עבור לתוכן

היי, אשמח לעזרתכם בנוגע למחשב SONY VAIO

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

יש ברשותי מחשב סוני ואיו שרכשתי בארה"ב לפני כשנתיים ומאז לא ממש עשיתי בו שימוש.

שם הדגם כפי שכתוב על המחשב עצמו הוא PCG-661L אך מחיפוש באינטרנט אני מבינה שהוא מקביל או נקרא גם בשם PCG-V505AX.

רציתי לדעת האם מישהו מכיר את המחשב ומה דעתכם עליו... (נראה לי שהוא לא נמכר בארץ).

כמו כן אשמח אם מישהו יוכל לבאר לי את המפרט של המחשב כפי שמצאתי באחד האתרים:

Sony VAIO PCG-V505AX

1.8-GHz Pentium 4-M processor, 512MB of DDR266 SDRAM, Windows XP Home, 12.1-inch active-matrix screen, ATI Mobility Radeon graphics using main memory, 40GB hard drive, 8X DVD-ROM and 24X/10X/24X CD-RW combination drive, built-in V.90 modem, built-in network adapter, touchpad pointing device, 5.2 pounds (including AC adapter and phone cord).

אשמח אם תוכלו להסביר לי במלים פשוטות כמה זיכרון, איזה הארד דיסק וכו, ובכלל מה דעתכם על מפרט שכזה למחשב נייד?

האם מדובר במחשב טוב וחזק?

תודה מראש לכל העוזרים :)

קרן.

פורסם

שלום קרן,

אין הרבה מה לפשט את המפרט שציינת. לשאלתך, יש לך כאן חצי ג'יגה זכרון DDR והארד דיסק של 40gb.

מהי דעתי על המפרט? האם הוא חזק? זו שאלה אמורפית למדי. דעתי היא שהמפרט הגיוני למחשב בן כמה שנים טובות ויספיק לשימושים בסיסיים של גלישה ועבודה משרדית. כמובן שבהשוואה למחשבים נוכחיים הוא מיושן. איזה סוג של אינפורמציה את מחפשת?

פורסם
  • מחבר

האמת שאני עוסקת קצת בגרפיקה והייתי מעוניינת להתקין עליו תוכנות כמו פוטושופ ופלאש למשל...

כמו כן הוא אמור לשמש אותי לגלישה באינטרנט, הורדות, האזנה למוזיקה ואולי צפיה בסרטים פה ושם... בעיקרון יש לי מחשב חזק בבית שרוב הזמן אני משתמשת בו.

את יודעת אולי כמה יכולה לעלות לי סוללה למחשב כזה והאם ניתן לשדרג לו את הזיכרון?

כמו כן אשמח אם תוכלו להציע לי מחשבים אחרים שאני יכולה לקנות לשימושים שציינתי בטווח מחירים של כ3000-3500 ש"ח...

תודה :)

פורסם

גלישה באינטרנט, הורדות האזנה למוזיקה וצפייה בסרט פה ושם - המחשב אמור להחזיק.

סוללה את יכולה להזמין מחו"ל, העלות היא בין 60 ל-100 דולר.

בארץ אני מאמין שיהיה לך קשה למצוא, והמחיר יהיה גבוה - בד"כ קרוב ל-600 עד 700 ש"ח.

את הזכרון אין בעיה לשדרג, המחיר גם לא גבוה.

עקרונית כל מחשב נייד במחיר 3,000 עד 3,500 ש"ח יתן ביצועים משמעותית יותר טובים לעבודה מאומצת בפוטושופ או פלאש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה...

ההתלבטות שלי היא אם כדאי לי לשדרג את המחשב הנוכחי - להחליף לו סוללה, לשדרג את הזיכרון ל2G (או יותר) וכו,

או לרכוש מחשב חדש...

מבחינתי היתרון במחשב שיש לי כרגע הוא גודלו - "12 שניתן לקחת לכל מקום.... מחשב חדש בגודל כזה לבטח עולה המון...

לכן אני מתלבטת אם כדאי לי לשדרג את המחשב הנוכחי (אשמח לשמוע מכם איפה עוד ניתן לשדרג אותו כדי להפוך אותו למחשב טוב יותר) או לרכוש מחשב חדש וחזק יותר...

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי מה לדעתכם עדיף....

פורסם

בתקציב שלך תוכלי אין הרבה אופציות במשקל נמוך.

האופצייה הראשונה היא Netbook שלא יתאים למשימות שלך.

האופצייה השנייה היא משהו כזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10825 שללא ספק יהיה זריז משמעותית מהמחשב שלך.

אם המחשב עובד כרגע, הייתי מנסה להשמיש אותו איך שהוא ובודק איך את מסתדרת עם קצב העבודה שלו.

אם את מרגישה שהוא סה"כ בסדר, אפשר לסגור את שדרוג הזכרון והסוללה ב-600-700 ש"ח, ולהמשיך להשתמש בו.

אם הוא בלתי נסבל עבורך מבחינת מהירות עבודה, לא כדאי לשדרג.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים