עבור לתוכן

עזרה עם הכונן קשיח

Featured Replies

פורסם

הי

יש לי מחשב עם שני כוננים קשיחים (לא מחיצות) על אחד מותקן XP ועל השני VISTA אתמול שבאתי להפעיל את המחשב ובחרתי במסך ההתחלה את VISTA הופיע לי מסך שחור ומעערכת ההפעלה לא עלתה....ניסיתי לעשות ריסט כמה פעמים אבל זה לא עזר...לאחר הריסטים הארדיסק התחיל להשמיע רעשים מוזרים לאיזה כמה שניות (כאילו הוא תקוע על משהו) ואז זה מפסיק...הביוס לא מזהה אותו..וכאשר אני מנסה לעלות את מערכת ההפעלה מהארדיסק השני (עם XP) המחשב מתחיל להעלות את המערכת ואז מופיע מסך כחול והמחשב עושה ריסט לעצמו...(יש לציין שכאשר ני מנתק את הכונן הלא תקין מערכת ההפעלה XP עולה בסדר גמור)

שאלתי

האם יש סיכוי איך שהו לחלץ מידע מהדיסק המקולקל??או לתקן אותו??? האם אופציה שלפתוח אותו באה בחשבון(אולי שיחרור מכני יעזור לו)??

יש לי מלא מידע חשוב עליו

אגב שני הדיסקים הם SATA

תודה על העזרה.

פורסם

בשום פנים ואופן אל תנסה לפתוח אותו!

לפי מה שאתה מתאר יש תקלה פיסית/חשמלית בדיסק הקשיח לכן הפיתרון הכי טוב יהיה להיבא אותו לאחת מחברות השיחזור כמו mitsy/titac כדי לקבל הערכת נזק (ומחיר).

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה יש עידכון.....הביוס כן מזהה לי את הכונן אבל שאני מנסה להעלות אותו בתור SLAVE (כלומר מערכת ההפעלה שלי יושבת על כונן אחר) קופץ לי מסך כחול והמחש שלי עושה ריסט...בעיקרון הבנתי שיש כמה תוכנות שעובדות בDOS שיכולות לתקן כוננים....בעיקרון יש לי כונן של MAXTOR 80GB SATA והבנתי שיש להם גם תוכנה כזו אבל קשה למצוא....

מי יכול לעזור לי אם זה?

תודה

פורסם

אם התקלה היא פיסית אין מה לתקן אלא רק לשחזר.

תנסה לחבר אותו למחשב אחר ולראות אם ניתן בכלל לגשת אליו.

אגב אם זה SATA אין שם slave/master כי החיבור הוא טורי ולא מקבילי.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון יש סיכוי שזה בעיה מכנית כי בהתחלה שהוא נדלק הוא משמיע רעש מוזר לכמה שניות בל אז זה מסתדר.....מצד שני מוזר לי שזה מכני כי הוא לא קיבל מכה או משהו כזה...קראתי קצת באינטרנט שאולי יש סיכוי שהאיזור שבו יושבת התוכנה שמאתחלת אותו נדפקה או שיש לו סקטורים דפוקים...בכל אופן אני ממש רוצה לנסות את אחת התוכנות (כי בעיקרון אין לי עוד פתרון חילופי אחר וחבל לי על המידע שיש בו)...יש מצב להשיג לי תוכנה שכזו??

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים