עבור לתוכן

הרחבת זיכרון בmsi wind

Featured Replies

פורסם

הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי.

שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048...

כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !!

משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?!

כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל .

והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה)

ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה :

1 DDR2 667MHZ CEON

לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מספר ימים ?

אשמח לעצתכם ???

פורסם

זה לא ממש משנה. לא יהיה הבדל מורגש כלשהו בין הדגמים. אם יש לך כח להתעסק עם זה בשביל 40 שקל אז לך על הדגם מחו"ל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה :)

איך אני אדע שלא עבדו עלי ובכל זאת הכניסו לי את הסטיק עם הזיכרון של ceon

איך אפשר לבדוק את זה?

פורסם

אתה יכול לפתוח את המחשב ולבדוק או להוריד תוכנה כמו CPU-Z. אין לזה חשיבות גדולה, אתה לא תרגיש בשום הבדל וזכרון זה דבר שמתקלקל לעתים נדירות בשימוש רגיל ומגיע עם אחריות באורך הגלות, ובכל מקרה הם לא התחייבו לך שהזכרון שמגיע עם הדגם מחו"ל אינו של Ceon.

פורסם
  • מחבר

אם זה לא משנה למה כתב KAKADU999

"לא לגעת בזכרונות של CEON"

מה הבעייה בזכרונות שלהם?

לפחות במחשב המובנה יש יתרון שאין צורך לפתוח פעם נוספת את המחשב לצורך הכנסת הזיכרון....?

פורסם

אני הייתי מעדיף לקבל מחשב עם זכרונות שמגיעים מהמפעל.

פורסם

אם זה לא משנה למה כתב KAKADU999

"לא לגעת בזכרונות של CEON"

את זה תצטרך לשאול אותו. זה אמנם מותג גנרי אבל לא נתקלתי/שמעתי על יותר בעיות עם מותגים גנריים בזכרונות (מלבד בתחומים שאינם רלוונטיים כאן) ובמיוחד כאשר מדובר בהתקנה שהחנות כבר מודעת להתאמה שלה. לא סתם נותנים אחריות לכל החיים על זכרונות - זה לא מתקלקל. גם אם אתה במקרה במעטים שזה כן מתקלקל להם - יש אחריות לכל החיים. אני לא הייתי טורחת לחכות בשביל זה.

לא צריך לפתוח את המחשב לצורך הוספת זכרון? לא יתרון חשוב במיוחד, פתיחה של כמה ברגים לא בדיוק יוצרת בלאי. זו רק שאלה של האם אתה חושב שאייבורי לא מסוגלים לבצע את הפעולה הפשוטה הזו בצורה נכונה. טכנית אתה יכול אולי להגיד שזה יתרון אבל זה באמת שולי ובטח לא משהו שבגינו הייתי רצה להחליף מחשב ומחכה עוד שבוע לפחות עד שאייבורי יספקו את הדבר הזה.

כפי שאמרתי - לדעתי כל העניין לא באמת משנה, מעבר לרמה הכספית. אם הדברים הללו דווקא כן מטרידים אותך אז תחליף, זה לא יעשה שינוי לרעה ורק שאלה של האם יש לך כח לזה. אם המחשבים גם זמינים באותו הזמן אז באמת אין סיבה שלא ללכת על המחשב הזול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה....

לא אכפת לי לחכות עוד כמה ימים...

נראה שהמחשב עם הזיכרון המובנה יתאים יותר.

פורסם

ממש מעניין ....אני הייתי היום באייבורי הזמנתי את "הלבן" ובנוסף ביקשתי להוסיף 160שח לתוספת אחריות ועוד 1 ג'יגה זיכרון---ממני ביקשו 170 ש"ח לזיכרון של סמסונג ואחרי שאמרתי לו שזה עלה 130 לפני מס' ימים אז הוא הוריד לי ל-150 כך ששילמתי בסהכ 2600 ש"ח (2290+160+150 ) במקום 2500 ש"ח על "השחור " (2340 +160 תוספת שנת אחריות) במידה והוא היה מיידע אותי.

האמת שבתגובה ראשונה רציתי להתקשר מחר על הבוקר והחליף לשחור ולחסוך 100 ש"ח -אבל הלבן ממש סקסי בעיניי -אז כך שאני מתלבט - מה שכן המוכר באיבורי לאיצא הוגן אותי-הוא היה חייב ליידע אותי על המבצע של ה"שחור" ב-2340 ש"ח ואת האפשרות לחסוך 100 ש"ח .

ממש חבל -מה שכן הם קונים את ה-REPUTATION המפוקפק שלהם ממש בכבוד

ערן

פורסם
  • מחבר

אכן שמעתי רבות על הטריקים של אייבורי.

לי הם הציעו את הזיכרון של ceon ב90 ש"ח.

הבנתי מטכנאי מחשבים בדומה לנכתב כאן שרצוי להתרחק מסוג זכרון זה....

נראה שלך לפחות הציעו את הזיכרון המשודרג.

אני פחות התלהבתי מהלבן...

אומנם הוא נראה יפה אך עם הזמן הוא יתפוס יותר לכלוך מהדגם השחור .

פורסם

שלום רב

לך על האופציה מחו"ל

תשתדל לא לגעת בזכרונות של CEON

אייבורי הם לא רעים, כל עוד אתה יודע

מה אתה רוצה !!! :s05:

:goodposting:

השאלה אם שמו לך 2 סטיקים של זיכרון או 1. אם שמו לך 2 אז לא תוכל לשדרג.

פורסם
  • מחבר
השאלה אם שמו לך 2 סטיקים של זיכרון או 1. אם שמו לך 2 אז לא תוכל לשדרג.

בmsi wind ניתן לשדרג את הזיכרון מעבר ל2048?

והאם יש צורך בכלל?

אשמח להבהרה...

???

פורסם

את זה תצטרך לשאול אותו. זה אמנם מותג גנרי אבל לא נתקלתי/שמעתי על יותר בעיות עם מותגים גנריים בזכרונות (מלבד בתחומים שאינם רלוונטיים כאן) ובמיוחד כאשר מדובר בהתקנה שהחנות כבר מודעת להתאמה שלה. לא סתם נותנים אחריות לכל החיים על זכרונות - זה לא מתקלקל. גם אם אתה במקרה במעטים שזה כן מתקלקל להם - יש אחריות לכל החיים. אני לא הייתי טורחת לחכות בשביל זה.

לא צריך לפתוח את המחשב לצורך הוספת זכרון? לא יתרון חשוב במיוחד, פתיחה של כמה ברגים לא בדיוק יוצרת בלאי. זו רק שאלה של האם אתה חושב שאייבורי לא מסוגלים לבצע את הפעולה הפשוטה הזו בצורה נכונה. טכנית אתה יכול אולי להגיד שזה יתרון אבל זה באמת שולי ובטח לא משהו שבגינו הייתי רצה להחליף מחשב ומחכה עוד שבוע לפחות עד שאייבורי יספקו את הדבר הזה.

כפי שאמרתי - לדעתי כל העניין לא באמת משנה, מעבר לרמה הכספית. אם הדברים הללו דווקא כן מטרידים אותך אז תחליף, זה לא יעשה שינוי לרעה ורק שאלה של האם יש לך כח לזה. אם המחשבים גם זמינים באותו הזמן אז באמת אין סיבה שלא ללכת על המחשב הזול יותר.

על אחד הברגים מוטבעת מדבקת האחריות של המוצר. אני יודע ש-MSI העולמית לא פוסלת אוטומטית את האחריות למי שפתח ורק החליף זיכרון, אך האם את יכולה להתחייב שאייבורי תספק שירות דומה?

ולגבי הזיכרון - ה-Wind(ולמיטב ידיעתי כלל הנטבוקים, בשל הגבלת הציפסט) תומך בעד 2 ג'יגה זיכרון, ולא יותר.

פורסם

על אחד הברגים מוטבעת מדבקת האחריות של המוצר. אני יודע ש-MSI העולמית לא פוסלת אוטומטית את האחריות למי שפתח ורק החליף זיכרון, אך האם את יכולה להתחייב שאייבורי תספק שירות דומה?

עוד לא נתקלתי במציאות במצב שבו שדרוג של זכרון שלא דורש פירוק של כל המחשב מבטל אחריות (בהנחה שלא גרמת נזק) אבל כמובן שיכול להיות שזה קיים אצל אייבורי וכאן גם זכור לי איזשהו סקנדל עולמי עם MSI העולמית כשהיא הודיעה שהיא לא מקבלת שדרוגים של ה-WIND. אבל במקרה הזה אייבורי עצמם (לפחות להבנתי) מוסיפים לו את הזכרון ולכן לא נראה לי שיש שאלה של האם הם יספקו שירות דומה או לא. מן הסתם הם לא יבטלו את האחריות על שדרוג שהם עצמם, בתור היבואן ונותן השירות, עשו.

פורסם

כמובן שאם השדרוג נעשה אצלם, אין שום בעיה. הבעיה מתעוררת כאשר אדם רוצה לפתוח את המכסה ולהוסיף זיכרון באופן ידני(פעולה שתגרור קריעת מדבקת האחריות בגלל שאחד הברגים חבוי תחתיה). אין ספק שרבים ירצו לעשות זאת, היות ובמחירי הזיכרון הנמוכים כיום אין שום סיבה להסתפק בזיכרון מיצרן ג'נרי, או לשלם מחיר מופקע(לפי המשתמע מהמחירים שנזרקים כאן באוויר, לא בדקתי זאת בעצמי) על שדרוג זיכרון.

יש לציין שה-Wind מאובזר מהמפעל בכמות זיכרון שנעה בין חצי ג'יגה לג'יגה. ייתכן וכיום יש דגמים שמגיעים עם 2 ג'יגה מהמפעל, אך אני לא נתקלתי בדגמים כאלה. בנוסף לזיכרון המוטבע על הלוח, ישנו חריץ זיכרון אחד שמאפשר הרחבה עד 2 ג'יגה, אך גם ישנה אפשרות לרכוש ישירות סטיק SODIMM בנפח 2 ג'יגה, ולבטל את הזיכרון ONBOARD. זה בעיקר חשוב למי שנתקל בקשיי אוברקלוק בתדרים 2 ג'יגה ומעלה, אך בפועל אין ממש הצדקה למעשה זה, שמסיבה מסויימת מאוד מומלץ ונפוץ בפורומים של ה-Wind.

אם וכאשר יהיה לי יותר זמן אנסה לקבל תשובה רשמית מאייבורי בנוגע לשדרוג זיכרון באופן עצמי וההשפעה על האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים