עבור לתוכן

The gods have bestowed a great gift upon me.

Featured Replies

פורסם

לכבוד היום-הולדת התחדשתי ב-

dscf0763xa3.jpg

D90 + 18-105 ;D

המצלמה מצויינת, איכות בנייה טובה מאוד והכי חשוב האחיזה מאוד נוחה לי.

יש לי כמה minor issues שהייתי רוצה לפתור בעזרתכם.

קודם כל רכשתי פילטר של Hoya ובחלק מהתמונות יש הילה שככל הנראה נגרמת מהפילטר. דוגמא:

dsc0008ak8.jpg

help? שמתי לב שגם עם הפילטר מורכב לוקח למצלמה בערך כחצי שנייה יותר להתפקס.. זאת תופעה ידועה?

שנית, אתמול בלילה כשכיביתי את המצלמה הLED של הכרטיס זיכרון התחיל להבהב ללא הרף ולא משנה מה עשיתי (הוצאתי את הכרטיס זיכרון, בטרייה ואת העדשה) כלום לא עזר. בסוף הלכתי לישון והתעלמתי מזה בתקווה שאני אוכל לפתור את זה למחרת. היום התעוררתי וגיליתי (לא להפתעתי) שזה גמר לי את הבטרייה.. אחרי שטענתי אותה הוצאתי את הכרטיס זיכרון ופתאום הבעייה נפתרה (לבינתיים) ???

גיגלתי קצת ומצאתי סה"כ 2 ת'ראדים בפליקר ועוד אתר על מישהו שמתה לו D70 בגלל זה ודיון על כרטיס זיכרון מקולקל. בספר הדרכה לא מצאתי כלום (הוא גם כתוב בפולנית :smile1:) ואני מאוד אשמח אם מישהו יודע על הנושא יותר ממני ויוכל להרגיע אותי :-\

שלישית, החלטתי לראות בעצמי מה ההבדל בין RAW וJPEG שכולם מדברים עליו, אבל כנראה שלניקון יש פורמט עצמאי שנקרא NEF ואני לא מצליח לפתוח אותו עם שום תוכנה. שוב גיגלתי קצת וממה שהבנתי זה אפשרי רק עם פוטושופ? כי אם כן זה די dick move מצדם.

רב תודות.

edit: Now with less table breakage!!1

פורסם

תתחדש על הקניה, יופי של צעצוע (ועדשה).

בנוגע לדוגמא שהעלית, בהנחה והתמונה צולמה דרך חלון החדר, זה אולי מסביר את התופעה. במידה ואתה חווה התנהגות דומה גם בצילום מחוץ לבית (ביום שטוף שמש לדוגמא) בעת שהפילטר מורכב, אז ייתכן שנפלת על פילטר דפוק או חיקוי... ;-\

מה הדגם המדוייק של הפילטר, אם ידוע לך ובאיזה כרטיס זכרון מדובר (BRAND)?...

קבצי NEF אתה יכול לראות/לערוך באמצעות ה ACR (או ADOBE CAMERA RAW) בגירסה האחרונה שלו לפוטושופ, באמצעות התוכנה VIEWNX (שלמיטב ידיעתי אמורה להיות מוספקת עם המצלמה שלך ומשמשת לצפיה ו ARCHIVING בלבד ובאמצעות התוכנה CaptureNX, שגירסת ה TRIAL שלה אמורה להיות מסופקת גם כן עם המצלמה).

שום DICK MOVE מצד ניקון... קבצי RAW דורשים תוכנות ספציפיות על-מנת להיות נגישים. תתייחס לזה כאל קובץ ISO שמכיל בתוכו המון מידע ואתה מנסה לפתוח אותו עם WINZIP... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תודה.

התמונה אכן צולמה מהחלון של החדר.. אציין גם כי זה צולם בזריחה והחדר שלי פונה לכיוון מזרח :smile1:

כל מה שכתוב על הקופסה והפילטר עצמו זה "Hoya 67mm G-UV" מיוצר בפיליפינים. (פעם ראשונה שאני שומע על משהו שמיוצר שם :screwy:)

הכרטיס זיכרון הוא Sandisk Ultra II 4GB.

ולגבי הNEF קצת שכחתי מהדיסק שבא מצורף :P

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

:jump:

עבר כבר שבוע ודף, אף אחד לא יכול לעזור? :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים