עבור לתוכן

מישהו עשה פעם בנצ'מארק למאק?

Featured Replies

פורסם

סתם רציתי לדעת אם משהו בדק פעם מערכות של מקינטוש מבחינת ביצועים ומשחקים. למרות שלא נראה לי שיש הבדל,או שיש?

פורסם

אני ישאל אותך שאלה,

אינטל מייצרים עשרות אלפים, אם לא מאות אלפי מעבדים ביום.

לצורך השוואה ניקח 2 מעבדים מאותו דגם.

אחד הורכב במחשב PC והשני נמכר לאפל ונמכר כמחשב מותג, מקינטוש.

יש לך איזה רעיון מה יכול לגרום למעבדים האלה לתת ביצועים שונים?

בסה"כ אפל לא מייצרת חלקים למחשב. קונה ומרכיבה. כמו כולם.

זה שהם שמים את הכל בתוך מארז עם סמל של תפוח עליו,

לא מביא איזשהו שיפור לחומרה.

אני יגיד לך גם עוד דבר, ההבדל במחירים בין MAC ל-PC, הם לא בגלל החומרה.

אם לשם אתה חותר.

פורסם
  • מחבר

אני יגיד לך גם עוד דבר, ההבדל במחירים בין MAC ל-PC, הם לא בגלל החומרה.

אם לשם אתה חותר.

אז ההבדל הוא בגלל מה? למה מק הרבה יותר טוב מהפי-סי?בגלל מערכת ההפעלה שלו-זה מה שעושה את ההבדל? הרי נווידיה לא עושה כרטיס מסך שונה למק,נכון?

האם קרייסיס ירוץ טוב יותר על מק מאשר על פי-סי(למרת שזה לא נראה לי קשור),אני רק רוצה להבין למה ה"דשא של השכן טוב יותר"?הרי בתכלס אין ממש הרבה הבדל בקרביים של שניהם

פורסם

ההבדל היחידי שיכול להיות זה בגלל מערכת ההפעלה, ואם אני לא טועה לוח האם שונה במאק ו-PC.

פורסם

אז ההבדל הוא בגלל מה? למה מק הרבה יותר טוב מהפי-סי?

האם שעון של רולקס מריץ את הזמן יותר טוב מסייקו? האם הוא יותר מדוייק?

יש פשוט אנשים שמוכנים לשלם יותר כסף בשביל לענוד מותג - ויש אנשים שמוכנים לשלם יותר בשביל תפוח.

פורסם

אה זה פשוט,מק לא יותר טוב מפיסי...

פורסם

עשית סלט אחד מהכל. בוא נעשה קצת סדר.

אני יגיד את זה שוב, אפל לא מייצרת חלקים!

ולא, NVIDIA גם לא מייצרת חלקים עבור אפל. (אינטל דווקא כן, ל-MAC BOOK AIR יש מעבד ייחודי)

ולכן אני חוזר ואומר, כשהדגמים זהים, גם הביצועים זהים.

אפל מביאים לך את המחשב קומפלט מורכב עם מערכת הפעלה. (חסכו לך את הזמן לבנות אותו, חסכו לך את הכסף של מערכת הפעלה)

זאת ועוד, אפל נחשבים כמותג, יש להם "טעם מיוחד" והמוצרים שלהם נחשבים מעוצבים בטוב בטעם.

כל אחד והטעם שלו, אבל כל מי שקונה מקינטוש, משלם את המחיר.

מכאן ועד הדשא של אפל, כל אדם שפוי בדעתו (שהיה לו מקינטוש) יגיד לך שזה בפירוש לא מחשב שמיועד למשחקים.

התמיכה לקויה, המחירים לחומרה העדכנית הוא כמו ל-PC רק עם עוד 0 (או שניים) אחריו. במידה ולאפל בכלל יש אותו.

ולקינוח? אז למה בעצם הדשא של אפל ירוק יותר? ובכן, אף אחד לא באמת בטוח, הסברה הרווחת בעם היא כזאת.

קודם כל, המערכת הפעלה יחודית, עולה כסף לפתח אותה. אין את הבאגים של מייקוסופט.

הכסף הזה, יוצא מהכיס שלך. ישר לכיס של סטיב ג'ובס. (מקים אפל)

מחשבי מקינטוש נחשבים קלים יותר לתפעול, את האוסף המוסיקה התמונות, הוידאו כנראה תעדיף לשמור על מחשב מקינטוש.

כל הדברים האלה מתגמדים בעייני הישראלי המצוי, שמעדיף להשקיע את מיטב כספו במחשבי-העל של אייבורי מחשבים.

ולקבל את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שלו. (על האחריות עוד יש ויכוח, אבל שתדע, אני פתוח להצעות.)

פורסם
  • מחבר

האם שעון של רולקס מריץ את הזמן יותר טוב מסייקו? האם הוא יותר מדוייק?

יש פשוט אנשים שמוכנים לשלם יותר כסף בשביל לענוד מותג - ויש אנשים שמוכנים לשלם יותר בשביל תפוח.

אז זה הכול?זה כל היריבות בין משתמשי מק למיקרוסופט? (ואני לא בעד מייקרוסופט,או בעד מק).זה הכל עניין של מותג?, זה כמו שהסיבה האמיתית למלחמה הקרה בין ארה"ב לרוסיה הייתה פשוט מלחמה בין שתי תפיסות עולם כלכליות...המעבד לא מנוצל יותר טוב על מק מאשר על ווינדוס,או שהוא כן?

למה שלא יעשו בנצ'מארק על שתי המערכות וזה "יסגור" את הוויכוח הישן הזה.ואז נראה מי יותר טוב,או יותר יעיל-זה יכול להיות "קרב" המאה או העשור או משו כזה..כל משתמשי מייקרוסופט יכולים להגיד"אמרתם שמק יותר טוב...בואו ותוכיחו לנו.הרי המספרים של הבנ'מארק לא משקרים

ולזה שמעליי את המחשב לא קניתי מאייבורי

פורסם

סיבה נוספת היא שאתה מאוד מוגבל בשדרוג המחשב, ככה שיותר קל לכתוב מערכת הפעלה שתומכת ר במספר מאוד מאוד מצומצם של חומרה

פורסם

תראה בעיקרון מחשב זה מחשב, אין לאפל איזו פריצת דרך בה הם גילו טכנולוגיה עדיפה. אפשר להתווכח (או לא להתווכח ולהניח שחובבי אפל צודקים) על נוחות/גאוניות מערכת ההפעלה. אבל העובדה היא שתמורת פחות כסף תקבל יותר PC בכל היבט (בלי קשר לישראלים או לאייבורי).

חוץ מזה משחקים זה ווינדוס ואף אחד לא הולך לקנות מק בשביל להתקין עליו ווינדוס (אולי להיפך) - זה כמו לקנות רולקס ולשים עליו מדבקה של סייקו, זוכר?

אה, וזה הופך את הדיון הזה למתאים ל-PC vs MAC.

פורסם

אפל היא מתחרה של דל, HP, ASUS, לנובו וכו' בתחום מחשבי המותג ומתחרה של MS בתחום מערכות ההפעלה.

היא עושה בדיוק מה שדל עושה, רק מוכרת תחת המותג שלה ואם מערכת הפעלה שלה ולא ווינדוס/לינוקס. אין שום הבדל במחשבים, וגם אף אחד לא מתווכח איזה מחשב יריץ יותר טוב קריסייס, אנשים פשוט מתווכחים על זה מי יותר נוחה, יציבה וכו'. יש מיתוס על מק שאומר שהיא יותר יציבה, יותר מהירה, יותר "חכמה" מווינדוס ומניסיון רק אני אומר לך שזה בולשיט ובשתי המערכות יש באגים, ואף אחת לא מושלמת, אני אישית מעדיף Windows Vista על Mac OS x Leopard, ועוד יותר מעדיף את הWindows 7 על כל Mac OS x שיש.

פורסם
  • מחבר

אבל אף אחד לא באמת בדק את זה.האם המערכת ההפעלה(של מקינטוש) מנצלת יותר טוב את המעבד או את הזכרונות או כל דבר אחר לצורך העיניין.כמה זמן למשל לוקחת פעולת כיווץ של וינראר על מקינטוש(או כל תוכנה דומה אחרת, אם שמה של התוכנה וינראר מעיד על כך שהיא אינה עובדת על מק), כמה זמן לוקח לקודד סרטים? או מה הציון של ב-3D MARK? או כל בנצ' אחר? זה יהיה נחמד לבדוק את זה..

פורסם

אבל אף אחד לא באמת בדק את זה.האם המערכת ההפעלה(של מקינטוש) מנצלת יותר טוב את המעבד או את הזכרונות או כל דבר אחר לצורך העיניין.כמה זמן למשל לוקחת פעולת כיווץ של וינראר על מקינטוש(או כל תוכנה דומה אחרת, אם שמה של התוכנה וינראר מעיד על כך שהיא אינה עובדת על מק), כמה זמן לוקח לקודד סרטים? או מה הציון של ב-3D MARK? או כל בנצ' אחר? זה יהיה נחמד לבדוק את זה..

בוודאי שבדקו, יש המון מבחנים ברשת של המאק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים