עבור לתוכן

למה ספקי כח כל כך יקרים בארץ?

Featured Replies

פורסם

בקיץ, לפני חצי שנה אתר AnandTech המליץ על מספר ספקים - http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3359&p=2&cp=2

רוב הספקים האלה אפשר להשיג בארץ, אבל במחירים שגבוהים ב-50% ולפעמים גם ב-80% (ואנחנו עוד חצי שנה קדימה, כך שהמחירים ירדו מאז)

ובכלל, אני נתקל פה ושם בספקים שנמכרים פה ב-500 שקל ובחו"ל לא יותר מ-70-80 דולר

שלא לדבר על ספקים מעולים שנמכרים בחו"ל ב-50 דולר...

זה לגמרי לא ברור לי הקטע הזה. למה בנאדם צריך להוציא בארץ כל כך הרבה כסף על ספק? הרי בתחומים אחרים של מוצרי מחשב אין כאלה פערים.

לא ברור לי..

פורסם

אחלה תהייה, אבל איך אתה מצפה שנענה לך? התשובה כמובן אצל היבואנים/המדינה. הם אלו שלוקחים מיסים (המדינה) ומעלים מחירים בגלל עלויות משלוח (היבואנים) וגם רצון לרווח ועוד הרבה קריטריונים.

תשאל אותם.

פורסם

דווקא לא נכון לי המחירים בחול האנרקמס והקורסאיר וחלק מהסיסוניקים מתומחרים בדיוק באותו מחיר כמו בחו"ל

דווא ההפרשים הם בחלקי חומרה אחרים ולא בספקים

פורסם

הלך המחשבה של הלקוח הישראלי הממוצע הוא שכל היבואנים "קונים אלפים של יחידות" ומקבלים מחירים נמוכים בגלל זה.

אז דבר ראשון, בואו ננפץ את המיתוס הזה- יש מעט מאוד יבואנים בארץ שיש להם כוח קניה מספיק להביא קונטיינרים שלמים כל פעם.

מארץ המקור עד פה, יש עלות מוצר בסיסית+עלות משלוח+מע"מ+רווח של היבואן+רווח של החנות.

תסכים איתי שאם היבואן והחנות לא ירוויחו, לא יהיה לך איך לקנות, נכון?

מע"מ כבר מקפיץ את המחיר ב 15.5%, ובשביל לשרוד בצורה נורמלית במדינה הזו חנות צריכה להרוויח על רוב המוצרים בערך 15%.

השאר תלוי ביבואן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים