עבור לתוכן

מבקש המלצה ל-LCD "19 למטרות גלישה..

Featured Replies

פורסם

צג בעיקר לגלישה ועבודה על וורד, תקציב עד 1000 ש"ח

פורסם

ההמלצות הסטנדרטיות:

Samsung 943BM

LG L1953TR

פורסם
  • מחבר

חפשתי המלצה גם באתר אחר ,ושם נאמר לי (בין יתר הדברים), שמסכים רבועים ישנים ונעלמים ורחבים משוכללים יותר, ולא משנה כל כך מטרות השימוש שלי במסך .. ועוד אשמח לקבל חוות דעת מלומדה על העמיתים ממול..

להלן ציטוט

"א.הם צודקים שמסכים רחבים עדיפים לסרטים ומשחקים.

ב.עודף פיקסלים יתן לך כתב קטן יותר (לכן התחרטתי על ההצעה שהבאתי T190P והצעתי את הT200) כמובן שאפשר להגדיל את הכתב אז הבעיה הזאת לא הכי קריטית,אבל זאת עדיין בעיה.

ג.למסך רחב יש יותר פיקסלים (אתם מוזמנים לבדוק ע"י משפט פיתגורס אם תרצו =) לכן הוא עדיף לגראפיקה! כי יש פחות רווח בין הפיקסלים,

אבל וורד זה לא גרפיקה אחי...

ד.זה נכון שלמסמכים עדיף מסך רגיל כי הטקסט הוא לאורך...אבל אין אפשרות לפתוח 2 חלונות במקביל. אם אני זוכר נכון ב20 אינץ רחב אפשר לפתוח 2 חלונות צמודים ב75 אחוז... שזה גם נוח באינטרנט. דפי אינטרנט לא מותאמים למסך רחב, לכן כשתפתח דף אינטרנט על מסך מלא תראה שטח ריק בצד ימין ושמאל. אז תצמצם את החלון וישאר לך רווח לשולחן העבודה,

גם יש את הקטע של הגובה, נניח שבמסך מרוב יש גובה של 40 סנטימטר? אז במסך רחב יש גובה של 30 בערך, זה אומר שתצטרך לגלול קצת יותר...

ה.בתקציב שהבאת מסכים רחבים יותר טובים מבחינת איכות(בלי קשר לסיבות למעלה) כי מסכים מרובעים יותר ישנים מהם.

ו.בקשר לפאנלים, אז בתקציב לא תמצא חוץ מפאנל TN אז זה לא נוגע אליך.

לסיכום אני חושב שתקח את הT200, למרות שהוא רחב, אבל הוא טיפה יותר גבוהה מהמסכים 16‎:9‎ אז זה קצת עוזר לך."

פורסם

חפשתי המלצה גם באתר אחר ,ושם נאמר לי (בין יתר הדברים), שמסכים רבועים ישנים ונעלמים ורחבים משוכללים יותר, ולא משנה כל כך מטרות השימוש שלי במסך .. ועוד אשמח לקבל חוות דעת מלומדה על העמיתים ממול..

זה שהם נעלמים מהשוק זה נכון. זה לא הופך אותם לפחות טובים.

"א.הם צודקים שמסכים רחבים עדיפים לסרטים ומשחקים.

הם עדיפים לסרטים שהם רחבים (שזה הרוב היום), אבל לסרטים שהם 4:3 (סרטי טלוויזיה או סדרות טלוויזיה ישנות) הרגילים עדיפים. כנ"ל לגבי משחקים. מרבית המשחקים תומכים גם ברזולוציות רגילות וגם ברחבות, כך שאין ממש משמעות.

ב.עודף פיקסלים יתן לך כתב קטן יותר (לכן התחרטתי על ההצעה שהבאתי T190P והצעתי את הT200) כמובן שאפשר להגדיל את הכתב אז הבעיה הזאת לא הכי קריטית,אבל זאת עדיין בעיה.

לא הבנתי את הקשר.

ג.למסך רחב יש יותר פיקסלים (אתם מוזמנים לבדוק ע"י משפט פיתגורס אם תרצו =) לכן הוא עדיף לגראפיקה! כי יש פחות רווח בין הפיקסלים,

מעניין מאיפה הוא הפליץ את השטות הזאת? מספר הפיקסלים תלוי אך ורק ברזולוציה. ל-19" רגיל יש קצת (ממש קצת) יותר פיקסלים מאשר ל-19" רחב. ל-20" רחב יש הרבה יותר פיקסלים, ול-20" רגיל עוד יותר.

ה.בתקציב שהבאת מסכים רחבים יותר טובים מבחינת איכות(בלי קשר לסיבות למעלה) כי מסכים מרובעים יותר ישנים מהם.

שוב, זה שהם ישנים, לא הופך אותם לפחות טובים.

ה-T200 מסך לא רע בכלל, אבל לשימושים שלך עדיף 19" רגיל, שנותן טקסט יותר גדול, ושטח עבודה שמספיק לגלישה באינטרנט ולעבודה טיפוסית ב-Word. גם ככה, לדעתי כדי להיות מסוגל לפתוח שני חלונות בצורה נוחה, צריכים רזולוציה גבוהה יותר של 1920X1200, שקיימת רק במסכי 22" ו-24", שהם מעבר לתקציב שלך.

אגב, הצעה טובה היא לטייל קצת בחנויות ולהתרשם ממסכי 19" לעומת 20" רחבים. כך תרגיש יותר טוב מה מתאים לך יותר.

פורסם
  • מחבר

אני אכן אקפוץ מחר לחנויות ואבחן את המסכים השונים.

ובנוגע בהמשך לדיון שהתפתח כאן (ומעשיר לפחות אותי...)

הנה חלק הפידבק לדברייך .. (נשמע ששניכם מבינים המון במסכים ,וחבל שאי אפשר להפגיש שניכם כאן

(על קפה..) בדיון על מסכים). הנה הציטוט :

"בקשר למסכי 19 אינץ מרובעים ,ברוב המוחלט פחות טובים מהמסכים היותר חדשים, חברות המחשבים הפנימו יותר את החסרונות של פאנל TN ומשפרים אותם כל הזמן! אם זה בצבעים,בזויות צפיה מהצד ,ובמהירות תגובה, (כמובן שאחרי הכל צריך להשוות דגמים ולא להכליל)

מה דעתך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים