עבור לתוכן

אין גירסת 64bit בעברית?

Featured Replies

פורסם

סליחה על הבורות

קניתי מחשב לאבא והוא זקוק לעברית מלאה

ואני לא מצליח לאתר גירסת עברית שהיא גם 64 ביט (xp , vista)

פורסם

תתקין גרסה אנגלית של ויסטה, ועליה תתקין MUI עברית,

אתה יכול להוריד MUI מאתר MS.

גרסת RTM x64

http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3-19990518/cabpool/lp-he-il_53bfb7a034e46579ffcfba7943d9da918b34eb88.exe

גרסת SP1 x64

http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2008/04/lp-he-il_9b206ef5ed047521113628060f0f5e1989a209b1.exe

חבילות הMUI ניתנות להתקנה רק על גרסאות Ultimate ו-Enterprise.

להתקנת חבילות MUI על גרסאות HomeBasic\HomePremium\Business לא ניתנת על ידי MS, לכן הדרך היחידה להתקנת MUI על גרסאות אלו היא עם תוכנה בשם Vistalizator.

לגבי XP 64, אף פעם לא יצא לי להתקין MUI עברית על גרסה זו, לא יכול להגיד שום דבר בנושא.

פורסם
  • מחבר

ומה זה נותן? עברית מלאה? תפריטים והכל?

יש סיבה טוב לעבור ל64 ביט? השיפור בניצול של המערכת יורגש?

פורסם

ל-XP 64 ביט לא קיימת גירסה עברית. ויסטה 64 יכולה לבוא בעברית בשתי דרכים: או שאתה קונה דיסק של מערכת ההפעלה בעברית, או שאתה קונה דיסק באנגלית ומתרגם אותה לעברית בצורה חוקית או חוקית למחצה (כמו שציין זה שמעלי). אני מאוד ממליץ לקנות דיסק בעברית, כי מנסיון שלי MUI זה קטסטרופה.

בשביל משתמש ביתי היתרון של 64 מסתכם ביכולת לנצל זיכרון של יותר מ-4GB RAM. אם יש לך יותר מ-4GB RAM לך על ה-64 ביט. אם יש לך פחות לך על ה-32, כי ה-64 יותר כבדה.

פורסם

Nyromith, אני לא מסכים איתך כלל.

א. MUI ממש לא קטסטרופה. לפי מה בדיוק שפטת את MUI כקטסטרופה?

Vista הינה Language Independent ומתפקדת בכל שפה באותה צורה ללא מגרעות. בעצם דיסק התקנה שתקנה בעברית מכיל את אותם הקבצים בדיוק אשר מותקנים בחבילת MUI עברית.

ב. גם בעניין 32-64 ביט לא אסכים איתך.

גרסת ה32 סיביות נוטה "לגמגם" הרבה לעומת גרסת 64 סיביות ש"רצה" חלק יותר. לא צריך להתסמך אך ורק על תנאי של "ניצול 4GB RAM" בשביל להתקין את גרסת ה64 סיביות. החיסרון של גרסת 64 היא תאימות לתוכנות\דרייברים (אם יש לך משהו נדיר :) ) מסויימים.

אתה מוכן להביא עובדות ממשיות מניסיון מוכח לגבי טענותיך?

פורסם

לא מומלץ להתקין 64 ביט אם אין לך 4 גיגה ראם כי אתה תשאר עם פחות זכרון זמין.

לעומת זאת אם תתקין על 4 גיגה את תשאר עם יותר זכרון זמין על המערכת ולכן זה כן מומלץ.

בקשר לגמגומים, מאחר ואי אפשר להוכיח שלילה חובת ההוכחה עליך. תדגים שזה עובד מהר יותר. אני יכול להפנות אותך לבנצ'ים בסטיקי שמראים שאין ממש הבדל בין המערכות.

בקשר לשינוי שפה, זה עובד די חלק עם ויסטה. על XP מדי פעם היו בעיות, במיוחד עם עדכונים.

פורסם

Nyromith, אני לא מסכים איתך כלל.

א. MUI ממש לא קטסטרופה. לפי מה בדיוק שפטת את MUI כקטסטרופה?

Vista הינה Language Independent ומתפקדת בכל שפה באותה צורה ללא מגרעות. בעצם דיסק התקנה שתקנה בעברית מכיל את אותם הקבצים בדיוק אשר מותקנים בחבילת MUI עברית.

ב. גם בעניין 32-64 ביט לא אסכים איתך.

גרסת ה32 סיביות נוטה "לגמגם" הרבה לעומת גרסת 64 סיביות ש"רצה" חלק יותר. לא צריך להתסמך אך ורק על תנאי של "ניצול 4GB RAM" בשביל להתקין את גרסת ה64 סיביות. החיסרון של גרסת 64 היא תאימות לתוכנות\דרייברים (אם יש לך משהו נדיר :) ) מסויימים.

אתה מוכן להביא עובדות ממשיות מניסיון מוכח לגבי טענותיך?

א. לכל מערכת יש את שפת הבסיס שבה היא מותקנת, ו-MUI שמתרגמות אותה. אם תנתח דיסק מקורי של ויסטה באנגלית ב-Vlite אתה תראה שיש שם רק MUI אנגלית, ואליו אתה יכול להוסיף MUI בעברית - ולמרות זאת לא ניתן להסיר את ה-MUI האנגלי. בדיסק התקנה של ויסטה בעברית שפת הבסיס היא עברית, והיא הולחמה למערכת ונבדקה ע"י מיקרוסופט. העדכונים שיוצאים לגרסה המתורגמת לעברית מורדים בגרסאות האנגליות שלהם ומתורגמים ע"י ה-MUI (כמו Defender ו-WMP). לעומת זאת בגרסה שהיתה עברית מלכתחילה העדכונים מורדים בגרסאות העבריות שלהם. מנסיון שלי עם MUI הרבה פעמים אחרי התקנת עדכונים ה-MUI נכשל בתרגום נכון לעברית ונוצרות בעיות רבות כמו מילים באנגלית פה ושם, כתיבה בעברית משמאל לימין, ואפילו שגיאות וקריסות. גרסאות עבריות שמותקנות על מערכת עם עברית מובנית כמובן לא יוצרים בעיות כאלה. SP1 לדוגמה יצא בשתי גרסאות: גרסה אנגלית שביטלה את ה-Pre-SP1 MUI, ומשתמשים במערכת הפעלה מתורגמת היו צריכים להוריד MUI שמותאם ל-SP1. מערכות שהשתמשו בעברית מובנית קיבלו SP נפרד בעברית.

לסיכום, לפי הנסיון שלי, MUI מותאם לגירסה ספציפית מאוד של המערכת - MUI RTM לויסטה RTM וכו'. כל שינוי או עדכון של הגירסה יכול להביא לבאגים וקריסות.

ב. לא סביר שהגמגומים והקריסות נגרמים ספציפית ע"י השוני בין 32 ל-64 ביט. כנראה זה נגרם כתוצאה מדרייבר או תכונה שנכתבו בצורה פחות איכותית מהגירסה המקבילה. החסרונות שראיתי בגירסת ה-64:

1. תופסת הרבה יותר מקום על הדיסק הקשיח. הסיבה העיקרית היא שהמערכת סוחבת בתוכה את התיקיה הענקית WOW (Windows On Windows) שתפקידה לשמש כמערכת 32 על מערכת 64 כדי לספק תמיכה לתוכנות שכתובות ב-32 ביט.

2. תופסת הרבה יותר נפח בזיכרון ה-RAM.

3. כמעט ורק ה-core של המערכת באמת כתוב ב-64 ביט. שאר התוכנות חייבות לגרור את המערכת לאמולציה של מערכת 32 ביט (בעזרת ה-WOW) מה שאמור להאיט אותה. כמעט ואין היום תוכנות או משחקים שכתובים בארכיטקטורת 64 ביט.

פורסם

3. כמעט ורק ה-core של המערכת באמת כתוב ב-64 ביט. שאר התוכנות חייבות לגרור את המערכת לאמולציה של מערכת 32 ביט (בעזרת ה-WOW) מה שאמור להאיט אותה. כמעט ואין היום תוכנות או משחקים שכתובים בארכיטקטורת 64 ביט.

מה...?

פוטושופ, תוכנות תלת-מימד, עריכת וידאו, GTA החדש, FC2, HL2 ,L4D אפילו IE תומך ב-64 ביט.

פורסם

לגבי ה MUI היה לי בעיות איתה ב XP שכמה מילים מסויימות היו עדיין באנגלית

בויסטה היה לי גם גרסה אנגלית וגם גרסה עברית (כמובן אחרי התקנת ה MUI)

אני לא רואה שום מילים באנגלית במערכת ושום הבדלים כלשהם מבחינת מהירות או עדכונים במותקנים בשפה האנגלית וכל מה שהזכרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים