עבור לתוכן

כבל סטא שמוצמד לכבל חשמל, האם התנודות בחשמל יכולות להפריע?

Featured Replies

פורסם

שלום,

איזקתי את כבלי הסטא והחשמל ביחד במארז, בשביל זרימת אויר טובה.

כעת, אני יודע שאם הכבל של הרמקולים נוגע בכבל של חשמל זה יכול להביא לפצפוצים ברמקולים בגלל תנודות המתח של החשמל.

שאלתי היא, האם באותה מידה הכבלים של הספק בתוך המארז יכולים לגרום להפרעות של העברת נתונים, מהכונן הקשיח או הצורבים, בגלל שהם צמודים?

תודה.

פורסם

אף פעם לא נתקלתי בבעיה שכזו, אבל בכל מקרה מועבר לפורום אלקטרוניקה ומודינג. בהצלחה.

פורסם

לא אמור להפריע...

גם אם כן (תלוי בספק וברשת החשמל הביתית) יש מנגנון תיקון במחשב שמתקן את הסיביות (במקרה הכי גרוע מאט את אופן העברת המידע - שזה לכשעצמו לא יורגש).

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

ליאור, כשאמרת שזה תלוי בספק, אתה מתכוון שאם הוא איכותי ומעביר מתחים יציבים, אז זה לא מפריע?

פורסם

אני לא אכנס לבדיוק איך - אבל תלוי באיכות הרכיבים/בנייה של הספק - ובגדול - "סינון הרעשים" של הספק - תלות הרעשים בכניסה ותלות הרעשים במוצא - SNR IN ל- SNR OUT

פורסם

אני מניח שהצמדת אותו לכבלים הפנימיים של הספק. כבלים שעוברים בהם רק מתחים ישרים ללא תנודות. לא רואה סיבה להפרעות.

פורסם

ההפרעות שציינת קשורות להשראה עצמית והדדית, הנוצרות כתוצאה מהשפעות מגנטיות. אין שום סיבה שהמקרה שלך יגרום לרעש. ברמקולים המגנטים החזקים והסלילים גורמים לנושא להיות בעייתי בהרבה.

פורסם
  • מחבר

ההפרעות שציינת קשורות להשראה עצמית והדדית, הנוצרות כתוצאה מהשפעות מגנטיות.

לא הבנתי מה שאמרת.

פורסם

שאין לך מה לדאוג.

פורסם

ההפרעות שציינת קשורות להשראה עצמית והדדית, הנוצרות כתוצאה מהשפעות מגנטיות. אין שום סיבה שהמקרה שלך יגרום לרעש. ברמקולים המגנטים החזקים והסלילים גורמים לנושא להיות בעייתי בהרבה.

לאו דווקא - גם זרם חשמלי יוצר שטף מגנטי... (אבל לא ישפיע כי עוצמתו מאוד נמוכה ביחסק להספק - לפותח הדיון - אין מה לדאוג)

פורסם

נכון, אבל השינוי בשטף המגנטי הוא זה שמשנה והוא זניח. בכל מקרה אין מה להתחיל דיון על המשמעות הפיזיקלית של הנושא. העובדה היא שאין לו מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים