עבור לתוכן

Enermax PRO82+ 525W- האם הוא שקט?

Featured Replies

פורסם

האם המאוורר של Enermax PRO82+ 525W הוא שקט? באתר של היצרן והאתר של אייבורי רשום שכן, אבל רוצה לשמוע מנסיונכם.

פורסם

כן, בהחלט, ויש לו מנגנון מיוחד מאוד למאוורר שמאפשר לו להסתובב כשאין עומס במהירות מאוד נמוכה ועדיין לשמור על חיי המאוורר:

http://www.hardwaresecrets.com/article/551/2

פורסם

הספק הזה אכן שקט אבל חשוב לדעת שהוא נותן עדיפות ליעילות על פני שקט.

כלומר, אם הרכיבים בספק מתחממים קצת, במיוחד אם הספק נמצא בחלק העליון של המארז מעל רכיבים חמים, הוא מתחיל להרעיש תחת עומס.

אני ממליץ לך לקרוא על ההתנסות שלי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=336867.0

יש ספקים ששקטים יותר גם בחום גבוהה, למשל ספקים של Seasonic או Corsair, אבל השקט בא על חשבון היעילות.

בכל מקרה, אם במארז שלך הספק נמצא בחלק התחתון אז ה-PRO יהיה שקט גם תחת עומס.

פורסם

הדוגמא שלך לא ממש מייצגת. כרטיס מסך עם קרור פסיבי שמבשל את המארז. Q6600 באוברקלוק, ארבעה ראפטורים וכדו'...כלומר גם חם מאוד במארז וגם עומס על הספק (אם אני זוכר היה לך 425 ולא 525). במחשב המשחקים אצלי ה 525 יושב עם 4870 1 גיגה, 6300 באוברקלוק, מארז די קטן ולא מי יודע מה מאוורר ועדיין לא עובר את ה 900 סל"ד גם במאמץ. במנוחה\עבודה רגילה הוא באזור ה 500-600.

פורסם

ל- leyaniv

אבסולוטית אתה צודק, אך באותה נשימה אתה טועה.

אין קשר בין נצילות הספק לרמת הרעש, למעט...

מאוורר 120 מ"מ שמסתובב במלואו צורך כ- 0.6 ווט

בעוד שמאוורר שמסתובב בסל"ד נמוך צורך כ- 0.3 ווט.

עשה לבד את החישוב כמה זה 0.3 ווט על גבי ס"כ של 500W.

ולכן נכון שיש כ- 0.3 ווט הבדל שגורם להפחתת הנצילות,

אך מכאן ועד להכרזה שיש שני תכנונים שונים המרחק רב.

כמו-כן, כל יצרניות ס"כ משתמשות במאוורר שמהירותו הינה בתלות החום,

מכאן שגם ההצרה של יצרן א' על פני יצרן ב' שגוייה.

SPCR הבילתי תלוי ערך מבחן השוואה, והתוצאות מדברות בעד עצמן.

שבת שלום

צביקה

פורסם
  • מחבר

שמעו קצת בילבלתם אותי....בכל אופן אני אפרט לכם את המפרט העתידי שלי ותגידו לי האם נראה לכם שהמאוורר של הספק יצטרך לעבוד חזק או לא:

core 2 dou 7400

geforce 9800 gt קירור רגיל, לא פאסיבי

שני הארדיסקים 7200

צורב דיוידי אחד

לוח של MSI מבוסס p45

מארז סילברסטון ps01b עם שני מאווררים של 120 לכל היותר

4GB זכרון

לא מתוכנן שום אוברקלוק

בנסיבות האלו, האם הספק יעבוד קשה?(אני מניח כמובן שלא). בכל אופן אם אתם שואלים למה הלכתי על ספק כל כך חזק- זה בגלל שבעתיד אולי אשדרג חלקים.

אם יש לכם הצעה יותר שקטה ואולי יותר כלכלית לספק, בבקשה תתנו לי כזה שקיים באתר של אייבורי, כי שם הזמנתי את המחשב. המחשב יהיה מוכן ביום שלישי או יום רביעי, כך שעדיין יכול לעשות שינוי

פורסם

בהתחלה רציתי לקנות אותו,כל ביקורת שקראתי עליו שיבחה אותו(בסוף לקחתי את המודו)

Wow! What a power supply! We could not only deliver its labeled 525 W power at 50º C but also maintained efficiency between 85% and 90% all the time! In fact this is the power supply with the highest efficiency we reviewed so far. Not only that. We could pull almost 600 W from this unit still with 85% efficiency. That is impressive.

Another highlight from this product is its noise level. This was the quieter power supply we reviewed to date.

זה אחת הביקורות שבאמת החמיאה לו ..לביקורת המלאה:

http://www.hardwaresecrets.com/article/551/10

בכל אופן זה ספק אדיר ממה שקראתי וקראתי עליו בערך 10 reviews..

פורסם

דבר ראשון, יש קשר בין הנצילות לרמת הרעש אבל זה לא קשר ישיר. כשהרכיבים בספק מתחממים הנצילות של הספק יורדת, וכתוצאה מכך המאוורר של הספק מסתובב יותר מהר כדי לקרר את הרכיבים ולשמור על רמת נצילות טובה יותר ומכאן נוצר הרעש.

בסדרה החדשה של ENERMAX נותנים חשיבות גבוהה יותר לשמירה על נצילות גבוהה. כתוצאה מכך, אם הספק נמצא בסביבה חמה מעט אז הוא ירעיש כדי לשמור על הנצילות הגבוהה. בספקים אחרים הנצילות נמוכה יותר אבל הם שקטים יותר משום שהמאוורר שלהם מסתובב יותר לאט. הכל עיניין של עדיפות, אם הספק נותן עדיפות לנצילות טובה או לשקט.

דבר שני הדוגמא שלי לא כל כך רחוקה מלהיות מייצגת, טמפרטורת האויר שנכנס לספק היתה בסביבות ה-34 מעלות בעומס. מדדתי זאת עם חיישן דיגיטלי. קצת הגזמתם בתיאור המפרט שלי, אין לי ראפטורים ואין לי QUAD.... סתכלו במפרט בפרופיל שלי, לא השתנה מאז הרבה חוץ מהמארז. להזכירכם המהירות של המאוורר הגיע בזמן עומס ל-1430RPM שזה המון וממש לא שקט.

רק שיהיה ברור אין לי שום דבר נגד הספק שלי. מאז שהחלפתי למארז שבו הספק נמצא בחלק התחתון, המאוורר שלו לא עובר את ה-600RPM בעומס שזה מדהים בשביל ספק עם נצילות מעולה כמו שלו! זה גם מוכיח שאין לי צורך בספק חזק יותר. אני ממש מרוצה ממנו ואין לי שום בעיה להמליץ עליו רק בהסתייגות קטנה שצריך לדאוג שיהיה רחוק מרכיבים חמים כדי להנות מהשקט שהוא מסוגל להגיע אליו.

nesber, במארז שבחרת הספק נמצא למעלה, אם תחליט לקנות בסוף את הספק המדובר נשמח אם תדווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים