עבור לתוכן

שאלה שקשורה לתפקיד בצבא (קשור למחשבים)

Featured Replies

פורסם

עברתי את המבחנים של פרוייקט גאמא,וחושבים שאני מתאימה רק למסלול מסויים שבו עוסקים בQA, בדיקת תוכנה

אני אמורה לעשות ריאיון בזמן הקרוב אז יש לי כמה שאלות

דבר ראשון למי שיודע, פרשתי בדיוק השנה ממגמת פיזיקה, עשיתי בעצם רק יחידה אחת מכניקה עם ציון 79.. עוד לא עידכנתי את הצבא לגבי זה, האם בהמשך, אם אני אעבור את הריאיון, יכולים להעיף אותי כי לא כל כך מעדיפים מועמד שעושה רק חמש יחידות מחשבים ויחידה של פיזיקה?

דבר שני, בדקתי קצת באינטרנט מה זה QA והבנתי שמדובר בבדיקת תוכנה, וזה לא היה נישמע לי משהו שמתאים לי, זה נישמע לי כמו להעיף לצד את כל מה שאני מחבבת יחסית בתכנות, שזה ללמוד איך לכתוב תוכנית, ולהתחיל להתמחות רק בדברים השוליים שתכניתן לא מתעסק איתם..אז QA במסגרת פרוייקט גאמא זה שווה את זה או לא? עדיף אולי להיות תכניתן ביחידות אחרות בצבא ולא במסגרת פרוייקט גאמא מאשר לעסוק בQA במסגרת גאמא?

תודה :)

פורסם

אני לא יודע בקשר לצבא ולשאלה הראשונה, אבל בתור מישהו שעובד בQA אני יכול להגיד לך שהגישה של "זה לא רלוונטי לתכנות" היא שגויה מיסודה.

QA הוא חלק בלתי נפרד מכל תוכנה שאת כותבת, ואני מאמין שמתכנת שהתחיל בQA רק יכתוב בצורה יותר יעילה בעתיד, יחשוב מראש על יותר מצבי קיצון ובשורה התחתונה ידלוור מוצר איכותי יותר.

אף מתכנת לא יושב בעבודה ומתכנת רק דברים שכיפים לו וזורמים, יש את החלק השחור בעבודה בכל תחום שתהיי בו. אם את מעוניינת לעסוק בתחום פיתוח תוכנה, בין אם זה בצבא או אחרי הצבא, QA יכול רק להועיל לך לפי דעתי.

פורסם

דבר ראשון למי שיודע, פרשתי בדיוק השנה ממגמת פיזיקה, עשיתי בעצם רק יחידה אחת מכניקה עם ציון 79.. עוד לא עידכנתי את הצבא לגבי זה, האם בהמשך, אם אני אעבור את הריאיון, יכולים להעיף אותי כי לא כל כך מעדיפים מועמד שעושה רק חמש יחידות מחשבים ויחידה של פיזיקה?

לא תהיה לך בעיה. ה-5 יח"ל פיסיקה זה מה שבד"כ מביא אנשים לראיונות בגאמ"א, אבל זה לא מה שמשאיר אותם שם. אתה פשוט צריכה להרשים אותם מספיק :)

לגבי ה-QA, אני מחזק את דבריו של liiight. חוץ מזה, אם תכנות באמת מעניין אותך מספיק, אם תגיעי ל-QA תוכלי לדחוף לכיוון הזה אחרי כמה חודשים בתפקיד (ותתפלאי, ב-QA יש גם מעט תכנות).

פורסם

סליחה שאני מפריע לדיון שלך אבל אם כבר פתחת אז גם לי יש שאלה בנושא..

11 יחידות מחשבים ויחידה אחת בפזיקיה - תהיה בעיה להתקבל לגאמא?

פורסם

הייתי באותו מצב כמו שלך לפני שנה.

אמרתי מה QA.. אני רוצה תכנות.. זה מה שעשיתי בשנים האחרונות ואין מצב שאני עושה עכשיו QA.

חבר שלי ואני עברנו את כל המיונים למסלול הזה.. בראיון המסכם שאלו אותי מה דעתי על זה.. אמרתי שאני לא ממש מתלהב מהרעיון ולא הראתי מוטבציה.

חבר שלי לעומתי כן הראה מוטיבציה.

היום אני תקוע באיזה חור ועושה תפקיד שלא קשור למחשבים בשום דרך שהיא, והוא עובד עד שעות מאוחרת אבל נהנה מזה. וכן, יש צד שקשור לתכנות שם.

ואם תרצי מאוד, את יכולה לעבור.. את רק צריכה להפגין יכולות ולהראות רצון ותוכלי לעבור בין מדורים.

פורסם

כמות היחידות שאת עושה בבגרות לא משפיעה

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע בקשר לצבא ולשאלה הראשונה, אבל בתור מישהו שעובד בQA אני יכול להגיד לך שהגישה של "זה לא רלוונטי לתכנות" היא שגויה מיסודה.

QA הוא חלק בלתי נפרד מכל תוכנה שאת כותבת, ואני מאמין שמתכנת שהתחיל בQA רק יכתוב בצורה יותר יעילה בעתיד, יחשוב מראש על יותר מצבי קיצון ובשורה התחתונה ידלוור מוצר איכותי יותר.

אף מתכנת לא יושב בעבודה ומתכנת רק דברים שכיפים לו וזורמים, יש את החלק השחור בעבודה בכל תחום שתהיי בו. אם את מעוניינת לעסוק בתחום פיתוח תוכנה, בין אם זה בצבא או אחרי הצבא, QA יכול רק להועיל לך לפי דעתי.

אני אקרא לעומק על QA, אני לא יודעת מה זה עדיין..[br]פורסם בתאריך: 15.01.2009 בשעה 21:19:22

לא תהיה לך בעיה. ה-5 יח"ל פיסיקה זה מה שבד"כ מביא אנשים לראיונות בגאמ"א, אבל זה לא מה שמשאיר אותם שם. אתה פשוט צריכה להרשים אותם מספיק :)

לגבי ה-QA, אני מחזק את דבריו של liiight. חוץ מזה, אם תכנות באמת מעניין אותך מספיק, אם תגיעי ל-QA תוכלי לדחוף לכיוון הזה אחרי כמה חודשים בתפקיד (ותתפלאי, ב-QA יש גם מעט תכנות).

אוקי.. אז יש לי שאלה בקשר למה שאמרת

למה אתה מתכוון בזה שצריך להרשים אותם מספיק? אני קצת בעייתית עם זה, באמת הלך לי טוב במבחנים של גאמא מבחינת השאלות הפתוחות, אבל אני לא מאלה שמתכנתים בזמן החופשי, ניסיתי לתכנת עם תוכנה בשם MICROSOFT VISUAL, ובלי ידע שוטף במחלקות ועצמים ולהבין איך לעבוד עם התוכנה אני לא יכולה בינתיים לעשות שם פרוייקט.. שמעתי על NET BEANS אז אני אנסה את זה אבל בכל מקרה, מה אתה מציע לגבי הרושם?[br]פורסם בתאריך: 15.01.2009 בשעה 21:36:13

הייתי באותו מצב כמו שלך לפני שנה.

אמרתי מה QA.. אני רוצה תכנות.. זה מה שעשיתי בשנים האחרונות ואין מצב שאני עושה עכשיו QA.

חבר שלי ואני עברנו את כל המיונים למסלול הזה.. בראיון המסכם שאלו אותי מה דעתי על זה.. אמרתי שאני לא ממש מתלהב מהרעיון ולא הראתי מוטבציה.

חבר שלי לעומתי כן הראה מוטיבציה.

היום אני תקוע באיזה חור ועושה תפקיד שלא קשור למחשבים בשום דרך שהיא, והוא עובד עד שעות מאוחרת אבל נהנה מזה. וכן, יש צד שקשור לתכנות שם.

ואם תרצי מאוד, את יכולה לעבור.. את רק צריכה להפגין יכולות ולהראות רצון ותוכלי לעבור בין מדורים.

הבנתי.. אני כניראה הולכת להינעל על גאמא אם זה מוביל למקומות טובים יותר.. כי סימנתי תכניתנית במנילה במקום הראשון..

אני אראה מוטיבציה, אחרי קריאה על מה זה QA זה גם יכול לתרום אולי, אבל ניראה מה יהיה לגבי היכולות..

פורסם

בלי סוג של ניסיון בתכנות בליצור אפליקציות פשוטות ומעשיות לא נראה לי שיקבלו אותך לפיתוח שם.

אם את ממש נעולה על פיתוח בלבד אז את יכולה לנסות בבסמ"ח (ממר"ם), שם אמור להיות קל יותר להגיע לתפקיד בפיתוח אבל זה גם יעלה לך יקר יותר - חצי שנה קד"צ ועוד 2.5 קבע.יתכן ועכשיו שאת לפני צבא זה עלול להראות לך לא נורא כל כך, אבל ברגע שתתגיסי את תביני כמה שזה הרבה.

פורסם
  • מחבר

בלי סוג של ניסיון בתכנות בליצור אפליקציות פשוטות ומעשיות לא נראה לי שיקבלו אותך לפיתוח שם.

אם את ממש נעולה על פיתוח בלבד אז את יכולה לנסות בבסמ"ח (ממר"ם), שם אמור להיות קל יותר להגיע לתפקיד בפיתוח אבל זה גם יעלה לך יקר יותר - חצי שנה קד"צ ועוד 2.5 קבע.יתכן ועכשיו שאת לפני צבא זה עלול להראות לך לא נורא כל כך, אבל ברגע שתתגיסי את תביני כמה שזה הרבה.

אני יודעת, הקבע הזה באמת מרתיע אותי

איך אתה יודע שלא מקבלים לשם אם אין לי ניסיון בתכנות?

אני אעשה פרוייקט או כמה פרוייקטים לפני הריאיון, עד שעברתי את המבחנים אני לא רוצה שיזרקו אותי מגאמא

פורסם

מנסיון של חברים שלי. לגאמא לוקחים אנשים שכבר יש להם ניסיון בתחום - לממר"ם לוקחים גם אנשים שיש להם פוטנציאל ולא בהכרח ניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים