עבור לתוכן

[בקשה] תוכנה להגבלת זמן שימוש במחשב

Featured Replies

פורסם

היי כולם!

אחי הצעיר משתמש במחשב שעות על גבי שעות (על גבי שעות...), ההורים שלי (בעיקר) ואני מתוסכלים מזה. כול מיני ניסיונות להגביל אותו ב"דיבור" לא צלחו, כך גם טריקים כמו להחביא כבל חשמל וכו' - הוא תמיד מוצא אותם... החלטנו שיש צורך להגביל אותו בדרכים יותר אפקטיביות.

חשבתי על הParental Control של Vista, אבל גיליתי שהגבלת השעות שם עובדת לפי שעות שבהן מותר או אסור להשתמש (נניח מ2 עד 4), ולא הגבלה של מספר ספציפי מסוים של שעות ביום (נניח, הגבלה של 3 שעות ביום, מהרגע שהוא מתחיל להשתמש במחשב. ככה הוא לא צריך להיות מוגבל יותר מדי, ללהשתמש במחשב בשעות ספציפיות).

השאלה היא, כמובן, האם מישהו מכיר תוכנה טובה למטרה הזו? תוכנה שתיתן שליטה על מספר שעות שימוש במחשב ביום, שקשה לעקוף (איכשהו בפעם האחרונה שהשתמשתי בתוכנה שכזו אחי פשוט מחק אותה בלי לעשות Uninstall, היה שם איזשהו חור בהגנה...), עדיפות לחינמית. בעיקרון אני לא צריך הגבלה של אתרים או משחקים לפי דירוג, ו/או דיווח של פעילות במחשב (כמו שהתכונה המובנית בויסטה נותנת), אבל זה יכול להיות בונוסים נחמדים. שוב - לא הכרחי.

תודה רבה!

פורסם

חברים יקרים, כל ההערות שלא קשורות לפיתרון הבעיה הם בעצם ספאם.

כל התגובות הלא קשורות נמחקו והבא בתור יקבל אוטומטית אזהרה על ספאם.

Drx, אתה צריך שתהיה הגבלה להכל או למשהו ספציפי?

פורסם

לא מכיר בדיוק תוכנה כזאת

אבל יש את התוכנה ITALC שאתה יכול לשלוט מהמחשב שלך או מאותו מחשב ובפשוט לאחר שעבר X זמן לנעול את המחשב (התוכנה לא קלה לפריצה)

פורסם
  • מחבר

multicore, אני מניח שהגבלה להכול... זאת אומרת, תוכנה מסוימת שנניח תנעל את המחשב אחרי 3 שעות, תעשה Log Off מהיוזר או משהו בסגנון. סה"כ הרעיון הוא לא להגביל באתרים או במשחקים (למרות שזה גם היה יכול להיות רעיון טוב, אבל הוא הרבה זמן משחק במשחקים שלא לגילו...), אלא בזמן השימוש. כמות השעות שהוא משתמש במחשב, בין אם משחק לבד, משחק ברשת או גולש באינטרנט היא גבוהה מדי.

תודה רבה!

Atom, תודה רבה על התגובה. אני לא בטוח שהתוכנה מתאימה, כי הרעיון הוא פחות לפקח עליו, כשאני בבית או גם שאני לא בבית (אני לא יכול לעשות את זה כשאני במכללה... אפילו שאני עם מחשב נייד), ובטח שאף אחד מההורים שלי לא יעשו את זה. הרעיון הוא להגביל אותו באופן אוטומטי, שמהרגע שהוא מתחיל לשחק/להשתמש במחשב, יהיו לו פלוס-מינוס שלוש שעות להשתמש במחשב.

פורסם

אם יש ברשותך Win Vista (נראה שכן), יש בה אופציה אינטגרלית, היא נקראת Parental Control (בקרת הורים) ואפשר להגיע אליה דרך לוח הבקרה.

האופציה הזו נותנת לך שליטה על תוכנות שהמשתמש יכול להפעיל, חסימת אתרים לא ראויים (לפי רשימת אתרים שיש ל- MS), ואת מה שאתה מבקש - Log Off מהמשתמש שאפשר להגדיר לפי שעות וימים בשבוע.

פורסם
  • מחבר

היי כולם!

אחי הצעיר משתמש במחשב שעות על גבי שעות (על גבי שעות...), ההורים שלי (בעיקר) ואני מתוסכלים מזה. כול מיני ניסיונות להגביל אותו ב"דיבור" לא צלחו, כך גם טריקים כמו להחביא כבל חשמל וכו' - הוא תמיד מוצא אותם... החלטנו שיש צורך להגביל אותו בדרכים יותר אפקטיביות.

חשבתי על הParental Control של Vista, אבל גיליתי שהגבלת השעות שם עובדת לפי שעות שבהן מותר או אסור להשתמש (נניח מ2 עד 4), ולא הגבלה של מספר ספציפי מסוים של שעות ביום (נניח, הגבלה של 3 שעות ביום, מהרגע שהוא מתחיל להשתמש במחשב. ככה הוא לא צריך להיות מוגבל יותר מדי, ללהשתמש במחשב בשעות ספציפיות).

השאלה היא, כמובן, האם מישהו מכיר תוכנה טובה למטרה הזו? תוכנה שתיתן שליטה על מספר שעות שימוש במחשב ביום, שקשה לעקוף (איכשהו בפעם האחרונה שהשתמשתי בתוכנה שכזו אחי פשוט מחק אותה בלי לעשות Uninstall, היה שם איזשהו חור בהגנה...), עדיפות לחינמית. בעיקרון אני לא צריך הגבלה של אתרים או משחקים לפי דירוג, ו/או דיווח של פעילות במחשב (כמו שהתכונה המובנית בויסטה נותנת), אבל זה יכול להיות בונוסים נחמדים. שוב - לא הכרחי.

תודה רבה!

Been there, done that...

אבל תודה בכול אופן!

פורסם
  • מחבר

מישהו? בכל זאת? :)

פורסם

השקעתי שעה שלמה בלחפש לך תוכנה כזאת, ופשוט אין.

יש כאלה שעולות כסף אבל אפילו הן רק נותנות להגביל מזמן מסויים עד זמן מסויים.

דרך אגב, סליחה שאני מתערב אבל לפי איך שאתה אומר שאח שלך מתנהג מגיע לו להיות כ"כ מוגבל. תשתמש בParental control.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה רבה על התשובה, ועוד יותר תודה רבה על הזמן שהשקעת בלחפש תוכנה מתאימה.

זה בסדר גמור שאתה מתערב, האמת היא שגם אני בדעה שלך, אבל אבא שלי רך מדי ורחמן מדי, ורוב הסיכויים שככה אחי הגיע למצב הזה מלכתחילה. אני בכיף הייתי משתמש בParental Control ומגביל אותו לבין 15:00 ל18:00, נראה לי די והותר. הקטע הוא שאבא שלי מתחיל עם השטויות שלו: "מה יהיה אם הוא לא יחזור עד 3, ואם הוא יעשה שיעורים (אגב, הוא לא עושה... תמיד "אין לא", הכול כדי שיוכל להשתמש במחשב) ולא יספיק" וכו' וכו'. :nixweiss:

פורסם

נו... Soz :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים