1GB או 512MB (מזכיר שיש לי מסך 19 אינצ')?

מה עם הספק? האם הוא כדאי? האם הוא טוב? לא תהיינה בעיות עימו?

מה עם המעבד? איכותי? שווה?

ומה עם לוחות האם? איזה הכי איכותי שלא מתקלקל והכי פופולרי ויעבוד לי הכי טוב?

בבקשה תנו דעות ממש ממש עמוקות ומפורטות כי אני חייב לדעת הכל לפני שאני מוציא את כל הכסף שלי והולך לקנות את זה...

תודה עצומה מראש ויום\לילה טוב לכולם! :]

פורסם

איזה בלגאן.

אם פשוט תכתוב שימושים ותקציב, ותפרט מה אתה מצפה להריץ, ועל איזה מסך, יהיה קל לבנות לך מפרט מאוזן ושקול.

לדוגמא, עבור המסך שציינת, המחשב הבא יריץ הכל מעולה, וכרטיס המסך לא יגביל אותך:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤873

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤469

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤788

דיסק קשיח:

WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS ¤398

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268

מארז:

COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤330

ספק כוח:

SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ¤340

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤111

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3773

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

אחי, תודה על הניסיון לעזרה אבל זה לא מה שביקשתי...

קודם כל, הזיכרונות, ההארד דיסק, המארז כבר קיימים אצלי...

מה שאני מבקש זה רק שיאמרו לי איזה לוח אם משלושת לוחות האם הנ"ל הוא ההכי טוב, כלומר, לא מתקלקל מהר, אין איתו בעיות וכפשוטו כמשמעו - מה ההכי איכותי מבין שלושת לוחות האם הנ"ל??!

דבר נוסף שאני שואל הוא האם המעבד טוב ויריץ טוב את כל מה שאני צריך?

עוד דבר אחד הוא האם כרטיס המסך שאני בחרתי טוב או לא טוב? האם צריך 1GB של ראם או שצריך 512MB ראם (יש לי מסך 19 אינצ')....?

והשאלה האחרונה היא אם הספק שהזכרתי יחזיק לי טוב את המערכת הזו?

לא ביקשתי לבנות לי מפרט אלא לענות על השאלות הנ"ל... פשוט פרסמתי נושא זה בפורום מפרטים מכיוון שאין פורום חומרה כללי...

פורסם

אם תקרא בין השורות תוכל לראות שהוא כן ענה לך :)

מעבד:

לוח אם:

כרטיס מסך:

פורסם

אחי, תודה על הניסיון לעזרה אבל זה לא מה שביקשתי...

קודם כל, הזיכרונות, ההארד דיסק, המארז כבר קיימים אצלי...

מה שאני מבקש זה רק שיאמרו לי איזה לוח אם משלושת לוחות האם הנ"ל הוא ההכי טוב, כלומר, לא מתקלקל מהר, אין איתו בעיות וכפשוטו כמשמעו - מה ההכי איכותי מבין שלושת לוחות האם הנ"ל??!

דבר נוסף שאני שואל הוא האם המעבד טוב ויריץ טוב את כל מה שאני צריך?

עוד דבר אחד הוא האם כרטיס המסך שאני בחרתי טוב או לא טוב? האם צריך 1GB של ראם או שצריך 512MB ראם (יש לי מסך 19 אינצ')....?

והשאלה האחרונה היא אם הספק שהזכרתי יחזיק לי טוב את המערכת הזו?

לא ביקשתי לבנות לי מפרט אלא לענות על השאלות הנ"ל... פשוט פרסמתי נושא זה בפורום מפרטים מכיוון שאין פורום חומרה כללי...

לך על הלוח של ג'יגהבייט.

המעבד הוא בחירה טובה.

הספק שלקחת יחזיק אבל בעיני הוא לא ממש איכותי. אני הייתי הולך על FSP, Enermax, או Corsair (תן לי לנחש... קנית באייבורי...)

ולגבי הכרטיס מסך - אין שום סיבה הגיונית לבזבז כסף על 4870 (ועל אחת כמה וכמה על גרסת 1GB) כאשר אין לך מסך 24'' אלא רק איזה 19'' מסכן.

4850 זה יותר ממספיק.

ענו לך על כל השאלות שלך, ועוד על הרבה דברים מעבר - רק תקרא בין השורות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

אז אם אני לוקח HD4870 512MB למסך 19 האינצ' שלי, אם לדרג מ1-10..

איך יעבוד אצלי כרטיס המסך במשחקים הכבדים כמו CRYSIS או COD או GTAIV או לא יודע מה... בקיצור כל המשחקים הכבדים.. :D

איך הוא יעבוד? (1-10)

ודבר נוסף הוא: אם אני יודע שבעתיד אני הולך לעשות OC למעבד, OC הכי חזק שיוכל לשאת ולכרטיס מסך ולזכרונות וכן הלאה, אז לא שווה לי לקחת את לוח האם ההכי יקר מבין אלו שהזכרתי של ASUS?

מה ההבדלים בין שלושת לוחות האם שהזכרתי?

פורסם

HD4870 על מסך 19 אינץ זה אוברקיל ...

נעשה לך סדר 4850 ו 4870 על מסך 19 אינץ הם בידיוק אותו דבר מובן ? אז ככה שאתה סתם משלם על משו חזק שאתה לא תעשה בו שימוש ולא תנצל את כולו ...

תיקח 4850 או שתקנה מסך 22 בהמשך כי פשוט חבל לך על הכסף

4850 יעבוד לך מצויין על מסך 19 אינץ וגם המשחקים שאמרת להם יעבוד לך 10:10

אם אתה הולך לעשות OC למעבד ( ואני בספק ) אין לדעתי צורך בלוח אמ ... כי גם הפשוט EP43 יעשה את העבודה כמו שצריך

מה שהייתי כן לוקח זה קירור יותר טוב ככה שלא יהיה לך בעיה או משדרג קירור בעתיד אל תשכח שהשוק מתפתח בצורה מטורפת וכל שנה יוצאים יותר ויותר דברים ככה שדברים לפני שנה שנתיים עולים במחיר נמוך מאד ממה שהיו ...

פורסם

BigShoe ענו לך, אבל אכתוב שוב כדי לחזק את עמדתם של Zrizi ו- guySch.

(מעתיד מהתגובה של Zrizi)

מעבד:

לוח אם:

כרטיס מסך:

ספק כוח:

SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ¤340

יש לך פה לוח, מעבד, כרטיס מסך וספק מחברה יותר רצינית (הספק של EZCOOL נחשב לבינוני כמו שאמרו מקודם, ולי אישית היה כזה שנשרף).

אם ממש בא לך להשקיע עוד כסף בחלקים כמו Radeon HD4870 אז רצוי ספק של 550W לפחות (חברה ידועה כמו Enermax ,HEC וכו') וגם להשקיע במסך 22-24 אינץ' כי 19" לא ינצל כלל את הכוח של הכרטיס (אתה מנסה להרוג פה זבוב עם בזוקה...).

השורה התחתונה: כל עוד אתה נשאר עם 19" שלך, אין שום טעם להסתכל על HD4870.

פורסם
  • מחבר

בעתיד עם הזמן יבואו משחקים הרבה יותר כבדים מהמשחקים של היום ואז אני לא אוכל שוב פעם לבזבז מלא כסף על כמעט מחשב שלם חדש...

אז אני כבר לוקח עכשיו משהו שיחזיק הרבה זמן...

בסופו של דבר אני גם לא בטוח שאני אשחק די הרבה...

אבל אני לוקח פה את כל המפרט הזה רק כדי לקבל משהו איכותי ומשהו שלא יעשה בעיות ומשהו שלא יהרס צ'יק-צ'אק...

אני אחליף את הספק בספק שהמליצו לי בתגובה האחרונה...

אבל את כל השאר אני אשאיר... כי כבר נתקלתי בבעיות עם לוחות אם של GYGABYTE...

אז אין לי כוח...

בתווך של שנה אחת החלפתי בתקופת האחריות של לוח האם 7 פעמים... זה נורמאלי?!!?!?!?O _O"

אני רואה שהרבה מבקרים את ASUS לטובה ובמיוחד את לוחות האם שלה ובמיוחד כשP5QLE היא הסדרה ההכי חדשה וההכי איכותית, אני אקח משם את לוח האם..

אז אני רואה שכרטיס המסך הנ"ל הוא חזק וזה רק מה שרציתי לברר ובכללי על כל מערכת המחשב הנ"ל...

אז אני שמח שעזרתם לי וערב טוב! :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים