עבור לתוכן

בחירה בין שתי מצלמות דיגיטלית (Canon A590IS VS Olympos FE330) שאלות פשוטות ביותר

Featured Replies

פורסם

סופ"ש נעים לכולם,

קיבלתי הצעות מחיר לשתי המצלמות הנ"ל (Canon A590IS Olympos FE330) ואני מעוניין לדעת איזה מצלמה כדאית יותר (שתיהן באותו מחיר.)

לפי מה שראיתי לקנון יש זום אופטי X4 ולאולימפוס יש X5 ..האם זה הבדל משמעותי?

בנוסף,עם האולימפוס אני מקבל תיק+סוללות נטענות וזיכרון 1GB אולם עם הקנון אני מקבל 4GB (בלי תיק ) .

בעיקרון אני נוטה יותר לכיוון הקנון .. החברה ממש מוכרת ואמינה (לדעתי יותר מאולימפוס) אבל אני מחפש את הטובה מבין שתיהם.(לא משנה לי הגודל או המשקל).

בעיקרון אני רוצה את המצלמה לנסיעה שלי לפולין בקרוב, אז אני צריך שתיהיה עמידה בתנאים כמו שם (מבחינת צילום במזג אוויר שכזה וכו) אך יהיה בה שימוש גם בארצנו הקטנה גם ביום וגם בלילה.

אשמח אם לא תבקשו ממני לעשות את השאלון הארוך כי באמת שאין צורך בו. אני רק רוצה לדעת מבחינה טכנית איזה מצלמה טובה מהשניים .

תודה רבה וסופ"ש נעים לכולם :xyxthumbs:.

עריכה -

אפשרי גם לקחת את המצלמה FinePix S700 FujiFilm בערך באותם מחירים ! אשמח לתגובות גם על המצלמה הזו..

פורסם

עכשיו יש מבצע

תענה רק על החלק הראשון של השאלון ויוכלו לעזור לך...

תעזור למומחים לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

חבל לי לעשות אותו כי אלו רק שלוש מצלמות אבל אם זה עוזר לכם אז מה רע..?

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

לא רלוונטי,מדובר בשלוש המצלמות הנ"ל .

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

כל התנאים .. וכמו שציינתי יתבצע שימוש בפולין אז יש להתייחס לצילום במזג האוויר שם.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לא יודע מה זה מוקפץ אבל שימוש רגיל (עם פלאש\בלי פלאש) תלוי במצב האור הקיים באותו רגע של הצילום.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

אין צורך בחצובה ולא יהיה שימוש באחת.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

אין לי נכונות.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

רוב הצילומים יהיו ככה לדעתי (חוץ מצילומים בעלי פלאש).

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

לאבא שלי יש מצלמה Canon EOS 450D אם אני לא טועה והיא מספיקה בהחלט. אך היא לא דיגיטלית ..

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

גם וגם , וההדפסה לא תתבצע על יותר מדף A4 .אין צורך ביותר מזה.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

אין לי מושג מה אתם רוצים מחיי.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

לא מהותיים כלל,והמצלמה לא חייבת להיכנס לכיס. לא אכפת לי להסתובב עם תיק.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא ממש, אך יש נטייה לחברות אמינית כמו Canon למשל.

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

לא רלוונטי,מדובר בשלוש המצלמות הנ"ל .

מישהו מחזיק לך אקדח לרקה ומאלץ אותך לבחור רק מבין שלוש המצלמות הנ"ל?

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

אין לי מושג מה אתם רוצים מחיי.

דיברת קןדם על זום X5 מול זום X4, נכון? אז זהו, שהביטויים האלה הם די חסרי תועלת כשניגשים לבחור מצלמה. מה שחשוב זה טווח העדשה במילימטרים. המאמר הבא יעזור לך להבין על מה מדובר:

על עדשות, מכפלת זום ואורכי מוקד (או למה "כפול כמה הזום?" היא לא השאלה הנכונה)

פורסם
  • מחבר

האמת שעל שלושת המצלמות אני מקבל דיל ממש ממש טוב ולכן חשוב לי לקחת אותם (אלא אם יש הצעה אחרת בסביבות עד 500 ש"ח ).. חריגה של 50 אם ממש צריך.

בכל אופן בקשר לטווח עדשה - באמת שהמאמר עוד יותר בלבל אותי.

ואין צורך בזום ענקי ומטורף ,אבל כמה שיותר,יותר טוב .

עריכה- בין 35-150 מ"מ אמור להספיק לא ?

תודה.

פורסם

האמת שעל שלושת המצלמות אני מקבל דיל ממש ממש טוב ולכן חשוב לי לקחת אותם (אלא אם יש הצעה אחרת בסביבות עד 500 ש"ח ).. חריגה של 50 אם ממש צריך.

לא 50 ש"ח, אלא 110 ש"ח נוספים:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=573700

אם אתה לא יכול בשום אופן להגדיל את התקציב, אז ה-A590 היא המוצלחת מבין שלוש המצלמות שציינת.

ואין צורך בזום ענקי ומטורף ,אבל כמה שיותר,יותר טוב .

ממש לא. אני די משוכנע שלרוב האנשים זום של 28-70 ("רק" X2.5) יהיה יותר שימושי מאשר זום 38-380 (X10).

עריכה- בין 35-150 מ"מ אמור להספיק לא ?

בהרבה מקרים הצד הרחב (ה-35 מ"מ) יכול להיות בעייתי, אבל עם תקציב של 500 ש"ח אין לך ממש אפשרויות למצלמות עם עדשה רחבה יותר.

פורסם

אני כבר חודשיים עם האולימפוס FE330 - לא שלי , אבל בנתיים אצלי.

האמת -לא כ"כ אהבתי אותה.

יתרונות- קטנה מאוד, מאוד דקה, צילום סופר מאקרו מ1 ס"מ ,נכנסת בקלות לכיס בגינס, זום נחמד, מסך גדול באיכות טובה יחסית, עברית.

חסרונות- אין אפשרות לצילום ידני M, (לצילום לילה יש סקיצה מוכנה), תמונות ללא פלאש בחוץ יוצאות מטושטשות, וידאו עם סאונד "צרחני" מידי, צבעים "צהובים" מידי.

אני מחפש כבר הרבה זמן מצלמה לטיולים קומפקטית (חוץ מ SLR מקצועיות שיש לי כבר).

בהתחלה התלבטתי בין קנון 720 לפנסוניק TZ5. ירדתי מהפנסוניק כי אין לה M ידני.

אז חשבתי ללכת על ה פנסוניק FZ18 בגלל הזום הגדול.

אחרי שקיבלתי את האולימפוס הזו, FE330 - "התאהבתי" במצלמה שהיא כ"כ קטנה דקה ונוחה ו"זמינה" בכל זמן ממש כמו פלאפון.

אם גודל לא חשוב לך- אני חושב שה 590 של קנון טובה יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים