עבור לתוכן

זה נכון שאפשר להיות טייס קרב גם אם יש בעיות ראייה קלות?

Featured Replies

פורסם

צלפים חייבים ראייה מושלמת? איזה תפקידים דורשים ראייה מושלמת?

לא בהכרח, משקפיים לא מפריעות להסתכל דרך הכוונת.

• תגובות 107
  • צפיות 10.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקשר לגיבוש - הגיבוש לקורס טיס נחשב דיי קל, קצת הליכות, קצת כושר וזהו. רק התרגיל האחרון, שהוא ריצה של 200 מטב בשיפוע של 15 מעלות למטה, והראשונים שמגיעים למטה לוקחים אלונקה עם 100 קילו עליה וצריכים להחזיר אותה למעלה, וככה עושים 3 פעמים. כמובן שאלה שעושים את המסלול בזמן הנמוך ביותר, ואלה שסחבו את האלונקה כמה שיותר פעמים הם אלה שעוברים את הגיבוש. תרגיל קטלני, בכל פרמטר של כל חיל של כל צבא.

בקשר לקורס עצמו - השנה וחצי הראשונות של הקורס, כל המחזור לומד ביחד (לימודי קרקע + תואר ראשון במקצוע נבחר) לאחר מכן, כל אחד עובר שיבוץ למספר מגמות:

-מגמת מטוסי קרב.

-מגמת נווטים.

-מגמת מסוקי קרב.

-מגמת תובלה.

מי שנבחר למגמת טייסי הקרב עובר את שארית הקורס באימונים על מטוס ה-Skyhawk ועל מטוסי הצוקית.

מי שנבחר למגמת נווטים עובר את שארית הקורס על מטוסי ה-Skyhawk הדו-מושביים ועל מטוסי הצוקית.

מי שנבחר למגמת מסוקי קרב עובר את שארית הקורס על מסוקי הקוברה.

מי שנבחר למגמת תובלה עובר את שארית הקורס על מטוסי הצופית.

בכל אחת מהמגמות עוברים הטייסים/נווטים קורס נפילה בשטח אוייב שאורך כחודש ימים שבמהלכו הם לומדים להתמודד עם עינויים גופניים ונפשיים, ולומדים לנווט בשטח לא מוכר בעזרת מצפן.

בקשר לסעיף ראייב בפרופיל הצבאי - על סעיף ראיה לא מורידים פרופיל. למרות זאת, סעיף ראיה פוסל מהשתתפות בקורס טיס.

פורסם

למי שאמר משהו על צילינדר שזה ההפרש בין המספר של העיניים

זה לא נראה לי נכון כי לי יש איזה 2.5 3 בכל עין לא זוכר בדיוק אבל אותו דבר כמעט בדיוק

והצילינדר שלי הוא 4 5 משהו כזה

ועוד דבר שחשוב להבהיר זה שהיום משקפיים זה סעיף זה לא מוריד פרופיל חוץ ממקרים קיצוניים...

ובקשר לצלף אני חושב שאין בעיה עם צלפים עם משקפיים

ולסיכום ניתוח לייזר זה הכי גרוע צה"ל מעדיפים משקפיים או עדשות מאשר אנשים שעברו ניתוח לייזר

זה פיתרון בדיוק כמו משקפיים ועדשות זה שיפור מלאכותי של הראייה רק שיש לו תופעות לוואי.

פורסם

לא בהכרח, משקפיים לא מפריעות להסתכל דרך הכוונת.

בתור אחד שירה עם משקפיים בM16 בשכיבה, משקפיים כן הפריעו לי, בעיקר מהבחינה שעם המשקפיים אתה לא יכול להיות קרוב לכוונת כמו בלי משקפיים (אלא אם כן אתה מועך את המשקפיים על העיניים ואי אפשר להיות במצב הזה יותר מדי זמן) מה שיוצר שטח ראייה צר יותר ומרוחק יותר.

פורסם

בתור אחד שירה עם משקפיים בM16 בשכיבה, משקפיים כן הפריעו לי, בעיקר מהבחינה שעם המשקפיים אתה לא יכול להיות קרוב לכוונת כמו בלי משקפיים (אלא אם כן אתה מועך את המשקפיים על העיניים ואי אפשר להיות במצב הזה יותר מדי זמן) מה שיוצר שטח ראייה צר יותר ומרוחק יותר.

בתור מי שירה עעם משקפיים בבארט בשכיבה, המשקפיים לא הפריעו כלל וכלל.

פורסם

בתור מי שירה עעם משקפיים בבארט בשכיבה, המשקפיים לא הפריעו כלל וכלל.

אני מניח שזה תלוי גם בסוג הכוונת :-\

לי בכל מקרה זה הפריע

פורסם

מעיין, דרלינג, צלפים משתמשים בכוונות אופטיות בלבד; כוונות הברזל הן למקרי חירום בלבד.

פורסם

דרלינג אל תקרא לי בוגד :-X

נקודה טובה

יריתי גם בכוונת אופטית ברובה אוויר, אבל אז באמת לא חושב שהיו בעיות

פורסם
  • מחבר

בקשר לגיבוש - הגיבוש לקורס טיס נחשב דיי קל, קצת הליכות, קצת כושר וזהו. רק התרגיל האחרון, שהוא ריצה של 200 מטב בשיפוע של 15 מעלות למטה, והראשונים שמגיעים למטה לוקחים אלונקה עם 100 קילו עליה וצריכים להחזיר אותה למעלה, וככה עושים 3 פעמים. כמובן שאלה שעושים את המסלול בזמן הנמוך ביותר, ואלה שסחבו את האלונקה כמה שיותר פעמים הם אלה שעוברים את הגיבוש. תרגיל קטלני, בכל פרמטר של כל חיל של כל צבא.

בקשר לקורס עצמו - השנה וחצי הראשונות של הקורס, כל המחזור לומד ביחד (לימודי קרקע + תואר ראשון במקצוע נבחר) לאחר מכן, כל אחד עובר שיבוץ למספר מגמות:

-מגמת מטוסי קרב.

-מגמת נווטים.

-מגמת מסוקי קרב.

-מגמת תובלה.

מי שנבחר למגמת טייסי הקרב עובר את שארית הקורס באימונים על מטוס ה-Skyhawk ועל מטוסי הצוקית.

מי שנבחר למגמת נווטים עובר את שארית הקורס על מטוסי ה-Skyhawk הדו-מושביים ועל מטוסי הצוקית.

מי שנבחר למגמת מסוקי קרב עובר את שארית הקורס על מסוקי הקוברה.

מי שנבחר למגמת תובלה עובר את שארית הקורס על מטוסי הצופית.

בכל אחת מהמגמות עוברים הטייסים/נווטים קורס נפילה בשטח אוייב שאורך כחודש ימים שבמהלכו הם לומדים להתמודד עם עינויים גופניים ונפשיים, ולומדים לנווט בשטח לא מוכר בעזרת מצפן.

בקשר לסעיף ראייב בפרופיל הצבאי - על סעיף ראיה לא מורידים פרופיל. למרות זאת, סעיף ראיה פוסל מהשתתפות בקורס טיס.

אתה אומר שמישהו עם משקפיים לא יכול להיות טייס מסוקים? אם לזה אתה מתכוון אז זה בטוח לא נכון כי הבן של חברה של אמא שלי רצה להיות טייס קרב של מטוסים ולא נתנו לו בגלל הבעיות ראייה אבל נתנו לו לגשת לקורס טייס למסוקים אם אני לא טועה בסוף הוא לא התקבל והוא עכשיו נווט

פורסם

אתה אומר שמישהו עם משקפיים לא יכול להיות טייס מסוקים? אם לזה אתה מתכוון אז זה בטוח לא נכון כי הבן של חברה של אמא שלי רצה להיות טייס קרב של מטוסים ולא נתנו לו בגלל הבעיות ראייה אבל נתנו לו לגשת לקורס טייס למסוקים אם אני לא טועה בסוף הוא לא התקבל והוא עכשיו נווט

יש מיקרים חריגים. אתה לא נתת לי מספיק פרטים בשביל שאני אבין למה הוא התקבל.

פורסם

ד"א תזכרו שאנחנו מדברים על צה"ל, מקרים בודדים של בן של אחות של חבר של הדוד של החבר זה לא מדד.

פורסם

קודם כול כל מי שאומר שעל משקפיים לא מורידים פרופיל שילך לקבן בן אדם שלובש משקפיים בגלל שאינו רואה במרחק של נגיד 10 מטר ולא יורידו לו אז חסר לו משהוא ודבר שני הדבר העיקרי שכימעט אין טייסים אם משכפיים זה אם אתה מתקשה לראות על הקרקע אתה תתקשה לראות פי 10 במהירות שני מאך ובמיוחד אם צריכים לפגוע בג'וק

פורסם

למזלם של הטייסים, הם לא צריכים להסתכל על הקרקע בזמן הטיסה.

פורסם

למזלם של הטייסים, הם לא צריכים להסתכל על הקרקע בזמן הטיסה.

יש להם מצלמות בשבל זה אבל זה לא פוטר להם את הבעיות למאט מלהוציא את הראש

פורסם

יש לי משקפיים מספר 3 ו 3.25 ולא הורידו לי על זה פרופיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים