עבור לתוכן

כרטיס אשראי בגיל 16

Featured Replies

פורסם

הבנתי שניתן היום לעשות כבר בגיל 16 כרטיס אשראי (אני בן 16, עוד חודשיים 17).

רציתי לדעת איזה מגבלות חלות על כרטיס כזה? מה לא ניתן לבצע איתו שכן ניתן עם כרטיס "רגיל"? האם אני חייב שתהיה לי הכנסה חודשית קבועה בשביל לפתוח אחד כזה?

תודה

פורסם

כרטיס אשראי ניתן להוציא מגיל 16 וחצי.

אני מניח שחלות עליו כל ההגבלות כמו לקחת משכנתא או דברים כאלה. וכמובן סכום גג ליום וכאלה...

פורסם

אם אני לא טועה לא תוכל להגץ אותו אלא רק למשוך דרכו כסף.

פורסם

אז ככה,

אתה יכול לפתוח חשבון כבר מגיל 16 (בדוק אז אל תתוכחו על זה.), ובדרך כלל יש צורך בהכנסה קבועה (אני אישית לא מכניס כל חודש אותו סכום ולא קורה כלום..).

מגבלות:

1)אפשר להוציא עד 400\600 ש"ח לכל עסקה .

2)העברה בנקאית תאושר לא מעל 1500 ש"ח (אי אפשר להעביר יותר משום מה ).

3)לא ממש מגבלה אבל קטינים לא משלמים לבנק כל חודש (רק בגין משיכות מכספומט וכו..)

4)אי אפשר לקנות איתו באינטרנט..(לפחות לפי מה שהבנתי ).

וזהו אני חושב..

סה"כ ממש אחלה ומעולם לא נתקלתי בבעיות כלשהם שרציתי לבצע קניה.. (חוץ מהמוכרים המניאקים שרוצים לראות תעודה מזהה לפני כל קניה כי הם חושבים שהכרטיס גנוב ..) אבל זה לכולם ככה אז תוודא שאתה הולך עם תעודת זהות לכל מקום.

נ.ב- דבר נחמד הוא כמובן שאתה לא יכול להיכנס למינוסים (אתה יכול לקנות כל עוד יש לך משהו בחשבון...)

ולבחור מלמעלה - יש כרטיס דירקט שזה רק למשוך כסף , הוא שאל על אשראי (ודרך אגב לחבר שלי יש דירקט והוא יכול למשוך כסף רק מהבנק שלו ).

פורסם

כרטיס אשראי אפשר להוציא בגיל 16, בחתימת אחד ההורים או שניהם.

הכרטסי אשר יהיה בבעלותך, אינו חייב הכנסה קבוע, אלה שיהיה בו סכום כסף כלשהוא בחשבון.

הכרטיס אשר יהיה לך יהיה מסוג "דירקט" צעיר שזה אומר תשלום אחד בלבד לאל אפשרות לפיצול תשלומים וכו'. כמו כן תהיה לו הגבלת קנייה של כ 400 שקל בבת אחת והורדת כספים של כ 600 שקל ביום בלבד.

אם איני טועה ניתן להגדיל סכומים אלו בנכחות ההורים וחתימתם בבנק עצמו.

בנוסף לכל זה, הכרטיס תקף אך ורק לישראל ולא לחו"ל, ככה שאפ תרצה להרשם ל PAYPAL או משהו בסגנון.. שכח מזה. רק למי שיש הכנסה קבוע ומשכורת חודשית קבוע הכי חשוב (ונורמאלית ולא צבאית), יכול להוציא כרטיס מסוג "מסטרקארד", באם אין הכנסה קבוע, ניתן להוציא באישור מנהלת סניף ולשעבד סכום כסף (בדרך כלל בין 5-8 אלף תלוי).

ולא, אין שום אפשרות לקחת משכנתא או כל מיני כאלו, זה כרטיס לנוער, והרבה לא תעשה איתו, רק קניות בסכום שההורים יפקידו לך בחשבון ולפי המגבלות שלו.

על מנת לפתוח חשבון בנק בכללי, תצתרך להביא את אחד ההורים (או שניהם) ולחשבון שלך לא יקחו עמלות ולא לכרטיס, כי הינך צעיר.

עריכה: אפשר לפתוח חשבון גם מגיל 4 זה בסדר ואין צורך להתכווח על זה... כי לי יש חשבון מגיל 10. (אבל על שם של מישהו ואלרח שתהיה בוגר "18" אתה מעביר על שמך)

* אפשר להרים מגבלה זאת

** ניתן לגהץ אותו ללא כל בעיה

*** נכון אי אפשר לקנות איתו באינטרנט כי באתרים רוצים או מאסטרקארד או ויזה וכו' והכרטיס הנ"ל אינו אחד מהם.

**** יש פתרון לזה: נקרא VIRTUAL WEB CARD , ניתן להכנס לאתר של ישראכרט ולקרוא עליו.

פורסם
  • מחבר

בסדר. קיבלתי את מה שרציתי לדעת.

תודה ;D

פורסם

אם אני לא טועה לא תוכל להגץ אותו אלא רק למשוך דרכו כסף.

זה לא כרטיס אשראי, זה כרטיס בנקט. אתה אמור לקבל אותו כשאתה פותח חשבון בנק.

פורסם

יש לי עוד שבוע +/ - יומולדת ואני כבר מלא זמן מתכנן לפתוח חשבון בנק ולהוציא כרטיס אשראי צעיר ולהעביר לשם כספים שיש לי שצברתי מעבודות שביצעתי וכדומה ולהישתמש בחלק מהכסף לקניות ברשת.

עכשיו ממה שהבנתי אי אפשר לעשות קניות ברשת? :-\

אז מה אני יכול לעשות עם הכרטיס חוץ מלקנות איתו ולהעביר אותו בחריץ של התחת? :(

ת'רד מעולה! ;)

פורסם
  • מחבר

אם הבעיה שלך היא קניות מהרשת מה שאני נוטה לעשות זה: החשבון פייפאל רשום על הכרטיס אשראי של ההורים שלי. אני קונה דרך אותו חשבון, מחזיר להם מזומן והם מפקידים. אתה יכול לעשות את אותו דבר - כמובן שזה לא חייב להיות הורים, בעיקרון כל אחד שאתה סומך עליו והוא סומך עליך - בעיקר קרובי משפחה בעצם. כמובן שגם אם מדובר ב"אחד מאלה" שלא מאמינים באינטרנט וחושבים שברגע שקונים משהו תופסים לך טרמפ על הכרטיס אשראי וטוחנים אותו - צריך להסביר שמדובר בתהליך מאוד מאובטח בד"כ. כמובן שיש גם אתרים מפוקפקים עם אבטחה נמוכה, אבל עם אתרים כמו פייפאל או רכישות שמתבצעות באתר עם אבטחה גבוהה (מצד ימין לכתובת בדפדפן מצויין, אם קיימת אבטחה) אין שום בעיה.

פורסם

יש לי עוד שבוע +/ - יומולדת ואני כבר מלא זמן מתכנן לפתוח חשבון בנק ולהוציא כרטיס אשראי צעיר ולהעביר לשם כספים שיש לי שצברתי מעבודות שביצעתי וכדומה ולהישתמש בחלק מהכסף לקניות ברשת.

ת'רד מעולה! ;)

עם ויזה מסוג נוער ניתן לקנות ב-PayPal, אין צורך בכרטיס בינ"ל.

בלאומי קארד עמלת המרה מדולרים לשקלים נמוכה מאצל .א.ל.

פורסם

ת'רד מעולה! ;)

לא כל כך קראת עד הסוף תגובות של אנשים נכון?

נאמר לך כי קניות בארץ בחנויות בגיהוץ אין בעיה, קניות באינטרנט בארץ בלבד גם כן אין בעיה.

רק קניות לחו"ל צריך משהו אחר וזה הכל.

פורסם

בלי הכנסה קבועה הבנק לא ייתן אשראי אלא אם כן אתה במסגרת שמקנה לך תנאים כגון חייל/סטודנט וכו'.

אם להורים יש כסף והם מוכנים לחתום ערבות הכנק יתן גם ויזה פלטינום. אבל זה לא הקטע - אתה רוצה להיות עצמאי נכון?

כרטיסי דירקט למיניהם הם לא באמת כרטיסי אשראי, נכון אפשר לגהץ אותם בחנות אבל מה שקורה זה שבזמן העסקה המסוף מתקשר לבנק והחיוב מתבצע מיידית, מה שאומר שאם אין לך כסף בחשבון אז העסקה לא תאושר. בשביל לקבל כרטיס אשראי עם מסגרת אשראי כדאי מאוד שתהיה לך איזו הכנסה קבועה, אפילו אם היא נמוכה/משכורת חייל.

פורסם

לא דובר על כרטיס אשראי של ממש, אלה על כרטיס דירקט צעיר.

אבל נכון, ]ותח השרשור קח בחשבון, שבשיל לקבל "ויזה צעיר" מלאומי למשל, אף אחד לא ייתן לך בגיל 16 ללא הכנסה קבועה או בתנאי שיש לך סכום כסף נכבד בחשבון (יותר לכיוון 10K לפחות). ומי שחושב שמישהו בן 16 עם 500 שקל על החשבון יקבל ויזה צעיר בעל 16 ספרות לחו"ל, חיי בסרט.

הסברתי בתגובתי בעמוד הראשון על העניין. אני כרגע בתהליך להויצא מאסטרקארד מבנק הפועלים, אני בשירות חובה, יש לי בחשבון לצורך העניין מעל 15K , אני לקוח וותיק כבר כ 9 שנים בבנק, ההורים שלי הוותק כפול מזה וגם להם אין בעיה מסויימת בחשבון והכסף רק גדל מיום ליום.

על מנת שהבנק ייתן לי מאסטרקארד לקניות בחו"ל וכו' ועל מנת להנפיק לי, מנהלת הסניף צריכה לאשר, אני אמור לשעבד 5-7 אלף שקל ולחתום להם כבטחון, כמו כן אין לי הכנסה קבועה מספקת (משכורת מינימום לפחות) כי המשכורת של חיילים לא נחשבת, לכן יש בעיות מכאן ועד להודעה חדשהל הוציא, אבל עקב כל הסיבות שהצגתי מקודם על הבנק ישקול לתת לי, ישקול.

לכן ילד בן 16 שרק נפתח החשבון וההורים שמו לו כמתנה 1000 או אפילו נהיה לארג'ים, 5000 שקל, רוב הסיכויים שלא יקבל כלל ויזה צעיר ולא יסתכלו לכיוונו, שלא לדבר על בנק הפועלים עם מאסטרקארד... (כי אין להם ויזה לצעירים או משוה כזה). לא קראתם את כל התנאים לאלו שהציעו לו ויזה צעיר בלאומי כי יש המון תנאים לקבלתו וצעיר זה יכול להחשב גם גיל 21 סתם לידע כללי, אולי כשיהיה לו 15K בחשבון ועם הכנסה כלשהיא ועם שעבוד כספים (שזה אומר למי שלא יודע, חותמים על 5-7 אלף למשל ואי אפשר להשתמש בהם וזה כבטחון על הכרטיס עד תום התקופה שבה תרצו לבטל אותו או עד שתהיה לכם הכנסה מינימום לפחות) או שאולי התנאים מקלים יותר בלאומי, אבל אני מאמין שהם קשוחים בעניין גם כן, אחריי הכל, כרטיס ויזה עם 16 ספרות לחו"ל, זה לא משחק.

אז... תהנה מדירקט צעיר... תקנה בארץ, תזמין בארץ, אבל PAYPALY וקניות בחו"ל, אולי בעוד כמה שנים, או דרך הורים. ;)

[br]פורסם בתאריך: 19.01.2009 בשעה 19:38:10

בלי הכנסה קבועה הבנק לא ייתן אשראי אלא אם כן אתה במסגרת שמקנה לך תנאים כגון חייל/סטודנט וכו'.

אם להורים יש כסף והם מוכנים לחתום ערבות הכנק יתן גם ויזה פלטינום. אבל זה לא הקטע - אתה רוצה להיות עצמאי נכון?

כרטיסי דירקט למיניהם הם לא באמת כרטיסי אשראי, נכון אפשר לגהץ אותם בחנות אבל מה שקורה זה שבזמן העסקה המסוף מתקשר לבנק והחיוב מתבצע מיידית, מה שאומר שאם אין לך כסף בחשבון אז העסקה לא תאושר. בשביל לקבל כרטיס אשראי עם מסגרת אשראי כדאי מאוד שתהיה לך איזו הכנסה קבועה, אפילו אם היא נמוכה/משכורת חייל.

אז זהו, שאתה לא חותם "ערבות" אתה "משעבד" ושעבוד אומר, כי אם תחתום על 5 אלף למשל, לא תוכל להשתמש בהם כלל, כל עוד יהיה לילד את הכרטיס ולא יקרה שום כלום, עד שהוא לא יקבל משכורת קבועה מינימום ויופעלו כל התנאים רק אז יוסר השעבוד (לאחר ביקור חוזר בבנק כמובן).

אז לא נראה לי שהורים יחתמו על כמה אלפים רק בשביל שלילד שלהם יהיה ויזה, אלה אם כן רק להם סכום נכבד בבנק שיהיו מוכנים לשעבד אותו.

פורסם

עזוב אותך מכרטיס אשראלי בגיל כזה זה שטויות

יש לך אפשרות של להוציא ויזה ניידת מהדואר שזה מ450-1000 זה מצויין לקניות מהאינטרנט כרטיס חד פעמי אם אתה רוצה רב פעמי זה תוספת של 22 ש'ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים